Kışlık Lastik ve Ses Sorunu

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

Kışlık Lastik ve Ses Sorunu

Mesajgönderen fuchka tarih 08 Ara 2010, 18:24

merhabalar arkadaşlar
bilmem göreniniz oldu mu ama aracımı çok yol sesi aldığı için ve yoldaki herşeyi hissettirdiği için satılığa çıkarmıştım. kaldı ki 2. elde daihatsunun yavaş gitmesinden ötürü ve kış geleceği için kışlık lastik almaya karar verdim.
neyse aracımın orjinal lastikleri 185*55*15 idi laastikçiye yol sesi ve darbe şikayetinden bahsedince bana 185*60*15 lastik almamı tavsiye etti.
continental in 185*60*15 ebatlarındaki kışlık lastiği aldım ve aracım inanılmaz derecede sessizleşti üstelik continental marka ve kışlık lastik almama rağmen.
eğer aracınıza yeni lastik almayı düşünecek olursanız bu yazdıklarımı gözardı etmeyin.
şimdi yazın tekrar lastik alacağım zaman jantları 14 e düşürüp yanak kalınlığını 70 yapmayı düşünüyorum biraz maliyetli olacak ama bana materiadan nefret ettiren yol sesini gidermiş olacak ve materia ya aşkım devam edecek sanırım :D
Kullanıcı avatarı
fuchka

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: Kışlık Lastik ve Ses Sorunu

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 08 Ara 2010, 19:42

hocam ses problemini ben 110 -120km den sonra motor sesini duyuyorumki o da hoşuma gidiyor.gerçi tesisatı taktırttıktan sonra hiçbirini duymaz oldum ki tesisatı taktırmadan once de pek ses sorunu yaşamadım diyeiblirim.gayet memnunum yalıtımından.

gerçi sorununu düzelttigine sevindim.hocam bence satma aracının kıymetini bil derim.hem görünüm hemde dizayn hem de özellikleriyle bu paraya alınacak en iyi araç materia gibi görünüyor. :)

son olarak hocam eski 55 yanak lastiklerle birde 60 yanak lı aracın şuanki fotosunu yukelemen mumkun mu? kalınlık farkı ne kadar ve araca yakışıp yakışmadıgını merak ettim. :wink:
goztepeli_TR

Mesajgönderen fuchka tarih 08 Ara 2010, 20:58

ben nihayet duymaya başladım motor sesini daha öncesinde teybin sesi sona yaklaşınca yol sesini keser vaziyetteydi...bi arkadasımla muhabbet ederek yol yaptıgımda bogazlarım agrıyodu bagırmaktan...
tabi şöyle bi durum var otoyolda veya otobanda bi ses sıkıntım olmuyordu fakat çakılın üstüne zift atılarak yapılan yollarda veya stabilize yollarda kesinlikle çok kötü ses alıyordu araç....bi de şehir içinde parke taşlar ve kasisler son derece rahatsız ediciydi yoldaki en ufak kabartıyı bile aracın içinde hissediyodum...
şimdi nispeten daha iyi oldu ama hala hissetmem gereken kadar ufak taşları veya çıkıntıları vs. hissettiriyor araç...bu materia kadar bunu hissettiren bildiğim iki araç var biri 2004 ve öncesi cliolar diğeri de fiesta lar .
aynı kasa ebatlarında bi fiorino kullanıyorum bazen iş yerinde aynı yollarda kullanıyorum üstelik ne yalan atayım fiorino materia ya kıyasla makam aracı kadar sessiz.
ama tekrar söyleyeyim asfaltta kesinlikle o sıkıntı yok ama ben 1 buçuk yılda 40000 yol yaptım bunun en fazla 10000 i sıcak asfalttı geri kalan 30000 materiadan bile nefret ettiriyor...
neyse şimdi nispeten daha iyi araç.
not: amortisörleri helezonları kontrol ettirdim sağlam hepsi
aracın eski haliyle fotosu burda var:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 1510/detay

yeni halini yarın çekip koyarım hemen
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 08 Ara 2010, 22:17

fotosuna baktım.yeni koyacagın fotoyu da merakla beklıyorum.genellikle izmirde asfalt ama metro çalışması nedeniyle yollar ara sokkaklardan veriliyor ve bütün yollar köstebek yuvası mubarek. :evil: ama hiç ses almıyor diyemem tabii ki de.
goztepeli_TR

Mesajgönderen setlerss tarih 09 Ara 2010, 10:13

Lastikleriniz hayırlı olsun ebat kalınlığından ve lastik hamurundan dolyı ses mutlaka düşmüştür.

İbrahim'in dediği gibi ses problemi 110-120 den sonra artmaya başlıyor ama yavaş giderkende bi uğuldama gelmiyor değil hatta yağmurlu havada suyun davlumbaza çarpma sesi bile gelebiliyor.

Şimdi gelelim asıl noktaya materialarımızın zemin döşemesinin altını gördünüzmü hiç? izalasyon namına nerdeyse hiç bir şey yok bildiğin boyalı sac belki dışta bi katman vardır ama oda paslanmayı engellemek için
yani asıl sorun burada yapı marketlerde satılan bir tarafı yapışkanlı izalasyon malzemeleri var onlarla bir çalışma yapılabi,lirmi acaba nedersiniz? Birde yeni nesil gördüğüm araçlarda davlumbazın içi kalın keçe gibi bir şey kaplı bunu yalıtım için yapıyorlasa gerçekten çok iyi bi fikir olmuş...
setlerss

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 09 Ara 2010, 11:12

İLKER dediğin gibi yalıtım dına pek bir bilgi göreemedim sadece kendi sitesinde yaltım ile ilgili birkç bilgi okumuş gibiydim demekki yetersiz de ben pek şikayetçi diilim bu duruman.60 ynak lastıklerın kazım bey den fotosunu beklıyorum.bakalım çok sırıtmıyorsa yaza dogru bende lastıklerı sıfırlayabilirim belki 60 yanak alabilirim ki bariz bir fark rahatlık oluşturuyorsa.
goztepeli_TR

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Ara 2010, 11:28

Bende de YRV Turbo varken kış lastiği takmıştım (55 yerine 60) -Continental ve çok ciddi farketmişti.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen fuchka tarih 09 Ara 2010, 17:21

yaz gelince 60 yanaklı nokian marka bi lastikle baya huzur bulunur gibi...diğer o araca yapılan yalıtımlar konusuna gelecek olursak ben o konuyu da çok araştırdım ama pek fazla bi işe yaradıgı söylenemz illa ki biraz sesi kesiyor ama yüzde 30 lar seviyesinde kalıyormuş...fakat şöyle bi durum var aracın boyu yüksek oldugu için kapı ve bagaj sacları diğer araçlara göre büyük ve tahminimce daha ince bu da en uıfak bi yol bozuklugu durumunda bu sacların zıngırdamasına neden oluyor. kapı iç döşemesi ile dış döşemesinin arasına kalınca bi halıflex sünger vs. gibi bir malzeme uygulayarak kapı sacının kafasına göre titreşimini kesmek mümkün olur diye düşünüyorum....elim bollasınca bu işe de bulaşacağım...
amortisör konusunu da araştırdım bu tip yani yüksek araçlarda en konforlu amortisörmüş bizimkiler...mac bilmemne idi sanırım markası ford honda opel vs. vs. bunları kullanıyorlar o konuda bi sıkıntı yok yani
yalıtımla ve lastikle oldugu kadar olacak hersey.
fotoları bu aksam yükleyecem inşalla fırsat olursa...
arkadaslar sizlerden ricam bulundugunuz illerdeki daihatsu servislerinden de bu konuda bilgi isteyin ben sordum ziebarttan yalıtım dediler zaten bildiğim bişeydi...bunun dışında bi fikri olan servis varsa değerlendirilebilir.
bir de sizler de benim gibi ısrarla daihatsu.com.tr den sürekli mesaj gönderiyorum aksesuar getirin diye mesela navigasyonlu teyp olur kolçak olur çift egsoz olur vs. vs.
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 09 Ara 2010, 22:48

valla fuchka kardeş biz kolçakları 33tl ye işçilik dahil halletik.daha dogrusu bende ilkerin taktırtırttıgının aynısından taktırttım.gayet memnunum.ve aracı cok zengin gösteriyor kolçak hemen taktırtırt. gidip orjınalınde 200tl bayılma dostum. :wink: ayrıca daihatsu ya bende çok mail atıyorum aksesuar konusunda ve %90 a varan indirim materia parçalarına da uygulansın diye. :mrgreen:

fotoları çekip yuklemeni sabırsızlıkla beklıyorum.
goztepeli_TR

Mesajgönderen setlerss tarih 10 Ara 2010, 00:07

Ben son bakıma gittiğimde Aykon plazada yalıtım için 850-900 arası bi rakam istediler kapı içlerinede uyguluyorlarmış ön konsolada filan komple dolduruyorlar arabayı kolçak içinse ibrahim'in dediği gibi hepsiburada dan alıp kendin tak derim boşuna servise bayılmaya gerek yok o kadar paraya...
setlerss

Mesajgönderen talip tarih 11 Ara 2010, 16:10

materiada aksesuar indirimi yapmazlar sirionda yapılan indirimin sebebi artık satışı ellerinde kalan malzemeleri tüketme gayreti içindeler bence
talip

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen fuchka tarih 11 Ara 2010, 21:28

talip bey aldınız mıaracınızı...fotolarınızı paylaşın eger aldıysanız....hayırlı olsun şimdiden
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 12 Ara 2010, 00:44

talip yazdı:materiada aksesuar indirimi yapmazlar sirionda yapılan indirimin sebebi artık satışı ellerinde kalan malzemeleri tüketme gayreti içindeler bence

belki yaparlar diye işte bi niyet... :D
@fuchka dostum resmini koyucaktın 60 yanak teker üzerindeyken aracının.beklıyorum hala. :mrgreen:
goztepeli_TR

Mesajgönderen fuchka tarih 12 Ara 2010, 15:03

Resim Resim

kusuraa bakma yükleyemedim...şimdi tamamdır daha detaylı isterseniz yine çekerim fotoları...daha tok gösterdi bu şekilde lastikler...dün karlı yolda da denedim gayet memnunum sesi olsun yol tutuşu olsun tavsiye ederim...
veya 14 jant olup 65 veya 70 yanak da son derece konfor verir...
http://www.modified-materia.com/gallery ... az_008.jpg
bunun gibi dolu bi cant hatta daha dolusu çok şık olur sanırım
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 13 Ara 2010, 01:05

qfuchka resimler için teşekkürler.evet benımde baya hoşuma gitti hatta şuanki lastıklerden daha şık ve aracı dolgun göstermiş...yaza bende taktırayım.toplam ne kadara maloldu 4 lastik fuchka kardeş? bu arada güle güle kullan lastikleri. :wink:
goztepeli_TR

Sonraki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir