Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Lpg li Sirion

Lütfen bu alana açacağınız konu başlığının genel bir konu olduğundan emin olunuz. Eğer tek bir modele hitap eden bir konudan bahsediyorsak, örn: "Sirion fren sistemi güçlendirmesi" gibi, bunun Sirion'a ait kategoride yazılması, bilgiye kolay ulaşılabilirlik açısından daha uygun düşecektir.

Re: Lpg li Sirion

Mesajozgursula, 04 Ağu 2008, 16:50

Milangaz, opet, bilmem petrol ofisi gibi yerlerden aldığımda genelde 10 YTL ile 60 kilometre civarında gidiyordum geçen evimizin yakınında olan BP den aldım 10 YTL'lik üstelik hiç basmadan ne kadar gider diye deniyecektim. tam 50 km gitti. Aynı yerden tamamen boş depoya 5 YTL'lik daha aldım sırf denemek için baktım 25 km gitti. Anlaşıldı ki burada bir halt var. Fiyat olarak yanıltıcı olabilir diye litre hesabı yapayım dedim. Normalde gazda benim kullanımıma göre 10 litre gaz tüketirken BP'den aldığım gazda şehir içi 11 litre harcıyorum. Bu işte bir iş var ama hayırlısı. Ufak tefek hesap hataları ve kullanım tarzı değişikliği olabilir ama bu kadar fark çok abartılı.
ozgursula

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajilker, 04 Ağu 2008, 17:37

Ya :) bu konuda yazmayayım diyorum ama tahrik ediyorsunuz vallahi :)

Yer : Ankara
Tarih : 2008 cehennem sıcağı Temmuzunda bir hafta işte
Araç tipi : kırmızı kuzu postlu sevimli bir şey
Kullanım tarzı : Normal + agresif ( kombine )
Yakıt türü : Lisanslı Pedava Gaz
Yapılan km : 340
Bu zevk-u sefa için ödenen bedel : 50 ytl
Cebirsel açıklaması : 50 ytl / 340 km = 147.058 ykr / km

sorusu olan ?
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

MesajDoorman, 04 Ağu 2008, 22:18

ilker yazdı:Ya :) bu konuda yazmayayım diyorum ama tahrik ediyorsunuz vallahi :)

sorusu olan ?

Abi eğerki herhangi bir araca LPG taktıracak olursam ayarlatman için senide yanında sürüklicem zaten hiç kacarın yok haberin olsun.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSirion gti, 05 Ağu 2008, 12:09

ilker yazdı:Ya :) bu konuda yazmayayım diyorum ama tahrik ediyorsunuz vallahi :)

sorusu olan ?

Soru yok hüzün var :) biz yakıyoruz 180 civarı sen 147 adaletin bumu dünya :) ama tabi bizde lastiklerde biraz geniş kullanımda yeryer agresif :)
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajozgursula, 05 Ağu 2008, 16:55

İlker abi teşekkür ederim bizleri motive ettiğin için. Ama bir keresinde şaşmazdan gaz aldım bitik depoya 10 ytl etlik'e gittim ve geri kalanı hep şehir içi 150 civarında ilk defa gördüm. Bu bile yetti.
ozgursula

MesajDüdük, 07 Ağu 2008, 10:46

Copen'deki lpg sayesinde 33 YTL ile 242 km gittim. Araç hafif tekleyince benzine aldım.

136 kuruş yakmış:) harika bi rakam. tabi ufak araba olması da avantaj. Biraz da benzin yakıyor tabi çalıştırma da vs.. ama bu rakam 150'yi geçmez toplamda.

yol tutuş, sürat.. hizlanma vs.. hiç hissettirmiyor. Sadece kırmızı ışıklarda rolantide dururken benzinlinin titremesi hiç hissedilmez iken lpg de hissettiriyor o kadar.

çok memnunum.
Düdük

Model: Copen

Mesajozgur, 08 Ağu 2008, 12:34

tabi şunu eklemekte fayda var. yazın kullanım ile kışın kullanım koşulları aynı değil. şu anda çok memnunuz NLP firması özene bezene monte etmiş lpg tankını ve techizatı. Kışın daha hiç kullanmadığımız için kış performansını bilmiyoruz daha. bakalım kışın ne olacak. Bazı markalarda kışın çalışma sorunu olduğunu duymuştuk bizimkinde olmaz inşallah. ama genelde memnunuz.
Kullanıcı avatarı
ozgur

Model: Copen

Mesajilker, 09 Ağu 2008, 13:48

Düdük yazdı:Copen'deki lpg sayesinde 33 YTL ile 242 km gittim. Araç hafif tekleyince benzine aldım.

136 kuruş yakmış:) harika bi rakam. tabi ufak araba olması da avantaj. Biraz da benzin yakıyor tabi çalıştırma da vs.. ama bu rakam 150'yi geçmez toplamda.

yol tutuş, sürat.. hizlanma vs.. hiç hissettirmiyor. Sadece kırmızı ışıklarda rolantide dururken benzinlinin titremesi hiç hissedilmez iken lpg de hissettiriyor o kadar.

çok memnunum.

LPG li bir otomobilin LPG ile çalışırken rölantide titremesi majör bir sorundur ve çok memnun olmanız şaşırtıcı..Kaldı ki rölanti çalışmasında benzinden LPG ' ye geçiş sırasındaki hafif titreme bile minör bir sorun olmasına rağmen benim canımı sıkıyor çünkü bu geçişi hiç hissettirmeyen bir otomobil kullanmıştım. O otomobildeki sistem de benimkinin aynıydı ve bu yüzden kıyaslama yapabiliyorum.

Tavsiyem LPG beyninin setup larına yeniden baktırmanız. Rölantide titreme bir ayar bozukluğudur ve kolayca LPG yazılımından düzeltilebilir.
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajozgursula, 08 Eyl 2008, 11:32

Evet arkadaşlar lpg net ölçümüm şöyle oldu. Uzun yolda, arabada 4 kişi, 185 lastikler bazen zıplamalarda çamurluk ağzına inceden sürterek, ve klima yaklaşık 250 km civarında çalıştırıldı. Tam olarak 385 km yol yaptım 50 YTL ile. Bu da; 50/385= 0,130 civarında.
Bu benim için daha önce bu araba uğruna sattığım dizel multijet palio'dan şu şartlarda kesinlikle baya bir aşağı yakıyor.
ozgursula

MesajYağmurAdam, 16 Eyl 2008, 13:56

Çok güzel rakamlar. Aslında benzinde litre olarak ne yakıyorsa o rakamın 1.2 ile 1.1 katı arasında LPG yakıyor. Tabi ben daha yakalayamadım bu rakamları ama ayarlar üzerinde tekrar çalışmaya başladık.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajozgursula, 06 Eki 2008, 11:59

evet bu sefer daha da ekonomik bir değeri yazayım dedim. :D arabada 4 kişi Sivas Gürün'den aldığım 30 litre lpg ile tam olarak 405 km yol yaptım. Hız genelde 90 km civarı biraz memur işi oldu benim gibi.
ozgursula

MesajSirion gti, 06 Eki 2008, 12:23

Rakam güzel bende biraz ebatlı lastiklerin dez avantajıyla hafta sonu şehirler arası 148 bin yaktım km de..
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajozgursula, 06 Eki 2008, 17:09

Benim lastikler de 185 zaman zaman zıplamalarda çamurluğa değiyordu.Allahtan lastiklerde bir proplem olmadı. Bu arada bitane ford focus dizel'i madara ettim adam arabasını zorlamadan kafayı sıyırdı. Ama malum ona 1.3 yazısını her seferinde fazlasıyla gösterdim. :D
ozgursula

MesajDoorman, 06 Eki 2008, 23:41

ozgursula yazdı:Benim lastikler de 185 zaman zaman zıplamalarda çamurluğa değiyordu.Allahtan lastiklerde bir proplem olmadı. Bu arada bitane ford focus dizel'i madara ettim adam arabasını zorlamadan kafayı sıyırdı. Ama malum ona 1.3 yazısını her seferinde fazlasıyla gösterdim. :D

Benim lastiklerde 185 ama hic bir yere degmiyor :mrgreen:
focus dizel kalkışta yetişemez ama ara hızlanmaları daha iyidir diye düşünüyorum. 240 Nm tork pek yabana atılacak bir değer değil ki o aletler bildigim kadarıyla dip gazda overboost ile 260 Nm'ye cıkıyor.
Ama ortamda trafik söz konusu ise o cüsse ile pekte şansı kalmaz.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajozgursula, 07 Eki 2008, 10:49

focus da yüklüydü bende. Belki kullanıcı ben 5'ten 3 e düşüp gazı köplüyorum o da 4'e düşüyordur. devir olayı biraz. :D
ozgursula

ÖncekiSonraki

Dön LPG

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir