Marshal Power Racer-II

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Re: Marshal Power Racer-II

Mesajgönderen Sirion gti tarih 05 May 2008, 11:44

Doorman yazdı:
Sirion gti yazdı:BEn geçen lastik yüzünden yine taklalara geliyodum 15 gün içinde michellin alıyorum inş hayatım gözlerim önünden geçti bir kez daha bridgestone iğrenç ya yol tutuşu berbat...

Marshal genel olarak kötü bir marka olabilir. ama bridgestone'dan oldukça memnunum. yol tutuşu ve frenajı gayet iyi. acaba lastiğin modelini secerken beklentilerine göre yanlış bir seçim yapmış olabilirmisin?

Abi ben almadım lastikleri üzerinde geldi ama orjinalinde çıkan bridgestone serisinden ölçüleride orjinal ölçüler fakat nedense ilk aracımda karda bile zincirsiz deli gibi geziyordum ama bu lastikte aynısı bunda karda rezil oldum çok kötü ne bilim maddesimi bozuk neresinde ne varsa rezil bir lastik ama son günleri bir haftaya kadar alıyorum michellin kurtuluyorum anlıyacağın..
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Doorman tarih 05 May 2008, 18:14

Sirion gti yazdı:
Doorman yazdı:
Sirion gti yazdı:BEn geçen lastik yüzünden yine taklalara geliyodum 15 gün içinde michellin alıyorum inş hayatım gözlerim önünden geçti bir kez daha bridgestone iğrenç ya yol tutuşu berbat...

Marshal genel olarak kötü bir marka olabilir. ama bridgestone'dan oldukça memnunum. yol tutuşu ve frenajı gayet iyi. acaba lastiğin modelini secerken beklentilerine göre yanlış bir seçim yapmış olabilirmisin?

Abi ben almadım lastikleri üzerinde geldi ama orjinalinde çıkan bridgestone serisinden ölçüleride orjinal ölçüler fakat nedense ilk aracımda karda bile zincirsiz deli gibi geziyordum ama bu lastikte aynısı bunda karda rezil oldum çok kötü ne bilim maddesimi bozuk neresinde ne varsa rezil bir lastik ama son günleri bir haftaya kadar alıyorum michellin kurtuluyorum anlıyacağın..

Bende michelin tavsiye etmem.
bence kore mallarından çok farkı kalmadı. boşuna o kadar para vermeye değmez.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Sirion gti tarih 05 May 2008, 23:31

Ne tavsiye edersin herkes michellin diyoda
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen ilker tarih 06 May 2008, 14:09

Sirion gti yazdı:Ne tavsiye edersin herkes michellin diyoda

Michelin eskiden Michelindi...Ya da halen aynı ama daha iyi lastik yapanlar var artık...Mesela Continental...Yaz ve kış lastikleri testlerinde tüm kriterlerin ortalamaları alındığında hep ilk 2' ye giriyordu geçen seneye kadar. Bu sene takip edemedim. Ama kış lastiklerim Conti ve çok memnunum. Bazı kriterlerde Michelin öne çıkabilir ama önemli olan tüm değerlerin ortalamalarıdır.
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajgönderen mustafa tarih 07 May 2008, 10:37

Konuşmalarınıza kulak misafiri oldum.Daha öncede tavsiye etmiştim, en optimal olan Continental. Ben 20 yıldır hemen her marka lastiği kullandım. (Yokohama ve Toyo hariç) En kısa zamandada bu iki markayı denemek istiyorum. Arabalarda Yokohama'yı çok az görüyorum ama şikayet yok.
Koç ürünlerini hiç sevmem ve kullanmam. Beğendiğim tek ürün Continental, onuda kendisi üretmiyor sadece pazarlıyor.
Continental satanlar benim kadar mallarını övmüyorlardır herhalde. Deneyin pişman olmayacaksınız. Michelini tavsiye etmem, Sadece adı kaldı, Michelin alacağına hiç düşünmeden yokohama al derim. En azından sende görmüş olur fikir sahibi oluruz. Araban nekedar iyi olursa olsun lastiğin iyi olmadıktan sonra hiç bir şey ifade etmez. Lastik alırken fiyatta önemli ama emniyet dahada önemli. Sakın Bridgestone'yi bedava verselerde alma, bence tüketiciden çok iyi bir ders alması lazım.
mustafa

Model: Cuore

Mesajgönderen Doorman tarih 07 May 2008, 17:50

mustafa yazdı:Sakın Bridgestone'yi bedava verselerde alma, bence tüketiciden çok iyi bir ders alması lazım.

Şuanda elimde haftalık yayın yapan bir derginin nisan ayı sayılarından biri var. ( eğer taram şansım olsa idi resim olarak gönderirdim ama maalesef yok ). test edilen ölçü 225/45 R17 yaz lastikleri ve 17 farklı lastik test edilmiş.
sıralama çok iyi, iyi, tatminkar, yeterli, zayıf olarak yapılmış.
çok iyi olanlar: goodyear eagle F1, hankook ventus v12, bridgestone potenza re050, continental sportcontact
iyi olanlar: pirelli pzero nero, dunlop sp sport maxx, firestone, nokian, uniroyal
tatminkar: kumho, verdestein, barum, michelin
yeterli: fulda
zayıf: kenda
Bilal gördüğün gibi michelin eski durumunda değil artık ve bunu ben söylemiyorum.
Mustafa bey merak ettim siz neye dayanarak bridgestone bedava verseler alma diyorsunuz?
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen mustafa tarih 07 May 2008, 19:20

Daihatsu'ların üzerindeki bridgestone lerin bir kısmında üretim hatası var. benim Cuore'nin üzerindekiler de öyleydi.
Düşünsene 1 yaşında arabada orjinal lastik 20 bin km.de 4 lastiktede iç ve dış yanaklarında çatlaklar vardı. 1 yılda hiçbir lastik buhale gelemez. ancak 10 yıl güneş altında beklerse belki. Bridgestone ana bayiinde söktürdüm oradaki ustalarda benle hemfikirdi. lastik hatalı dediler. kullanımdan doğan bir olumsuzluk değil. Neyse lastikler fabrikaya incelenmeye gitti, 1 ay sonra "güneş ve ozona maruz kalmıştır " diye rapor gönderdiler.
Daha sonra aynı marka lastikten gördüğüm yerde inceledim, 3 arabada daha benimki gibi çatlak lastik gördüm. Şundan adım kadar eminim benim lastiklerde kullanımdan dolayı bir hata oluşması sözkonusu değil. Bayiidekilerde kıvırmaya başladılar. işte bir lastiğin ömrü 2 yıldır falan 2 yıldan sonra böyle olur falan. Benim nissan'ın üzerindeki lastikler orjinal fabrika ekipmanı ve 2004 model Continental eco con.3 ve yeniden farksız en ufak bir deformasyon yok. Nice eski kabak çıkma lastik kullandım şirket arabalarında hiç birinde bu durum yoktu. Ve üstüste kalite ödülü alan bridgestone kendi hatasını kabullenmedi. Zaten desenlerin yapısından dolayı yol tutuşu çok zayıftı. Japonların her markasına hayranım ama bridgestone beni hayal kırıklığına uğrattı. Hala Japon hayranlığım hala devam ediyor.
mustafa

Model: Cuore

Mesajgönderen Sirion gti tarih 08 May 2008, 11:30

Bencede bazılarında hata var çünkü ilk sirionumdaki lastikler 10 numaraydı makas atarken ,virajda,karda kışta kıyamette her koşulda test ettim süperdi ama şimdiki sirionumda aynı marka aynı ebat daha yeni bir lastik var lakin berbat adama kaza yaptırmak için yapılmış gibi ne bilim bende soğudum bridgestone dan :?
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen ilker tarih 08 May 2008, 16:37

Doorman yazdı:Şuanda elimde haftalık yayın yapan bir derginin nisan ayı sayılarından biri var. ( eğer taram şansım olsa idi resim olarak gönderirdim ama maalesef yok ). test edilen ölçü 225/45 R17 yaz lastikleri ve 17 farklı lastik test edilmiş.
sıralama çok iyi, iyi, tatminkar, yeterli, zayıf olarak yapılmış.
çok iyi olanlar: goodyear eagle F1, hankook ventus v12, bridgestone potenza re050, continental sportcontact
iyi olanlar: pirelli pzero nero, dunlop sp sport maxx, firestone, nokian, uniroyal
tatminkar: kumho, verdestein, barum, michelin
yeterli: fulda
zayıf: kenda
Bilal gördüğün gibi michelin eski durumunda değil artık ve bunu ben söylemiyorum.
Mustafa bey merak ettim siz neye dayanarak bridgestone bedava verseler alma diyorsunuz?

Bazı modeller bazı markaların başına bela olabilir. Kimse Bridgestone berbat lastik yapıyor diyemez. Berbat yapsa F1 e lastik yapamazdı. Şimdi Nebi' nin gönderdiği listede benim arabamın yaz lastiği olan Hankook Ventus , çok iyi olanlar sırasında...Peki ben neden hiç memnun değilim Ventus' dan ? ? ? Demek ki v12 modeli hakikaten iyi bu lastiğin...Ama şunu biliyorum ki Continental her zaman, hem de standart ve performans lastikleriyle çok iyi ve iyi sıralamalarında yer alıyor. Diğer markalara baktım da , böylesi bir istikrar yakalayanı yok..
Kullanıcı avatarı
ilker
Sirionoloji Ana Bilim Dalı Başkanı

Mesajgönderen Sirion gti tarih 08 May 2008, 17:22

continental de 185/55/15 150 ytl nakite nasıl fiyat
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Sirion gti tarih 08 May 2008, 18:11

Benim anladığım kadarıyla iyi marka alıp hoşnut kalmama ihtimalide var yani elektronik eşyadaki gibi şans faktörüde önemli dünya kadar forum okudum %60 ında en iyi michellin diyolar ama kimiside alınmaz diyo biraz karışık yani
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen bfd tarih 10 Haz 2008, 12:35

mustafa yazdı:Daihatsu'ların üzerindeki bridgestone lerin bir kısmında üretim hatası var. benim Cuore'nin üzerindekiler de öyleydi.
Düşünsene 1 yaşında arabada orjinal lastik 20 bin km.de 4 lastiktede iç ve dış yanaklarında çatlaklar vardı. 1 yılda hiçbir lastik buhale gelemez. ancak 10 yıl güneş altında beklerse belki. Bridgestone ana bayiinde söktürdüm oradaki ustalarda benle hemfikirdi. lastik hatalı dediler. kullanımdan doğan bir olumsuzluk değil. Neyse lastikler fabrikaya incelenmeye gitti, 1 ay sonra "güneş ve ozona maruz kalmıştır " diye rapor gönderdiler.
Daha sonra aynı marka lastikten gördüğüm yerde inceledim, 3 arabada daha benimki gibi çatlak lastik gördüm. Şundan adım kadar eminim benim lastiklerde kullanımdan dolayı bir hata oluşması sözkonusu değil. Bayiidekilerde kıvırmaya başladılar. işte bir lastiğin ömrü 2 yıldır falan 2 yıldan sonra böyle olur falan. Benim nissan'ın üzerindeki lastikler orjinal fabrika ekipmanı ve 2004 model Continental eco con.3 ve yeniden farksız en ufak bir deformasyon yok. Nice eski kabak çıkma lastik kullandım şirket arabalarında hiç birinde bu durum yoktu. Ve üstüste kalite ödülü alan bridgestone kendi hatasını kabullenmedi. Zaten desenlerin yapısından dolayı yol tutuşu çok zayıftı. Japonların her markasına hayranım ama bridgestone beni hayal kırıklığına uğrattı. Hala Japon hayranlığım hala devam ediyor.

2005 sirion 27500 km.de lastik bridgestone yanaklarda çatlaklar mustafanın dediği gibi...
sirionSporty103
Kullanıcı avatarı
bfd

Önceki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir