Marshal Power Racer-II

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Marshal Power Racer-II

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 21 Nis 2008, 13:37

Merhaba arkadaşlar,

Kumho'nun yan üretimi olan Marshal Power Racer-II ile ilgili yorumlarım. 185/55/15 boyutunu kullanıyorum. Lastikler yeni değiller, yani ilk aşınmalarını gerçekleştirmiş durumdalar ama hala 7.5 mm diş derinlikleri var. Dolayısıyla test için uygun bir konumdalar.

Avantajları:
  • Fiyatı ucuz.
  • Ses seviyesi orta karar.
  • Viraj performansı iyi.
Dezavantajları:
  • Lastik sert. Hele ki süspansiyonu da sert bir araba kullanıyorsanız pek tavsiye etmiyorum.
  • Tutuşu orta karar bir lastik. Özellikle ıslak zeminde tutuş oldukça zayıflıyor. Karda ise felaket olduğunu okumuştum.
  • Bu lastiklerde şimdiye kadar hiçbir lastikle yaşamadığım bir acayiplik var. Yolda ufak bir çukur, eğim olsun, lastikler süratle o tarafa doğru dönme eğilimindeler. Direksiyonunuz hafifse çok tehlikeli boyutlara gelebilecek bir husus. Mecburen direksiyonu hep sıkı sıkıya tutmak zorunda kalıyorsunuz.
Sonuç:
Eğer yazlık ve kışlık olmak üzere iki set lastik kullanacağım, bu lastikler ancak yaz yağmuru görür diyorsanız, ucuz, orta karar bir alternatif olabilir.

Ama dört mevsim kullanayım ya da sessiz olsun ya da performansı çok iyi olsun diyorsanız, başka yere bakmakta fayda var.

power-racer-ii.jpg
Marshal Power Racer-II
power-racer-ii.jpg (22.12 KiB) 1376 kere görüntülendi

Web sitesi: http://www.marshaltire.com
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Marshal Power Racer-II

Mesajgönderen Sirion gti tarih 21 Nis 2008, 14:46

SAğolasın zaten adında hayır yok marshall power rangers
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Doorman tarih 21 Nis 2008, 23:00

Sirion gti yazdı:SAğolasın zaten adında hayır yok marshall power rangers

Ai o ne ya marshall power bilmem ne?
Daha önce bir forumda okumuştum. adam e 36 m3'e takmış bu marshall'lardan. lastik düz yolda yarılmış herifler duramayıp ağaçamı ne bindirmişler. adam bildiği bütün küfürleri içinden (!) ettiğini söylüyordu.
Umut yanlış anlama lütfen, ama ben arabama marshall yada benzeri lastik takmam. Seninki üzerinde geldiği için seçim sansın yoktu tabi.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 22 Nis 2008, 09:17

Doorman yazdı:Umut yanlış anlama lütfen, ama ben arabama marshall yada benzeri lastik takmam. Seninki üzerinde geldiği için seçim sansın yoktu tabi.

Evet. Gerçi dediğim gibi yağmur olmadığı zaman çok da kötü sayılmaz. Durumu yazlık-kışlık iki set lastik kullanarak kurtarıyoruz. Eskidiklerinde tekrar Marshall almayacağım. Ya Nokian, ya da bulabilirsem BF Goodrich denemek istiyorum. Hakkımda pek bilgim yok gerçi ama araştırmaya değer. Büyük bir üretici çünkü.

Bu arada kışlık lastiklerim Continental Winter Contact. Çok daha yumuşak, konforlu ve sessizler. Çekişleri de daha iyi.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Sirion gti tarih 22 Nis 2008, 11:07

ben bi marshall bilirim oda boya :mrgreen: şaka bi yana canım dan değerlimi ya ,gider en kral lastiği alırım eminimki sende öle yaparsın ama lastik üzerinde gelince seçeneğin olmuyo
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 22 Nis 2008, 11:15

Sirion gti yazdı:ben bi marshall bilirim oda boya :mrgreen: şaka bi yana canım dan değerlimi ya ,gider en kral lastiği alırım eminimki sende öle yaparsın ama lastik üzerinde gelince seçeneğin olmuyo

E öyle tabi. Kullanılmamış lastiği çöpe atıp gidip 1 milyar lastik parası vereceğime o 1 milyarı LPG yaptırmaya harcarım :) Ya da 3 kere Antalya'ya gider gelirim benzinle. Az para değil.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Doorman tarih 23 Nis 2008, 00:30

SuperSonic yazdı:
Sirion gti yazdı:ben bi marshall bilirim oda boya :mrgreen: şaka bi yana canım dan değerlimi ya ,gider en kral lastiği alırım eminimki sende öle yaparsın ama lastik üzerinde gelince seçeneğin olmuyo

E öyle tabi. Kullanılmamış lastiği çöpe atıp gidip 1 milyar lastik parası vereceğime o 1 milyarı LPG yaptırmaya harcarım :) Ya da 3 kere Antalya'ya gider gelirim benzinle. Az para değil.

Haklısın 1000 YTL çöpe atmak için fazla para.
İstanbul - Antalya kaç km'ki 3 kere gidip gelebiliyorsun?
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 23 Nis 2008, 09:40

Doorman yazdı:İstanbul - Antalya kaç km'ki 3 kere gidip gelebiliyorsun?

900 civarı sanırım.
100 liralık benzinle 500 km gitsem... Demek ki 200 liraya rahat rahat gider, 400 liraya da dönerim... İki kere gitsem, 800 ediyor.

Benim hesap biraz şaşmış. Bunda hem YRV Turbo'nun Sirion'a kıyasla daha fazla yakıt tüketmesinin rolü var, hem de geçen sene Antalya'ya giderken benzin 3 lira idi. Şimdi 3.45 :cry:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Doorman tarih 23 Nis 2008, 21:58

SuperSonic yazdı:
Doorman yazdı:İstanbul - Antalya kaç km'ki 3 kere gidip gelebiliyorsun?

900 civarı sanırım.
100 liralık benzinle 500 km gitsem... Demek ki 200 liraya rahat rahat gider, 400 liraya da dönerim... İki kere gitsem, 800 ediyor.

Benim hesap biraz şaşmış. Bunda hem YRV Turbo'nun Sirion'a kıyasla daha fazla yakıt tüketmesinin rolü var, hem de geçen sene Antalya'ya giderken benzin 3 lira idi. Şimdi 3.45 :cry:

Kabus gibi ya 3,45 YTL
ve asıl acı olan 3,45 YTL'nin yaklaşık 2,50 YTL'si filan vergi :twisted: :twisted:
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 02 May 2008, 21:27

Viraz performansını önceki yazımda iyi olarak nitelemiş olduğum bu lastiği bugün ilk defa biraz zorladım. Virajın sonundaki açımızın başlangıcındaki ile ilgisi olmaması ve arkayı rayına oturtmak için toparladığım anda asfalt üstünde yaptığımız buzda danstan sonra anladım ki bu lastik I-IH! Uzak durulması lazım. Alınacak lastik değil. Ne kadar ucuz olursa olsun.

Yağmurda tehlikeli, hızlı girilen virajlarda tehlikeli, kavrayışı zayıf, garip bir şekilde en ufak meyilde lastikleri o yöne döndürme eğilimi içinde ve bu tehlike yaratıyor, sessiz desen değil, yumuşak desen değil, konforlu desen değil.

Bu kadar olumsuzluğa karşı elimde kalan olumlu yanlar: Görüntüsü güzel, ucuz.

Bakalım fırlatıp atmadan kullanmaya devam edebilecek miyim. Şimdilik idare ediyoruz.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Sirion gti tarih 03 May 2008, 13:47

BEn geçen lastik yüzünden yine taklalara geliyodum 15 gün içinde michellin alıyorum inş hayatım gözlerim önünden geçti bir kez daha bridgestone iğrenç ya yol tutuşu berbat...
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 03 May 2008, 18:56

Sirion gti yazdı:BEn geçen lastik yüzünden yine taklalara geliyodum 15 gün içinde michellin alıyorum inş hayatım gözlerim önünden geçti bir kez daha bridgestone iğrenç ya yol tutuşu berbat...

Gel Bito sana Power Rangers verelim az kullanılmış km yapamışından. :lol: Viraj içi bir fren yap sonra arabayı nasıl ve nereden toplarsın belli değil. Geçen gün göreceksin o kadar saçma bir yerde ve düşük bir hızda virajda frenleyince araba yanlamaya başladı ki şaşırdım kaldım. Toparlarken G Force Meter da 0.40 G yanal kuvvet yazıyordu. Normalde en sert döndüğümde bile (günlük normal kullanım en fazla 0.36 görmüştüm) Allahtan ki sakin kullanan bir insanım da idare edebiliyorum. Azıcık devirli kullansam çok tehlikeli çok... Eski Lassa Atracta'larım bile bunlardan çok daha iyi yol tutuşa sahipti. Bundan böyle daha da dikkatli olacağım.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen Doorman tarih 03 May 2008, 23:51

Sirion gti yazdı:BEn geçen lastik yüzünden yine taklalara geliyodum 15 gün içinde michellin alıyorum inş hayatım gözlerim önünden geçti bir kez daha bridgestone iğrenç ya yol tutuşu berbat...

Marshal genel olarak kötü bir marka olabilir. ama bridgestone'dan oldukça memnunum. yol tutuşu ve frenajı gayet iyi. acaba lastiğin modelini secerken beklentilerine göre yanlış bir seçim yapmış olabilirmisin?
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen camoka tarih 05 May 2008, 08:56

biri diyor 'hayatım gözlerimin önünden geçti', diğeri 'gforce meter'de yanal kuvvet 0.40'. ayrı dünyaların insanlarısınız. ama merak ettim bu gforce-meret, nasıl bir meter diye?
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 05 May 2008, 09:50

camoka yazdı:biri diyor 'hayatım gözlerimin önünden geçti', diğeri 'gforce meter'de yanal kuvvet 0.40'. ayrı dünyaların insanlarısınız. ama merak ettim bu gforce-meret, nasıl bir meter diye?

Buluşmaya gel, gör! 8) Hatta arabana takalım 2 tur at :)
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir