Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Lastik Markaları - Modelleri

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: Lastik Markaları - Modelleri

Mesajsirion gti 2, 24 Kas 2008, 12:38

Valla uzun ve net acıklamalarınız ıcın her ıkınızede cok tesekkurler abılerım...
Ben 15'' jant takmayı düşünüyordum fakat yakıt tuketımınden dolayı 14 te kalıyım dıyorum.Taban ve yükseklık ölçülerinin ne gıbı artı ve eksisi olduğu malum sizlerinde hem fikir olduğunuz ölçülerde bende hem fikir olucam sanırım :lol: 175/60/14 165/65/14
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajyokki, 24 Kas 2008, 15:55

tamam fatih en kısa zamanda denemeyi yapıp sonuçları foruma bildirecem bu arada hava filtresi için hangi markaya ve modeli önerirsiniz arkadaşlar.
yokki

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajyokki, 24 Kas 2008, 17:28

fatih lastikleri denedim kesinlikle pati gibi bir durum yok direk kapıyor alacak olan arkadaşlara tavsiye ederim.
conti 175-65-14 T65
yokki

MesajDoorman, 24 Kas 2008, 17:47

yokki yazdı:fatih lastikleri denedim kesinlikle pati gibi bir durum yok direk kapıyor alacak olan arkadaşlara tavsiye ederim.
conti 175-65-14 T65

Hava filtresini açık alıcaksan cebine göre karar vermen gerek ama sirion için bir üretim varmıdır??? KN'nin global sayfasında araçlara uygun filtre araştırabiliyorsun bir bak istersen . kutu içi filtre için ise secenek yok gibi birşey.
Aldıgın ölcüyü ben kış lastiklerinde ve normal lastiklerde kullanmıstım. Arkaya 2 kişi oturdugunda sürtme yapabiliyor. Ayrıca performansta kayıpları oluyor. Mesela 165/65 R14 ile 175/65 R14 arası fark %2.30.
http://www.akinlastik.com/lastikhesap.htm bu siteden almayı düşündüğünüz ölçü ile standart ölçü arası farka bakabilirsiniz.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajyokki, 24 Kas 2008, 17:55

Doorman yazdı:
yokki yazdı:fatih lastikleri denedim kesinlikle pati gibi bir durum yok direk kapıyor alacak olan arkadaşlara tavsiye ederim.
conti 175-65-14 T65

Hava filtresini açık alıcaksan cebine göre karar vermen gerek ama sirion için bir üretim varmıdır??? KN'nin global sayfasında araçlara uygun filtre araştırabiliyorsun bir bak istersen . kutu içi filtre için ise secenek yok gibi birşey.
Aldıgın ölcüyü ben kış lastiklerinde ve normal lastiklerde kullanmıstım. Arkaya 2 kişi oturdugunda sürtme yapabiliyor. Ayrıca performansta kayıpları oluyor. Mesela 165/65 R14 ile 175/65 R14 arası fark %2.30.
http://www.akinlastik.com/lastikhesap.htm bu siteden almayı düşündüğünüz ölçü ile standart ölçü arası farka bakabilirsiniz.

Doorman verdigin bilgi için tesekkürler aracım yeni kasa sirion lastıklerı çekiş lastiklerine taktım arka lastikler arabayla gelen orjinal dunlop lastikler bildiğim kadarıyla eskı kasa sirion ile yeni kasa sirion arasında yerden yükseklik farkı var aldıgım conti arabayla gelen orjinal lastik ölçüsünde bi sorun olacagını düşünmüyorum.
yokki

MesajDoorman, 24 Kas 2008, 17:57

yokki yazdı:
Doorman yazdı:
conti 175-65-14 T65

Doorman verdigin bilgi için tesekkürler aracım yeni kasa sirion lastıklerı çekiş lastiklerine taktım arka lastikler arabayla gelen orjinal dunlop lastikler bildiğim kadarıyla eskı kasa sirion ile yeni kasa sirion arasında yerden yükseklik farkı var aldıgım conti arabayla gelen orjinal lastik ölçüsünde bi sorun olacagını düşünmüyorum.

Pardon hocam ben hala eski sirionmun hasreti içindeyim o yüzden yeni kasa hic aklıma gelmedi. Yeni kasalar 175/65 R14 geliyor dimi? hayırlı olsun yeni lastiklerin güle güle eskit
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajyokki, 24 Kas 2008, 18:03

tesekkür ederim ben forumu takip ediyordum ama yeni üye oldum arabamın resimlerini yakında koyacam bu arada xenon fark takmak yerıne beyaz ampul almayı düşünüyorum hangı markayı almamı önerirsiniz ayrıca jant almak istiyorum forumda kırmızı yenı kasa modifiyeli sirionda olan jantları nerde bulabılırım.
yokki

MesajDoorman, 24 Kas 2008, 19:09

yokki yazdı:tesekkür ederim ben forumu takip ediyordum ama yeni üye oldum arabamın resimlerini yakında koyacam bu arada xenon fark takmak yerıne beyaz ampul almayı düşünüyorum hangı markayı almamı önerirsiniz ayrıca jant almak istiyorum forumda kırmızı yenı kasa modifiyeli sirionda olan jantları nerde bulabılırım.

Beyaz ampuller özellikle yagmurlu havalarda aydınlatmada yetersiz kalıyorlar hatta aydınlatmıyorlar. Ama illaha beyaz olsun diyorsanız Philips yada Osram bakın. İki firmada yakın zamanlarda yeni model cıkardılar beyaz olarak.
Ben Osram'ın night breaker modelini kullanıyorum. beyaz degil ama gayet iyi aydınlatıyor. yada bir alt modeli silverstar var fiyatı daha uygundur. Philips'tede bu tarz aynı 55W kullanan ama standart ampulden daha iyi aydınlatan modeller mevcuttur.
Yalnız ampulu alırken özellikle 55W olmama dikkat edin. Piyasada 100W ampullerde var ama onlar bütün devreleri yakabilir ve size ciddi masraf cıkartır.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajyokki, 24 Kas 2008, 19:13

tesekürler verdiğn bilgi için ben gecen gün sis farı taktırdım taktırdıgım yerde ustaya sordum far için beyaz ampül varmı dıye suan elımde var 15 mılyon dedı ama sana yaramaz yakında yenı modeller gelecek onlardan alırsın dedı beklemedeyım suanda. bu ampuller standartmı yoksa arabamız ıcın bı model secmemıze gerek varmı alırken.
yokki

MesajDoorman, 24 Kas 2008, 19:27

yokki yazdı:tesekürler verdiğn bilgi için ben gecen gün sis farı taktırdım taktırdıgım yerde ustaya sordum far için beyaz ampül varmı dıye suan elımde var 15 mılyon dedı ama sana yaramaz yakında yenı modeller gelecek onlardan alırsın dedı beklemedeyım suanda. bu ampuller standartmı yoksa arabamız ıcın bı model secmemıze gerek varmı alırken.

Ampuller kendi icinde standart ama senin aracını far ampulunun numarası önemli muhtemelen seninkiler H4'tür.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajyokki, 24 Kas 2008, 19:36

tesekürler dostum
yokki

MesajFaTiH, 24 Kas 2008, 23:17

yokki ve supersonic; lastiklerin patinaja düşmeme noktasındaki direnme üstünlüklerini paylaştığınız için çok teşekkürler!!Özellikle Supersonic; YRV Turbo da dahi gaza yüklenmede patinaja düşmeden çeken bir lastik mükemmel bir lastiktir!!Bir daha ki tercihim Continental anlaşıldı!! 8) :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajyokki, 24 Kas 2008, 23:22

evet fatih doğru tercih yapmış olursun arabayla orjinal verilen dunlop lastiklerde seri kalkışta 1. 2. 3. gecene kadar pati durumu oluyordu aldığım contilerde bu sorun sıfır suanda.
yokki

MesajFaTiH, 24 Kas 2008, 23:25

Yokki sendeki dunloplar Sp10 serisi mi Sp30 serisi mi acaba?Merak ettim de??Eğer Sp30 da bile böyle yapıyorsa (ki Sp10 dan bir üst seviye lastiklerdir 30 serisi) Dunlop lar bizim için uygun bir seçenek olmaktan çıkacak demektir iyiden iyiye??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajyokki, 24 Kas 2008, 23:27

bildigim kadarıyla sp10 olması lazım emin değilim ama büyük ihtimal sp10 olmalı.
yokki

ÖncekiSonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir