Materia almak istiyorum ama?

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

Materia almak istiyorum ama?

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 21 Eki 2010, 14:25

Merhaba arkadaşlar;

Ben şuanki kullandığım aracımı satıp Materia almayı düşünüyorum 2.El olarak buldum 2008 model LPG'li fiyatı biraz fazla geldi ama yinede sizlerin görüşlerine sunmak istedim umarım bu konuda bana yardımcı olursunuz ve kafamda bu araç hakkında bir kaç tane soru işareti var.

1.Araca kasko yaptırsak kasko senelik nekadar çıkar?
2.Aracın parçalarında sıkıntı yaşarmıyım?
3.Araca banka kredisi çıkıyormu? ve çıksa nekadar çıkar sizce?
4. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-daihatsu-materia-daihatsu-materia-1-5-gold-2008-model-31633371/detay Bu adresde bulunan araç bu fiyata alınırmı en son 23 bin tl'e düşürdü fiyatı araç sahibi
5.Sizde beyazmı ideal siyahmı?

aklımdaki soruların önemli olanları bunlar şimdiden tşk ederim.
EceLMeriC

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: Materia almak istiyorum ama?

Mesajgönderen camoka tarih 21 Eki 2010, 14:43

beyazı bu dünyadan gibi durmuyor görünce dibim düşüyor, ama siyahı da çok şık. ikisi de alınır, ama dedikleri gibi nazar boncuğu ile kullanılır. bir de mavimsi gri var o da güzel, amaan hepsi güzel bunların al birini gitsin.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 21 Eki 2010, 14:53

Siyahı düşünüyorum bende fakat ilandaki fiyat biraz fazla geldi sizce fiyat nasıl? ve banka kredisi ile alıcam acaba kasko senelik nekadar çıkıcak ve banka kredi vericekmi onu merak ediyorum
EceLMeriC

Mesajgönderen camoka tarih 21 Eki 2010, 15:35

banka işlerinden hiç anlamam,
hafiften yeşillendiğim bir materia vardı izmir'de hem otomatik vites hem de 44.000'de umarım gold versiyonudur, (hani şu koltukları kızaklı olan) ona bir bakın isterseniz. sahibinden.com'da #31366844
özetleyeyim, 2008 otomatik ve gold paket 40.000 km ve aşağısı için fiyat 23000 TL veya altı.
kızaklı koltuk sadece gold pakette var ona dikkat edin. servise baktırmadan almayın, ufak tefek boya ve rotuşları kafanıza takmayın, otomatik materia'nın keyfini sürün.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 21 Eki 2010, 15:41

Otomatik vites almayı düşünmüyorum açıkcası bulunduğum şehirde 2 tane var Materia iki araçda düz vites ilanda olan arac ikisinden sadece birisi ama önemli olan sanırım kasko ile banka birde 23 bin l çok geldi bana değeri 21-22 gibi araçtırdığım kadarı ile ama tüpde takılmış ve işli onuda göz önüne koyarak sanırım 23 denildi ama yinede sıkı bir pazarlık ile alınsa 22 uygunmudurki
EceLMeriC

Mesajgönderen camoka tarih 21 Eki 2010, 15:51

kendinizi bulunduğunuz il ve şanzıman tipi ile sınırlamayın bence. gold paket'te bulunan kızaklı koltuklar sayesinde bu arabanın tek bir rakibi kalıyor o da honda jazz. fiyat da ise 21-22.000 makul aralıktır tabii ki.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 21 Eki 2010, 16:03

Şuan benim almak istediğim araçda Gold paketi arabayı hiç duymamıştım ama şans eseri karşıma çıktı aşık oldum kesin alıcam önüme engel çıkmazsa tek engel oda banka sanırım şuan birde kasko yapılırmı :)
EceLMeriC

Mesajgönderen camoka tarih 21 Eki 2010, 16:17

kasko sorunuzu tam olarak anlamadım ama, bu arabalara zaten kaskosuz binmeyin, Allah korusun kaza sonrası parça değişiminde üzülürsünüz, nihayetinde ithal bir araç.
banka kredisi ile birlikte sizi aynı bankadan kasko yaptırmaya zorluyorlar onu soruyorsanız ona bir şey diyemem.
ah ah, ben de böyle aşık olmuştum sirion'a, ama hemen nazar değmiş 2. haftada park halindeki aracıma çarpmışlardı. nazar boncuğunu unutmayın.
SiriOne
Kullanıcı avatarı
camoka

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 21 Eki 2010, 16:41

Tşk ederim cevaplarınız için, zaten her aldığım araç için kurbanımı keserim dediğini gibi nazar boncuğumu takıcam :) Kasko dediğim konu yani kaskolu yaptırsam senelik nekadar öderim
EceLMeriC

Mesajgönderen FaTiH tarih 21 Eki 2010, 17:00

3 ya da 5 yasa kadarki tum araclar icin kredi veriyor bankalar merak etmeyin..Bir kac ayri bankadan teklif alin muhakkak!Hangisinin teklifi kesenize uyarsa artik..Kasko ucreti ise herhangibir sigortaciya girip meraminizi anlatin;bilgisayarlari vasitasiyla size ortalama bir fiyat verebileceklerdir..Fikriniz olur boylece...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen fuchka tarih 22 Eki 2010, 16:59

aracım satılık foto koyamadım henüz ama en kısa zamanda koyacam fiyat konusunda madur etmem yeter ki bi sevene gitsin arac ilan
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 1510/detay

foto mms le gönderebilirim isterseniz
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 22 Eki 2010, 20:04

Adres verdigim kişi ile buluştuk arabayı test ettim, ve alıcam allah izin verirse fakat fiyatda biraz sıkıntı yaşıyorum 23 diyor benim alim gucum 21 bu sebebden dolayı sizin aracınız bana biraz pahalı geliyor
EceLMeriC

Mesajgönderen riogrande tarih 23 Eki 2010, 07:58

bence biraz fazla acele ediyorsunuz.

bu araçların 2.eli pek yoktur.pazarlık yapın.İstanbuldan araba almanızı tavsiye ederim.

ama samsunda yaşıyorsunuz sanırım.istanbul oldukça uzak.çevre illerden araştırın yok ugraşmam diyorsanız hayırlı olsun.kazası yoksa gözü kapalı alırım daihatsuları :)
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 25 Eki 2010, 13:52

Biraz beklicem aracımıda şimdi satmıcam artık Mart yada nisana kadar beklerim sanırım. Fiyatlar şuan baya bir tuzlu sanırım geçen forumda konulara baktım ama 2009 da 16-17-18 gibi fiyatlardan söz ediliyor. Beklicez artık bakalım
EceLMeriC

Mesajgönderen fuchka tarih 26 Eki 2010, 19:55

beklemek sizin bileceğiniz bişe ama o fiyata bulmuşken de düşünün derim biliyosunuz ben de aracımı satılığa cıkardım benim istediğim para o ilandan biraz daha fazla gerçi o fiyata da verebilirim belki ama neyse demek istediğim şu bugun arabamı aldıgım daihatsu ceketçiler e gittim arabamı kaca alırsınız diye 20500 fiyat verdiler keza bursa otokopta da aynı fiyatları veriyolar 20-21 arası geziyo fiyatlar demek istediğim şu bu adamlar zarar edecek işi yapmazlar o fiyata aldılarsa hiç yoksa 23000 bine verirler o da yakın tanıdıklarına diye düşünüyorum...
Kullanıcı avatarı
fuchka

Sonraki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir