Lastik Markaları - Modelleri

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: Lastik Markaları - Modelleri

Mesajgönderen FaTiH tarih 24 Kas 2008, 23:33

Ok;bizim birinci nesil Sirionlarda kullanılan da Sp10 du..Böylece Dunlop un Sp30 u konusu hala bir muamma olarak kaldı..!Bu arada 1.Nesil Sirion kullanıcıları aklınızda bulunsun Dunlop Sp10 serisinde bizim orjinal ölçüleri (165/65/14) kaldırmış..Sadece Sp30 da var...Ah bir de Sp30 tecrübe eden olsa...! :roll: :D
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen yokki tarih 24 Kas 2008, 23:39

öncelikle sirion almaya arkadaşımın 1.0 motor toyota yaris arabasını kullanarak karar verdım yaris ile yaklasık 1700 km bı yol yaptım yakıt ekonomisi çok iyi geldi bende 2004 chevrolet lacetti vardı araba gayet ıyıydı ama cok yakıyodu sonra sirion almaya gıttım 1.0 motor secenegı ıcın fakat bayıde kalmadıgını yaptıgı arastırmada türkiye'de hıc bır bayıde bulunmadıgını ellerinde 1.3 motor secenegı oldugunu bunu almanı soyledıler kararsız kaldım fakat aldım. arabamdan memnunum yakıt olarak konfor olarak memnunum 2. nesil sirion sahıbı olmama ragmen 87 bg güç bile 1. nesil sirionun 103 bg gücünden geri kalmamakta kalkışlarda bütün araçları geçmektedir. ankara istanbul otobanında mercedes 500 sel ile kafa kafaya gıtmeme sebep olan bu aracı tercih ettigim için memnunum sonuç olarak suraya gelmek istiyorum kalkısta cok ıyı olan sirion için lastık secımı cok onemlı kendı orjınal dunlop lastıklerle 3. vitese kadar pati vuruyor bende conti aldım pati olayı ortadan kalktı tavsıyem continentel sportiva modelidir.
yokki

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen yokki tarih 25 Kas 2008, 15:39

fatih senin için bugün lastikleri bir daha test ettim kesinlikle pati kapmıyor. conti yüzümü kara çıkarmadı. :D
yokki

Mesajgönderen FaTiH tarih 25 Kas 2008, 15:42

Sağol yokki! Conti nin ok.i aldığına sevindim!! Yalnız başka birşey dikkatimi çekti!!Sanki benim ricam üzerine hızlı bir kalkış denemesi yaptıktan sonra sende bu iş biraz bağımlılık yarattı haa ne dersin!? :D Daihatsu ların kötü bir özelliği işte bu da!En düşük seviye diye geçen modellerinde bile bi kere gaza yüklenme alışkanlığını;tutkusunu tattıktan sonra bir türlü bırakamıyorsun! 8) :D
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen yokki tarih 25 Kas 2008, 15:47

yok fatih normalde arabamın seri oluşuna va hızına hastayım. zaten son mesajımdan once ufak bı basımdan gecen olayı yazmıstım neden sirionu tercih ettiğimide.
yokki

Mesajgönderen mustafa tarih 27 Kas 2008, 13:07

Sn. yokki sirionunu hep güzel günlerde kullanmanı dilerim. lastik konusunu tam anlayamadım.
sportiva bildiğim kadarı ile continentalin yan markalarından bir tanesi. bunun yanında uniroyal, barum da continentalin alt markaları. bunlar conti kadar kaliteli degiller ve fiyatları daha ucuz. sportivayı çok begendiğine göre conti.ye aşık olursun herhalda. yanlız arabada 2 lasik değişimi sakıncalı 2 markanın lastik özellikleri, desenleri farklı. arabanın sağlığı açısından 4 lastik birden değişmeli.
ben conti.yi yıllardır kullanıyorum en optimum olan arka. birşey daha hatırlatmak istiyorum lastiklere nitrojen bastırın ve havalarını tam ölçüsünde tutun.
mustafa

Model: Cuore

Mesajgönderen yokki tarih 29 Kas 2008, 00:06

evet mustafa conti lerin yan markaları ama lastiklerdeki kalite beni gerçekten memnun etti. bu arada cebimde fazla para olmadığı için sadece çekiş tekerleklerine alabildim bu lastıklerler 600 km yol yaptım yolda herhangi bir sorun oluşmadı virajlarda vs.
yokki

Lastiğin Önemi

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 02 Oca 2009, 10:17

Silivri'den Büyükçekmece yönüne giderken yolun bir anda 40 derece açıyla değiştiği bir yer vardır. Belki bilirsiniz; Atirus'e gelmeden hemen önce. Oradan 120 gibi bir hızla gidiyorken yoldaki o kırımı almak için direksiyonu ani olarak 40 derece falan çevirmeniz gerekiyor anlık olarak... Bu sabah herhalde yol buzlanmış olacak ki, o noktadan geçerken araba izinden hafifçe çıkar gibi oldu. 120 ile gidiyordum. Oradan hiç tehlikesiz gayet sakin geçtim ve aynaya baktım; tam arkamdaki Citroen C3... Lastikleri kabaktı herhalde. Olayı salise salise aynada gördüm. Adam direksiyonu kırdı. Lastikler yön değiştirdi ama araba 120 km sürat ile dosdoğru yandaki bariyer görevi yapan duvara vurdu. Vurur vurmaz farlar patladı, tampon orada kaldı. Araba döne döne yolun sağ tarafına savruldu ve bir de sağ taraftaki bariyerlere vurup, durdu. Ben o sırada uzaklaşmıştım ama trafikte diğer hiçbir araca zarar gelmediğini ve trafiğin güvenle durduğunu gördüm...

Paylaşmak istedim... Lastik hayat kurtarıyor gerçekten. Mümünse kaliteden kaçmamak gereken bir konu. Hele ki diş derinliği düşük lastiklerle seyahat etmek çok tehlikeli.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen Sirion gti tarih 02 Oca 2009, 15:54

Ucuz etin yahnisi olmaz diye boşa dememiş atalarımız.O adam belki üşendi almaya yada lastik parasından kaçtı kar ettiğini düşünerek ama ne oldu aracı kasko yaptırsa bile önden vuruk bir araç en az 2 bin tl azına satılır şimdi karmı etti yani .Kefenin cebi yok canınıza değer verin bakımlı bir araç hayat kurtarır..
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 02 Oca 2009, 16:52

Arkadaşlar, Ocak ayı içerisinde ben de lastikleri yenilemek azmindeyim.

Önümde iki seçenek var:

1. Kumho : Tanesi 75'ten takımı 300 TL
2. Yokohama : Tanesi normalde 126 TL. Kampanya yapmışlar; 4 lastik alıyorsun 3 lastik parası veriyorsun 378 TL oluyor, tanesi 94.5'e geliyor.

Çok kararsız kaldım. Yorumlarınızı bekliyorum...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen FaTiH tarih 02 Oca 2009, 17:04

Kumho yu çok tanımıyorum ama Yokohama bilindik sağlam,güzel kalitede!Bir de lastikler kışlık mı yoksa yazlık mı(4 mevsim diye satılanlar mı)!??Bu arada son zamanlarda sağda solda görülmeye başlayan bir başka Made in Japan marka daha var: Falken!İnceleme fırsatım oldu,kalite bir lastik gibi duruyor..! Ama sen yine de bence lastikde çok ucuza kaçma dostum...Canımızı emanet ettiğimiz belki en sağlam olması gereken parça onlar sonuçta!Kaliteden şaşmamak gerek!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 02 Oca 2009, 17:13

FaTiH yazdı:Kumho yu çok tanımıyorum ama Yokohama bilindik sağlam,güzel kalitede!Bir de lastikler kışlık mı yoksa yazlık mı(4 mevsim diye satılanlar mı)!??Bu arada son zamanlarda sağda solda görülmeye başlayan bir başka Made in Japan marka daha var: Falken!İnceleme fırsatım oldu,kalite bir lastik gibi duruyor..!Yaris lerin üzerinde bir ara bir seri halinde geliyordu..Yanlış hatırlamıyorsam azenis modeliydi!Fiyat olarak da çok uygun bir seçenek olarak göze çarpıyor falken kaliteden ödün vermeden!Üstelik bayağı bir ebat seçeneği de var: http://www.falken-europe.com/

Yokohama'daki lastik bu Fatihciğim:

http://www.yokohama.com.tr/ProductDetails.aspx?ID=6

Kumho'nunkinin de deseni bununla neredeyse birebir aynı. Ama onun sitesi olmadığı için linkini gönderemiyorum. Şimdi de senin gönderdiğin linki inceleyeceğim. Teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen FaTiH tarih 02 Oca 2009, 17:18

Abi desen birebir aynıdır ama kullanılan materyal v.s... Çok önemli etkenler var..Ben Yokohama dan yana oyumu kullanıyorum işin açığı bu ikisinden biri mi dersen..Üstelik fiyat da hiç fena değil hani!! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 02 Oca 2009, 17:21

Fatih, gönderdiğin linki şimdi inceledim fakat benim aradığım ebat maalesef hiçbir modelinde yok (155/65 R 13) :(

Seçeneğim hala 2...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 02 Oca 2009, 17:23

FaTiH yazdı:Abi desen birebir aynıdır ama kullanılan materyal v.s... Çok önemli etkenler var..Ben Yokohama dan yana oyumu kullanıyorum işin açığı bu ikisinden biri mi dersen..Üstelik fiyat da hiç fena değil hani!! :wink:

Yok, zaten desen aynı derken kastettiğim sadece desendi link olmadığından dolayı gözünde kolay canlansın diye :)
yoksa malzeme kalitesi, aradaki fiyat farkına bakıldığında apaçık ortada... :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

ÖncekiSonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir