ilker yazdı:Fatih sen 90 Km/h üzerine çıkmaya mı başladın ? Hayır 3000 rpm falan diyorsun da şaşırdım...Aman diyeyim alışırsın falan
cccengiz yazdı:Ya Fatihle niye bu kadar uğraşıyorsunuz. Adam öğrencilikten yeni çıktı.ben de hep 90 la gitmezdim ama 100 ü de aşmazdım
bi ara 3500 devirlerin üstünü keşfettiğimde cidden bağımlılık yarattığını farkettim.
sirion gti 2 yazdı:cccengiz yazdı:Ya Fatihle niye bu kadar uğraşıyorsunuz. Adam öğrencilikten yeni çıktı.ben de hep 90 la gitmezdim ama 100 ü de aşmazdım
bi ara 3500 devirlerin üstünü keşfettiğimde cidden bağımlılık yarattığını farkettim.
abi biz 6.000 leri görüyoruz 3.500 sana bağımlılık yapıyorsa 6.000 ne yapar bilemiyorumsarhoş olursun sanırım,gerçi bilalim makas atarken içinde olupta sarhoş olmamak mümkün değil
Doorman yazdı:Ben 7000 üstündeyken motorun cıkardıgı sese bayılıyorum. asıl bagımlılık bu
FaTiH yazdı:Senden ricam araçla seri bir kalkış yapıp patinaja düşüp düşmediğini;düşüyorsa ne derece düştüğünü test etmendir eğer mümkünse..Ben yeni aldığım Fulda larımdan bu anlamda hiç memnun değilim de.. Seri bir kalkış yaptığımda;sadece kalkışda değil 2.vitesin başlarında bile patinaja düşüyor aracım..Continental in bu anlamdaki performansını merak ediyorum..!
sirion gti 2 yazdı:Yol tutuşu,yakıtı ve virajlardaki yol hakimiyetini ön plana alaraktan hangi abatda lastik ölçülei kullanmam gerektiğini,lastik markalarının hammaddesi,yumuşaklığı vs. göz önüne aldığımda ise hangi markayı tercih etmem konusunda kararsız kaldım doğrusu![]()
SuperSonic yazdı:sirion gti 2 yazdı:Yol tutuşu,yakıtı ve virajlardaki yol hakimiyetini ön plana alaraktan hangi abatda lastik ölçülei kullanmam gerektiğini,lastik markalarının hammaddesi,yumuşaklığı vs. göz önüne aldığımda ise hangi markayı tercih etmem konusunda kararsız kaldım doğrusu![]()
Yol tutuş, konfor, sessizlik, performans bunlar ne kadar para, o kadar köfte mantığı ile elde edebileceğin şeyler. İstisnalar hariç, iyi lastik pahalı oluyor. Genel kural bu. İstisnaların ne olduğunu bulmak için de lastik alacağın zaman detaylı bir araştırma yapman lazım çünkü bugün iyi olduğu yazılan bir lastik 6 ay sonra kötü seri getirip milleti bezdirebiliyor.
Boyut konusunda yardımcı olayım:
Orjinal lastik boyu 165/65/14. Bu boyutta Sirion üstünde iki çeşit lastik kullandım; Orjinal Brdigestone BD391'ler ve Lassa Atracta. Lassa daha yumuşak, daha sessiz ve performansı biraz daha yüksek bir lastik ama dağlar kadar fark yaratmıyor. Orjinal boyut kullanmanın avantajları çok. Hem geniş yanağı ile zaten sert olan süspansiyonu azıcık da olsa destekliyor. Hem de kalkış çabukluğu ve yakıt tüketimine pozitif etkisi var. Dolayısıyla tavsiyem budur.
Ama orjinal boyut ile virajı hızlı dönerken, yoldaki tümsek, çukur gibi engellerden geçince hafif arkayı savururdu Sirion. Bu savrulma olayı 185/55/15 lastiklerle çözülüyor. Bunu şöyle anladım: YRV Turbo savrulmuyordu aynı yerde. Ama kış lastiklerini takınca yine arka atmaya başladı viraj içinde hızla engel üstünden geçince. Kış lastiklerim gayet iyi lastikler olmasına rağmen boyutları 165/65/15.
Umarım fikir vermiştir
Doorman yazdı:Umut 185/55/15 yada 14 lastikler tek basına savrulmaya kesin cozum degiller maalesef. Senin YRV'en savrulmuyordu o lastiklerle cunku arka suspansiyonun oldukça sert. Sirionada aynı seyleri yaparsan tamam diyebilecegin bir cozum oluyor. Ama bu 185 tabanlar yanakları ince dahi olsa yakıt ekonomisi ve hızlanma icin tatmin edici degiller. Benim sirionda tek bir pişmanlıgım vardı 175/60/14 icin yeterince ısrarcı olmayıp 185/55/14 almak.
SuperSonic yazdı:Doorman yazdı:Umut 185/55/15 yada 14 lastikler tek basına savrulmaya kesin cozum degiller maalesef. Senin YRV'en savrulmuyordu o lastiklerle cunku arka suspansiyonun oldukça sert. Sirionada aynı seyleri yaparsan tamam diyebilecegin bir cozum oluyor. Ama bu 185 tabanlar yanakları ince dahi olsa yakıt ekonomisi ve hızlanma icin tatmin edici degiller. Benim sirionda tek bir pişmanlıgım vardı 175/60/14 icin yeterince ısrarcı olmayıp 185/55/14 almak.
OK öyleyse: [b]En uygun boyutların 175/60/14 veya 165/65/14 olduğu konusunda hemfikiriz.
Unutmadan: YRV'de saydıklarına ek olarak bir de viraj denge çubuğu var
Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir