Materia Bakım

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

Materia Bakım

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 12 Tem 2011, 14:24

Arkadaşlar dün aracım filtresini bulmak için canım çıktı, Kime sorsam Materia yok fakat Sirion yağ filtresi, Terios Hava filtresi, uydu fakat benzin filtresi uyarmı bilmiyorum ve baskı balata hangi araçlarınki uyuyor fikri olan varmı? Hava Filtresi+Yağ Filtresi Terion ve Sirion'ki uyuyor. Benzin Filtresi ve Baskı+Batala hangi araçdan uydurabiliriz?
EceLMeriC

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: Materia Bakım

Mesajgönderen yiğitelektronik tarih 12 Tem 2011, 18:33

öncelikle merhaba diyeyim bende aranıza kayseriden katılıyorum 1.5 silver materiam var burda malzeme bulmak maalesef imkansız aracın bakımlarını yaptırmaya sivas servise gidiyorum aracımı çok seviyorum fakat bu malzeme sıkıntısı canımı sıkıyor açıkçası bu yüzden istemeye istemeye aracımı satlığa çıkardım herkese saygılar
yiğitelektronik

Mesajgönderen FaTiH tarih 12 Tem 2011, 19:15

Yeni nesil Terios lari bilmiyorum; fakat diger tum Daihatsu lar icin yag filtresini ortak uretiyor..Hava filtresi derseniz japon parcacilarda illaki bulunuyor!Eger yag filtresini de orjinal olmasa da olur diyorsaniz ASAS filtrenin SPC110 kodlu filtresi bizim araclarda sorunsuz vazifesini yerine getiriyor!Bilginiz olsun..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen materiamania tarih 13 Tem 2011, 17:21

hani parça sıkıntısı yaşanmaz idi daihatsu daha türkiye pazarından çekilmeden bu sorunlar yaşanıyorsa çekildikten sonra vay halimize
materiamania

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 13 Tem 2011, 20:01

materiamania yazdı:hani parça sıkıntısı yaşanmaz idi daihatsu daha türkiye pazarından çekilmeden bu sorunlar yaşanıyorsa çekildikten sonra vay halimize

yiğitelektronik rumuzlu üyemiz ne yazmış?

Kayseri'de parça bulamıyorum.

Kayseri'de Daihatsu Yetkili Servisi var mı peki?

Yok.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 13 Tem 2011, 23:14

Umut-Gultekin yazdı:
materiamania yazdı:hani parça sıkıntısı yaşanmaz idi daihatsu daha türkiye pazarından çekilmeden bu sorunlar yaşanıyorsa çekildikten sonra vay halimize

yiğitelektronik rumuzlu üyemiz ne yazmış?

Kayseri'de parça bulamıyorum.

Kayseri'de Daihatsu Yetkili Servisi var mı peki?

Yok.

Samsunda yetkili servisi varda ne oluyor umut :) 10 TL'e aldığım hava filtresini 37 TL'e alıyorum servisden diğer parçaları hiç saymıyorum bile :) Samsun'da Japon parçası satan yerlerde mevcut değil daihatsu ürünleri malesef onun için uydurma soruyorum diğer Baskı+Balata+Benzin filtresi, bunlarıda buldunmu tmmdır. :) Aracımı seviyorum daha Mayıs ayında aldım fakat bu parça kıtlığı beni araçdan soğutuyor malesef :(
EceLMeriC

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 14 Tem 2011, 06:39

İyi de, parçası ucuzdur diye hiç kimse söylemedi ki zaten Daihatsu'ların, hem de hiçbir zaman...

Serviste bulabiliyor muyuz, mühim olan o...

Türkiye'de az sayıda Daihatsu olduğu için muadil, yan sanayi falan parça yok. O yüzden servisler tekel durumunda.

Bir de diğer Japon'ların parça fiyatlarına da bakmak ve ona göre değerlendirmek lazım. Honda'da mesela bir park sensörüne 780 TL vermek zorunda kaldı arkadaşım. Sadece tek gözüne üstelik... Başka yerde yok çünkü. Arabada diferansiyel problemi var. Habire arka lastikleri yiyip duruyor. Fren diskleri eğiliyor, sorun üstüne sorun ve hep ciddi masraf.

Servis 4 lastiğe 3.5 milyar ve akü değişimine 700 TL istedi.

Bence ucuz değil bizim parçalar ama kesinlikle pahalı da değil...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen materiamania tarih 14 Tem 2011, 09:39

ben henüz parça sıkıntısı yaşamadım ancak daihatsu aykon serviste cam rüzgarlık taktırmak istedim yanıt, yok üç ay sonra gelir dediler kapı çıtaları sordum yanıt, yine yok bunlar motor parçaları olmasada sonuç olarak araca ait zevk için tasarlanmış parcalar ama ne yazıkki yok
materiamania

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 14 Tem 2011, 10:00

Evet. Artık arabaların yenisini satmadıkları için aksesuarlarını ithal de etmiyorlar (isteğe bağlı olarak getiriyorlar).
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen yiğitelektronik tarih 16 Tem 2011, 15:58

sevgili umut bey!!!! materia araçlara hangi araçlarun baskı balatası olur acaba bir bilginiz varmı paylaşırsanız çok sevinirim
yiğitelektronik

Mesajgönderen EceLMeriC tarih 27 Tem 2011, 13:57

yiğitelektronik yazdı:sevgili umut bey!!!! materia araçlara hangi araçlarun baskı balatası olur acaba bir bilginiz varmı paylaşırsanız çok sevinirim

Bende bu sorunun cevabının bulmak için konu açtım ama :) malesef bilen yok sökücem artık baktırcam araçlara hangisine uyuyor diye tekrar bu konu altında yazarım.
EceLMeriC

Mesajgönderen yigitelektronik tarih 29 Tem 2011, 19:31

ecel meriç kardeşim valla iyi olur hemde forumdaki arkadaşlar bilgilenmiş olur sayende
yigitelektronik

Mesajgönderen rover_420si tarih 13 Eyl 2011, 21:29

fort fusion un balatalar mataria uydugunu okudum hatırlıyom .yanılmıyorsam..
Kullanıcı avatarı
rover_420si

Model: Sirion 2. Nesil

Mesajgönderen FaTiH tarih 13 Eyl 2011, 23:10

Arkadaslar TRW nin sirion icin cuore icin terios icin balatalari var..illaki Materia icin de vardir diye dusunuyorum..Bulundugunuz ildeki bayiine sorun,Ankaradakiler icin Sasmaz da Gokcen balata TRW bayii..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir