LPG Montajı Resimleri

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

LPG Montajı Resimleri

Mesajgönderen blackeagle tarih 09 Kas 2011, 13:38

Arkadaşlar Merhaba

Aracıma taktırdığım LPG kitinin montaj resimlerini sizinle paylaşmak istedim.

Bilgilerinize...

IMG_0569.JPG

IMG_0570.JPG

IMG_0574.JPG

IMG_0577.JPG

IMG_0584.JPG
Kullanıcı avatarı
blackeagle

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Re: LPG Montajı Resimleri

Mesajgönderen blackeagle tarih 09 Kas 2011, 13:43

Arkadaşlar Merhaba

Aracıma taktırdığım LPG kitinin montaj resimlerini sizinle paylaşmak istedim.

Bilgilerinize...
IMG_0587.JPG

IMG_0590.JPG
Kullanıcı avatarı
blackeagle

Mesajgönderen levent7706 tarih 10 Kas 2011, 12:15

Hayırlı olsun, çok güzel çözüm bulmuşsunuz, aracınızda Allah nazardan saklasın çok güzel görünüyor, bence teriosa en çok yakışan renk siyah. Bende tüp taktırmak istiyorum ama bu aralar biraz maddi yat eksiğim var, taktıracağım zaman zahmet olmazsa sizden fikir alırım.
Saygılar.
levent7706

Mesajgönderen levent7706 tarih 10 Kas 2011, 13:06

Ankarada bir çok lpg dönüşüm tesisi var, Ankarada bu işi sorunsuz sıkıntısız ve müşteriyi kırmayan, tavsiye edebileceğiniz tesisler varmı?
levent7706

Mesajgönderen argyle tarih 10 Kas 2011, 21:20

Hayırlı olsun.
Kaça, ne marka, kaç L depo, nerede yaptırdığınız gibi ayrıntıları paylaşırsanız arkadaşlara daha yararlı olur.
Araç da pek şıkmış, pırıl pırıl :) .
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen blackeagle tarih 11 Kas 2011, 01:08

Teşekkkür ederim Levent Bey

Tabiki tavsiye edeceğim yer, şahıs vs var . İstediğiniz zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Öncelikle şunu açıklamak isterim aracım 30-35 kuruş arası yakıyordu benzinde. Aracı 10 gün önce aldım fulledim 80 km gittim tekrar fulledim yakıtını ölçtüm. Ve ruhsat çıkmadan hemen LPG kiti montajını yaptırdım. 800 km yol yaptım ve 20-25 kuruş arasına düştü yakıt. Sıralı sistem olduğu için ilk çalıştırmada kullandığı benzinide katalım. 22-27 kuruş arası olsun.Ve az yaksın diye çaba harcarcasına kullanmadım aracı gayet rahattım. Rahatsız edici bir performans kaybı olmadı. Ben araştırmalarım sonucu Daihatsu yetkili servislerin Atiker marka LPG sistemlerinin bayisi olduğunu gördüm. Demekki sorun yaşamıyorlar ki bayiliğini almışlar . Tabi ben serviste taktırmadım. Garantisi olmayan aracın servisle ilişiğini kesmek gerekir düşüncesinde bir insanımdır. O servislerde çalışıp kendi yerini açmış kaliteli ve yetenekli insanlar var. Hem siz kazanırsınız hem onlar. Gelelim hesap kısmına - tüp küçük özel simit 27 litrelik 22-23 litre arası gaz alıyor. Ayda 1000 Km yol yapıyorsanız cebinizden çıkacak 330 TL yerine 230 TL çıkacak. Sistemin fiyatı 1000 TL 10 taksit World kartınız varsa taksitlerinizi Ocak ayına da erteleyebiliyorsunuz. Aradaki oluşan 100 lira fark sistemi 10 ayda amorti ediyor. Altın kural yaptırdığnız yer mutlaka sık günde en az iki veya 3 dönüşüm yapan bir yer olsun emin olun işlerini biliyorlardır. Bu arada bagajın resimlerdeki işçiliği şahsıma ait onu yapanı bulamassınız ama benim yaptığım gibi yapabilirsiniz. Çok zahmetli değil projeminde telif hakkı yoktur.

Argyle sizede teşekkür ederim. Sanırım sizin soruların cevaplarınıda vermiş oldum.

Bu arada Sanırım mesajlarımda ara ara tekrarlıycam. Ankara da Terios Grubu oluşsun istiyorum. Yakın illerde olabilir. Buluşalım küçük geziler düzenliyelim bilgilerimizi paylaşalım istiyorum. Şimdilik pek iyi gitmiyor. Sadece iki kişiyiz bir Levent bey birde ben :) Umarım çoğalırız.

terios-1-nesil-ankara-t2232.html
Kullanıcı avatarı
blackeagle

Mesajgönderen levent7706 tarih 12 Kas 2011, 18:10

İlginiz icin tesekkur ederim, İnsaallah bir organizasyon olur, hem tanismis oluruz hem fikir paylasiriz.
levent7706

Mesajgönderen mkkasimoglu tarih 15 Kas 2011, 00:26

Merhaba
Bende böyle bir montaj yaptırdım çok memnun kaldım..
saygılar..
Kullanıcı avatarı
mkkasimoglu

Mesajgönderen free_mamba tarih 08 Ara 2011, 17:52

blackeagle yazdı:Teşekkkür ederim Levent Bey

Tabiki tavsiye edeceğim yer, şahıs vs var . İstediğiniz zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Öncelikle şunu açıklamak isterim aracım 30-35 kuruş arası yakıyordu benzinde. Aracı 10 gün önce aldım fulledim 80 km gittim tekrar fulledim yakıtını ölçtüm. Ve ruhsat çıkmadan hemen LPG kiti montajını yaptırdım. 800 km yol yaptım ve 20-25 kuruş arasına düştü yakıt. Sıralı sistem olduğu için ilk çalıştırmada kullandığı benzinide katalım. 22-27 kuruş arası olsun.Ve az yaksın diye çaba harcarcasına kullanmadım aracı gayet rahattım. Rahatsız edici bir performans kaybı olmadı. Ben araştırmalarım sonucu Daihatsu yetkili servislerin Atiker marka LPG sistemlerinin bayisi olduğunu gördüm. Demekki sorun yaşamıyorlar ki bayiliğini almışlar . Tabi ben serviste taktırmadım. Garantisi olmayan aracın servisle ilişiğini kesmek gerekir düşüncesinde bir insanımdır. O servislerde çalışıp kendi yerini açmış kaliteli ve yetenekli insanlar var. Hem siz kazanırsınız hem onlar. Gelelim hesap kısmına - tüp küçük özel simit 27 litrelik 22-23 litre arası gaz alıyor. Ayda 1000 Km yol yapıyorsanız cebinizden çıkacak 330 TL yerine 230 TL çıkacak. Sistemin fiyatı 1000 TL 10 taksit World kartınız varsa taksitlerinizi Ocak ayına da erteleyebiliyorsunuz. Aradaki oluşan 100 lira fark sistemi 10 ayda amorti ediyor. Altın kural yaptırdığnız yer mutlaka sık günde en az iki veya 3 dönüşüm yapan bir yer olsun emin olun işlerini biliyorlardır. Bu arada bagajın resimlerdeki işçiliği şahsıma ait onu yapanı bulamassınız ama benim yaptığım gibi yapabilirsiniz. Çok zahmetli değil projeminde telif hakkı yoktur.

Argyle sizede teşekkür ederim. Sanırım sizin soruların cevaplarınıda vermiş oldum.

Bu arada Sanırım mesajlarımda ara ara tekrarlıycam. Ankara da Terios Grubu oluşsun istiyorum. Yakın illerde olabilir. Buluşalım küçük geziler düzenliyelim bilgilerimizi paylaşalım istiyorum. Şimdilik pek iyi gitmiyor. Sadece iki kişiyiz bir Levent bey birde ben :) Umarım çoğalırız.

terios-1-nesil-ankara-t2232.html

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Lpg kit ve montajı da gayet güzel olmuş. Size bir sorum olacak. Bende Atiker taktırmak istiyorum. Siz multifast modelini mi taktırdınız acaba? Kazasız belasız günler dilerim...
free_mamba

Mesajgönderen blackeagle tarih 10 Ara 2011, 17:02

Abi en ucuz olan modeli 1000 lira 10 taksit -- halen sorunsuz kullanıyoruz. Bi ara arıza ışığı yandı Mogazdan alyordum . Artık Petrol ofisinden alıyorum. Arıza ışığı problemimizde kalmadı. 1000 km den sonra yapılan ayarla daha az yakmaya başladı. Sıralı olduğu için ısınana kadar benzin yakıyor ya bi depodaki 200 km nin 20 km si benzinde iken gidiyordur . Bu şekilde gaz 20 kuruşun altına düştü . + benzin işte . ankara şehir içi trafiğinde
Kullanıcı avatarı
blackeagle

Mesajgönderen serdar tarih 10 Ara 2011, 20:44

Bagajı Fazla İşgal Etmeyen LPG
IMG0047A.jpg
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen serdar tarih 10 Ara 2011, 20:47

IMG0048A.jpg
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen serdar tarih 10 Ara 2011, 20:51

Güzel kesilmiş ve kaplanmış MDF 25 tl mdf+25 tl kaplama
IMG0049A.jpg
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen serdar tarih 10 Ara 2011, 20:56

IMG0050A.jpg
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen serdar tarih 10 Ara 2011, 21:03

Arabanın bagajını ilk defa görenler orjinal sanıyorlar. yan olarak monte edilen silindir tank tan bin kat daha iyi oldu 50 tl ye yapıldı ama değdi bence.Lpg taktıracak arkadaşlara bir fikir olmuş olur.
IMG0051A.jpg
Kullanıcı avatarı
serdar

Sonraki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir