LPG Kullanan Varmı Arkadaşlar?

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

LPG Kullanan Varmı Arkadaşlar?

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 19 May 2011, 21:33

Merhaba arkadaşlar aracına LPG taktırıp kullanan varmı? bugün daihatsu servisine gittim ve servisdeki yetkililer taktırmayın dedi Bujilermi sboplarmı ne onlar şişiyormuş bozuluyormuş ve 20 binden sonra arıza ışığı yanıyormuş tüp olduğu için böyle birşey başına gelen varmı yada bilginiz varmı acaba? LPG taktırmayı düşünüyorum çünki benzin ile 1000 km. 280 TL ile geldim. Biraz fazla geldi ve şehir içinde 10 TL 30 km. gidebildim ışık yanıp söndükden sonra araç kaç km gider ?
EceLMeriC

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: LPG Kullanan Varmı Arkadaşlar?

Mesajgönderen setlerss tarih 19 May 2011, 22:48

dostum yanıp sönmeye başladıktan sonra maksimum 25 ile 30 km arası gidersin Ayrıca bu şişme işini ben terioslarda duymuştum materiada şikayet duymadım hiç...
setlerss

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 19 May 2011, 23:04

teşekkürler setlerss , LPG işini çözemedim ama kullanan arkadaşlar yazar heralde AKL,BRC,ATİKER hangisi iyidir ve materia motoruna uyum sağlar simit tüp taktırmayı düşünüyorum. Düşünceleriniz ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..
EceLMeriC

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 20 May 2011, 20:19

sanırım aracının garantisi devam ediyorsa brc marka tüp tkaıyor yetkili dahitasu servisi diyebiliyorum.37.500bakıma gittigimde yetkili servis soylemiştiama çok fa<la yol yapmaıdıgm için gerek görmedim.amorti etmesi 4-5 yıı buldugu için benzinle devam ediyorum.
goztepeli_TR

Mesajgönderen materia buz mavisi tarih 20 May 2011, 22:40

ben gunde 150 km ye yakın yaptıgım için taktırdım bir sorun olmuyor , motor arıza ışığı her sıralı sistem araçta yanar sadece materiaya özgü bir şey değildirr. bende şuana kadar yanmadı .. ama daha onceki focus marka ve megane marka araçlarımda yanıyordu... açıklamasını su sekilde yapmışlardı. benzinden gaza gecis yaptıgında motor algılayamıyormuş ve arıza ışığını yakıyormuş. sorun teşkil etmiyor. akü başlarını çıkarıp takınca sönüyor. wentgas taktırdım ben 1200 tl kredi kartına 10 taksit. simit şeklinde 32 litrelik. 76 tl ye doluyor ve 320 km gidiyorum.
BUZ MAVİSİ MATERİA 41 US 444 ( İSTANBUL)
materia buz mavisi

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 21 May 2011, 00:47

materia buz mavisi yazdı:ben gunde 150 km ye yakın yaptıgım için taktırdım bir sorun olmuyor , motor arıza ışığı her sıralı sistem araçta yanar sadece materiaya özgü bir şey değildirr. bende şuana kadar yanmadı .. ama daha onceki focus marka ve megane marka araçlarımda yanıyordu... açıklamasını su sekilde yapmışlardı. benzinden gaza gecis yaptıgında motor algılayamıyormuş ve arıza ışığını yakıyormuş. sorun teşkil etmiyor. akü başlarını çıkarıp takınca sönüyor. wentgas taktırdım ben 1200 tl kredi kartına 10 taksit. simit şeklinde 32 litrelik. 76 tl ye doluyor ve 320 km gidiyorum.

Simit tüp için bagajı dövdürdünüzmu yani ek bir işlem yaptırdınızmı peki? Ben bugün BRC,ATİKER yetkili bayiilere gittim ama simit tüp sığmıyor materia gold stepne bölümüne ek bir işlem gerekiyor. 1450 TL.'e 28 LT. Tüp anlaştım BRC ile Sibop yağlama sistemide mevcut sibop yakma olayı ortadan kalkıyor Prins ve BRC de bu sibop yanma aşınma olayı olmuyor dediler. :( :?:
EceLMeriC

Mesajgönderen materia buz mavisi tarih 21 May 2011, 01:25

dövdürme yok , sadece köpükten bölmeli kısmı çıkardık tabiiki.ben sorun yaşamıyorum 3000 km oldu taktıralı
BUZ MAVİSİ MATERİA 41 US 444 ( İSTANBUL)
materia buz mavisi

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 22 May 2011, 22:35

Subabları kesinlikle ve kesinlikle değiştiriyorum çelik subab taktırdıkdan sonra LPG dönüşümü yapılıyor materia motorları sıkıntılı olduğu için taktırdığınız lpg dönüşümü ilk baştan sıkıntı yaratmıyor ama 30 bin 40 binden sonra motor kendini koyveriyor. 2 mühendisden aldığım bilgi ve servisin onayı ile eriyen subabları değiştirip çelik subab taktırıyorum lpg için en iyi seçim BRC ve Prins bunlarda motora benzin,yağ püskürtme sistemi olduğu için motor uzun ömürlü oluyor iyi araştırıp yaptırın arkadaşlar bnm gibi :)
EceLMeriC

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 23 May 2011, 10:51

Bu çelik sübap nasıl birşey. Daihatsu araçlar için orjinal şekilde bulunabiliyor mu?
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 25 May 2011, 11:31

YağmurAdam yazdı:Bu çelik sübap nasıl birşey. Daihatsu araçlar için orjinal şekilde bulunabiliyor mu?

Daihatsu Materia için bulunduğu kesin ama diğer markaları tam bilmiyorum LPG taktıranların çok dikkat etmesi gereken konu Materia motorlarında subab yanma olayı motoru yıpratma ve bujilerde sorun çıkma olayı %99 şimdi öncelikle ben lpg taktırmak istediğimde Daihatsu Servisi kesinlikle taktırmayın dedi ilerde vereceği sorunları yukarda anlattıklarımı anlattı bu sorunların vermesinin başlıca sebebleri ise motor yağsız kalması ve bu sebepden dolayıda subabların erimesi

Materia motorlarına en iyi gelen LPG dönümüş sistemleri BRC ve Prins 'dir. Bu markalar yeni çıkardıkları sistem ile araç yolda LPG ile ilerlerken her 10 dk yada 20 dk motora ve subablara benzin püskürtmesi lpg yakıtı motoru yağsız kuru bir şekilde bıraktığı için böyle bir sistem yapmışlar. ve motor kendini yıpratmıyor.

ATİKER,ZAVOLİ,WENTGAS,AKL bu 4 firmaya danıştım söyledikleri; Aracınıza lpg takılır fakat ileride motor ile ilgili çıkacak sorunlardan dolayı garanti veremeyiz subablar için mevcut sistemimizde yağlama sistemi şuan yok. Subablar içinde kesin birşey söyliyemeyiz belki 20 binde arıza verir belki 60 bin belki hiç vermez.
EceLMeriC

Mesajgönderen alibabalar tarih 08 Haz 2011, 11:57

EceLMeriC yazdı:Subabları kesinlikle ve kesinlikle değiştiriyorum çelik subab taktırdıkdan sonra LPG dönüşümü yapılıyor materia motorları sıkıntılı olduğu için taktırdığınız lpg dönüşümü ilk baştan sıkıntı yaratmıyor ama 30 bin 40 binden sonra motor kendini koyveriyor. 2 mühendisden aldığım bilgi ve servisin onayı ile eriyen subabları değiştirip çelik subab taktırıyorum lpg için en iyi seçim BRC ve Prins bunlarda motora benzin,yağ püskürtme sistemi olduğu için motor uzun ömürlü oluyor iyi araştırıp yaptırın arkadaşlar bnm gibi :)

Çelik sübapları kaça ve nerede taktırdın paylaşır mısın ?
alibabalar

Mesajgönderen rover_420si tarih 21 Eyl 2011, 19:57

lpg tankını arac istetmesine kakılabılıyor ..adam taktırmış.
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=mauswtx2azeh
Kullanıcı avatarı
rover_420si

Model: Sirion 2. Nesil

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir