Küçük Bir Kaza

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Küçük Bir Kaza

Mesajgönderen ferser tarih 26 Şub 2011, 20:51

Herkese selamlar,
Bu akşam ben de sirionumla ilk kazamı yaptım. Koçtaş otoparkından geri geri çıkarken arkadaki aracın sol ön çamurluğuna çarptım. (Daha doğrusu ben çarptığımı sanıyordum ama çarpışmışız.) Arabadan indim. Tamam arabayı çıkarırken arka cam buğulu olduğu için çok net göremedim arkadaki arabayı ama araç sahibinin tepkisi gerçekten çok sinir bozucuydu. Hemen bağarıp çağarmaya başladı. Ben "tamam bi kaza oldu ne yapılması gerekiyosa yapalım" derken adam üstüme üstüme bağararak yürüyordu. Malesef bayan sürücü olmak çok zor, bazı adamlar hemen bayan sürücüleri suçlayıp sindirmeye çalışıyorlar. Tamamen ben suçlu olsam bile adı üstünde "kaza", bilerek ve isteyerek yapılan bir suç değil. Neyseki olayı gören bir beyefendi gelip diğer aracın da geri geri çıkmakta olduğunu, onun da hakeket halinde olduğunu, ikimizin de aynı oranda suçlu olduğumuzu söyledi. Bunun üzerine, çarpıştığımız "odun", bu beyi sen karışma diyerek yine bağarıp üzerine yürümek suretiyle uzaklaştırmaya çalıştı. Bir ara birbirlerine gireceklerini düşündüm ama neyseki araya güvenlik girdi ve ayrıldılar. Bunun üzerine ben de güvenlik kamerası kayıtlarına bakmak istedim. Polisten başkasına göstermiyorlarmış. Ama güvenlik görevlisi kendisi gidip baktı ve aynı anda geri geri çıkmaya başladığımızı ve çarpışma anında ikimizin de hareket halinde olduğumuzu aktardı. Oysa bizim odun "ben seni gördüm durdum hatta korna çaldım diye atıp tutuyordu. Neyse sonunda tutanak tutup ayrıldık.
Bu arada çarpışma sırasında zaten durmak üzere olduğum için çoook yavaştım, buna rağmen karşı tarafın Hyundai aracında elim kadar bir ezik oluştu. Benim Sirionumda ise hiçbirşey yok maşallah :)
ferser

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: Küçük Bir Kaza

Mesajgönderen yerenyeren tarih 27 Şub 2011, 11:34

geçmiş olsun... Allah daha büyük kazalardan vede "odun"lardan korusun:=)
yerenyeren

Mesajgönderen ferser tarih 27 Şub 2011, 18:55

Teşekkür ederim. Amin :)
ferser

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 27 Şub 2011, 20:08

Çok geçmiş olsun.

Etrafta bu tarz insanlardan bolca var ne yazık ki. Aracınızda az hasar olması da ayrı sevindirici.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ozgursula tarih 28 Şub 2011, 10:34

Geçmiş olsun
ozgursula

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen ferser tarih 28 Şub 2011, 10:53

Teşekkür ederim
ferser

Mesajgönderen riogrande tarih 28 Şub 2011, 18:12

ne yazıkki özellikle istanbulda araç kullanlar çok agresif ve sabırsız.

geçmiş olsun.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen kepir tarih 03 Mar 2011, 13:31

geçmiş olsun öncelikle, özellikle avm otoparkları gibi sıkışık otoparklarda arabaya binmeden önce mutlaka etrafı şöyle bir süzerek,gelen-giden-çıkan araçları görerek ona göre hareket etmenin çok faydası olur.
Kullanıcı avatarı
kepir

Mesajgönderen setlerss tarih 03 Mar 2011, 18:45

Çok geçmiş olsun öncelikle gene hyundai gene kaza bu sıralar dikkat ediyorum hep aynı arabalar ya accent yada getz sürekli bu arabalar ile kaza yapıp geberip gidiyorlar kullananlar ise saçma sapan adamlar doğan şahinler bitti bunlar çıktı piyasaya....
setlerss

Model: Materia

Mesajgönderen ferser tarih 03 Mar 2011, 23:51

Evet otopark çok kalabalıktı sürekli bir hareketlilik vardı. Bu da bana ders olsun bir daha camlarımın buğusu gitmeden asla hareket etmem :)

Kullanan adam gerçekten saçma sapandı. O kadar saçma sapandı ki arabasının modelini yazmaktan acizdi. Marka:Hyundai Model :2005. :D Gülmemek için zor tuttum kendimi. Getz diildi onu biliyorum ama ne model olduğunu ben de bilmiyorum yoksa yardımcı olcaktım adamcaaza :D
ferser

Mesajgönderen argyle tarih 09 Tem 2011, 23:56

Geçmiş olsun. Yeni okudum.

O kazalar Hyundai'den ziyade görece ucuz araba (bence ucuz değil ya neyse) olması nedeniyle onu tercih eden dediğin gibi Tofaşçı model adamlardan kaynaklanıyor.

Geçen bana bir hayvanat denk geldi iki tane 55-65 arası adam. Caddede park ettim akşam. Yarım saat sonra bir geldim, herif arabasının arkasını benim önüme dayamış gitmiş, dokunuyor abi, sıfırlamış amele. Onun önünde bir araba park edili, o arabanın önü ise metrelerce bomboş ama bizim ayu nedense bir arabanın girmesinin çok zor olduğu yere girmeyi tercih etmiş ve nasıl olduysa girmiş de. Arkamda da çıkacak kadar mesafe yok. Meğer orda b.ktan tost-hamburger-sosislici bir yer var, onun tam önüne park etmek için oraya koymuş davaro, sahibi kim diye aratınca oradan çıkıp geldiler. Bu kadar ağır konuşuyorum ama daha bitmedi, film kopacak şimdi bak: Adam yaşlı başlı, "Dedim ayıp değil mi ya, böyle park edilir mi, nasıl çıkacağım ben, hem de dokunuyorsunuz arabama?". Ben bekliyorum ki "Kusura bakma, fark etmemişim, şu, bu" der, nerdeeee! "Ne var onda, birşey yok" diye anırmaya başladı. Yanında da daha moruğu var bunu destekleyen. "Ya polis çağırsak %100 suçlusun" dedim, "Çağır" diyor. Baktım el kol da oynamaya başladı bunların, şeytan dedi "Elini ayağını ..." deyip bir koy yumruğu! O anda hızlı düşünüyor insan, dedim bir de ölür mölür alırız başımıza belayı, "Tamam, çek arabanı çıkacağım ben" dedim. Daha yaşlı olanı kendi kendine bağırmaktan fenalaştı mı ne, bunu bir banka oturttular, göğsünü möğsünü tutmaya başladı. "İyi ki gömmemişim herife" dedim. Millet bana "Uyma, kardeşim, manyaklar belli ki" diyor, iyice film olduk. Daha bitmedi :) . İçeriden bir genç kızla yaşlı bir kadın geldi bunların yanına, kız başladı bunlara bağırmaya "Ne biçim insanlarsınız siz, her gittiğiniz yerde böyle yapıyorsunuz, Allah kahretsin!", yaşlı kadın bana "Yavrum git hadi sen, bak aile faciası çıkacak bu yüzden" diyor. "Ehh lan yiyin başınızı!" dedim gittim. Baktım sonra ön plakanın hemen arkasında boyayı kaldırmış hafiften. İstanbul'da araba alarak başımıza iş aldık galiba.

Sonra, geçenlerde bir akşam evin karşısına park ettim, arkada bir Palio var. Paliocuların da ciddi bölümü Tofaş'tan terfi olduğu için, önümdeki kamyonete daha fazla yanaştım, arkada Palio ile aramda 2 m mesafe bıraktım. Sabah bir baktım, çıkarken tamponun köşesini sıyırmış, boya da değil kaplama gibi ya orası, onu sıyırmış gitmiş sığır! Ne bir not, ne birşey! Arabayı alalı 3 ay oldu, belki 8-10 ufak tefek önemsiz çizik oluştu, birini bile ben yapmadım en çok ona sinir oluyorum. Her baktığımda yenisini görüyorum!

Daha sonra birgün, Bursa'ya giderken, 3 şeritli yolda en sol şeritte 100 km/sa. ile seyrediyorum. Sağımdan bir Tempra önüme geçti ve küt diye durdu! Valla! Nasıl frene bastım, nasıl durabildim anlamadım, 5 cm kadar kalmıştı durduğumda. İçinden kara-kuru, psikopat bir tip bağıra çağıra indi bana doğru geliyor, ne dediği de bir türlü anlaşılmıyor dürzünün. Geldi benim kapıyı açmaya zorluyor. Allah'tan pencere kapalı, kapı kilitli giderim hep! Açamayınca bağıra çağıra, el kol havada bindi gitti. O kadar anlam veremedik ki, plakasını almak aklımıza geldiğinde herif kaçıp gitmişti. Hala bilemiyorum, nedir bu, anlayan var mı? "Herhalde yol istedi ben görmedim" diyeceğim ama zaten 100 ile gidiyorum, 500 m sonra yerleşime giriyoruz ve ışık var, sağdaki iki şerit boş ve sağımdan geçip gidebiliyormuş amele, gördük!

Demem o ki, pederin lafıyla "Cebine silahı koysan 10 m'de bir katil olursun" ya da bir arkadaşımın komiser emeklisi babasının deyişiyle "Bu memlekette sırf raporlu delileri öldüreyim desen, Makine Kimya'nın mermisi yetmez!". Bir başka lafı da şöyleydi: "Bunlara medeniyeti damardan enjekte etsen, geri fışkırtırlar!" :D Uymayacaksın, görmeyeceksin, camlar kapalı küfürü basacaksın, rahatlayacaksın :)

Ben kadınlara hiç yakıştıramam ama terbiyesiz kadın sürücü de çok var. Sabaha kadar sinyal ver, o sinyale aldırış etmeyip illa yoluna devam edip seni sıyıran en az bir kadına her seferinde denk geliyorum, sen durmasan o hala gitmeye devam ediyor ama. Kadınlarda (hemen cinsiyetçilik yapmayın, tabii ki alayında değil ama hepsini toplayıp ortalamasını alınca bu çıkıyor) bir türlü karar verememe, frene hayatta basmama, sokaktan caddeye çıkarken bile ne yapacağına karar veremeyip ama bir yandan da durmayıp ilerleyerek trafiğin ortasına dimdik dalma gibi tuhaflıklar var. Bu şeyden de kaynaklanıyor olabilir, dar bir kaldırımda falan bir kadın karşıdan geliyorsa dikkat edin asla istifini bozmaz, ister ki erkek olarak sen yola in ve ezil (öyle birşey olsa kesin "Ayyy, üstüme başıma bağırsakları sıçradı pis musibetııınn!" der :) ). Biraz otomatik vitesten de kaynaklanıyor bence bu, tek ayakla gaza bas gitsin, frene bas dursun, frenden kaldır araba kendi kendine de gidiyor zaten, ooohh mis! Manuel olsa o kadar rahat ve keyfe keder olmayacaklar bence, ki yine gözlemim; manuel araba kullanan kadınlar çok daha iyi ve dikkatli sürücü oluyorlar. Erkekler için bu geçerli değil, vites olmasaydı bile onlar aynı olurlardı! Erkeklerde sadece ve sadece terbiyesizlikten kaynaklanan asla yol vermeme, küt diye sinyalsiz şerit değiştirme, bir arabalık boşluk görse oraya pat diye girme, her b.ka korna çalma (ışığın yeşile döneceği içlerine doğuyor heriflerin), asla aynaya bakmama, bin türlü kural ihlali, herkesin hayatını tehlikeye atma gibi aklınıza bile gelmeyecek sayısız musibet karakteristik olmuş. Yayalara zaten hiç girmeyeyim.

Son olarak bir soru sormak istiyorum:
Ben ilk defa kasko yaptırdığım için bayağı bir para ödeyip tam kapsamlı kasko yaptırdım. Galiba meteor düşmesi bile vardı :D . Kaza yapsak ne yapıyoruz arkadaşlar? Tutanak tutuyoruz karşılıklı, yanılmıyorsam 17 bin TL'ye kadar trafik sigortası karşılıyor. Anlaşamazsak trafik ekibi mi çağırıyoruz? Trafik gelince iki tarafa da ceza kesiyormuş diye duydum (trafiği aksatmaktan sanırım)? Aksatmamak için, detaylı foto çekip arabaları kenara çeksek de ekip çağırsak oluyor mu? Bir de yılda birkez dört far ve ön cam değişimim var hasarsızlığı bozmadan. Şimdi ben farları ya da ön camı kendim indirsem olur mu? Ne yapmam lazım? Biraz 3 kağıda giriyor gibi ama kaskoya cam parasının 2 katını ödedim, çok şükür kaza da yapmadım ve inşallah yapmam, o yüzden o para bana biraz koydu. Ön camı değiştirmek de iyi olur aslında, reçine gibi minik minik bir sürü yapışkan nokta olmuş, çıkmıyor kolay kolay. Bir tonda kılcal çizik var, gece karşıdan gelen araçların farlarını biraz dağıtıyor, görüşü bozuyor. Bilenlerden formül bekliyorum.

Sizin kaza-tutanak maceranız nasıl sonuçlandı ferser, anlatırsanız çok yardımcı olmuş olursunuz.

Teşekkürler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 12 Tem 2011, 20:19

Maşallah amma yazmışsınız. Trafikte o kadar arıza insan denkgeliyor ki anlat anlat bitmez. En çok da Umut ve Onur baya trafikte vakit geçiriyorlar. Onlarda da macera çoktur.

Kasko için foto çekip form doldurmak gerekiyor. polisin gelip ceza yazmasi şehir efsanesi sanirim. Oyle birseye rastlamadim. Beyanla kaskodan cam vb degisimleri yaptirabilirsiniz fakat gelecek kasko doneminde hasarsizlik bozulmasa da priminiz yükseliyor.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 13 Tem 2011, 11:33

YağmurAdam yazdı:Maşallah amma yazmışsınız. Trafikte o kadar arıza insan denkgeliyor ki anlat anlat bitmez. En çok da Umut ve Onur baya trafikte vakit geçiriyorlar. Onlarda da macera çoktur.

Kasko için foto çekip form doldurmak gerekiyor. polisin gelip ceza yazmasi şehir efsanesi sanirim. Oyle birseye rastlamadim. Beyanla kaskodan cam vb degisimleri yaptirabilirsiniz fakat gelecek kasko doneminde hasarsizlik bozulmasa da priminiz yükseliyor.

Hem de ne maceralar ne maceralar... :) Ben artık ev-iş arasında arabayı ayda en fazla bir-iki kez kullanıyorum. trafik stresine girmemek için otobüs ve metrobüsü tercih ediyorum. Bu vesileyle memleketimden pek çok insan manzarasına şahit oluyorum. İlerleyen zamanlarda toplu taşıma maceralarımı ihtiva eden bir kitap yazıp "Müsait Bir Yerde..." adıyla yayımlamayı düşünüyorum.
Not: Başlığın sonundaki "üç nokta"nın anlam dünyası çok geniş :D
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 13 Tem 2011, 14:56

Teşekkürler arkadaşlar.
Onur kitabı bekliyorum merakla.
YağmurAdam, abi ilk kez kasko diye bana bir fiyat çıkardılar ki, abovvvv! 1450 gayme! Ve bu en ucuzu idi, Anadolu Sig. Hele bir tanesi 3800 TL dedi yaa, OHA! Neyse, bir takım indirimlerle 1150 TL'ye yaptırdım. O yüzden, beyanlı olayına girmeden, primleri şişirmeden olsa iyi olur. Bir kaza yapmazsam seneye %30 indirim alacağımı söylediler.
Sigorta ile ilgili sorduklarıma başka yanıt verebilecek yok mu? Başına iş gelen arkadaşlardan (umarım bir daha olmaz)? FaTiH mesela?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen ozgursula tarih 13 Tem 2011, 16:58

Yazan yazana dolmuş burası kitap yazan bile var :D

Daha eskilerden hyundai accentim vardı camı taş izinden görünmüyordu. Ama gerçekten görünmüyordu sürekli uzun yola gidip gelen bir arabaydı o yüzden kilometresi fazla fiyatı düşüktü. Neyse arabama hemen kasko yaptırdım daha sonra öğrendim ki yılda 1 cam değişimi varmış. Aradım kaskoyu anlattım olayı hakkaten akşamları önümü göremiyorum çatlak yok ama felaket çizik falan diyorum :twisted: ısrarla işte şu kadar çatlak olacak bilmem şu kadar kırık olacak falan....diyor

Gittim camcıya bu olay aynı gün içinde oluyor. Camcıya olayı anlattım o da dur abi dedi sen iyi niyetli bir insansın, dürüstsün ama bunların anlamaya niyeti yok deyip vurdu cama tornavidanın arkasıyla camı baya bir çatlattı. Sonra ben kaskoyu tekrar aradım aynı kişiye; biraz önce aramıştım ya sizi ... biraz önce kamyon taş fırlattı vs... :D (aradan en fazla 20 dakika geçmiştir) bunu da zaten gıcığına arayıp söyledim. Karşımdaki görevli anladı ne demek istediğimi ama yapacak bir şeyi yok. Sonra camcı sağolsun fotoğraflarını çekti değiştirdi ve baktık işimize. :mrgreen:
ozgursula

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir