Lastik Markaları - Modelleri

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: Lastik Markaları - Modelleri

MesajDoorman, 26 Şub 2008, 18:38

umutgultekin yazdı:
Doorman yazdı:Bence yine de torku yüksek olan. Nasıl olsa iki araç da patinaja başlayacak. Aynı devirde patinaj yapacaklarını düşünürsek, torku yüksek olan buzu kazıyıp, ilk tutunuşu daha erken alır gibime geliyor. Ne dersin?
Abi amaçımız buzu kazıyıp asfalta ulaşmak değilki. Kibarca patinaja düşmeden arabayı üzmeden kalkmak.yumuşak yumuşak yani!! :D :D

Tamam be o zaman, sen kazandın! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ben arabaya binerim. Kar varsa vitesi 2'ye alırım. El frenini indirir, ayağımı frenden çekerim araba kalkar nazik nazik. Kalkmazsa azıcık gaz veririm, bu sefer kesin kalkar!

Yalan söyledim. Kar varsa, hayatta arabama kıyamam birisi gelip de vuracak diye. Tıpış tıpış yola doğru yürürüm, durağa gider, otobüse biner, işime ulaşırım. Araba o gün yatar :D İşin gerçeği bu...

Ben kazandım Ben kazandım!! :mrgreen: :mrgreen:
Umarım birgün denk gelirde kar üstünde bir tur atma şansımız olur o zaman heler kaçırdığını görürsün.
Ben güçsüz arabaların hep daha rahat kalktıklarını düşünmüşümdür hep. sebebinide yukarıda söylediğim olduğunu düşünmüşümdür. paylaşayım istedim :D
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajmustafa, 27 Şub 2008, 16:48

Arkadaşlar bu sizlere ilk önerim olacak, sizlerdende her türlü öneri ve tavsiyeleri bekliyorum. Benim için otomobil hastası denebilir, ama araştırmacı bir hasta. cahilce hiç bir şeyi savunmam. 40 yaşındayım. ilk araba kullanışım 1983 yılı. Yokohama, Dunlop, Toyo dışında her marka lastiği kullandım. Michelin'i beğenirdim ama son göz ağrım Continental.
Continental'i pazarlayan grubun hiç bir markasını kullanmam, ama cont. bir başka. Daihatsu fanatikliğinin yanında Continental fanatikliği oluştu. 2 aracımın da yaz ve kış lastikleri cont. çok teste tabii tutttum. Mühendis olduğum için her olaya Emniyet, Ekonomi, Estetik vede Ergonomiklik açışından bakarım. Tüm ürünlerde bunların tamamı değerlendiririm. Her şeyde en optimum olanı tercih ederim.
Cuore'mde Yazlıklar Cont. Eco Con.3 145/70 R13. Kışlıklar ise Cont. TS 800 155/70 R13
Continentali ilk tanımam 2004 yılında aldığım Micra'mın üzerinde orjinal ekipman olarak takılı oluşuydu. kullanarak kalitesini gördüm.
Cuoremin üzerindeki orjinal Bridgestone 155/65 R13 lastikler aracım 20000km.de olmasına rağmen 4 lastiğinde yanakları içten ve dıştan çatlak, ve yol tutuşu çok zayıf olan bir lastikti. söküp fabrikasına gönderdim. inceleme sonucu, güneşe ve ozona maruz kalmış diye rapor gönderdiler. Bridgestoneden bunu hiç beklemiyordum. Söz konusu lastik 2 yıllık.
mustafa

Model: Cuore

MesajDoorman, 27 Şub 2008, 18:10

mustafa yazdı:Arkadaşlar bu sizlere ilk önerim olacak, sizlerdende her türlü öneri ve tavsiyeleri bekliyorum. Benim için otomobil hastası denebilir, ama araştırmacı bir hasta. cahilce hiç bir şeyi savunmam. 40 yaşındayım. ilk araba kullanışım 1983 yılı. Yokohama, Dunlop, Toyo dışında her marka lastiği kullandım. Michelin'i beğenirdim ama son göz ağrım Continental.
Continental'i pazarlayan grubun hiç bir markasını kullanmam, ama cont. bir başka. Daihatsu fanatikliğinin yanında Continental fanatikliği oluştu. 2 aracımın da yaz ve kış lastikleri cont. çok teste tabii tutttum. Mühendis olduğum için her olaya Emniyet, Ekonomi, Estetik vede Ergonomiklik açışından bakarım. Tüm ürünlerde bunların tamamı değerlendiririm. Her şeyde en optimum olanı tercih ederim.
Cuore'mde Yazlıklar Cont. Eco Con.3 145/70 R13. Kışlıklar ise Cont. TS 800 155/70 R13
Continentali ilk tanımam 2004 yılında aldığım Micra'mın üzerinde orjinal ekipman olarak takılı oluşuydu. kullanarak kalitesini gördüm.
Cuoremin üzerindeki orjinal Bridgestone 155/65 R13 lastikler aracım 20000km.de olmasına rağmen 4 lastiğinde yanakları içten ve dıştan çatlak, ve yol tutuşu çok zayıf olan bir lastikti. söküp fabrikasına gönderdim. inceleme sonucu, güneşe ve ozona maruz kalmış diye rapor gönderdiler. Bridgestoneden bunu hiç beklemiyordum. Söz konusu lastik 2 yıllık.

Mustafa bey hoşgeldiniz aramıza.
Birşey dikkatimi çekti.
orjinal ölçüsü 155/65 R13 lastiklerinizi 145/70 R13 ile değiştirmek yakıt ve akselerasyon açısından faydalı olmuş olabilir ama yol tutuşta belli bir kayıp olmuşturmuyormu? ayrıca kış lastiklerinizi 155/70 R13 ebatında taktığınızı yazmışsınız. genel uygulama kış lastiklerini yaz lastiklerinden bir boy daha dar takmak yönündedir. açıkçası niye böyle bir uygulama yaptınız anlamadım. ayrıca 155/70 ebatı 155/65'ten %2,92 daha büyük. konfor konusunda yanağı geniş lastik doğru tercih belki fakat ebat büyütmekteki sebebinizi merak ettim doğrusu
En son Doorman tarafından 28 Şub 2008, 14:34 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajmustafa, 28 Şub 2008, 12:51

Sn. Doorman bey. Öncelikle size teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Seviyeli ve teknik bir şekilde sorduğunuz için. Biliyorsunuz Daihatsu az bulunan, hele hele küçük şehirlerde hiç bulunmayan bir marka. Benim cuore nin orjinal lastik ölçüsünü biliyorsunuz 155/65-13 iki kapılı cuoreler ise 145/80-12 niye bu fark var tam anlayamıyorum. Üzerindeki Bridgestone lastikler berbat, üstelik made in japan, japonyadan böyle kalitesiz mal çıkmaz bunu da anlamış değilim. Daihatsu'da bu kalitesiz Bridgestone lastikleri orjinal ekipman olarak niye takar onu hiç anlamış degilim.
Lastikleri yenilemek istiyorum ama araştırdım sadece yokohama'da orjinal ölçüler var. Brisa'da bile yok. Bu arada lastik markası derken sadece Japon, Avrupa ve Amerikan markalarını kastediyorum. diğer ucuz markalara güvenmiyorum.
yokohama orj. ölçü yaklaşık 110 ytl. tek seçenek bu. Ama continentali kullandığım ve güvendiğim için, cont. taki en yakın 145/70 ve 155/70 ölçüleri bulabildim.
Daihatsu merkezden Eyup bey'e durumu anlattığım da 155/70 in biraz yüksek olacağını ama 145/70 çapı etkilemediği için olabileceğini söyledi. Zaten 2 kapılılar 145 olduğu için 145/70-13 aldım hesapladım yaklaşık 0.7 mm. yüksek oluyor bu rakam da ihmal edilebilecek seviyede. 69 ytl ye 7 taksitle 145/70-13 continental eco cont.3 taktım. ve şaşırdım, asimetrik desen sayesinde yol tutuşu eskisinden daha iyi süspansiyonu daha güzel tek kelime ile harika. Belki Yokohama daha kaliteli bilemiyorum ama, olayın birde ekonomi tarafı var. her açıdan düşünmek gerekir.
Kış geldi kışlık lastik arayışına başladım, yine ölçüyü bulamıyorum. Continental kışlık 145/70-13 lastiğin olmadığını nezaman geleceğini de bilmediklerini söylediler. Mecburen 155/70 taktım. %3'e kadar fark kabul edilebiliyormuş. %3'ün üstü önerilmiyor. Bahsetmiştim Daihatsu fanatikliğinin yanında Continental fanatikliğim de var.
mustafa

MesajSonCuoreci, 28 Şub 2008, 13:06

Mustafa Bey,

Bir Cuore sahibi olarak "lastik"ten ben de çok çekmiş bir sürücüyüm. "Cuore'ye uygun lastik" başlığı altında, çektiklerimi uzun uzun anlatmıştım daha önce, eğer okuma zahmetinde bulunursanız sevinirim. Benim aracın üzerinde de aynı ebat ve aynı model lastikler bulunmakta idi.

Lastiklerimin dördünü birden değiştirmek amacındayım ve dediğiniz gibi, bizim araçların üzerindeki ebat maalesef bulunmuyor... Ben de merkez servisten Şükrü bey ile görüştüm bu konuda ve ebat olarak 175/55 R 13 tavsiye etti ancak bu ebat da pek bulunabilecek türden değil.

Sanırım 165/65 R 13 takacağım ancak hala kararsızım... Bu forum aracılığıyla bilgi alışverişinde bulunabilirsek çok mutlu olurum... Görüşmek dileğiyle
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajmustafa, 28 Şub 2008, 13:45

sn. so cuoreci bey.
Lastik ölçüsü başlığı altında yazdım ama yine yazayım. hiç düşünmeyin alacağınız lastik 145/70-13 continental eco con.3
sakın lastik ebadını büyütmeyin.
lastiği taktıktan sonra beğenmezseniz parasını ben vereceğim. okadar iddialıyım. 145 ince olur derseniz 155/70-13 te olabilir. kdv ödemiyorsunuz. fiyat 69-70 ytl.pazla para vermeyin. hemen bugün taktırın. yrın arayıp Allah razı olsun dersin.tel.542 286 95 76
mustafa

Mesajilker, 28 Şub 2008, 14:34

Evet ben de Continental' i çok beğeniyorum. Bir deneyimsizlik yapıp Hankook aldım ve bin pişman oldum. Balans bile tutturamıyorlar.. Gerçi kendini ispatlamamış markalara pek prim vermezdim ama Hyundai kendi vatandaşı olan bu üreticinin lastiklerini bir ara orjinal arabalarında kullanınca yanıldım... Kandırdı beni Kore kaplanı....

Conti hem yaz hem de kış lastiği testlerinde fiyat / performans orantısında hep ilk 2 ye girmeyi başaran bir lastik. Bir miktar pahalı olabilir ama lastik bu, hayati önemi var..
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

MesajDoorman, 28 Şub 2008, 14:36

SonCuoreci yazdı:Mustafa Bey,

Bir Cuore sahibi olarak "lastik"ten ben de çok çekmiş bir sürücüyüm. "Cuore'ye uygun lastik" başlığı altında, çektiklerimi uzun uzun anlatmıştım daha önce, eğer okuma zahmetinde bulunursanız sevinirim. Benim aracın üzerinde de aynı ebat ve aynı model lastikler bulunmakta idi.

Lastiklerimin dördünü birden değiştirmek amacındayım ve dediğiniz gibi, bizim araçların üzerindeki ebat maalesef bulunmuyor... Ben de merkez servisten Şükrü bey ile görüştüm bu konuda ve ebat olarak 175/55 R 13 tavsiye etti ancak bu ebat da pek bulunabilecek türden değil.

Sanırım 165/65 R 13 takacağım ancak hala kararsızım... Bu forum aracılığıyla bilgi alışverişinde bulunabilirsek çok mutlu olurum... Görüşmek dileğiyle

Lastiğin tabanını genişletmeyin bence.
Heleki 175 filan. Mustafa bey 145/70 R13'ten memnun olduğunu dile getirmiş. Düşünülebilir.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSonCuoreci, 28 Şub 2008, 17:10

Doorman yazdı: Lastiğin tabanını genişletmeyin bence.
Heleki 175 filan. Mustafa bey 145/70 R13'ten memnun olduğunu dile getirmiş. Düşünülebilir.

Yok, zaten 175 hayatta takmam da 165/65 R 13 bana 155/70 R 13 ten daha mantıklı geliyor. zaten karşılaştırma yüzdelerden de bu anlaşılıyor: 165/65'te % 1.70, 155/70'te ise % 2.40 civarındaydı sanırım

Forumdan takip ettiğim kadarıyla senin lastikler de kalın diye hatırlıyorum Doorman... Israrla "tabanı kalınlaştırma" diye uyarman tecrübeyle sabit mi acaba?

Bir de Mustafa bey, size bir şey sormak istiyorum: Bilirsiniz, zaten bizim arabaların yol tutuşu pek iyi değil, 145 lastik taktırdığınızda yol tutuşta ne gibi bir fark hissettiniz?
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajDoorman, 28 Şub 2008, 17:22

SonCuoreci yazdı:Forumdan takip ettiğim kadarıyla senin lastikler de kalın diye hatırlıyorum Doorman... Israrla "tabanı kalınlaştırma" diye uyarman tecrübeyle sabit mi acaba?

Abi tecrübe bir yana. eğer 175 taban'lı bir lastik uygun olsaydı emin olun onu takarlardı.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSonCuoreci, 28 Şub 2008, 17:30

zaten 175/65 R 13'ü arkaya taktırıp denedim lastikçide, çamurluk arkaya 1 kişi bindiğinde bile lastiğin üzerine oturuyor... daha önce de bu konuda çok yazışmıştık hatırlarsan, bizim 155/65 R 13'ler maalesef piyasada yok... ona en yakın olarak da 165/65 R 13... ama dediğim gibi, hala kararsızım... Onca para verip de yanlış bir iş yapmak istemiyorum doğrusu... Sonuçta canımız lastiklere emanet...
Benim derdim araca daha bulunabilir bir lastik takarken, aynı zamanda yol tutuşu iyileştirmek.

Bir de eğer durum uygun olursa lastikleri jantıyla beraber değiştirmek... (Bu konuda da geçen ay uzun uzadıya bir geyik çevirmiştik :) )
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajDoorman, 28 Şub 2008, 17:48

SonCuoreci yazdı:zaten 175/65 R 13'ü arkaya taktırıp denedim lastikçide, çamurluk arkaya 1 kişi bindiğinde bile lastiğin üzerine oturuyor... daha önce de bu konuda çok yazışmıştık hatırlarsan, bizim 155/65 R 13'ler maalesef piyasada yok... ona en yakın olarak da 165/65 R 13... ama dediğim gibi, hala kararsızım... Onca para verip de yanlış bir iş yapmak istemiyorum doğrusu... Sonuçta canımız lastiklere emanet...
Benim derdim araca daha bulunabilir bir lastik takarken, aynı zamanda yol tutuşu iyileştirmek.

Bir de eğer durum uygun olursa lastikleri jantıyla beraber değiştirmek... (Bu konuda da geçen ay uzun uzadıya bir geyik çevirmiştik :) )

Jantları değiştirirken 13 yerine 14 takmak istiyorsan hapı yuttun ozaman :mrgreen:
Bu lastik işi cidden büyük sıkıntı. Daha öncede söylediğim gibi ben 8 tane lastik aldım :D Heran 12'ye ulaşabilirim diye korkuyorum :mrgreen:
Mustafa bey ile aynı şehirde iseniz, bence gidip 145/70 R13 ile nasıl olduğuna bak, ona göre karar ver. 165/60 R13 dunlop'ta var görünüyor ama TR'de varmıdır bilmem ( düşük ihtimal ) 155 / 65 R 13'te conti de var görünüyor ama aynı durum TR'deki durumunu bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSonCuoreci, 28 Şub 2008, 18:01

:D :D yok yok... Jant konusunda da 13'' te mutabıkım... :D

Dediğin gibi, Fulda'da var görünüyor ama Conti Tr'de 155/65 yok maalesef... Mustafa Bey ile sanırım aynı şehirdeyiz (İstanbul)... Umarım görüşme imkanı bulabiliriz... O zaman daha iyi bir fikir paylaşımında bulunabiliriz...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajmustafa, 28 Şub 2008, 18:03

sn. son Cuoreci telefonumu yazdım konuşabiliriz. Adını telefonunu yazarsan iyi olur. Bende aynı şeyleri yaşadığım için sizi anlıyorum. Aynı arabanın zaten 145 ebatlı olan var. uymasa yada yol tutmasa daihatsu yapmazdı bunu hiç düşünmüyotsunuz.
155/65 'e enyakın ölçü 165/65 değil, yaklaşık 7mm. fark var 145/70 ise 0.7mm. fark var. yok istemem dersen 155/70 daha uygun. bunu da kabul etmezsen yokohama'da 155/65-13 orj. ölçü var onu kullan. Daha ne diyelim.
mustafa

MesajSonCuoreci, 28 Şub 2008, 18:06

mustafa yazdı:sn. son Cuoreci telefonumu yazdım konuşabiliriz. Adını telefonunu yazarsan iyi olur. Bende aynı şeyleri yaşadığım için sizi anlıyorum. Aynı arabanın zaten 145 ebatlı olan var. uymasa yada yol tutmasa daihatsu yapmazdı bunu hiç düşünmüyotsunuz.
155/65 'e enyakın ölçü 165/65 değil, yaklaşık 7mm. fark var 145/70 ise 0.7mm. fark var. yok istemem dersen 155/70 daha uygun. bunu da kabul etmezsen yokohama'da 155/65-13 orj. ölçü var onu kullan. Daha ne diyelim.

:) Yardımlarınız için teşekkürler Mustafa Bey... adım Onur Tel no: 533 354 88 39

Bahçelievler'de oturuyorum ben, siz ne taraftasınız acaba?
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

ÖncekiSonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir