LPG ve Materia

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

Re: LPG ve Materia

Mesajgönderen argyle tarih 12 Oca 2012, 15:02

Arkadaşım, bitirmemişsin LPG'yi de ondan. Her fulleyişinde aynı miktarı alacak diye kaide yok ki!
Ayrıca, LPG'yi tamamen bitirmeye gerek yok, iki fulleme arasında ne aldıysa depo, tüketimin odur. Şamandıran bozuk olsa da olmasa da sana yakıt miktarını (değer olarak) gösteren bir sensör yok ki, depon iki fulleme arasında ne aldıysa onu bilebilirsin sadece, o nedenle fulleme yapmadan ölçüm yapamazsın.

Fatih, sırf senin için Shell'den fulleyip deneyeceğim bir de, bakalım onun LPG'si daha mı verimli Full'unkinden.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen FaTiH tarih 12 Oca 2012, 16:01

Argyle dostum Ankara daki Full benim muhitime oldukça ters; denemedim; bunun dışında Ankara da fiyat açısından LPG de Full ün hiç bir farkı da olmadığından denemek benim için akıllıca değil..Ankara da Full de LPG 2,24 TL iken Shell de en son yanlış hatırlamıyorsam 2,21 den aldım ben litresini! :wink:
LPG dediğiniz şey uzun vadede tecrübeyle belli ediyor kendisini..Shell-ipragaz-milangaz olayı ise forumlardan okuduklarım-derlediklerim ve kendi ufak tefek tecrübelerimle sabitlediğim markalar.. :)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen MRTZMN tarih 12 Oca 2012, 17:48

dıt dıt diye öttü ve en son benzine geçti öylefulledimzaten gaz biterken çok ses yapıyor rahatsız etti beni.
fatih bey dediğin gibi ben de 2000 km sonra ince ayar yaptırmayı düşünüyorum teşekkür ederim bu arada ilginize birşey daha sorayım. ara ara benzinde kullanayımmı aracı sürtünmeazalsın motora benzin gitsin diye yoksa kendi zatenbuişiyapıyor mu belli aralıklarla sevgiler...
MRTZMN

Model: Materia

Mesajgönderen argyle tarih 12 Oca 2012, 20:19

Her seferinde gaza geçene kadar yapıyor zaten. Kışın 5 dk civarı, yazın 1-2 dk benzinde çalışır gaza geçene kadar.

Fatih, burada Full hemen her zaman 20 kr civarı daha ucuz. Ankara'ya mı taşınsak ne ya, bu ne LPG 2,21 Shell'de?

Hoş, şehirdışına çıkmayacaksam ayda 1 kez LPG almak bana yetiyor, bir depoda da Full'ün yarattığı fark 4 TL civarı, ben de şehirdışı seyahat etmiyorsam ya da önünden geçmiyorsam sırf bunun için Full'e gitmem, gidene kadar o kadar gaz yakarım zaten :) .
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 02 May 2012, 14:35

Arkadaşlar bagaj altını TR de Ankara da uygulayan yetkili BRC var; hatta sizinle örnek uygulamaya dair firmanın paylaştığı fotoğraflara ilişkin link.i de vereyim; montaj yapıyorlar ki, sorun olmuyor ki adamlar yapıyor..Gerekirse direkte aranıp somut bilgi dâhi alınabilir konuyla ilgili; daha önce konuşmuşluğum var kendileriyle..Bayağı ilgililer...

Link: http://forum.donanimhaber.com/m_58494383/tm.htm

İlgili sayfada 307 SW nun; Dacia Logan 1,6 nın; Toyota Corolla Verso nun; Opel Zafira nın montajlarında hep bu dıştan tank.ı kullanmışlar; bakıp görebilirsiniz sayfa içerisinde..!Ayrıca; ayrı bir koruma kabının içine de almışlar bu montajda..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 02 May 2012, 20:26

Bunlar bizim miniklere göre hep daha büyük arabalar yalnız... Küçük araba var mı listede?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 02 May 2012, 23:07

Materia için bizim forumda bu konunun altında bir önceki sayfanın yukarılarında yurtdışından yapılmış bir alıntı fotoğraf var..Demek ki olabilitesi var yani orada uygun boşluk mevcut...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 03 May 2012, 13:54

O verdiğin linkteki montajlarda deponun altı arka tamponun alt seviyesinden daha aşağıda duruyor, ben tehlikeli buluyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 03 May 2012, 16:09

Bir iki tanesinde öyle gördüm ben yaa; ona katılıyorum..Ama çoğu egzostun iç borusuyla hemen hemen aynı mesafede...Bence bir yoklanmalı araç lifte kaldırtılıp..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Önceki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir