Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı Vukuat I

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı Vukuat I

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 22 Nis 2008, 14:26

Buyrun burdan yakın...
Bakalım daha neler neler göreceğiz...
(Milliyet'in bugünkü haberlerinden bir alıntı)
http://www.milliyet.com.tr/default.aspx ... 22.04.2008

Kaza yapan sürücüler anlaşamayınca....

1 Nisan'dan itibaren uygulamaya koyulan "Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" uygulamasının trafği rahatlatacağı düşünülürken tam aksine trafik daha da içinden çıkılmaz hale geldi.

İstanbul'da dün TEM otoyolunda meydana gerlen kazalarda tarafların anlaşamaması üzerine ulaşım felç olurken, tıkanan yollarda yakıt ve iş gücü kayıpları ülke ekonomisine zarar veriyor.

KAZA YAPAN SÜRÜCÜLER ANLAŞAMADI, POLİS BİBERGAZIYLA AYIRDI

Konya'da meydana gelen maddi hasarlı kazada, iki sürücü arasında kavga çıktı. Yakınlarının da katılmasıyla büyüyen kavgada 4 kişi gözaltına alınırken, iki sürücü kaçtı.

Kaza, saat 02.30 sıralarında Beşyol Kavşağı’nda meydana geldi. Sürücüleri belirlenemeyen 34 UP 0770 ve 42 DM 112 plakalı otomobiller, kavşakta çarpıştı. Kaza sonrası sürücüler aralarında anlaşamayınca tartışma çıktı. Bu sırada, olay yerine gelen sürücülerden birinin yakınları, diğer sürücü ve aracına saldırdı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, kavgayı biber gazı sıkarak ayırdı. Kavgaya karıştıkları iddia edilen Ercan Özgün (36) Yusuf Akar (35), Volkan Şahin (26), Şaban Kibar (20) gözaltına alınırken, iki sürücü ise kaçtı. Polis sürücülerin kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanmaları için araştırma başlattı.
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı Vukuat I

Mesajgönderen Sirion gti tarih 22 Nis 2008, 14:42

Böle olacağını birçok sitede yazmıştık burası türkiye burda işler avrupadaki gibi yürümez kimin dişi kime geçerse burda orman kanunları yürüyor
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 22 Nis 2008, 14:49

Orman kanunları dedin, konusunu açtın; hazır yeri gelmişken söyleyeyim, sizi de uyarayım arkadaşlar:

Geçtiğimiz hafta adresime bir ceza geldi. Bu yeni çıkan EDS nanesiyle adamlar orman kanunlarına uygun bir şekilde ceza kesiyorlar. Cezanın altına aracın 3 adet de fotoğrafını çekmiş koymuşlar: Üçünde de traqfik lambasını biraz geçmiş bir şekilde kırmızı ışıkta beklemekteyim. (Hani malum, 100 sn kırmızı 10 sn. yeşil yanan ışıklardan... Arkamdakiler mağdur olmasın, yeşil yanar yanmaz fırlayayım diye ışığı az ilerdeki yaya ışıklarından takip ediyorum.) Çok sinirim bozuldu arkadaşlar, durup dururken 115 YTL ceza yedim, hem de beklemekte olduğum ışıkta!!! Mahkemeye versen... Kimi kime şikayet ediyorsun? 115 YTL için 500 YTL verip dava açacaksın, kazanma ihtimalin %1 bile değil belki de... olan yine sana olacak...

Siz siz olun trafik lambasını gördüğünüz yerde zınk diye durun arkadaşlar... adamların şakası yok... Tutturabildiklerine...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen sirion gti 2 tarih 22 Nis 2008, 16:30

bu sekılde düşünmiceksın eger boyle dusunursen zaten basta kaybedersın... eger sen hakkını elındekı delıllerı detaylı sekılde kullanıp karsı tarafa arz edersen emın olkı düsündügün gibi olmıcak... bende sizin gibiydim ne gerek var falan derdım ama suan içinde bulunduguım iş ortamındakı buyuklerımız sayesınde, ki bunu bilal arkadasımız ıyı bılır bazı seylerı daha ıyı ıdrak eder oldum. O yüzden sizede tavsiyem elinizdeki detayları uygun,anlaşılır ve net sekıldeılgılı makamlara ıletırsenız onlarda emın olun kı gereken hassasıyetı gosterırler..
Tutanak konusuna gelınce yorumsuz kalıyorum çünkü yukarısı bıyık aşağısı sakal misali.......
Kullanıcı avatarı
sirion gti 2

Mesajgönderen argyle tarih 21 Kas 2011, 17:15

Onur,
aynı şekilde ben de ceza yedim. 50-60 ile gidiyorum, ışık 1 sn içinde küt küt kımızıya döndü, ışığa yakındım, frenledim ama yaya geçidinin üzerinde durabildim, o nedenle de yola devam ettim. Tam yaya geçidinin üzerinde çekilmiş fotom geldi eve, 145 TL ceza. İtiraz etsen de burada video çekilmediği için pek birşey ispatlamak mümkün değil. Video çekilmeli, foto değil. Ayrıca Doppler de konmalı ve araçların hızı da ölçülmeli. Çünkü o günden beri, trafik ışıklarını izler oldum, bazı ışıklar inanılmaz hızlı değişiyor, gördüğüm en yavaşı 3 sn'de yeşilden kırmızıya dönüyordu. Ya hepsine saniye sayar takılmalı ya da en kötüsü karayollarındakiler gibi yeşil yanıp sönmeli kırmızıya dönmeden önce.
Bir de geçen Altıyol'da yarım saat içinde arabamı çekmiş eşşoğluları, 70 TL ordan girdi. Lan akşamın 19:30'u, bir sürü araba var park etmiş, gelmiş benimkini götürmüş, küçük görüp götürmesi kolay olur mu diyorlar ne?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 22 Kas 2011, 01:11

argyle yazdı:Lan akşamın 19:30'u, bir sürü araba var park etmiş, gelmiş benimkini götürmüş, küçük görüp götürmesi kolay olur mu diyorlar ne?

Bundan yaklaşık 8-9 yıl evvel aynı şey bir kez de benim başıma geldi. Üstelik evin sokağında!
Üzerine daha da yorum yapamayacağım üzgünüm...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir