Kumho'nun yan üretimi olan Marshal Power Racer-II ile ilgili yorumlarım. 185/55/15 boyutunu kullanıyorum. Lastikler yeni değiller, yani ilk aşınmalarını gerçekleştirmiş durumdalar ama hala 7.5 mm diş derinlikleri var. Dolayısıyla test için uygun bir konumdalar.
Avantajları:
- Fiyatı ucuz.
- Ses seviyesi orta karar.
- Viraj performansı iyi.
- Lastik sert. Hele ki süspansiyonu da sert bir araba kullanıyorsanız pek tavsiye etmiyorum.
- Tutuşu orta karar bir lastik. Özellikle ıslak zeminde tutuş oldukça zayıflıyor. Karda ise felaket olduğunu okumuştum.
- Bu lastiklerde şimdiye kadar hiçbir lastikle yaşamadığım bir acayiplik var. Yolda ufak bir çukur, eğim olsun, lastikler süratle o tarafa doğru dönme eğilimindeler. Direksiyonunuz hafifse çok tehlikeli boyutlara gelebilecek bir husus. Mecburen direksiyonu hep sıkı sıkıya tutmak zorunda kalıyorsunuz.
Eğer yazlık ve kışlık olmak üzere iki set lastik kullanacağım, bu lastikler ancak yaz yağmuru görür diyorsanız, ucuz, orta karar bir alternatif olabilir.
Ama dört mevsim kullanayım ya da sessiz olsun ya da performansı çok iyi olsun diyorsanız, başka yere bakmakta fayda var.
Web sitesi: http://www.marshaltire.com