Lastik Markaları - Modelleri

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Lastik Markaları - Modelleri

MesajDoorman, 22 Şub 2008, 12:59

Sirion gti yazdı:lastiklerde tabiki en iyisi olcak üç beş kuruşa değişmem sağlığımı ya michellin yada bridgestone bakalım o ara hangisi tavsiye edilirse onu alırım

Bridgestone, continenal, goodyear. michelin'i unut bence. artık eskisi kadar iyi değil.
ben baya dolandıktan sonra bridgestone potenza G3 almıştım. şimdi ER serileri çıktı.
continental biraz çabuk bitsede tartışılmaz bence üzerinde.
goodyear f1 ise çookk ciddi bir lastik. :mrgreen:
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Siriona Jant

MesajSirion gti, 22 Şub 2008, 13:05

Doorman yazdı:
Sirion gti yazdı:lastiklerde tabiki en iyisi olcak üç beş kuruşa değişmem sağlığımı ya michellin yada bridgestone bakalım o ara hangisi tavsiye edilirse onu alırım

Bridgestone, continenal, goodyear. michelin'i unut bence. artık eskisi kadar iyi değil.
ben baya dolandıktan sonra bridgestone potenza G3 almıştım. şimdi ER serileri çıktı.
continental biraz çabuk bitsede tartışılmaz bence üzerinde.
goodyear f1 ise çookk ciddi bir lastik. :mrgreen:

Ne bilim bence michelin her zaman efsaneydi şimdi sen böle diyince içime kurt düştü zaten ben hiç bir şeyi araştırmadan almam almadan sağlam bir araştırma yaparım.Yardımların için sağol
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 22 Şub 2008, 13:50

Yokohama hakkında ne düşünüyorsunuz? Hakkında hep iyi şeyler duydum. Bir sonraki lastik seçimim olabilir. Ne dersiniz? Ya da Nokian? Her ikisi hakkında da iyi şeyler duydum. Yokohama'nın tutunma üstünlüğü, Nokian'ın ise sessizliği konusunda.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 22 Şub 2008, 14:55

umutgultekin yazdı:Yokohama hakkında ne düşünüyorsunuz? Hakkında hep iyi şeyler duydum. Bir sonraki lastik seçimim olabilir. Ne dersiniz? Ya da Nokian? Her ikisi hakkında da iyi şeyler duydum. Yokohama'nın tutunma üstünlüğü, Nokian'ın ise sessizliği konusunda.

Yokohama'yı hiç kullanma fırsatım olmadı maalesef.
Nokian ise isveç markası yada o soğuk ülkelerinin birinin markası. kış lastikleri özellikle kar ve buz üzerinde oldukça başarılı ama yaz lastiği yapmayı henüz beceremediler bence. beceremeyecekler çünkü adamlar muhtemelen hiç kuru asfalt ve 30 derece görmediklerinden pekte ihtiyaç duymuyorlar. :mrgreen:

Michelin eskiden cidden iyi idi ama son zamanlarda rakiplerine karşı kan kaybediyor. belki eski kalitesi bozulmadı ( çin üretimlerinin dışında olanlar ) ama hergün beklentileri artan müşterilerine diğer markalar kadar iyi cevap veremez durumdalar. Conti, bridge, goodyear hep yeni ve iddialı modeller çıkardı ama michelin hala energy satma derdinde.
Kullanıcı avatarı
Doorman

Re: Lastik Markaları - Modelleri

MesajSirion gti, 22 Şub 2008, 15:03

Walla çok karmaşık bu işler adamlara tak lastikleri bi tur atıyımda diyemiyosunki nasıl karar vercez
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 22 Şub 2008, 15:09

Sirion gti yazdı:Walla çok karmaşık bu işler adamlara tak lastikleri bi tur atıyımda diyemiyosunki nasıl karar vercez

Aynen... Alırken ben de sorun yaşamıştım bu konuda. Özellikle de bizim 165/65/14 boyunu bulmak da işin içine girince. Fulda ve Lassa'da bulup, en son Atracta'ya karar kılıp tanesi 100 liradan almıştım... Sonra fiyatı 70 liraya kadar düştü :(

Lassa Atracta hakkında bilgi vereyim bu arada. Tutunması Bridgestone BD391 ile neredeyse aynı. Belki biraz daha iyi. Biraz daha yumuşak ve biraz daha sessiz. Ama öyle aman aman bir fark olmuyor. Özellikle bu lastiklere geçtikten sonra bozuk zeminli virajlarda bir çukur/engebe üstünden geçince arabanın izinden kopma isteği arttı. Sanırım bu lastiğin yan destekleri ile ilgili bir konu. Ayrıca Atracta'ya geçtikten sonra abanın eskisine kıyasla daha az yaktığını farkettim.
Atracta ile yaptığım ilk 20.000 km'de fren performansı güven veriyorduysa da 30.000 km'yi bulduğum bu günlerde pek eskisi kadar iyiymiş gibi gelmiyor artık. Belki zeminin sürekli ıslak olması nedeniyle(kış) psikolojik bir etkidir, ya da aşınmadan kaynaklı olabilir. Bilemiyorum. Yani kötü bir lastik değil kesinlikle. Ama iyi de diyemem. Tek sevindiğim noktası, delik deşik İstanbul'da düştüğüm hiçbir çukurda başıma bir sorun açmadı... Yani gerçekten Türkiye şartlarına göre tasarlanmış bir lastik... Malum, yollar sürprizlerle dolu! Yine de bir sonraki lastik tercihim farklı olacak...
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 22 Şub 2008, 15:11

umutgultekin yazdı:
Sirion gti yazdı:Walla çok karmaşık bu işler adamlara tak lastikleri bi tur atıyımda diyemiyosunki nasıl karar vercez

Aynen... Alırken ben de sorun yaşamıştım bu konuda. Özellikle de bizim 165/65/14 boyunu bulmak da işin içine girince. Fulda ve Lassa'da bulup, en son Atracta'ya karar kılıp tanesi 100 liradan almıştım... Sonra fiyatı 70 liraya kadar düştü :(

Lassa Atracta hakkında bilgi vereyim bu arada. Tutunması Bridgestone BD391 ile neredeyse aynı. Belki biraz daha iyi. Biraz daha yumuşak ve biraz daha sessiz. Ama öyle aman aman bir fark olmuyor. Özellikle bu lastiklere geçtikten sonra bozuk zeminli virajlarda bir çukur/engebe üstünden geçince arabanın izinden kopma isteği arttı. Sanırım bu lastiğin yan destekleri ile ilgili bir konu. Ayrıca Atracta'ya geçtikten sonra abanın eskisine kıyasla daha az yaktığını farkettim.
Atracta ile yaptığım ilk 20.000 km'de fren performansı güven veriyorduysa da 30.000 km'yi bulduğum bu günlerde pek eskisi kadar iyiymiş gibi gelmiyor artık. Belki zeminin sürekli ıslak olması nedeniyle(kış) psikolojik bir etkidir, ya da aşınmadan kaynaklı olabilir. Bilemiyorum. Yani kötü bir lastik değil kesinlikle. Ama iyi de diyemem. Tek sevindiğim noktası, delik deşik İstanbul'da düştüğüm hiçbir çukurda başıma bir sorun açmadı... Yani gerçekten Türkiye şartlarına göre tasarlanmış bir lastik... Malum, yollar sürprizlerle dolu! Yine de bir sonraki lastik tercihim farklı olacak...

Bide lassalar yazın çok ötüyodu oda ölemi ciyak ciyak hiç çekilmiyo
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 22 Şub 2008, 15:13

Sirion gti yazdı:Bide lassalar yazın çok ötüyodu oda ölemi ciyak ciyak hiç çekilmiyo

Yok öyle çok bir ciyaklama durumu :) Rahatsızlık vermiyor yani. Belki arada bir ufacık bir ciyikçık :) Bilmem başka nasıl anlatsaydım :D
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 22 Şub 2008, 15:18

umutgultekin yazdı:
Sirion gti yazdı:Bide lassalar yazın çok ötüyodu oda ölemi ciyak ciyak hiç çekilmiyo

Yok öyle çok bir ciyaklama durumu :) Rahatsızlık vermiyor yani. Belki arada bir ufacık bir ciyikçık :) Bilmem başka nasıl anlatsaydım :D

demekki serisine göre değişyo ben bi palio kullanmıştım fena kafa ütülüyodu..Seninki edepliymiş :D
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDoorman, 22 Şub 2008, 15:27

umutgultekin yazdı:

Arkadaşlar kışın eğer imkanınız var kış lastiği kullanın 4 tane. eğer kendinize güveniyorsanız en azından 2 tane önlere. faydasının görürsünüz.
ben 2 tane kullanıyorum çünkü karda filan kayarken ön lastikler daha çok tutunduğu için arkası fıldır fıldır dönüyor :mrgreen: bide durdurmak daha kolay oluyor :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajDoorman, 22 Şub 2008, 15:35

Sirion gti yazdı:
umutgultekin yazdı:

demekki serisine göre değişyo ben bi palio kullanmıştım fena kafa ütülüyodu..Seninki edepliymiş :D

Lassa'nın impetus'unu kullanmıştım öttüğünü hatırlamıyorum. ama eskidikçe bridgestone göre daha çok kaybı olduğunu düşünmüştüm.

lastik konusu ciddi bir muamma. aynı markanın aynı modelinin farklı ebatlarında bile farklar olabiliyor. o zaman sende bu lastiğede bunu bana tavisye edenede diye başlıyorsun. nasıl doğruyu bulcaz sorusunun cevabını inanın bilmiyorum. bilseydim 8 tane lastik almazdım :mrgreen: ( saflığıma geldi önce pirelli aldım ertesi gün yeni lastik aramaya başladım, 2 hafta sonra çıkardım ) Tamamen tecrube etmek ile alakalı. ama conti, goodyear, bridgestone'nun üzeceğini sanmam.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSirion gti, 22 Şub 2008, 18:24

Ben o kadar forumlarda gezdim continentalin esamesi bile geçmiyo neden
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajDoorman, 22 Şub 2008, 19:08

Sirion gti yazdı:Ben o kadar forumlarda gezdim continentalin esamesi bile geçmiyo neden

Pahalı, yumuşak, daha çabuk bitiyor.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajFaTiH, 23 Şub 2008, 12:41

Arkadaşlar benmkinin üzerinde Dunlop SP10 var orjinalden gelme!Hepinizde bri mi var!?Neyse;ben memnun gibiyim yaa;yani sizin bri lerde yaşadığınız sıkıntı nelerdi tam olarak;dunlop nasıl bir markadır hiçbirşey bilmiorm bu konularda ama?Ufak bir karşılaştırma yapalım olmazsa somutlarsanız sıkıntıları..

Fakat bunun haricinde lastiğin sağladığı yakıt ekonomisi muhabbeti kulağa çok hoş gelio açıkçası..O zmnlar sitemiz yoktu;Umut ark.ımız la muhabbetimiz eskiye dayanır..Kendisiyle msn den görüşürdük..Lastiği değiştirdği sıralarda ismi lazım değil bir petrol dağıtım şirketinin acaip garaip isim koyduğu bi 97 oktan almıştı..Ekonomi olduğunu söylemişti ciddi anlamda!!Ben de gidip aynı benzinden alıp hem uzun yolda hem şehir içinde kullandım..Nitekim ben bir türlü umut un yakaladığı ekonomiyi yakalayamıodum ilginçtir..Sonradan dedi ki lastiği yeni değiştirdim ben yoksa ondan mı ki bu ekonomi deyip normal;bildiğimiz bi 95 oktan alıp denemişti..Bir baktık ki aynı ekonomiyi yine yapıyor!!Oldukça şaşırmıştım!!Sırf bu yüzden bile lastik seçimi çok önemli!!Bana şu an 42000km de ki aracımın orjinal dunloplarının yoltutuşu dahi yetiyor aracı kimi zaman bayağı bir zorlamama karşın!Bu yoltutuşundan daha kötüye dönmediği sürece daha az yakıt tüketimi ve daha çok sessizlik sağlayacak bir lastik yeterli olacaktır benm için..Gerçi Umut 30000e yaklaşırken bir daha ki seçimim bu olmayacak demeye başlamış ama..Neyse;bakalım bakalım...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 23 Şub 2008, 13:00

FaTiH yazdı:Arkadaşlar benmkinin üzerinde Dunlop SP10 var orjinalden gelme!Hepinizde bri mi var!?Neyse;ben memnun gibiyim yaa;yani sizin bri lerde yaşadığınız sıkıntı nelerdi tam olarak;dunlop nasıl bir markadır hiçbirşey bilmiorm bu konularda ama?Ufak bir karşılaştırma yapalım olmazsa somutlarsanız sıkıntıları..

Fakat bunun haricinde lastiğin sağladığı yakıt ekonomisi muhabbeti kulağa çok hoş gelio açıkçası..O zmnlar sitemiz yoktu;Umut ark.ımız la muhabbetimiz eskiye dayanır..Kendisiyle msn den görüşürdük..Lastiği değiştirdği sıralarda ismi lazım değil bir petrol dağıtım şirketinin acaip garaip isim koyduğu bi 97 oktan almıştı..Ekonomi olduğunu söylemişti ciddi anlamda!!Ben de gidip aynı benzinden alıp hem uzun yolda hem şehir içinde kullandım..Nitekim ben bir türlü umut un yakaladığı ekonomiyi yakalayamıodum ilginçtir..Sonradan dedi ki lastiği yeni değiştirdim ben yoksa ondan mı ki bu ekonomi deyip normal;bildiğimiz bi 95 oktan alıp denemişti..Bir baktık ki aynı ekonomiyi yine yapıyor!!Oldukça şaşırmıştım!!Sırf bu yüzden bile lastik seçimi çok önemli!!Bana şu an 42000km de ki aracımın orjinal dunloplarının yoltutuşu dahi yetiyor aracı kimi zaman bayağı bir zorlamama karşın!Bu yoltutuşundan daha kötüye dönmediği sürece daha az yakıt tüketimi ve daha çok sessizlik sağlayacak bir lastik yeterli olacaktır benm için..Gerçi Umut 30000e yaklaşırken bir daha ki seçimim bu olmayacak demeye başlamış ama..Neyse;bakalım bakalım...

Dunlop pahalı ve iyi bir marka. Türkiye'de bilinmiyor. Aynı Daihatsu gibi :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir