Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

MATERİA BAGAJ HACMİ

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

MATERİA BAGAJ HACMİ

Mesajmateriahayranı, 31 Ara 2009, 14:49

Arkadaslar herkese merhaba;
öncelikle; üye oldugum baska bir forumda daihatsu ile ilgili yorumları dikkatimi çeken ve bu siteyi kuran umut gültekin beye tesekkür ediyorum güzel bir paylaşım platformu olmus.
daihatsu benim de uzaktan uzaga sempati duydugum bir marka idi ancak materia'yı görmemle birlikte bu sempati aska dönüstü diyebilirim. her aşkta oldugu gibi materianın ic mekan 'sadeligine' karşı gözüm kör o yüzden ilgi ve sevgim had safhada. uzun zamandır internetten materia videoları/testleri/yorumlarını takip ediyorum bir aksilik cıkmazsa bundan sonraki aracım materia olacak. yalnız beni su an icin en cok düsündüren sey materia nın bagaj hacmi. 230 lt olarak ölçülen hacim arka koltukların öne kaydırılması ile epey bir genişliyormus(600 lt üzeri). su an hatcback bir arac kullanıyorum ve onun da bagaj hacmi materia ile hemen hemen aynı (230 lt) bu haliyle bagaj oldukca kücük ve özellikle uzun yolda cok yetersiz kalıyor. benim merak ettigim materia da arka koltukları öne kaydırınca genisleyen bagaj hacmi ne kadar kullanıslı oluyor hem arkada oturanlar icin hem de bagaj kullanımı acısından.
misal memlekete gitmeye niyetlendigimde; 3 kisilik bir ailenin bagajını rahatlıkla alabilir mi ? çocuk arabası, puseti sıgar mı, yani kısacası bagaj konusunda sıkıntı ceker miyim?
bulundugum ildeki daihatsu bayiinde materia olmadıgı icin gidip test edemiyorum henüz yolda karsıma bir materia da cıkmadı hani görsem sahibinden rica edip bagajını inceleyecegim ama yok. o yüzden materia kullanıcılarından yardım bekliyorum.
herkese kazasız sürüsler dilerim
materiahayranı

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: MATERİA BAGAJ HACMİ

Mesajozgursula, 31 Ara 2009, 16:48

Ben sirion'umun arka koltuklarından birini yatırdığımda her şeyi alıyor onu biliyorum. Oldukça çok yük koyup 3 kişi gayet rahat sığabiliyor. Sirion'un uğruna sattığım palio multijet'te bu kadar rahat değildim. Onun kolduğu komple yatıyordu. Koltuk yattığında mecburen iki kişilik oluyordu araç. Sirion'un palio'ya göre artısı çok fazla. Materia'nın koltuklarının daha fonksiyonel olduğunu düşünüyorum.
ozgursula

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

MesajSonCuoreci, 31 Ara 2009, 17:11

materia kullanıcısı üyelerimiz size en kısa zamanda istediğiniz bilgileri vereceklerdir. Aramıza hoşgeldiniz. Umarım en kısa zamanda istediğiniz gibi bir Materia sahibi olursunuz.

not: Materia iki donanım seçeneğine sahiptir: Silver ve Gold. Sizin istediğiniz özellik ise sadece Gold donanımında var, bunu es geçmeyiniz.

sevgiler, mutlu yıllar...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

MesajUmut-Gultekin, 01 Oca 2010, 11:33

Rica ederim.

Ben bildiğim kadarıyla cevaplayayım:

Materia'nın arka koltukları orta konumdayken sunduğu diz mesafesi üst sınıf bir sedan ile ancak karşılaştırılabilir. Koltuklar en öne çekildiğinde ise küçük bir hatchback kadar oluyor ve bagaj da aynı ölçüde genişliyor. Litre ile ifade edilen rakamlar rakamlar pek birşey ifade etmiyor benim için. Önemli olan fonksiyonel olması bagajın ve fonksiyonellik de bir tek şeyle geliyor: Dikey depolama.

Materia'nın bagaj kapağı da aynen selefi YRV'de olduğu gibi yere düz bir açıyla indiği için, bagajları son derece fonksiyonel. Basit bir örnek vereyim: Sirion'unuz var ve bagaja 4 adet kış lastiği koyup lastikçiye gitmek istiyorsunuz. İmkanı yok :) Oysa YRV'de lastikleri dikerek yan yana kolayca sığdırabiliyorsunuz bagaja. Hem de koltukları hiç kaydırmadan.

Rahatlıkla söyleyebilirim ki; Materia kullanacağınız herhangi bir hatchback'ten dikey depolama kapasitesi sayesinde daha fazla depolama alanı sunar. Ama en nihayetinde bir hatchback :) Hiçbir zaman bir SUV ya da station-wagon ile karşılaştıracak bir bagaj hacmine sahip olması mümkün değil. En güzeli görüp karar vermeniz. Eğer YRV görürseniz ona da bakabilirsiniz. Fazla fark yok.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajmateriahayranı, 01 Oca 2010, 21:04

arkadaslar öncelikle herkesin yeni yılını kutlarım. cevaplar icin tesekkür ederim.
bugün aracımı oto yıkamaya bıraktım ve az ilerdeki daihatsu bayiine materia görme umuduyla gittim nihayet 2 adet materianın arzı endam ettigini gördüm biri beyaz digeri fıstık yesili gb bir renk. hemen iceri girip beyaz olanını inceledim. bagaj cok genis degil ancak koltukları en öne dogru cektigimde düsündügüm/bekledigim kadar bir alan olustu.bu haldeyken bile arka koltuga oturulabildigini gördum. netice olarak materianın bagajının benim ihtiyaclarım icin yeterli olduguna kanaat getirdim.aklıma takılan bagaj sorunu da böylece asılmıs oldu ayrıca bayiideki görevli-ki kendisinin de 2007 model bordo materiası varmıs- lpg takıldıgında stepnenin aracın altına alınabildigini böylelikle bagajdan feragat edilmedgini söyledi.
artık 2. el temiz ve uygun fiyatlı materia takibindeyim
(bu arada internetteki videolarda izleyip cok begendigim lacivert renkli materia lar Türkiye ye getirilmedi mi? renk skalasında göremedim)
iyi günler
materiahayranı

MesajFaTiH, 09 Nis 2010, 09:02

Tek tük de olsa lacivert Materia getirilmiş galiba TR ye..Bugün sahibinden.com da gördüm yeni bir ilan düşmüş; ilk defa görüyorum Tr de lacivertini bende;özel sipariş getirtilmiş de olabilir;belki de kaçırmamalısınız bilemiyorum doğrusu..

http://www.sahibinden.com/sifirdan_fark ... isplayitem?
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir