Lastik havalari, hava filtresi; amortisor vs hakkinda

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Lastik havalari, hava filtresi; amortisor vs hakkinda

Mesajgönderen akilonya tarih 14 Haz 2010, 12:11

Arkadaslar araniza yeni katildim 1 ay kadar evvel terios sx sahibi oldum.
aracimla ilgili karsilastigim ve kendime gore cozum buldugum bir kac probleme diger kullanicilarida bilgilendirmek adina deginmek isterim.

oncelikle benim aracim 99 model oldugu icin hava filtresi 2001 sonrasi araclardan farkli zannedersem.. (becerebilirsem resmini koyucam ) 99 larda plastik aksamli ve lastik contali bir hava filtresi var. araba edindigimde ilk isim zaten yagina suyuna bakmak ve filtreleri degistirmek olur... bu modelin hava filtresini bulmakta zorlandim.. servise sordum 30 tl gibi bir fiyat istediler.. elime filtreyi alip gezmeye basladim japon parcacilarini... baktik ki yeni corollo larla ayni hava filtresini kullaniyor.. adet fiyati 10 tl... o sevincle aldim bir kac tane... :)))

daha sonra aracin 100 km den sonra kasislerde asiri dengesiz oldugunu farkettim... amortisorcuye gittim.. Ankarada Nam amortisor meshurdur .. oraya gittim... on amortisorlerin saglam oldugunu arkalarin bozuk oldugunu soylediler... arkalari soktuler... tamir edemediler... onun yerine ford connect lerin amortisorlerinden bir cift taktilar... arac virajlara sahane girmeye basladi.. ama gel gor ki traktorden hic bir farki kalmadi ... konfor sifirlandi.. bir hafta boyle bindim baktim olmuyor geri gittim amortusorcuye... israrlarim sonucunda ford connect amortisorlerini yumusatti tekrar takti daha konforlu bir hale geldi... yani velhasil ford connectin ayaklariyla bizim aracimizin ayaklari uyumlu ama sertlik problemi var.. malum connectler 1,5 ton yuke banamisin demez...

daha sonra farkettim ki lastik havalarim cok yuksek 40 havayla geziyormusun... 30a dusurdum ama kapi icinde yazan deger 26 yoksa benmi yanlis yere bakiyorum.. bu ebatta lastikler icin 26 hava az degilmi... konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar aydinlatabilirse sevinirim...

kisaca tecrubemi paylasmak istedim... gordugum kadariyla servis disinda parca sikintisi var bu aracin. yine bu tip muadil yedek parcalar konusunda tecrubelerinizi paylasirsaniz memnun olurum... ozellikle on takim; fren aksami gibi zamanla degismesi gereken parcalar hakkinda...

ilgilenen arkadaslara pesinen tesekkur ederim
Eklentiler
Toyota.jpg
toyota corolla hava filtresi
Toyota.jpg (24.31 KiB) 892 kere görüntülendi
akilonya

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: Lastik havalari, hava filtresi; amortisor vs hakkinda

Mesajgönderen akilonya tarih 24 Haz 2010, 09:57

kimsenin bir bilgisi yok anlasilan, demekki herkes teriosunu yetkili servise goturuyor...
akilonya

Mesajgönderen cem tarih 24 Haz 2010, 23:53

merhaba,
öncelikle hayırlı olsun aracınız,uzun bi zamandır forumu takip edemiyordum bu ara aktif olurum umarım=) bizim filtrelerden farklıymış hava filtreniz ben bi ara açık filtre takmaya çalıştım ama çok zor olacağından uğraşamadım=) yedek parçaları yan sanayi kullanmama taraftarıyım en son taktığım balatalardan sonra, inanılmaz kötü ses yapıyordu ve dengesiz aşınarak diskin üstüne geçmişti:S servisten orjinalini 130tl'ye aldm ve uzun süre gideceği için içim rahat.frenlemede fark etti ve ıslık seside kesildi artık. bence yedek parçalrı servisten alıp bakımı dışarıda yaptırsanız daha iyi. aracımı sürekli 26 havayla kullanıyorum ve yol tutuşta fark ediyo ciddi bi şekilde bence 26'ya düşürün;)
Kullanıcı avatarı
cem

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen livan08 tarih 25 Haz 2010, 23:34

banada 26 az gibi geldi 30 yaptım.
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen cem tarih 26 Haz 2010, 02:05

26 yapmanızda fayda var ;)
Kullanıcı avatarı
cem

Mesajgönderen LION tarih 26 Haz 2010, 15:44

şuan ki aracım 13'' jant var ve lastik havalarını 30 olarak ayarlıyorum...
teriostaki 15'' jant için 26 hava basınç değeri banada az gibi geldi...
LION

Mesajgönderen akilonya tarih 26 Haz 2010, 22:31

forumdan uzun bır sure cevap alamayınca servıse gıttım akadaslar.. lastık havalarını sormak ıcın.. evet 99 modellerın havaları 26 olacak.. zaten kapı sol kapı dıreğinde de o şekilde belirtilmiş... 2001 ve sonrası içinse 28 olacak... düşük basınç daha konforlu yolculuk sağlıyor... 30 üstü hava basarsanız çok zıplıyor araba... tecrubeyle sabit... brc marka gaz taktırdıktan sonra sehir içi ( ankara ) 99 model otomatik teriosum km de 20 kr yakıyor. bugün subap ayarı yaptırdım bu miktarın biraz daha düşmesini bekliyorum.. yakıt ekonomisi için önerisi olan var mı acaba.. ?
akilonya

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir