( LPG / BENZİN) Yakıt değerleri

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

( LPG / BENZİN) Yakıt değerleri

Mesajgönderen ozgursula tarih 10 Haz 2008, 09:25

Arkadaşlar arabanızın modelini yazarsanız iyi olur.

2004 Sirion
Şehir içi orta halli ve agresif kullanımda. 3.48 YTL/Litre benzin fiyatıyla KM'de yaklaşık 278 kuruş,
LPG 1.82 YTL/Litre şehir içi yine aynı şartlarda. 185 kuruş. Tabi bu gazın alındığı yere ve litre fiyatına göre de değebilir.
ozgursula

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: ( LPG / BENZİN) Yakıt değerleri

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 10 Haz 2008, 10:04

Bence en mantıklısı litre/km olarak yazmak. LPG yaptırınca ben de tüketim değerlerimi paylaşacağım. Hedefim Sirionlar ile aynı ya da azıcık daha aşağı yakabilmek ;)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen camoka tarih 10 Haz 2008, 11:20

daha önce de bahsetmiştim, serviste yakıt tüketimini kontrol için direksiyon altına takılan bilgisayarımsı aletten emisyon değerlerini kontrol edip, tamam abi normal senin tüketimin diyorlardı. eğer sadece emisyon değeri ile yakıt tüketimi izlenebiliyor ve değerler normal deniyorsa, geriye sadece trafik, yol, tekerler ve kullanım şekli gerçek tüketimi değiştirir demektir.
yok, sadece emisyon değeri ile tüketimin kontrolü yetersiz ise $200 bayılıp, yol bilgisayarına bakmak gerek.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen ozgursula tarih 10 Haz 2008, 11:22

Tabi daha mantıklı.

şehir içi benzin orta halli :D 8 litre

şehir içi lpg yine aynı şartlarda yaklaşık 10 litre

Şehir dışını daha hiç deneyemedim.
ozgursula

Mesajgönderen bfd tarih 10 Haz 2008, 12:00

2005 sirion sporty
benzin şehirdışı 190 yeni krş.(klima açık genelde 90-120 km arası) şehir içi ölçmedim...
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Mesajgönderen haldun tarih 19 Haz 2010, 15:16

ben 20 gün önce 2004 terios Sx 'e atiker LPG taktırdım performans açısından benzin ile çok az fark var sonra hız testi yaptım 130 'a kadar çıktım sonra devam etmedim yol yetmedi :) sadece taktığımın ertesi günü stop etme sorunu yaşadım onun dışında da hiç stop sorunu yaşamadım yanlız hala çok yakıyor gibime geldi zaten aracı alalı bir buçuk ay oldu daha tam olarak benzini ne kadar yaktığını anlayamamıştım çünkü yakıt göstergesi arızalı. Lpg yi taktırdığımdan beri 3 kere çok yakıyor diye götürdüm sanayiye bu 3. ayarın sonunda 20 Tl'ye 80 km yapıyor kardeşimde 2.0 motor bir araç var benle aynı yakıyor anlamadım gitti :(
haldun

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 21 Haz 2010, 10:46

Benim son depo ölçüm değerim de 29 lt. ile 550 km. (Karşıya taşınmak bana yaradı) :lol:
Bu depo ile seyahatlerimde genelde klima açık, bol köprü trafikli ve bir o kadar bol makaslı anlar yaşadım. Eğer durum böyle olmasa idi 600 km'yi çok rahat görürdüm sanırım. :roll:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen materialist tarih 24 Haz 2010, 12:54

SonCuoreci yazdı:Benim son depo ölçüm değerim de 29 lt. ile 550 km. (Karşıya taşınmak bana yaradı) :lol:
Bu depo ile seyahatlerimde genelde klima açık, bol köprü trafikli ve bir o kadar bol makaslı anlar yaşadım. Eğer durum böyle olmasa idi 600 km'yi çok rahat görürdüm sanırım. :roll:

Onurcuğum karşıya taşınmak sana değil arabaya yaradı. Araba daha az tüketiyor ama sen daha çok benzin+KÖPRÜ parası ödüyorsun. :mrgreen:
materialist

Model: Materia

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 24 Haz 2010, 13:05

materialist yazdı:
SonCuoreci yazdı:Benim son depo ölçüm değerim de 29 lt. ile 550 km. (Karşıya taşınmak bana yaradı) :lol:

Onurcuğum karşıya taşınmak sana değil arabaya yaradı. Araba daha az tüketiyor ama sen daha çok benzin+KÖPRÜ parası ödüyorsun. :mrgreen:

Hehehe :D Orasını hiç karıştırma abi... :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen teriossx tarih 24 Haz 2010, 15:43

2004 teris otomatik,şehir iç 9-9.5 litre ,şehirdışı 7-7.5 litre 100 km....
Kullanıcı avatarı
teriossx

Mesajgönderen livan08 tarih 28 Haz 2010, 17:54

haldun yazdı:ben 20 gün önce 2004 terios Sx 'e atiker LPG taktırdım performans açısından benzin ile çok az fark var sonra hız testi yaptım 130 'a kadar çıktım sonra devam etmedim yol yetmedi :) sadece taktığımın ertesi günü stop etme sorunu yaşadım onun dışında da hiç stop sorunu yaşamadım yanlız hala çok yakıyor gibime geldi zaten aracı alalı bir buçuk ay oldu daha tam olarak benzini ne kadar yaktığını anlayamamıştım çünkü yakıt göstergesi arızalı. Lpg yi taktırdığımdan beri 3 kere çok yakıyor diye götürdüm sanayiye bu 3. ayarın sonunda 20 Tl'ye 80 km yapıyor kardeşimde 2.0 motor bir araç var benle aynı yakıyor anlamadım gitti :(

20tl/80km =0,25kr eder bu da şehir içi için gayet iyi bir rakam.bende atiker taktıracağım değerleri yazarım.lpg tankını bagaj kapağına mı monte ettliler acaba?
Yakışır mı bir kaçağa ecel eliyle ölmek!
Kullanıcı avatarı
livan08

Mesajgönderen haldun tarih 30 Haz 2010, 22:08

livan08 yazdı:
haldun yazdı:ben 20 gün önce 2004 terios Sx 'e atiker LPG taktırdım performans açısından benzin ile çok az fark var sonra hız testi yaptım 130 'a kadar çıktım sonra devam etmedim yol yetmedi :) sadece taktığımın ertesi günü stop etme sorunu yaşadım onun dışında da hiç stop sorunu yaşamadım yanlız hala çok yakıyor gibime geldi zaten aracı alalı bir buçuk ay oldu daha tam olarak benzini ne kadar yaktığını anlayamamıştım çünkü yakıt göstergesi arızalı. Lpg yi taktırdığımdan beri 3 kere çok yakıyor diye götürdüm sanayiye bu 3. ayarın sonunda 20 Tl'ye 80 km yapıyor kardeşimde 2.0 motor bir araç var benle aynı yakıyor anlamadım gitti :(

20tl/80km =0,25kr eder bu da şehir içi için gayet iyi bir rakam.bende atiker taktıracağım değerleri yazarım.lpg tankını bagaj kapağına mı monte ettliler acaba?

benim anlamadığım 2000 motor olan bir araçla nasıl olur da aynı yakar bu kadar az fark olacağını bilsem taktırmazdım :( yarın yine gidip yeniden şansımı deneyecem bakalım bu ayarda nasıl olcak..
tankı bagajda arka koltuklara dayadılar sanırım artık koltuklar kapanmayacak. yalnız 40 Lt lik tank değil 35 Lt lik anca sığdı
haldun

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir