Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Lastik Markaları - Modelleri

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: Lastik Markaları - Modelleri

MesajFaTiH, 07 Kas 2008, 23:39

Abi senin diline bu kadar düştük; ama maaşlanalım;çıkmasını da biliriz evelallah!! :D ;)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajDoorman, 08 Kas 2008, 00:38

ilker yazdı:Fatih sen 90 Km/h üzerine çıkmaya mı başladın ? Hayır 3000 rpm falan diyorsun da şaşırdım... :D Aman diyeyim alışırsın falan :D

abi yanlışın var senin ama. Fatih 90'la gitmeyelim ama 100 gecmeyelim demişti. eh 100 olunca gene 3000 rpm'yi gecmemiş olmuyormuyuz? yani bir değişiklik yok :mrgreen:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajsirion gti 2, 08 Kas 2008, 10:25

Anlaşılan fatih dilinize fena düşmüş :lol:
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajcccengiz, 08 Kas 2008, 14:15

Ya Fatihle niye bu kadar uğraşıyorsunuz. Adam öğrencilikten yeni çıktı.:) ben de hep 90 la gitmezdim ama 100 ü de aşmazdım :) bi ara 3500 devirlerin üstünü keşfettiğimde cidden bağımlılık yarattığını farkettim.
cccengiz

Mesajsirion gti 2, 08 Kas 2008, 17:16

cccengiz yazdı:Ya Fatihle niye bu kadar uğraşıyorsunuz. Adam öğrencilikten yeni çıktı.:) ben de hep 90 la gitmezdim ama 100 ü de aşmazdım :) bi ara 3500 devirlerin üstünü keşfettiğimde cidden bağımlılık yarattığını farkettim.

abi biz 6.000 leri görüyoruz 3.500 sana bağımlılık yapıyorsa 6.000 ne yapar bilemiyorum :lol: sarhoş olursun sanırım,gerçi bilalim makas atarken içinde olupta sarhoş olmamak mümkün değil :wink:
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

MesajDoorman, 08 Kas 2008, 22:08

sirion gti 2 yazdı:
cccengiz yazdı:Ya Fatihle niye bu kadar uğraşıyorsunuz. Adam öğrencilikten yeni çıktı.:) ben de hep 90 la gitmezdim ama 100 ü de aşmazdım :) bi ara 3500 devirlerin üstünü keşfettiğimde cidden bağımlılık yarattığını farkettim.

abi biz 6.000 leri görüyoruz 3.500 sana bağımlılık yapıyorsa 6.000 ne yapar bilemiyorum :lol: sarhoş olursun sanırım,gerçi bilalim makas atarken içinde olupta sarhoş olmamak mümkün değil :wink:

Ben 7000 üstündeyken motorun cıkardıgı sese bayılıyorum. asıl bagımlılık bu
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 08 Kas 2008, 22:11

Doorman yazdı:Ben 7000 üstündeyken motorun cıkardıgı sese bayılıyorum. asıl bagımlılık bu

Cık. 2800 devirin üzerinde gelen cıııuuvvvv turbo çığlığı ile motor devri sabit kalırken bile hız göstergenizin artıyor olması esas bağımlılıktır :twisted:

Bu arada bu konuyu fena dağıttık lastikle ilişkisi kalmadı. Ben son sayfalardaki mesajları bir ara uygun bir yere taşıyayım :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajyokki, 24 Kas 2008, 00:00

arkadaşlar bugün çekiş lastiklerine continenal marka lastik taktirdim tane fiyatı 78 ytl ıkı gun sonra ankaraya gidicem yakıta yansımasına bakacam lastikleri eskişehir koçtaş'tan aldım.
yokki

Model: Sirion 2. Nesil

MesajFaTiH, 24 Kas 2008, 09:11

yokki dostum forumumuza hoşgeldin..Continental güzel;kaliteli bir lastik üreticisidir!Pişman olmayacağını düşünüyorum..Ayrıca fiyat olarak da ben oldukça uygun buldum!!Senden ricam araçla seri bir kalkış yapıp patinaja düşüp düşmediğini;düşüyorsa ne derece düştüğünü test etmendir eğer mümkünse..Ben yeni aldığım Fulda larımdan bu anlamda hiç memnun değilim de.. Seri bir kalkış yaptığımda;sadece kalkışda değil 2.vitesin başlarında bile patinaja düşüyor aracım..Continental in bu anlamdaki performansını merak ediyorum..!
Şimdididen teşekkürler ve de tekrar hayırlı olsun lastiklerin!! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajsirion gti 2, 24 Kas 2008, 11:17

1. sayfadan itibaren yazıları dikkatlıce okudum,kışı atlatıyım lastıklerı kesın degıstırıcem ama yazılardan sonra marka ve ebat olarak nasıl bir değişiklik yapmam gerekiyor inanın kararsız kaldım çünkü çok alternatif var.
Yol tutuşu,yakıtı ve virajlardaki yol hakimiyetini ön plana alaraktan hangi abatda lastik ölçülei kullanmam gerektiğini,lastik markalarının hammaddesi,yumuşaklığı vs. göz önüne aldığımda ise hangi markayı tercih etmem konusunda kararsız kaldım doğrusu :?
Sakın gülmeyin şuan arabada 185/65/14 var diğer sirionların yanında terios gibi duruyor :lol:
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

MesajUmut-Gultekin, 24 Kas 2008, 11:42

FaTiH yazdı:Senden ricam araçla seri bir kalkış yapıp patinaja düşüp düşmediğini;düşüyorsa ne derece düştüğünü test etmendir eğer mümkünse..Ben yeni aldığım Fulda larımdan bu anlamda hiç memnun değilim de.. Seri bir kalkış yaptığımda;sadece kalkışda değil 2.vitesin başlarında bile patinaja düşüyor aracım..Continental in bu anlamdaki performansını merak ediyorum..!

Bende Conti WinterContact var. Patinaj namına hiçbir şey yok. Yumuşak ve sessiz bir lastik. Tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajUmut-Gultekin, 24 Kas 2008, 11:50

sirion gti 2 yazdı:Yol tutuşu,yakıtı ve virajlardaki yol hakimiyetini ön plana alaraktan hangi abatda lastik ölçülei kullanmam gerektiğini,lastik markalarının hammaddesi,yumuşaklığı vs. göz önüne aldığımda ise hangi markayı tercih etmem konusunda kararsız kaldım doğrusu :?

Yol tutuş, konfor, sessizlik, performans bunlar ne kadar para, o kadar köfte mantığı ile elde edebileceğin şeyler. İstisnalar hariç, iyi lastik pahalı oluyor. Genel kural bu. İstisnaların ne olduğunu bulmak için de lastik alacağın zaman detaylı bir araştırma yapman lazım çünkü bugün iyi olduğu yazılan bir lastik 6 ay sonra kötü seri getirip milleti bezdirebiliyor.

Boyut konusunda yardımcı olayım:
Orjinal lastik boyu 165/65/14. Bu boyutta Sirion üstünde iki çeşit lastik kullandım; Orjinal Brdigestone BD391'ler ve Lassa Atracta. Lassa daha yumuşak, daha sessiz ve performansı biraz daha yüksek bir lastik ama dağlar kadar fark yaratmıyor. Orjinal boyut kullanmanın avantajları çok. Hem geniş yanağı ile zaten sert olan süspansiyonu azıcık da olsa destekliyor. Hem de kalkış çabukluğu ve yakıt tüketimine pozitif etkisi var. Dolayısıyla tavsiyem budur.

Ama orjinal boyut ile virajı hızlı dönerken, yoldaki tümsek, çukur gibi engellerden geçince hafif arkayı savururdu Sirion. Bu savrulma olayı 185/55/15 lastiklerle çözülüyor. Bunu şöyle anladım: YRV Turbo savrulmuyordu aynı yerde. Ama kış lastiklerini takınca yine arka atmaya başladı viraj içinde hızla engel üstünden geçince. Kış lastiklerim gayet iyi lastikler olmasına rağmen boyutları 165/65/15.

Umarım fikir vermiştir :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 24 Kas 2008, 12:04

SuperSonic yazdı:
sirion gti 2 yazdı:Yol tutuşu,yakıtı ve virajlardaki yol hakimiyetini ön plana alaraktan hangi abatda lastik ölçülei kullanmam gerektiğini,lastik markalarının hammaddesi,yumuşaklığı vs. göz önüne aldığımda ise hangi markayı tercih etmem konusunda kararsız kaldım doğrusu :?

Yol tutuş, konfor, sessizlik, performans bunlar ne kadar para, o kadar köfte mantığı ile elde edebileceğin şeyler. İstisnalar hariç, iyi lastik pahalı oluyor. Genel kural bu. İstisnaların ne olduğunu bulmak için de lastik alacağın zaman detaylı bir araştırma yapman lazım çünkü bugün iyi olduğu yazılan bir lastik 6 ay sonra kötü seri getirip milleti bezdirebiliyor.

Boyut konusunda yardımcı olayım:
Orjinal lastik boyu 165/65/14. Bu boyutta Sirion üstünde iki çeşit lastik kullandım; Orjinal Brdigestone BD391'ler ve Lassa Atracta. Lassa daha yumuşak, daha sessiz ve performansı biraz daha yüksek bir lastik ama dağlar kadar fark yaratmıyor. Orjinal boyut kullanmanın avantajları çok. Hem geniş yanağı ile zaten sert olan süspansiyonu azıcık da olsa destekliyor. Hem de kalkış çabukluğu ve yakıt tüketimine pozitif etkisi var. Dolayısıyla tavsiyem budur.

Ama orjinal boyut ile virajı hızlı dönerken, yoldaki tümsek, çukur gibi engellerden geçince hafif arkayı savururdu Sirion. Bu savrulma olayı 185/55/15 lastiklerle çözülüyor. Bunu şöyle anladım: YRV Turbo savrulmuyordu aynı yerde. Ama kış lastiklerini takınca yine arka atmaya başladı viraj içinde hızla engel üstünden geçince. Kış lastiklerim gayet iyi lastikler olmasına rağmen boyutları 165/65/15.

Umarım fikir vermiştir :)

Umut 185/55/15 yada 14 lastikler tek basına savrulmaya kesin cozum degiller maalesef. Senin YRV'en savrulmuyordu o lastiklerle cunku arka suspansiyonun oldukça sert. Sirionada aynı seyleri yaparsan tamam diyebilecegin bir cozum oluyor. Ama bu 185 tabanlar yanakları ince dahi olsa yakıt ekonomisi ve hızlanma icin tatmin edici degiller. Benim sirionda tek bir pişmanlıgım vardı 175/60/14 icin yeterince ısrarcı olmayıp 185/55/14 almak.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 24 Kas 2008, 12:06

Doorman yazdı:Umut 185/55/15 yada 14 lastikler tek basına savrulmaya kesin cozum degiller maalesef. Senin YRV'en savrulmuyordu o lastiklerle cunku arka suspansiyonun oldukça sert. Sirionada aynı seyleri yaparsan tamam diyebilecegin bir cozum oluyor. Ama bu 185 tabanlar yanakları ince dahi olsa yakıt ekonomisi ve hızlanma icin tatmin edici degiller. Benim sirionda tek bir pişmanlıgım vardı 175/60/14 icin yeterince ısrarcı olmayıp 185/55/14 almak.

OK öyleyse: En uygun boyutların 175/60/14 veya 165/65/14 olduğu konusunda hemfikiriz.

Unutmadan: YRV'de saydıklarına ek olarak bir de viraj denge çubuğu var :twisted:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 24 Kas 2008, 12:11

SuperSonic yazdı:
Doorman yazdı:Umut 185/55/15 yada 14 lastikler tek basına savrulmaya kesin cozum degiller maalesef. Senin YRV'en savrulmuyordu o lastiklerle cunku arka suspansiyonun oldukça sert. Sirionada aynı seyleri yaparsan tamam diyebilecegin bir cozum oluyor. Ama bu 185 tabanlar yanakları ince dahi olsa yakıt ekonomisi ve hızlanma icin tatmin edici degiller. Benim sirionda tek bir pişmanlıgım vardı 175/60/14 icin yeterince ısrarcı olmayıp 185/55/14 almak.

OK öyleyse: [b]En uygun boyutların 175/60/14 veya 165/65/14 olduğu konusunda hemfikiriz.

Unutmadan: YRV'de saydıklarına ek olarak bir de viraj denge çubuğu var :twisted:

Evet Umut hemfikiriz :D Ama sirionlarında boyu kısa YRV'den :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Doorman

ÖncekiSonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir