LPG yardım...

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

LPG yardım...

Mesajgönderen ozann tarih 14 Kas 2009, 18:41

91 model applause var lpg taktırmak istiyorum ama hiçbibilgim yok araba karbüratörlü sanırım hangi sistem hangi marka iyidir güçten düşürmez hangisi applause a uygundur? şimdiden teşekkürler
ozann

Marka: Daihatsu
Model: Applause

Re: LPG yardım...

Mesajgönderen bountr tarih 18 Kas 2009, 21:34

Ben aldığım gibi taktırdım 2 sene evvel. Atiker taktırdım ve memnun sayılırım tesisatı yapan salak LPGci dışında. Sadece dandik tesisat yüzünden 3 kere yolda kaldım bir o kadar da param gitti. Tabi bunları sonradan anladım hep. Markası çok da önemli değil, esas önemli olan usta birine yaptır. Tesisatını düzgün yapsın işini iyi bilen biri olsun. LPG muhakkak taktır, zaten alt tarafı 400 e falan takıyorlar 250 de işletmesi olsa en fazla 1 senede amorti eder kendisini. LPGden vazgeçmem :D
bountr

Mesajgönderen ozann tarih 24 Kas 2009, 18:12

arabanın çekişi cok iyi.. peki atiker güçten hiç düşürüyormu arabayı?
ozann

Mesajgönderen Daihard tarih 24 Kas 2009, 21:19

Lpg li aracın çekişi tabiki benzinli aracın çekişine göre daha düşük olacaktır ama tabiki sağırlık gibi de algılanmasın bu dediğim. Çünkü bildiğiniz gibi lpg benzine göre yakıt içeriği olarak daha fakir daha verimsiz patlayan bir yakıt üstelik benzinin içindeki yağ lpg de mevcut değil. O yüzden biraz çekiş farkı olacaktır. Yalnız lpg taktıracaksanız arabanızı iyi takip etmenizi ve bakımlarını eksik etmemenizi öneririm. Cünkü normal fabrikasyonu benzinle calısan bir motora daha fakir bir yakıtla calıstırma yetkisi veriyorsunuz haliyle daha dikkatli ve titiz olmakta fayda var. Bu noktada karbüratör , motor içi yatakları , piston ve contalara dikkat etmek gerekmektedir. Genellikle bu aksamlarda sıkıntılar doğurabilmektedir. İmkanınız varsa benzinle binmenize devam edin derim ama lpg de de cok aman aman korkulacak bir taraf yok sadece titiz olmak gereklidir.
Daihard

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen bountr tarih 25 Kas 2009, 11:41

Daihard doğru demiş. LPG takılacak arabanın devirdaim, motor contası sağlam olmalı. Yağ eksiltiyorsa yağı düzenli kontrol edilmeli. En önemlisi arabanın su dolaşım sistemi tıkalı olmamalı. Yani radyatörlerde tıkanıklık olmamalı. Çünkü LPG yandığı zaman benzinden çok daha fazla ısı açığa çıkıyor arabanız ayaklı ocağa dönüyor. O yüzden soğutma sistemine çok dikkat etmek gerek. Çekişten tabii ki biraz düşüyor ama ben LPG de 195 kmyi gördüm, yani çok da önemli değil aradaki ekonomiyi düşünürsen. Arabamızın çekişi güçlü olduğu için yokuşlarda da bir sorun olmuyor LPG de. Yeter ki ayarlarını düzgün yaptır.
bountr

Mesajgönderen kafter tarih 30 Kas 2009, 16:18

Arkadaşım daha bu yaz BRC taktırdım 500 ty ye şu ana kadar ki durum iyi ama asıl şimdi belli olacak durumu
üstünden bi kış geçsin bakalım. bugünlerde götürüp bi kışlık ayar yaptıracam inşallah arabanın burasından bari sorun çıkmaz. (lpg kitinden memnunun ama arabadan değil.)
kafter

Mesajgönderen gtuncer68 tarih 07 Ara 2009, 13:01

Kafter kışlık ayar diye birşey yok kardeşim .Bir şikayetin yoksa hiç elletme arabanı.Elledikçe uf oluyor.15 yıldır lpgli araç kullanıyorum tecrübem bu ;ELLETME.Zaten kışın üreticiler lpg'nin propan oranını yükseltiyorlar hiç sorun yaşamazsın.
Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor, fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar.
Kullanıcı avatarı
gtuncer68

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir