Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

LPG ve Sirion. Ne kadar uyumlu?

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: LPG ve Sirion. Ne kadar uyumlu?

MesajSirion gti, 07 Haz 2008, 11:45

Evet evet evet hahahah çok kötü gördüm kendimi :lol:
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajozgursula, 09 Haz 2008, 09:36

Atiker marka lpg kiti taktırdım. 1100 YTL 10 taksit. 32 litre sağ tarafa yerleştirildi. Lpg takıldıktan sonra tekrar muayne yaptırmanız gerekiyor. Benim kullanımımla benzinde 278 kuruş yakarken şu anda lpg'de 175 - 185 kuruş yakıyor. Şehir içinde bilmiyorum bu değerler nasıl. Siz benzinde ne yakıyorsanız kıyaslayın işte.
ozgursula

MesajSirion gti, 09 Haz 2008, 11:12

ozgursula yazdı:Atiker marka lpg kiti taktırdım. 1100 YTL 10 taksit. 32 litre sağ tarafa yerleştirildi. Lpg takıldıktan sonra tekrar muayne yaptırmanız gerekiyor. Benim kullanımımla benzinde 278 kuruş yakarken şu anda lpg'de 175 - 185 kuruş yakıyor. Şehir içinde bilmiyorum bu değerler nasıl. Siz benzinde ne yakıyorsanız kıyaslayın işte.

benimkide atiker benimkide şehir içi 170-185 arası şehirler arası 130 civarı yakıyo ama ilker abi bizden en az %20 daha az yakıyor :) Japonlarla arasında bişşiyler olduğundan şüpheleniyorum :lol:
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajozgursula, 09 Haz 2008, 13:38

İlker abi doğru mudur? Bu ne iştir hocam :D Acaba bujileri mi değiştirsek. Ondan olabilir mi? Kaç binde değiştirmek lazım bujileri? Bi aydınlat bizi hocam.
ozgursula

Mesajcamoka, 09 Haz 2008, 13:49

işin tuhafı sirion gti istanbul'da gti namıyla geziyor, özgür ankara'da. ankara'da lpg fiyatı istanbul'dan epey düşük. belki de lpg'de alışma devresi diye bir şey vardır. zaman geçtikçe özgürsula'nın tüketim de 14 ykr'e düşer belki.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

MesajSirion gti, 09 Haz 2008, 14:36

camoka yazdı:işin tuhafı sirion gti istanbul'da gti namıyla geziyor, özgür ankara'da. ankara'da lpg fiyatı istanbul'dan epey düşük. belki de lpg'de alışma devresi diye bir şey vardır. zaman geçtikçe özgürsula'nın tüketim de 14 ykr'e düşer belki.

TAbi istanbul trafiği ve lpg fiyatıyla aşmış bir şehir bende pek uslu kullanmam bunların etkiside büyük
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajozgursula, 09 Haz 2008, 14:55

Var mı tüpün alışma devri falan :shock: Keşke olsa. Hadi birileri çıksın desin ki ciddi olarak araba tüpe alışınca az yakar falan :D İşte o zaman tamam.
ozgursula

MesajSirion gti, 09 Haz 2008, 15:04

ozgursula yazdı:Var mı tüpün alışma devri falan :shock: Keşke olsa. Hadi birileri çıksın desin ki ciddi olarak araba tüpe alışınca az yakar falan :D İşte o zaman tamam.

alışınca daha az yakar :D şaka bir yana hava filtresi bujiler lastik havaları falan her şey yolundaysa ayarlarından olabilir bunlar bir yana şu anda lpg %40 daha tasarruflu diyrolar senin değerlerin nerdeyse %40 oranında tasarruflu belkide normali budur
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajozgursula, 09 Haz 2008, 15:49

Bilindiği üzere arabayı yeni aldım aldığım kişi bujileri ne zaman değiştirdi. Durumu nedir ona bir bakmam lazım. İlker abi yetiş :D . Bolu'da balata değiştirmeyi biliyorsun biz şurda iki soru soralım diyoruz ortalıklarda yoksun. :D
ozgursula

Mesajilker, 10 Haz 2008, 11:14

Evet alışma süresi vardır..... Benim ki mesela ilk geldiği zamanlar çok saldırgandı.... sürekli ısırıyordu...sonra zaman geçtikçe tanıdı artık beni... daha bir uysallaştı.... o kadar alıştı ki son zamanlarda...HÖT dediğim zaman bırak az yakmayı, " Abi kullanmadığın zamanlarda kendi çapımda birikim yaptım...Buyur .. " diyerek LPG bile ekliyor...

Ne abi bu köpek mi ? LPG sisteminin alışma süreci :D Valla bunu Cem Yılmaza yollayacam ki gösterilerde kullansın...

2 tane aynı markadan sistem taktırıp da tüketim değerleri farklı olan ( tabi otomobillerin de eş olması şartıyla ) varsa onun üzerine konuşalım....

Bana 1 elma + 1 armut = kaç karpuz derseniz sabaha kadar anlatırım bu denklemin sonucunu :)
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

MesajUmut-Gultekin, 10 Haz 2008, 13:39

O zaman şöyle diyebilir miyiz? Arabanın LPG'ye alışma süreci yoktur. Sürücünün LPG'ye alışma süreci vardır.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

MesajSirion gti, 10 Haz 2008, 16:53

Yakıtı etkileyen o kadar çok şey varki onun için hep farklı rakamlar çıkıyor..Mesela lastik genişliği,kullanılan devrin uygunluğu,araçtaki ağırlık ve bunun gibi saysay bitmez şeyler mesela cam açık gitmek bile yakıt sarfiyatını etkiler bunlara dikkat edersek belki araçlarımız az yaka bilir.Benim lpgli sirion boluya gelirken 4 kişi ortalama 100 km hızla 135 bin yaktı şehir içindede yarı agresif kullanımda 180 bin falan yakıyor
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajoguzkirer, 13 Ağu 2008, 12:17

Lpg tanki buyuk problem. O yuzden taktirmiyorum. Oglumun 16 jant bisikleti surekli bagajda zaten. Yer yok yer. 5-10 litrelik tank neden yapmiyorlar acaba. 10 litrelik tank olsa idare eder bence. sehir disinda problem olsa da uzun yolda ikide bir gaz almak gerekir, sehir icinde cok problem olmaz. 10 litre 2-3 gun idare eder beni.
Kullanıcı avatarı
oguzkirer

MesajSirion gti, 13 Ağu 2008, 13:09

Stepne lastiğin yerine taktırsan olmazmı..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajYağmurAdam, 14 Ağu 2008, 10:25

Birçok LPG'li araç kullanıcısı depoyı yedek lastiğin olduğu yere takıyor. Zaten teker patlarsa uzun süre sönmez ve eğer sönmüşse lastik için de tamir edici köpük var o kullanılabilir.
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

ÖncekiSonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir