Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Lastik Markaları - Modelleri

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: Lastik Markaları - Modelleri

MesajUmut-Gultekin, 24 Eyl 2009, 08:28

Lassa hariç diğerleri denenebilir derim. Hepsinden olumlu söz edenler var. Lassa'yı bizzat kullandım. Kötü değil ama parasının karşılığını tam olarak verdiği de söylenemez.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesaj42hakan42, 27 Eyl 2009, 00:12

Büyük ihtimal Nokian markasında karar kıldım, ancak iki model var... 165 yerine 175 takayım diyorum.Aşağıdakiler arabaya uygunmudur ve hangisini tercih etmeliyim.

175/65R14 82H NOKIAN i3 - 4 adet 453 tl
175/65R14 82H NOKIAN NRe - 4 adet 381 tl
42hakan42

Marka: Henüz Arabam Yok

Mesajbailiwick, 27 Eyl 2009, 21:12

Nokian Norveç malı bir lastik ve oldukça dayanıklı ve iyi bir lastik. Yokohama için çok iyi şeyler söyleyebilirim. Volvo ya Yokohama aldım performans lastiklerinden. 5000 km oldu alalı ve 225 hp lik arabayı inanılmaz şekilde yerde tutuyor diyebilirim. Burada özellikle YRV turbosu olan arkadaşların Yokohamayı tercih etmesini önerebilirim.
bailiwick

Marka: Daihatsu
Model: Materia

MesajFaTiH, 29 Eyl 2009, 18:26

Hakan arkadaşım Konya dan mısın?? 42 yi görünce aklıma geldi de..Benim de öğrenciliğim Konya daydı da..Sirion umla beraber az gezmedik Konya yollarında..

Neyse; dostum bir önceki sayfayı okursan zaten baştan aşağı; lastik konusundaki ayrıntılı incelememi görmüşsündür..Orjinal eski kasa Sirion ların ebatları 165/65/14 evet..Bu ebat sınırlı markada olduğu için seçeneğimiz az açıkçası..Bunların arasında da en iyi sonucu veren Nokian i3 oldu..Ebat küçük olmasına rağmen aracı oldukça rahat çekebiliyor..Pati ye falan düşmüyor dyebilirim..Tutuş da oldukça güzel emin ol!Üstelik Nokian lastikleri dünya da sessizlikleriyle ün yapmış lastik markasıdır..Bence bu açıdan da bizim araçlarla ilgili bulunmaz hint kumaşı formatında diyebilirim..

Faakat 175 65 14 ebatında seçenek her markada bayağı bir fazla..O yüzden bir şey diiyemeyeceğim..Ama madem ki yukarıda bahsettiğin Nokian lar arasında kaldın; benim sana tavsiyem i3 serisinden almandır!Nre serisi Nokian ın eski teknoloji lastiğidir..Fakat i3 serisi 2009 model yılı itibariyle üretilmeye başlanmış lastik serisidir..Ve slogan itibariylede "ekonomik performans lastiği" olarak geçer..!

Ha bu arada aldığınız fiyat biraz fazla gibi geldi bana..Ben Ank.dayım,daha uygun fiyata bulabilirim sanırım Nokian ları.Buradan benim lastiklerimi takdırdığım Nokian bayiinden...Eğer bir de benim fiyat almamı isterseniz buraya belirtin,sizle özel mesajdan telefonumu paylaşayım;arayın beni ilgileniriz...Eee, ne de olsa Daihatsu kardeşliği...! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesaj42hakan42, 04 Eki 2009, 19:13

Hakan arkadaşım Konya dan mısın?? 42 yi görünce aklıma geldi de..Benim de öğrenciliğim Konya daydı da..Sirion umla beraber az gezmedik Konya yollarında..

Neyse; dostum bir önceki sayfayı okursan zaten baştan aşağı; lastik konusundaki ayrıntılı incelememi görmüşsündür..Orjinal eski kasa Sirion ların ebatları 165/65/14 evet..Bu ebat sınırlı markada olduğu için seçeneğimiz az açıkçası..Bunların arasında da en iyi sonucu veren Nokian i3 oldu..Ebat küçük olmasına rağmen aracı oldukça rahat çekebiliyor..Pati ye falan düşmüyor dyebilirim..Tutuş da oldukça güzel emin ol!Üstelik Nokian lastikleri dünya da sessizlikleriyle ün yapmış lastik markasıdır..Bence bu açıdan da bizim araçlarla ilgili bulunmaz hint kumaşı formatında diyebilirim..

Faakat 175 65 14 ebatında seçenek her markada bayağı bir fazla..O yüzden bir şey diiyemeyeceğim..Ama madem ki yukarıda bahsettiğin Nokian lar arasında kaldın; benim sana tavsiyem i3 serisinden almandır!Nre serisi Nokian ın eski teknoloji lastiğidir..Fakat i3 serisi 2009 model yılı itibariyle üretilmeye başlanmış lastik serisidir..Ve slogan itibariylede "ekonomik performans lastiği" olarak geçer..!

Ha bu arada aldığınız fiyat biraz fazla gibi geldi bana..Ben Ank.dayım,daha uygun fiyata bulabilirim sanırım Nokian ları.Buradan benim lastiklerimi takdırdığım Nokian bayiinden...Eğer bir de benim fiyat almamı isterseniz buraya belirtin,sizle özel mesajdan telefonumu paylaşayım;arayın beni ilgileniriz...Eee, ne de olsa Daihatsu kardeşliği...! :wink:

Merhaba Fatih,
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama lastiği almış bulundum. Konya'da nokian bulamadım. Ancak kaliteli bir marka olan yokohama a.drive serisinden 175/65/14 ebatlarında lastik aldım.Tanesi 95 tl den.
Şu an itibariyle memnunum, patinaja düşmüyor, yol tutuşu ve konforu fena değil. Yumuşak bir lastik. Eski jantlar 15 inc idi, onları da 14 yaptım. Şimdilik kardeş kardeş gidiyoruz bakalım.

Bu arada benim sirion şehir içi 27 kuruş yaktı bugün ölçtüm, normal galiba. Çünkü 1-2 km git gel oluyor çoğu zaman. İstanbuldan gelirken şehirlerarası yolda 17 kuruş yakmıştı.
Yorumlarınız :)
Bu arada Fatih Konya'ya yolun düşerse beklerim, tabi tüm Daihatsucuları :)
42hakan42

Marka: Henüz Arabam Yok

Mesajkoray1983, 15 Eyl 2010, 11:11

Arkadaşlar;

Yaklaşık olarak 1,5 aydır aramakta olduğum sirionu anadolunun bağrında bir garajda bulduk ve aldık.
Km.si 37000 1. nesil kırmızı otomatik turing sirion
Aracın üzerinde ankara tecimerler servisinde dediklerine orjinal lastikleri varmış.
165/65/14 bridgestone, lastiklerin üzerinde anladığım kadarıyla zamandan dolayı çatlaklar oluşmuş.
Kışa girmeden lastikleri yenilemek istiyorum.
Bu başlık altındaki tüm mesajları okumaya çalıştım ve şu markaların öne çıktığını öğrendim fakat başlık altına uzun zamandır herhangi bir şey yazılmamış son durumdaki fikirlerinizi almak istedim.

Benim okuduklarımdan anladığı kadarı ile şu hususlar ön plana çıkıyor.

Araç için en ideal ölçü orjinali 165/65/14 yada 175/60/14 (hangisi daha ideal)
Öne çıkan lastikler

175/60R14 Toyo (model bilinmiyor)
165/65R14 78H Nokian i30
165/65R14 79T Yokohama AA01
165/65R14 79T Michelin Energy Saver Grnx
165/65R14 79T Bridgestone

Bu lastik konusu üzerine yardımlarınızı rica ederim.
koray1983

MesajUmut-Gultekin, 15 Eyl 2010, 11:14

Michelin Energy 165/65/14 tavsiye ederim.

Arabanız hayırlı olsun :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajkoray1983, 02 Kas 2010, 17:17

Michelin Energy Saver 165/65/14 lastikleri dün taktık.
İlk izlenimler gayet güzel, önceki lastiklere göre ses te azalma var.
Aracın yola ttutunması artışmış gibi geliyor. En azından önceki lastikte arada patiye düşürüyordum, taktıktan sonra daha düşmedi. Pekte test ettiğimi söyleyemem gerçi. :)
Umut Bey; tavsiyeniz için teşekkür ederim.
koray1983

Mesajcumhur, 27 Kas 2010, 21:22

Benim lastik seçiminde şansım pek tutmadı sanırım.1,5 sene önce ( 12.000 km ) 4 adet 165/65/14 michelin energy saver aldım ve en sonuncusu da bugün elden çıktı :( İki tanesini yazın balon yaptığı için değiştirdim,3. lastiği park yerinde bıçakla yardılar.En sonuncusu bugün eşim kullanırken yanaktan yarılmış.Söylediğine göre giderken gürültü ile patlayıp on saniyede inmiş havası.Ben de idareten çıkma lastik taktırdım.Michelin'in kalitesi belli ama dediğim gibi bana pek yaramadı.Önümüzdeki ay lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum.Bu sefer daha ekonomik marka-model alırım sanırım.
Kullanıcı avatarı
cumhur

MesajUmut-Gultekin, 27 Kas 2010, 21:27

Geçmiş olsun Cumhur. Çok ilginç gerçekten...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajFaTiH, 27 Kas 2010, 23:59

Daha once hic Michelin kullanmadim ama pek fazla TR yollarina gitmedigini,dayanamadigini belirten cok kullaniciya rastladim..Uzuldum dogrusu; haziran 09 da Nokian larimi taktirmistim,15000 den fazla yaptim sanirim;henuz bir sorun yok sukur...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajSonCuoreci, 28 Kas 2010, 11:21

Geçmiş olsun, zamanında ben lastikten çok çekmiştim, nasıl bir sıkıntı olduğunu bilirim.
Umarım yeni alacağınız lastik takımlarıyla bu türden sıkıntılarla bir daha karşılaşmazsınız...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajargyle, 20 Tem 2011, 05:40

Merhaba,
bende de Özgür Abi'nin birkaç sayfa önceden anladığım kadarıyla 2008 Nisan'ında taktırdığı Energy Saver'ler var (yanlışım varsa düzeltsin). İlk defa dün, yokuş yukarı kalkışta bir saniyeliğine patinaj yaptı, ön taraf hafifçe yalpaladı. Başka lastik denemediğim için bilemeyeceğim ama gürültü olayı bence rahatsız edici biraz, bastıkça artıyor. Memleketin yolları da köstebek yuvası gibi, bir kanalizasyon bacasını bile asfaltla aynı hizada yapamayan bir milletiz. Böyle olunca tabii, ben de açıyorum radyoyu, teybi; Metro fm'di, Kati Pöri'ydi, Castin Bibır'dı, gürültüyü bastırıyorum.

NOT: Özgür Abi, bu lastikler o lastikler ise iyi dayanmış.
argyle

Mesajserdarsword, 08 Eki 2011, 23:36

Arkadaşlar Hankook Lastik kullanan varmı Toyo düşünüyordum fakat vazgeçtim lastik sanki karaborsa gibi kime sorsam japonya da deprem oldu lastik gelmiyo diyor elinde olanlar da abartılı fiyat veriyorlar proxes diye bir modeli var v desenli hatta sirion gti isimli üyemiz kullanıyordu.
185-55-15 düşünüyorum Hankook K110 ventus evo diye bir model
110-K_110.gif
110-K_110.gif (29.18 KiB) 101 kere görüntülendi

Üzerindeki kumho 175-60-14 lastik ve çelik jantlara 300 tl ye alırız dediler, hankook 12 taksit 150x4 tl.
He birde ona uygun jant olarak modifiye bölümünde çelik jant başlığında 10 kollu siyah jant var onu almayı düşünüyorum diğerleri ya gelmiyor yada ofseti uymuyor.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

MesajSonCuoreci, 09 Eki 2011, 21:43

Selam Serdar, ben de kışı geçirdikten sonra lastikleri yenileyeceğim. Üzerinde mevcut Yokohamaların üretimi maalesef bitmiş ve bu yüzden çok memnun olmama rağmen lastik markamı değiştirmek zorundayım. Ufak bir ön araştırma yaptım. Bizim Cuorelerin lastik ebatları çok zor bulunduğu için seçeneklerim de az.
Piyasada alabileceğim markalar Lassa, Kumho ve Hankook. Bu üç marka üzerine yaptığım araştırmalarda Hankook en iyisiymiş gibi bir sonuca vardım.
Eğer taktırırsan Hankooklar hakkında bilgi aktarımında bulunursan çok faydalı olacaktır. Görüşmek üzere...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

ÖncekiSonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir