Lastik + jant tavsiye ve görüşleriniz..

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

Lastik + jant tavsiye ve görüşleriniz..

Mesajgönderen e_cool tarih 24 Ağu 2010, 19:30

Arkadaşlar Sirion Sporty araca sahibim..
Aracımda fabrika çıkışı jantları ve standart 175/65/14 lastik mevcut.
15" jant taktırmak istiyorum.
Bir arkadaşımda Fiestasında kullandığı 15"lik lastikleriyle birlikte jantlar varmış.
Jantları görnedim henüz ama resmini gösterdi,beğendim fakat şöyle bir durum var..

Lastiklerin tabanı geniş,195 taban..

Acaba bu genişlikteki bir lastik Sirion 2'ye uyarmı?
Çamurluğa değme durumu olurmu? (jant ofsetli değil)
Yakıt sarfiyatına nekadar etkisi olur?
Son olarak ta değiştirmemi tavsiye edermisiniz?
e_cool

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: Lastik + jant tavsiye ve görüşleriniz..

Mesajgönderen muratatay16 tarih 29 Ağu 2010, 01:02

merhaba hocam 195 taban genişliği yakıtı mutlak arttırır, çamurluğa sürtermi bilemiyorum, birde dikkat etmen gereken yanak genişliği düştükçe konfor cok azalıyor. orjinali 65 yanak benim aracımda sporty gecen hafta bi arkadaşa 15inch terios jantı takılı bi sirion aldık 2008 model, benim aracımla sertlik açısından çok fark var, yakıtın artar konforun düşer akselerasyon düşer
muratatay16

Mesajgönderen rover_420si tarih 04 Kas 2010, 08:45

arabanın orjinal halini bozmamay düşünürüm..
Kullanıcı avatarı
rover_420si

Mesajgönderen jadamaniac tarih 04 Kas 2010, 09:39

jantları satın almadan önce mutlaka aracınıza takıp 5-10 dakika ara sokaklarda deneme sürüşü yapın, sürtüp sürtmediğini hemen anlarsınız, ama dediğim gibi mutlaka deneme sürüşü yapın çünkü durduğu yerde 'cuk oturmuş' gibi gözüken lastikler, ani frende-ani sağa sola dönüşlerde, hafif bombeli asfaltta bir anda cayır cayır davlumbazları kazımaya başlayabilirler...
Değişim sonrasında eğer aracınıza bu ebatlar uyar ise, çok fazla sertlik sorunu yaşamazsınız çünkü mevcut yanak kalınlığınız 65 olmasına rağmen taban genişliğiniz 175 dir, dar tabanlı lastikler aslında aracı konfor açısından en çok rahatsız hale getiren lastiklerdir çünkü yoldan gelen darbeyi dağıtamadan direkt olarak yürür aksama gönderirler, geniş tabanlı lastikte ise durum tam tersidir, darbeyi daha iyi absorbe eder, daha fazla konfor sağlar.
Yanak ebatlarındaki oynama ise, doğru ebatlar uygulandığında aracınıza hiçbir eksi nokta getirmez, biraz daha sertleşir doğrudur ama bu konforu bozacak derecede 'tangır tungur' bir değişimden ziyade, aracınızın daha iyi frenlemesine, daha iyi yol tutumasına, daha dengeli bir sürüş dinamiğine sahip olmasını sağlar. İnce yanaklı lastiklerde esneme payı daha azdır ama bu kesinlikle 'dayanıksızlık' olarak algılanmamalıdır, aksine ince yanaklı performans tipi lastikler diğerlerine göre çok daha güvenli ve dayanıklıdır, zaten fiyatlarının da çok daha yüksek olmasının sebebi budur. 65 yanakla gireceğiniz keskin bir çukurda lastiğiniz katlanıp jantın altında yırtılabilir fakat 45 yanak kaliteli bir lastikle gireceğiniz çukurdan en fazla yamuk bir jantla çıkacağınıza emin olabilirsiniz...
Tabi ki tüm bu verdiğim bilgiler, doğru araca-doğru ebatta jant ve lastik uygulandığı sürece geçerlidir, kapasitesi-dönme çapı hesaba katılmadan konulan ekstra büyük jant-lastikleri konunun dışında tutuyorum.
jadamaniac

Model: Copen

Mesajgönderen stunc tarih 14 Tem 2011, 18:36

arkadaşlar forum sitesinde deneyimli arkadaşlar michhelin enrg lastiklerini tavsiye ediyorlar...fuldayı kullanan varmı sirona fulda lastik almayı düşünüyorum ne dersiniz....
stunc

Mesajgönderen FaTiH tarih 14 Tem 2011, 21:53

Teknik konular bölümümüzde Lastik Marka - modelleri kısmında Fulda dan da az çok bahsetmiştim..Ben kullandım Fulda ları..EcoControl serisinden bahsediyorsun sanırım..Yanal tutunmada oldukçsa iyi bir lastik ama Ekonomi ön planda tutulan bir lastik olduğu için biraz sert karakterde üretilmiş bir lastik..Dolayısıyla bizim performanslı şirinlere taktığımızda 1.vitesdeki sert kalkışı geçtim ikinci vitesin başlarında bile ani yüklenmelerde patinaja düştüğü oluyordu.. Dolayısıyla ben pek tavsiye etmem..Karar yine de senindir.. İlgili konu başlığına bakarsan konuyla ilgili zengin bir paylaşım olmuş durumda zaten..Yeterince fikir sahibi olabilirsin oradan..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen stunc tarih 15 Tem 2011, 11:45

fatih dostum teşekkür ederim...tavsiyene kesinlikle uyacağım ben sironum için en iyisin istiyorum....
stunc

Mesajgönderen rover_420si tarih 05 Eyl 2011, 00:11

http://daihatsu.de/opencms/opencms/site ... ion/index/

175/65 R14 burdada orjinali bu dıyo ...
Kullanıcı avatarı
rover_420si

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir