Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

LPG ve Materia

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

LPG ve Materia

Mesajalpheus, 17 Tem 2009, 09:43

Herkese merhaba, son zamlardan sonra ciddi anlamda 2009 materia'ma LPG taktırmayı düşünüyorum. Garanti etkileniyor mu? LPG'li materia kullanan var mı? Varsa istanbulda nerede ve kaça taktırdı? LPG sonrası yakıt gideri olarak ve arabanın performansında bir düşüş yaşandı mı? LPG taktırmamı destekler misiniz?
alpheus

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: LPG ve Materia

Mesajbasdogan, 18 Tem 2009, 11:42

YETKİLİ DAİHATSU SERVİSİNDE TAKDIRDIĞINIZ TAKDİRDE GARANTİ ŞARTLARINI TAŞIDIĞINI BİLİYORUM. AMA YİNE DE SERVİSİNİZ İLE GÖRÜŞMENİZ BİLGİ ALMANIZ EN DOĞRUSU. LPG Lİ MATERİA KULLANICILARI DİĞER KONULAR HAKKINDA BİLGİ VERİRLERSE DAHA DOĞRU OLUR.
Kullanıcı avatarı
basdogan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajfuchka, 05 Ağu 2009, 15:52

ben bursa gözdeler otomobile sordum sanırım onların verdiği bilgiye göre brc marka takılırsa garanti sorunu çıkmıyormuş.
fakat servisi henüz hizmete girmedi bu akşamn girecek ben de gidip soracağım ona göre tekrar bilgi veririm arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajfuchka, 15 Ağu 2009, 16:34

arkadaşlar bugun nihai bilgiyi almış bulunmaktayım...
tüm daihatsu araçlara garantisi bozulmadan lpg takılabiliyor.bulundugunuz ildeki daihatsu servisine giderek neresiyle çalıştığını öğrenebilir veya brc yetkili servislerine de danışabilirsiniz.
ben bugun bi fiyat aldım brc den herşey dahil yaklaşık 2500 tl gibi bi rakam çıkıyor.
lpg kiti 1850
ruhsat işlemleri(eğer takipçiye verirseniz) 350-400
ve lpg tankında bi sıkıntı çıkıyor bagaj mevcut halinden yaklaşık 10 cm yükselerektank monte ediliyor ve bunun için de ekstra 150tl masfraf çıkıyor ve bir de içine koymak için 30 tl yakıt parası istiyorlar.
bagajım yükselmesin diyorsanız stepnenin olduğu yerde bi kesme işlemi ve dövme işlemi yapılması gerekiyor ki bu durumda da arabanın o bölgesinin paslanmazlık garntisi gitmiş oluyor buna değmez açıkçası.
brc nin en ufak yakıt tankı (en azından benım gittiğim serviste) 38 litre ve bu durumda bu işlemlerin yapılması grekiyor ama daha ufakk bi depo bulurlarsa sanırım hiç bi işleme gerek kalmıyor ve fiyat 150 lira düşüyor.

merak eden tüm arkdaşların bilgisine...
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajandry, 16 Ağu 2009, 14:52

Arkadaslar,
aracınızı kesip biçmeden önce ltf mesajımı okuyun:

materia araçların arka şasi kımında (yani karoserin altında) adeta bir LPG tankı saklama gözü bulunmaktadır. yani öyle stepne havuzuna 35L tankı koymaya ya da araç gövdesini kesmeye kaynatmaka falan gerek yok...

43L tank çok iyi bir şekilde yerleşmekte ve aracın LPG'li olduğuna dair geride hiçbir iz bırakmaktadır.
BRCveya Atiker farketmez her iki sistemi de yaptırabilirsiniz. Ben yıllarca BRC kullandım , bu defa Atiker'i tercih ettim; nedeni sırasıyla:

1) Daihatsu servisinin BRC için verdiği garanti ülke çapında değildir. O ildeki servisin size duygusal sebeplerden (periodik servis alan müşterisini kaybetmemek için) verdiği bir sözdür, yasal bir dayanağı yoktur.. İleride yaşayacağınız bir sıkıntıda hukuken yalnızsınız..
2) Atiker ile BRC'nin sistemleri arasında teknoloji açısından hiçbir fark göremedim...
3) Atiker yerlidir, yedek parçası bol ve daha ekonomiktir..
4) Ben ruhsat işlemleri hariç bu işi nakit 1100Tl'ye yaptım ; BRC için 700 TL daha fazla vermem gerekecekti..
andry

Mesajfuchka, 17 Ağu 2009, 13:33

tam olarak nerden bahsediyorsunuz bu lpg tankı saklama yeri olarak mumkunse fotografla bılgılendırırsenız memnun olurum...tesekkurler
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajalpheus, 20 Ağu 2009, 16:57

Bu karoser altını gerçekten ben de merak ettim. İşyerinde bir arkadaş ile konuştuk. Şu an ortalama bir depo ile 420 km yapıyorum. Yani kaba hesap, km'de 3,33 tl'den hesaplarsam 0,34 kuruş yakıyorum. LPG taktırırsan da 0,20 kuruştan aşağı yakmasın diyor. Sizce arabanın orjinalliğini bozup, daha da önemlisi +1200 TL masraf yapmaya değer mi?
Allahım aklım karıştı =)
alpheus

MesajUmut-Gultekin, 20 Ağu 2009, 19:17

alpheus yazdı:Bu karoser altını gerçekten ben de merak ettim. İşyerinde bir arkadaş ile konuştuk. Şu an ortalama bir depo ile 420 km yapıyorum. Yani kaba hesap, km'de 3,33 tl'den hesaplarsam 0,34 kuruş yakıyorum. LPG taktırırsan da 0,20 kuruştan aşağı yakmasın diyor. Sizce arabanın orjinalliğini bozup, daha da önemlisi +1200 TL masraf yapmaya değer mi?
Allahım aklım karıştı =)

Yanıt veriyorum: Değmez :D
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajalpheus, 20 Ağu 2009, 20:58

Gizli lpg gözü acaba arka koltuğun altı mı?
alpheus

Mesajtalip, 10 Eki 2009, 15:11

ben de yanıt veriyorum kesinlikle değer tabii bence 10000 km de lpg yi amorti edersin.50000 km de sana 4000 tl kar yaptırır satmayıp 10 sene binerim dersen yılda 20000 km den hesapla 20000 tl karın olur kabaca.avrupada artık adamlar lpg li araç üretiyorlar taktır çok kar edersin.manuel materia 19 000 civarı bir gold donanımlı bulsam alıp hemen lpg taktıracam
talip

Model: Sirion 1. Nesil

MesajTaYFuNuFYaT, 13 May 2010, 23:27

bende 2008 materia sahibiyim aracın altındaki lpg tankı yerinde bahsedermisiniz gerçekten öyle birşey var mı?
TaYFuNuFYaT

Mesajandry, 22 May 2010, 00:07

bu sayfayı takip edemiyorum, zaten araç eşimin..
teknik olarak istedeğiniz desteği msn'den verebilirim..
canbeyhann@hotmail.com.
andry

Mesajfuchka, 22 Haz 2010, 14:24

arkadaşlar yok mu hala materia sına lpg taktıran 2 aydır araştırmadığım yer kalmadı herkes kesmek lazım diyor hiç bi kesme biçme işlemi yaptırmadan bu olaya çözüm bulan veya en az kesikle kaynakla işi kurtaran yok mu acaba??
Kullanıcı avatarı
fuchka

MesajVANLI, 03 Mar 2011, 13:03

arkadaşlar bana lpg konusunda yardımcı olmanızı istiyorum.2007 model gold materiaya lpg taktırmak istiyorum.bunun içinde bagaj kısmında çekiçle dövülme işleminden bahsediyorlar.dövülme işlemi olmadan yaptıran varmı.ayrıca hangi marka lpg taktırayım.şimdiden teşekkürler
VANLI

MesajVANLI, 05 Mar 2011, 14:15

andry yazdı:Arkadaslar,
aracınızı kesip biçmeden önce ltf mesajımı okuyun:

materia araçların arka şasi kımında (yani karoserin altında) adeta bir LPG tankı saklama gözü bulunmaktadır. yani öyle stepne havuzuna 35L tankı koymaya ya da araç gövdesini kesmeye kaynatmaka falan gerek yok...

43L tank çok iyi bir şekilde yerleşmekte ve aracın LPG'li olduğuna dair geride hiçbir iz bırakmaktadır.
BRCveya Atiker farketmez her iki sistemi de yaptırabilirsiniz. Ben yıllarca BRC kullandım , bu defa Atiker'i tercih ettim; nedeni sırasıyla:

1) Daihatsu servisinin BRC için verdiği garanti ülke çapında değildir. O ildeki servisin size duygusal sebeplerden (periodik servis alan müşterisini kaybetmemek için) verdiği bir sözdür, yasal bir dayanağı yoktur.. İleride yaşayacağınız bir sıkıntıda hukuken yalnızsınız..
2) Atiker ile BRC'nin sistemleri arasında teknoloji açısından hiçbir fark göremedim...
3) Atiker yerlidir, yedek parçası bol ve daha ekonomiktir..
4) Ben ruhsat işlemleri hariç bu işi nakit 1100Tl'ye yaptım ; BRC için 700 TL daha fazla vermem gerekecekti..
VANLI

Sonraki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir