Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

LPG ve Sirion. Ne kadar uyumlu?

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: LPG ve Sirion. Ne kadar uyumlu?

Mesajoguzkirer, 14 Ağu 2008, 11:45

Yedek lastik arkadan carpmalarda yapisi sayesinde koruma saglama amaciyla bagajin altina o sekilde yerlestirilir.Yedek lastigi ordan kaldirip lpg tanki yerlestirirseniz guvenliginizi oldukca fazla tehlikeye sokmus olursunuz. Simit depolar o yuzden oldukca tehlikeli. Normal tanklari tabi eskiye gore cok daha iyi imal ediliyorlar. Ama sonuc ne olursa olsun bence lpg yapisi dolayisiyla her zaman tehlikedir. Patlama tehlikesi vardir. Benzin deposu ise asla patlamaz. Yakittan tasarrufun tek yolu arabayi daha az kullanmak. Benim icin arabanin 100 km'de ne kadar benzin yaktigi degildir onemli olan, aldigim 50 ytl'lik benzinin beni kac gun idare edecegidir. Bu da aylik benzine ne kadar para ayarlayabildigimle alakali bisidir. O yuzden mesela yuruyerek veya toplu tasima araciyla gidilebilecek bir yere arabayla gidilmemesi gerektigi. Yani cok acil degilse yapilacak is yurumek veya toplu tasima cogu zaman zevkli bile olabilir. Sonucta lpg taktirinca da, insan arabam daha az yakiyor diye dusunup daha cok km yapar ve cogu zaman benzine verdiginden daha cok para harcar lpg'ye. Sonuc olarak bu ekonomik kosullarda en dogrusu yasam tarzimizi birazcik olsun degistirmeye calismaktir.
Kullanıcı avatarı
oguzkirer

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajacrozom, 09 Tem 2009, 21:41

Merhabalar arkadaşlar. Aslında 9 ay önce aranıza katıldım (sirion sürücüsü olarak) ancak buraya daha sonra üye olma fırsatı bulabildim. Aracım 2004 Sirion ve LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. İstanbul anadolu yakasında oturuyorum, tavsiye edebileceğiniz güvenilir ve olabildiğince ekonomik bir yer var mı? LPG kullanan arkadaşların deneyimlerinden yararlanmak isterim. Teşekkürler...
acrozom

Mesajargyle, 20 Ağu 2011, 17:10

oguzkirer yazdı:Benzin deposu ise asla patlamaz.

Buna katılmıyorum, bomba gibi öyle bir patlıyor ki darbe anında, abov abovvvv! :) Allah korusun.
Hatta bunu Myth Busters'da denemişlerdi; Hollywood filmlerinde arabalar uçurum, yar gibi yükseklerden düşünce hep patlar ya, harbiden patlıyor mu diye. Düşünce ilk yere çarpan kısmı önü olduğu için, benzin deposu da arkada olduğu için patlamadı. Ama depoyu öne alınca öyle bir patladı ki!
Yani; arkadan sağlam darbe alınınca benzin deposunun patlama ihtimali vardır.
argyle

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir