LPG DÖNÜŞÜMÜ-BAGAJ FOTOLARI

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

LPG DÖNÜŞÜMÜ-BAGAJ FOTOLARI

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 26 Nis 2010, 00:07

Fatihin sorduğu bagaja simit depo yerleşimi sonrası fotolar.Bazılarını diğer başlık altında eklemiştim ama sıralamayı görmeniz açısından yeniden ekliyorum.en son fotolarda geçici olarak yaptığım orta sert straporlarla yapılmış yanlara destek denemesi var.daha kaliteli bir malzemeyle ve daha iyi işçilikle tekrar yapacağım.bu dandirik strapor 2 cm kalınlığında ve bana 6 cm yükselik gerektiği için 3 kesilmiş parçayı üst üste yapıştırdım.
Eklentiler
9.JPG
91.JPG
10.jpg
SAĞDAN GÖRÜNÜM
11.JPG
SOLDAN GÖRÜNÜM
11.JPG (53.3 KiB) 1040 kere görüntülendi
12.jpg
BAGAJIN KAPALI HALİ
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: LPG DÖNÜŞÜMÜ-BAGAJ FOTOLARI

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 26 Nis 2010, 00:17

Son kez gazı tam dolu yaptığımdan beri tekrar km ölçümü yaptım.Sevgili sevgilimin direksiyon dersleri nedeniyle sürekli şehir içinde ,düşük hızlarda ve dur kalklarla bu depo tüketildi ve 30 litre gazla 300 km mesafe katedildi.Yani en yüksek tüketim şartlarında yakıt tüketimi 200 kuruş/km ( 10 litre /100 km) olarak vukuu buldu sayın arkadaşlarım.Aynı dersleri daha önce yaptığımızda ( 1,5 ay kadar önce benzinle) 380 kuruş yakıyordu( benzinde ve gene düşük hız şehir içi dur kalklarla).Bu da gene % 45 tasarrufa denk geliyor.Umut arkadaşın ilk başlarda belirttiği bir noktayı unutmadım.4-5 depo sonra gerçek değerleri görmeye başlayacağımı ve tüketimin biraz artabileceğini söylemişti.Şimdilik 3 depo bitti ve halen oran aynı paralelde devam ediyor.Dünya ve insanlık( bihassa da sirion galaksisi içün) için umutlu bir adım:)
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajgönderen FaTiH tarih 26 Nis 2010, 09:20

Bagaj esigi dusundugumden de az yukselmis;bundan iyisi Sam da kayisi;guzel gunlerde kullan insaallah dostum..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 26 Nis 2010, 18:48

FaTiH yazdı:Bagaj esigi dusundugumden de az yukselmis;bundan iyisi Sam da kayisi;guzel gunlerde kullan insaallah dostum..

sağolasın fatih.şimdilik bir sıkıntı yok.siriona lpg taktırdık rahatlığıyla uzun ve keyifli yolculuklara bununla çıkacağız gibime geliyor.bi dene de 2000 model dandirik accent var çünkü.yane muhtemelen güldüğümüz anıların röntgencisi sirion olcektir. :lol:
ya sirion sirion diye yabancılıyoruz bu bebeleri de,de si aslında bu kadar bağ oluşuyorsa bir isim de koymak lazım dimi ama.ünlü blues cu BB King var.Mesela gitarına Lucille adını koymuş ve ona şarkı bile yazmış.ben de yapsam neyim eksik BB den.Çok iyi bir gitarist ,iyi yorumcu,dünyaca ünlü ve bi de zenci..sadece bu kadar..

Şimdilik Jale diyim bizimkine.( türkçe de J ile başlayan bildiğim iki isim var.Jale ve Jülide..Var mı başka bilen :lol: )
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajgönderen Kutup_Kurbasi tarih 28 Nis 2010, 22:43

Dün BAUHAUSE da daha sağlam bir malzeme buldum.Çok sert ve dayanıklı bir strapor cinsi.3 cm kalınlığında ve 2 tane üst üste yapıştırınca 6 cm olan ihtiyacımı karşılıyor.Daha güzel kesip biçip kalıcı olarak yapıştıracağım artık.
Kullanıcı avatarı
Kutup_Kurbasi

Mesajgönderen sr795 tarih 12 Tem 2010, 02:23

arkadaşlar,
bende simit tüp taktırdım, stepneyi bir süre bagajda gezdirdikten sonra kaportacıya gittim ve stepneyi bagajın altına takmasını istedim, önce sığmaz dedi, stepneyi gösterince aklına yattı, lpg tankının bağlantı vidalarından birini kısalttı, digerine tornada somun yaptıracaktı, tornacı paslanırsa açamazlar, sert bir plastik malzemeden yapalım demiş, öyle yaptı, şimdi stepnem bagaj altında, tavsiye ederim
sr795

Mesajgönderen FaTiH tarih 12 Tem 2010, 08:48

Nasil yani??Arabanin tabanina, LPG tankinin altina, asagidan mi astilar??Orada yeterince derinlik, bosluk varmi acaba gozumde canlandiramadim birden?Yere surtmesin sonra stepne biraz engebeli bir zeminde??
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen sr795 tarih 14 Tem 2010, 20:16

alttan astık stepneyi, stepne ince oldugundan arkadan görünmüyor, fotografını çekip eklerim inşallah,
sr795

Mesajgönderen argyle tarih 30 Nis 2011, 20:05

Hani abi fotoğraf?
Bir de Jeyan var isim.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen centek tarih 18 Şub 2012, 16:14

Alttan asılmış stepne gibi yaratıcı çözümlerin mutlaka fotoğraflarıın eklenmesi gerek bence.
Güzel fikir ama uygulanmış halini görmeyince değeri azalıyor.
centek

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir