Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Lastik Markaları - Modelleri

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: Lastik Markaları - Modelleri

Mesajmustafa, 28 Şub 2008, 18:10

Malesef biraz uzakta bursa'da oturuyorum. telofonlaşırız.
mustafa

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

MesajSonCuoreci, 28 Şub 2008, 18:11

mustafa yazdı:Malesef biraz uzakta bursa'da oturuyorum. telofonlaşırız.

Eyvah eyvah :)

Tamam çok teşekkürler Mustafa Bey... Görüşmek üzere...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajmustafa, 07 Mar 2008, 17:05

Sn. Son Cuoreci Continentale sordum 145/70-13 ölçü lastik ellerinde mevcutmuş. Şu an benim Cuore deki lastik. almak istersen fazla bekleme zam gelecekiş, birde Yokohama da orj. ebat 155/65-13 bulunmakta tercih senin. görüşmek üzere.
mustafa

MesajSirion gti, 07 Mar 2008, 17:51

mustafa yazdı:Sn. Son Cuoreci Continentale sordum 145/70-13 ölçü lastik ellerinde mevcutmuş. Şu an benim Cuore deki lastik. almak istersen fazla bekleme zam gelecekiş, birde Yokohama da orj. ebat 155/65-13 bulunmakta tercih senin. görüşmek üzere.

Continental daha iyi araştırmalarıma göre
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

MesajSonCuoreci, 07 Mar 2008, 22:54

Sirion gti yazdı:
mustafa yazdı:Sn. Son Cuoreci Continentale sordum 145/70-13 ölçü lastik ellerinde mevcutmuş. Şu an benim Cuore deki lastik. almak istersen fazla bekleme zam gelecekiş, birde Yokohama da orj. ebat 155/65-13 bulunmakta tercih senin. görüşmek üzere.

Continental daha iyi araştırmalarıma göre

Merhaba Mustafa Bey, geçen gün bizim buradaki Continental bayiine sordum, ellerinde yoktu. Yakınlarda bir iki bayi daha var, onlara da soracağım, çok vakit kaybetmeden almayı düşünüyorum ben de... Yalnız bana ellerinde olmadığı için fiyat vermediler, size fiyat konusunda bir şey söylediler mi acaba? Ben de Continental'in Yokohama'dan daha akıllıca bir seçim olacağını düşünüyorum. İlginiz için çok teşekkürler; görüşmek dileğiyle
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajmustafa, 09 Mar 2008, 11:46

Merhaba, İnternetten http://www.oltas.com.tr adresine gir. fiyat listesinden bulursun. Ben kdv.siz fiyat 69 ytl. den aldım.
az bulunan ölçü olduğu için bayiilerde olmaz. bayii merkezden isteyecek. Bu lastik en optimum olan. Bir de oto lastikçileri tamircileri dinleme ve muhatap olma, çok bilinçsizler. lastik satıcısı goodyear bayii benim cuore için 185 lastik öneriyor. gerisini sen anla.
mustafa

MesajSonCuoreci, 11 Mar 2008, 13:18

mustafa yazdı:Merhaba, İnternetten http://www.oltas.com.tr adresine gir. fiyat listesinden bulursun. Ben kdv.siz fiyat 69 ytl. den aldım.
az bulunan ölçü olduğu için bayiilerde olmaz. bayii merkezden isteyecek. Bu lastik en optimum olan. Bir de oto lastikçileri tamircileri dinleme ve muhatap olma, çok bilinçsizler. lastik satıcısı goodyear bayii benim cuore için 185 lastik öneriyor. gerisini sen anla.

Dün Merter Continental'e uğradım, merkezden 1 günde getirtebileceklerini söylediler. Fiyat için ise 84 YTL dediler. Siz KDV'siz almak için sıkı bir pazarlık mı yaptınız, yoksa tanıdık oldukları için mi bu şekilde bir indirim yaptılar size acaba Mustafa Bey? Eğer bir tavsiyeniz varsa söyleyin ben de ona göre pazarlık yapayım adamlarla...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajmustafa, 11 Mar 2008, 16:46

yeni zam gelmiş, ve kampanya bitmiş. 12 taksit 84 ytl, 6 taksit 77 ytl, peşin 68 ytl oluyor. bence en temizi peşin almak. bence fazla bekleme. en az 7-8 bayii ye fiyat sor pazarlık yap. istanbul da daha cazip fiyatlar olabilir. telefonlada ulaşabilirsin. görüşmek üzere.
mustafa

MesajSonCuoreci, 11 Mar 2008, 16:58

Çok teşekkür ederim Mustafa Bey yardımlarınız için... Ben birkaç bayi ile daha görüşeyim o zaman... Görüşmek üzere...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajDoorman, 11 Mar 2008, 23:06

mustafa yazdı:yeni zam gelmiş, ve kampanya bitmiş. 12 taksit 84 ytl, 6 taksit 77 ytl, peşin 68 ytl oluyor. bence en temizi peşin almak. bence fazla bekleme. en az 7-8 bayii ye fiyat sor pazarlık yap. istanbul da daha cazip fiyatlar olabilir. telefonlada ulaşabilirsin. görüşmek üzere.

Lastik konusunda telefon ile görüşmek yerine yerinde yüzyüze görüşmek daha iyi olabiliyor bazen. çünkü telefonda bazen sizi kasko firmasından sanabiliyorlar. benim başıma geldi birkaç kez. arkadaşa kendime araçıma lastik aradığımı anlatana kadar baya uğraşmıştım. sonra oda bana kasko firmalarının sürekli telefon ile arayıp lastik fiyatı sorduklarını artık bıktırdıklarını söylemişti. latik ararken çok yer ile telefonla görüştüm. birkaçı ile yüzyüzede görüştüm hep telefondakinden daha iyi fiyat söylediler. en sonunda gene yüzyüze görüştüğüm ve daha öncede alışveriş yaptığım bir yerden almıştım. ( eğer lassa veya bridgestone marka ihtiyaçı olan varsa yardımcı olmaya çalışırım gene )
Kısaca eğer vaktin varsa yüzyüze fiyat sor ve pazarlığıda yüz yüze yap. hatta koyun pazarlığı bile işe yarayabiliyor. :D
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSonCuoreci, 12 Mar 2008, 11:46

Doorman yazdı:
mustafa yazdı:yeni zam gelmiş, ve kampanya bitmiş. 12 taksit 84 ytl, 6 taksit 77 ytl, peşin 68 ytl oluyor. bence en temizi peşin almak. bence fazla bekleme. en az 7-8 bayii ye fiyat sor pazarlık yap. istanbul da daha cazip fiyatlar olabilir. telefonlada ulaşabilirsin. görüşmek üzere.

Lastik konusunda telefon ile görüşmek yerine yerinde yüzyüze görüşmek daha iyi olabiliyor bazen. çünkü telefonda bazen sizi kasko firmasından sanabiliyorlar. benim başıma geldi birkaç kez. arkadaşa kendime araçıma lastik aradığımı anlatana kadar baya uğraşmıştım. sonra oda bana kasko firmalarının sürekli telefon ile arayıp lastik fiyatı sorduklarını artık bıktırdıklarını söylemişti. latik ararken çok yer ile telefonla görüştüm. birkaçı ile yüzyüzede görüştüm hep telefondakinden daha iyi fiyat söylediler. en sonunda gene yüzyüze görüştüğüm ve daha öncede alışveriş yaptığım bir yerden almıştım. ( eğer lassa veya bridgestone marka ihtiyaçı olan varsa yardımcı olmaya çalışırım gene )
Kısaca eğer vaktin varsa yüzyüze fiyat sor ve pazarlığıda yüz yüze yap. hatta koyun pazarlığı bile işe yarayabiliyor. :D

Çok teşekkürler Doorman... Önerilerini dikkate alacağım :wink:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajmustafa, 12 Mar 2008, 15:43

telefonla ulaşabilirsin derken, beni arayabilirsin, her an internette olunmuyor demek istedim. selamlar
mustafa

MesajSonCuoreci, 12 Mar 2008, 16:51

mustafa yazdı:telefonla ulaşabilirsin derken, beni arayabilirsin, her an internette olunmuyor demek istedim. selamlar

Madem zam gelmiş, ben de Mayıs'a kadar beklerim artık Mustafa Bey... hem havalar iyice ısınmış olur, hem de peşin alım için o zamana durumumu ayarlamış olurum. dediğiniz gibi, en temizi peşin alım... Pazarlığımızı da yapıp fiyatı iyice aşağı çekmeye çalışırız artık...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

MesajFaTiH, 12 Eki 2008, 09:17

Evet arkadaşlar Fulda Ecocontrol 165 65 R14 lerimi alalı 3000-4000 km. oldu..Hemen izlenimlerimi paylaşayım..Dunloplarım 50000 civarındayken; bir yolda geri geri ilerlerken göremediğim hafif yüksekçe kaldırıma aniden,hızlı bir biçimde çıkmamla sağ arka lastiğim yan tarafından resmen yırtıldı!Ama zaten bayağı bir yorgun ve zedelenmişti lastiğim..Bizim minik stepneye mecbur kaldık!!Hemen o gün içinde bir lastik almam gerekiyordu!Sağa koştum sola koştum;ani bir masraf olduğu için param da yoktu az bir mebla toparlayabildim ancak ki..En azından ön ikiyi arkaya geçirip ön iki lastiğimi yenileyeyim de aracın aero dinamiğini de bozmayayım diye..Mecburen o havaledeki bir lastikçide Fulda ları buldum..
Lastikler sadece ön ikiyi değiştirtmeme rağmen ufak da olsa ekonomiye katkıda bulundu!Bu noktada hakkını yiyemem!!Yanal destek olarak da yeterli başarıya sahip!!Aracı ön taraftan zorlamalarımda kolay kolay izinden koparamadım..Fakat gelgelelim Eco iddiasıyla üretilmiş bir lastik olduğundan Sert bir yapıya sahip ve artı olarak sırt deseni yol iziyle fazla paralel!!
EcoControl big_tcm232-17512.jpg
EcoControl big_tcm232-17512.jpg (24.08 KiB) 699 kere görüntülendi
Bu yüzden benden eksi puan aldığı nokta patinaja düşmesi!Tamam;performans lastiği değil!Ama her ne olursa olsun sıfır bir lastik yani!!! Devri zorladığım bir birinci vites kalkışından sonra 2.vitese atıp son sürat milletin arasından sıyrılıp uçup giderken; 2.vitesin başlarında bile patinaja düştü ne yazıkki Fulda larım!
Sonuç olarak "ben performanslı kullanmam" diye bir durum içerisindeyseniz (ki bizim araçlarda çok da mümkün değil bence bu sizde taktir edersinizki insanı kamçalayan 3000 devirin üzerinde bir 4500 açık devir daha duruyor göstergede :D ) o zaman fazla şımarık olmayan bir fiyatla Fulda EcoControl ü tercih edebilirsiniz..
Fakat bunun dışında normal Sirion kullanıcılarına bu sebeple %100 gönül rahatlığıyla tavsiye ettiğim bir lastik değildir!! Görüşmek üzere..
Lastik incelemelerimizi bu patinaja düşmek noktasında da yaparsak çok sevinirim..Bir daha ki lastiğimi de kesin orjinal ölçülerde alacak olan ben bu sefer en azından ilk kullandığım birkaç binde patinaja düşmemesini istiyorum lastiklerimin!!Aracımın gerçek performansını hissetmek hakkımız!! 8) :D
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajilker, 07 Kas 2008, 23:02

Fatih sen 90 Km/h üzerine çıkmaya mı başladın ? Hayır 3000 rpm falan diyorsun da şaşırdım... :D Aman diyeyim alışırsın falan :D
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

ÖncekiSonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir