KURTLAR VADİSİ - KÖRFEZ ( 2.BÖLÜM ) :)

Daihatsu Aşkına buluşmaları. Geçmiş buluşmalara dair bilgiler, fotoğraflar ve yeni buluşma planları. Tüm Daihatsu sahipleri davetlidir.

Re: KURTLAR VADİSİ - KÖRFEZ ( 2.BÖLÜM ) :)

Mesajilker, 11 Şub 2009, 15:11

SAV_05451.jpg
Çok çalışmak lazııım çokkk...
SAV_05451.jpg (40.27 KiB) 667 kere görüntülendi
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajhates, 11 Şub 2009, 16:18

Aslında daihatsuaskina.com üyeleri olarak pistte bizde kendi aramızda bir turnuva düzenliyebiliriz. 2, veya 3 yarıştan oluşur, tüm yarışların toplamında en üst seviyeye ulaşan kişiye yetkili serviste genel bi bakım hediye edilebilir. Bu genel bakım ücretide diğer katılan yarışcılar arasında tolanır. Veya ödül olmaz sadece zevk için birşeyler yapılabilir.

Böyle birşey yapmak mümkünmüdür bilmiyorum ama güzel bir etkinlik olabileceğini düşünüyorum...
Yeteri kadar nedeniniz varsa herşeyi yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
hates

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajDaihard, 01 Mar 2009, 19:27

ben vaktimi uydurabilirsem o tarihte izmir autodrom dayım :wink:
Kullanıcı avatarı
Daihard

Model: Applause

Mesajcem, 02 Mar 2009, 00:37

teriosumla katılsam olmaz mı ya=)) abi tebrikler bu arada...
Kullanıcı avatarı
cem

Model: Terios 1. Nesil

MesajDaihard, 06 Mar 2009, 14:17

ilker abi son gelen bilgilere göre hava şartlarından dolayı 8 mart günü yapılacak time trial ın 2. ayağı iptal edilmiş :? yeni tarih belirlenecekmiş.
Kullanıcı avatarı
Daihard

Model: Applause

Mesajilker, 07 Mar 2009, 12:49

Daihard yazdı:ilker abi son gelen bilgilere göre hava şartlarından dolayı 8 mart günü yapılacak time trial ın 2. ayağı iptal edilmiş :? yeni tarih belirlenecekmiş.

Doğrudur. 14-15 Mart pist dolu olduğu için , 21-22 mart tarihine ayarlamaya çalışıyorlar. Eğer o da olmazsa Mart ayı pas geçilecek ve Nisanda yine körfezde olacak.
Kullanıcı avatarı
ilker

Mesajfeylesof, 15 Mar 2009, 00:50

Herkese merhabalar,

Konuyu yeni fark ettim Ve İlkerin durumuna çok sevindim canı gönüldem kutluyorum başarılarının devamını dilerim, araban gibi şöförlüğününde çok iyi olduğu görülüyor.
Ben birinci sıradaki astrada bir hile olduğunu düşünüyorum, bana standart astranın o dereceyi yapabilmesi mümkün gelmiyor, aslında bariz yavaş bir araba ya modifiye var yada arabayı Michael Schumacher kullanıyor,
neredeyse bir üst sınıftaki typr'a rakip derece yapmış.
feylesof

Mesajilker, 15 Mar 2009, 01:51

feylesof yazdı:Herkese merhabalar,

Konuyu yeni fark ettim Ve İlkerin durumuna çok sevindim canı gönüldem kutluyorum başarılarının devamını dilerim, araban gibi şöförlüğününde çok iyi olduğu görülüyor.
Ben birinci sıradaki astrada bir hile olduğunu düşünüyorum, bana standart astranın o dereceyi yapabilmesi mümkün gelmiyor, aslında bariz yavaş bir araba ya modifiye var yada arabayı Michael Schumacher kullanıyor,
neredeyse bir üst sınıftaki typr'a rakip derece yapmış.

Astra' yı kullanan arkadaş bir önceki yarışta vectra ile girmişti. Grup Standart grup. Günahı boynuna :) Arabayı tüm virajlarda hatta viraj olmasa bile sanal viraj yaratıp driftle döndüren bir pilotajı var. Yani seyirciye oynuyor ve profesyonel kullanımdan uzak. Arabalar teknik kontrolden geçirilmediği için modifiye var mı yok mu bilinmiyor.. Hatta organizasyon komitesi modifiye varsa bile bilme şansımız yok dedi...
Ama araba driftlerde bile hiç yana yatmıyor. Sirion ise çok yumuşak kalıyor pist için. Ama o Astrada modifiye bile olsa 400 metrelik bir dragda kafaya gideriz. Şu an en güncel problemimiz süspansiyon ve maalesef yapacak hiç bir şey yok. Çünkü sırf bu iş için Japonyadan yay getiremem. Pistte Astra çok daha stabil , keskin virajlarda araba under steeringde kalmasın diye mecburen gaz kesiyorum ve sprintteki tüm kazandığım saniyeyi geri veriyorum... Elimden geleni yaptığım 8 beygir fazla olan Clio ile aramızdaki salise farkından bellidir.

Kimsenin başarısını küçümsemiyorum ama Astranın hem şöförü hem de araba bir hayli sanayi kokuyor. Çünkü bir pist yarışında drift yaparak hem vakit kaybedip hem de en yakın arabaya 2 saniye fark .... Demek ki seminerlerde bize bu işin tekniklerini anlatan hocalar hiç bir şey bilmiyormuş ;)

Bu arada , Mart ayı pas geçildi. 11 Nisan Cts Körfez 3. ayak için organize ediliyor.
Kullanıcı avatarı
ilker

Mesajfeylesof, 15 Mar 2009, 15:52

Merhabalar,

İlkeri'in Standart sirionun pistte yaptığı bu dereceler ve geçtiği arabalardan sadece drag ve düz performansının değil yol tutuş ve pist performansınında çok iyi olduğunu diğer araçlar ile de karşılaştırmalı olarak görmüş oluyoruz.

Aslında arabaları dyno'ya soksalar belli olur motorda modifiye olup olmadığı.

Bu arada lpg'den modifiye diye problem çıkartmamışlardır inşallah.

Piste dördüncü vitese çıkılıyormu bilmiyorum ama 4. vites çok kullanılıyor ise 1.0 lik sirionun sondişlisi ve 4. vites dişlisi ile yaklaşık oran %13 kısalır diğer viteslerde %6 cıvarında kısalır,tüm viteslerde hızlanmaların iyileşir.

İnşallah ekonomik yoldan süspansiyon problemide çözülür. Belki çıkmacılardan yrv'turbo süspansiyonu bulunur yada biri sport yaylarını ödünç verir bellimi olur.

İlker Allah tabanını düz bastırsın kazasız belasız alnının akıyla yarışları tamamlarsın inşallah, birinci olman önemli değil ben göreceğimi gördüm sen oradaki standart arabaların hepsini bitirirsin.
feylesof

Mesajilker, 15 Mar 2009, 18:11

feylesof yazdı:Merhabalar,

İlkeri'in Standart sirionun pistte yaptığı bu dereceler ve geçtiği arabalardan sadece drag ve düz performansının değil yol tutuş ve pist performansınında çok iyi olduğunu diğer araçlar ile de karşılaştırmalı olarak görmüş oluyoruz.

Aslında arabaları dyno'ya soksalar belli olur motorda modifiye olup olmadığı.

Bu arada lpg'den modifiye diye problem çıkartmamışlardır inşallah.

Piste dördüncü vitese çıkılıyormu bilmiyorum ama 4. vites çok kullanılıyor ise 1.0 lik sirionun sondişlisi ve 4. vites dişlisi ile yaklaşık oran %13 kısalır diğer viteslerde %6 cıvarında kısalır,tüm viteslerde hızlanmaların iyileşir.

İnşallah ekonomik yoldan süspansiyon problemide çözülür. Belki çıkmacılardan yrv'turbo süspansiyonu bulunur yada biri sport yaylarını ödünç verir bellimi olur.

İlker Allah tabanını düz bastırsın kazasız belasız alnının akıyla yarışları tamamlarsın inşallah, birinci olman önemli değil ben göreceğimi gördüm sen oradaki standart arabaların hepsini bitirirsin.

İyi dileklerin için teşekkürler.

Pistte 4. vitese çıkan arabalar var ama hem çok kısa kalıyorlar hem de tekrar 3 e alırken zaman kaybediyorlar. Ama yapabilecekleri de bir şey yok çünkü onların 3. vitesleri ve devir kesici limitleri Sirion gibi değil..Mecbur kalıyorlar yani. Sirionda 3 vites bile neredeyse fazla gelecek :) Ayrıca vites oranları ile oynarsam extrem modifiye yapmış olurum ki bu etik değil... Grup standart , arabam da standart olmalı. Yoksa yapılabilecek çok şey var :) Turboya bile gerek yok , 2 tane dereceli egzantriği taktım mı arabayı göremezler sadece sesinden anlarlar geçtiğimi :D

YRV turbo süspansiyonu ile ilgili olarak da daha önce yazmıştım galiba hatırlamıyorum ama arka helezonlar olmasına rağmen ön helezonlar maalesef Siriona olmuyor.. Arabanın yarısı başka yarısı başka davransın istemediğim için helezon işini unuttuk artık. Arabayı çok yatırıp patinaja düşüren bir tek viraj var onu da viraja giriş çizgimi değiştirerek deneyeceğim bakalım nasıl olacak....
Kullanıcı avatarı
ilker

Mesajilker, 07 Nis 2009, 22:33

11 Nisan Cumartesi günü saat 09.00 itibariyle Körfez Pistindeyiz. Allah yardımcımız olsun ......
Kullanıcı avatarı
ilker

Daihatsu Aşkına Yarış Bambaşka

MesajUmut-Gultekin, 08 Nis 2009, 21:35

Duyuru: 11 Nisan 2009 Buluşması ertelenmiştir

Yarış Organizatörü'nden İlker'e biraz önce gelen bir SMS'e göre;
Cumartesi günü yapılacak yarış, ellerinde olmayan sebeplerle Mayıs ayına ertelenmiş.
Yeni tarih henüz belirlenmemiş. Gelişmeler hakkında İlker bizi bilgilendirecek.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSinan TATLI, 08 Nis 2009, 23:07

Cumartesi sabahını iple çekiyorum.
1600 lük ağır abilerin hazin sonu :)
Kullanıcı avatarı
Sinan TATLI

Mesajanneanne, 08 Nis 2009, 23:50

Yarışan arkadaşlara başarılar. Kalbimiz,dualarımız sizinle.....
anneanne

11 Nisan 2009 Buluşması ertelenmiştir

MesajUmut-Gultekin, 10 Nis 2009, 16:32

Duyuru: 11 Nisan 2009 Buluşması ertelenmiştir

Yarış Organizatörü'nden İlker'e biraz önce gelen bir SMS'e göre;
Cumartesi günü yapılacak yarış, ellerinde olmayan sebeplerle Mayıs ayına ertelenmiş.
Yeni tarih henüz belirlenmemiş. Gelişmeler hakkında İlker bizi bilgilendirecek.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

ÖncekiSonraki

Dön Buluşmalar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir