Lastik Markaları - Modelleri

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: Lastik Markaları - Modelleri

Mesajgönderen serdarsword tarih 13 Eki 2011, 22:06

SonCuoreci yazdı:Selam Serdar, ben de kışı geçirdikten sonra lastikleri yenileyeceğim. Üzerinde mevcut Yokohamaların üretimi maalesef bitmiş ve bu yüzden çok memnun olmama rağmen lastik markamı değiştirmek zorundayım. Ufak bir ön araştırma yaptım. Bizim Cuorelerin lastik ebatları çok zor bulunduğu için seçeneklerim de az.
Piyasada alabileceğim markalar Lassa, Kumho ve Hankook. Bu üç marka üzerine yaptığım araştırmalarda Hankook en iyisiymiş gibi bir sonuca vardım.
Eğer taktırırsan Hankooklar hakkında bilgi aktarımında bulunursan çok faydalı olacaktır. Görüşmek üzere...

Hankookları aldım Onur ,resimdekinin aynısı k110 modeli yanında yol yardımı da verdiler 1 yıllık ama henüz takmadım çelik jant bakıyorum.
Autobild dergisinin yaptığı testlerde epeyce övmüşler hatta daha bildik ve daha pahalı markaların bile önüne geçmiş.Piyasadaki birçok sıfır aracında fabrika çıkışı üzerinde geliyor.
Kullandıkça yazarım tecrübelerimi.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 13 Eki 2011, 23:05

serdarsword yazdı:Hankookları aldım Onur ,resimdekinin aynısı k110 modeli yanında yol yardımı da verdiler 1 yıllık ama henüz takmadım çelik jant bakıyorum.
Autobild dergisinin yaptığı testlerde epeyce övmüşler hatta daha bildik ve daha pahalı markaların bile önüne geçmiş.Piyasadaki birçok sıfır aracında fabrika çıkışı üzerinde geliyor.
Kullandıkça yazarım tecrübelerimi.

Hayırlı uğurlu olsun :) Ben de yaptığım araştırmalar esnasında aynen senin vermiş olduğun bilgilere rastgelmiş ve çok şaşırmıştım. O yüzden performansını gerçekten çok merak ediyorum. Yaklışık 7000 km kadar daha üzerindeki lastiklerle idare edip 60.000 civarında ben de Hankook taktırmayı düşünüyorum. Hülasası, benim lastikleri değiştirmem önümüzdeki yazı bulur :D
Sen o arada Hankooklara ilişkin izlenimlerini burada paylaşırsan biz de faydalanmış oluruz ziyadesiyle. :)
Tekrar hayırlı olsun Serdar, kazasız belasız -ve tabii ki patlaksız- sürüşler diliyorum...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 14 Eki 2011, 17:22

Adaş hayırlı olsun. Kaça mal oldu, ayıptır sorması (ayıpsa ne soruyorsun, di mi!)? Foto yükle yeni lastiklerle de fiyakanı görelim.

Arkadaşlar, bizim basınç 33 psi mi olacak? Bir de, azot bastıran oldu mu? Kaça mal oluyor bu iş ve değiyor mu?

Onur, lastikçi lastikçi gezecek olursan beni de al yanına, bilmediğim bir mevzu bu, öğrenmiş olurum.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen serdarsword tarih 14 Eki 2011, 17:32

150 TL Tanesi Serdarım 600 tl 12 taksit 1yıl yol yardımı hediye.Fotoğraf yüklerim zaten epeyce oynadım arabayla; şerit,tavan kaplama,yeni lastik jant falan bakalım beyenecekmisiniz.Jant alacam 1-2 gün içinde.
Latiklere ben 29 basıyordum yanlış hatırlamıyorsam bazı istasyonlarda tablo oluyor hava makinesinin yanında zaten çoğu zaman onlara bakardım.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen FaTiH tarih 14 Eki 2011, 17:37

Bizim 1.nesil Sirion, standart olcu lastik kullananlar icin 29 psi olmasi gereken olcu dostum,Serdar dogru hatirliyor..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 14 Eki 2011, 21:54

argyle yazdı:Arkadaşlar, bizim basınç 33 psi mi olacak? Bir de, azot bastıran oldu mu? Kaça mal oluyor bu iş ve değiyor mu?

Onur, lastikçi lastikçi gezecek olursan beni de al yanına, bilmediğim bir mevzu bu, öğrenmiş olurum.

Sardarcığım, sırayla gidelim:
Lastiklere basman gereken hava 29 psi.
Benim lastikler azotlu (bu arada "nitrojen" yerine "azot"u kullanman süper olmuş tebrik ederim!)
Geçen Kasım'da jantları değiştirdiğim zaman bastırdım azotu ve yaklaşık 1 senedir lastiklere ekstra hava yükletmedim. Aynen koruyorlar 29 psi'lik değerlerini.
Lastikçi lastikçi gezmeyeceğim abi; malum, akademisyn adamın zaman çarçur etmeye pek fırsatı olmuyor :)
Bu tür işlerimi genellikle önceden internet üzerinden araştırıp nokta vuruşu yapmak suretiyle marka ve bayiye karar verip, üzerine bir de google harita'dan rota çıkartıp öyle gidiyorum. :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 14 Eki 2011, 21:56

serdarsword yazdı:150 TL Tanesi Serdarım 600 tl 12 taksit 1yıl yol yardımı hediye.Fotoğraf yüklerim zaten epeyce oynadım arabayla; şerit,tavan kaplama,yeni lastik jant falan bakalım beyenecekmisiniz.Jant alacam 1-2 gün içinde.
Latiklere ben 29 basıyordum yanlış hatırlamıyorsam bazı istasyonlarda tablo oluyor hava makinesinin yanında zaten çoğu zaman onlara bakardım.

bu arada senden de fotoları bekliyoruz abicim, bir an önce yükle de gözümüz gönlümüz açılsın :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen argyle tarih 15 Eki 2011, 18:21

:)
Nitrojen değil azot, sülfür değil kükürt. Buradan National'da falan belgeselleri çeviren kötü çevirmenlere de seslenmiş olayım. Azot, bileşiklerinde azot olaraktır; azot dioksit ama iyonları "nitr"lidir; nitrat. Kükürt ise bazılarında kükürt, bazılarında ise sülfür olur; kükürt dioksit, hidrojen sülfür, kalsiyum sülfat, sülfürik asit. İngilizce'deki "-ide" eki bizde "-ür"dür; "calcium chloride" bizde "kalsiyum klorür"dür, "kalsiyum klorid" diye birşey yoktur. Duyuyor musunuz, güya çevirmenler?! Bu işten para kazanıyorsunuz, bir sözlük edinin bari de arada bakın. Daha neler neler var da, bu kadar ukalalık yeter :).

Benim lastikler 175/65/R14, o zaman basınç değişir sanırım (bilmiyorum bu konuyu). Tablo varsa bakarım artık.

Onur, bu azotu kaça basıyorlar, bilmeden gidip kazık yemeyeyim. Sen nokta atışı giderken lastikçiye beni de al yanına göreyim abi, neymiş bakayım bu işler? Bende navigasyonlu cep telefonu var, öyle gideriz :).

Serdar, foto bekliyoruz, n'aptın bakalım arabayı görelim?

Sevgiler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen serdarsword tarih 15 Eki 2011, 18:49

Sirion EVOLUTİON hazır yıkandıktan sonra görebilirsiniz 8) Bu arada 185-55-15 lastikler güzel durdu da direksiyon ağırlaştı haliyle :roll: neyse yapacak birşey yok sırf spor amortisör veya yay bulamadığım için bu yolu seçtim diyebilirim yoksa değiştirmezdim lastik ölçümü :evil:
Lastiklere bende nitro bastırdım bugün jantları takarken ,kaç para diye sormayın beleş :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 17 Eki 2011, 10:44

argyle yazdı::)
Nitrojen değil azot, sülfür değil kükürt. Buradan National'da falan belgeselleri çeviren kötü çevirmenlere de seslenmiş olayım. Azot, bileşiklerinde azot olaraktır; azot dioksit ama iyonları "nitr"lidir; nitrat. Kükürt ise bazılarında kükürt, bazılarında ise sülfür olur; kükürt dioksit, hidrojen sülfür, kalsiyum sülfat, sülfürik asit. İngilizce'deki "-ide" eki bizde "-ür"dür; "calcium chloride" bizde "kalsiyum klorür"dür, "kalsiyum klorid" diye birşey yoktur. Duyuyor musunuz, güya çevirmenler?! Bu işten para kazanıyorsunuz, bir sözlük edinin bari de arada bakın. Daha neler neler var da, bu kadar ukalalık yeter :).

Benim lastikler 175/65/R14, o zaman basınç değişir sanırım (bilmiyorum bu konuyu). Tablo varsa bakarım artık.

Onur, bu azotu kaça basıyorlar, bilmeden gidip kazık yemeyeyim. Sen nokta atışı giderken lastikçiye beni de al yanına göreyim abi, neymiş bakayım bu işler? Bende navigasyonlu cep telefonu var, öyle gideriz :).

Hmmmmm... İdealist bir bilim adamı... :)
İstanbul'da genelde 30'a basıyorlar 4 lastiğe bu azotu. Ben de 30 vermiştim. Ama aynı dönemde bir tandık Kdz. Ereğli'de 20'ye bastırmış. 10 TL farka bakılırsa İstanbul'un azotu daha iyi demek ki :D
Tamam abicim gideriz, ama dediğim gibi daha vakit var, sen lastikleri önceden azotlamak istersen yine ayarlarız bir şeyler.
Bu arada sürücü kapısının iç tarafına bakarsan orada ideal basınç değerleri yazar, aklında bulunsun...
Görüşmek üzere...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen cumhur tarih 22 Mar 2012, 13:51

Selam
Bugun izmir'de Yokohama lastik aramaya ciktim,bizim standart ebatlarda bir yerde buldum.
(165/65/14) 110 a birakti tanesini ama lastik mart 2011 uretimi.bu yuzden kararsiz kaldim.alinabilir mi sizce ?
Kullanıcı avatarı
cumhur

Mesajgönderen FaTiH tarih 22 Mar 2012, 23:26

Lastiğin dişlerini parmaklarınızla bastırarak bir yoklayın;size sertleşme seviyesi bir ipucu verebilir..Alınmaz diye birşey yok bence!Zaten biz TR müşterileri, TR malı lastikler dışındakileri 3 aylıktan daha genç alamıyoruz ne yazık ki!Araya artı 9 ay girmiş olması bir sıkıntı yaratmaz şahsi fikrim.Yokohama kalitesini ispat etmiş bir lastik sonuçta..!Aldığınız lastiği dibine kadar kullanmak; sonuna kadar sömürmek zihniyetinde bir kullanıcı değilseniz alın derim..Çünkü kalite ithâl lastikler şu sıralar ne yazık ki bahsettiğiniz fiyatların altına zaten imkansız bulunmuyor!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen cumhur tarih 23 Mar 2012, 00:55

Bahsettiğim lastikleri aldım.Jantların bazı noktalarındaki eğrilikleride düzelttiler.
İlk izlenimlerim olumlu.Yarın bir haftalık İzmir-İstanbul-Bursa-İzmir turuna başlıyorum,
uzun yol performasını da denemiş olurum bu arada.
Kullanıcı avatarı
cumhur

Mesajgönderen FaTiH tarih 23 Mar 2012, 11:48

Dostum 1.viteste yuklen gaza,7000 devire kadar;2.viteste de ayni sekilde..Patinaja dusme ne kadar az olursa,gucu ne kadar yola yansitabiliyorsa o kadar mukemmeldir o lastik bizler icin! ;) Hayirli olsun...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Önceki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir