MATERİA BİLGİ LÜTFEN!!!

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

MATERİA BİLGİ LÜTFEN!!!

Mesajgönderen ufolog tarih 02 Mar 2011, 00:17

öncelikle sitenizde yeniyim faydalı bir site izlenimi edindim bu yüzden tüm site yöneticlierine tşk ederim. daihatsu materia modelini görmem 1 ay önce oldu arabaya resmen aşık oldum tipine karizmasına duruşuna..konuya geleyim bende şuan 2002 model megane hb 5 kapı var lpg li arabamda değişen boya hiçbirşey yok ama delice bir tutkuyla materia almak istiyorum çevremdeki olumsuz eleştirileri yazmama gerek yok klasik sözler ( daihatsu arabamı teneke...sakın alma elinde şişer vs...) ama materia kullananlardan yorum almak isterim toyota üretiyormuş sanırım daihatsuyu bunu yeni öğrendim arabamı 17 500 civarı satıp sıfır materi almak niyetindeyim tavsiye öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum teşekkür ederim şimdiden
ufolog

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Materia

Re: MATERİA BİLGİ LÜTFEN!!!

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 02 Mar 2011, 11:19

Merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
siteyi incelediğinizde Materia hakkında kafanıza takılan tüm soruların cevabını rahatlıkla bulabilirsiniz. Daihatsular problemsiz araçlardır, içiniz rahat olsun, bu markayı bilmeyenlerin söylediklerine de hiç kulak asmayın kesinlikle...
Yalnız Daihatsu Materia'yı malesef ancak ikinci el alabilirsiniz, zira 0 Km. Materia Türkiye'de yok...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Mesajgönderen ufolog tarih 02 Mar 2011, 16:45

öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.materia hakkında siteden yeterince bilgi sahibi oldum zaten ama materia kullanan çevremde çok kullanan olmadığı için yakından görme şansına sahip olamadım. sıfır materia yok demişsiniz ama dün aradığım yetkili satıcı sıfır materia için bana 29 500 fiyat verdi. şimdi siz sıfır yok deyince şaşırdım açıkçası.ben sıfırını almak istiyorum çünkü.alır almazda lpg takıtırıcam lpg ile uyumu nasıl.şimdiden teşekkür ederim.
ufolog

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 02 Mar 2011, 16:48

ufolog yazdı:öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.materia hakkında siteden yeterince bilgi sahibi oldum zaten ama materia kullanan çevremde çok kullanan olmadığı için yakından görme şansına sahip olamadım. sıfır materia yok demişsiniz ama dün aradığım yetkili satıcı sıfır materia için bana 29 500 fiyat verdi. şimdi siz sıfır yok deyince şaşırdım açıkçası.ben sıfırını almak istiyorum çünkü.alır almazda lpg takıtırıcam lpg ile uyumu nasıl.şimdiden teşekkür ederim.

Yani demek istedğim, Daihatsu Türkiye'nin birkaç ay Materia ithalatını durdurmasıydı. Bayilerin elinde tek tük 0 Materialar kalmış olabilir. Hatta belki de sizin sorduğunuz Materia, Türkiye'deki son 0 km. Materiadır! :)
eğer niyetlendiyseniz kaçırmayın derim. O paraya alınabilecek en güzel araç bence...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen ufolog tarih 02 Mar 2011, 18:03

ya arabaya aşık oldum hocam açıkçası ama çevremdekileri ikna etmek zamanımı alıyor yoksa bir dakika durmayacağım ama sşzşn bilgileriniz ışık oldu bana çok teşekkür ederim.
ufolog

Mesajgönderen osmandar06 tarih 03 Mar 2011, 08:43

ÖNCELİKLE ALACAKSINIZ GALİBA HAYIRLI OLSUN DİYEYİM ŞİMDİDEN. DAIHATSU ALACAĞIM DEDİĞİMDE KOMŞULAR ARKADAŞLAR BENLE DALGA GEÇMİŞTİ. ADINI BİLE SÖYLEYEMEDİLER İLK BAŞTA. . NEYSE ARABAYI ALDIM ŞÖYLE YANINA GELENLER BU NE DİYE SORDULAR, YOLDA GİDERKEN DİKİZ AYNAMDAN BAKTIĞIMDA ACAYİP ŞEKİLDE BAKIYORLARDI BU ARABA NE DİYE. VE GELELİM İÇİNE BİNENLERE..... HAKKATEN GÜZELMİŞ. İÇİ DE GENİŞMİŞ. JAPONLAR BU İŞİ BİLİYOR..... GİBİ SAYISIZ ÖVGÜLER.......... ARTIK SEN BİLİRSİN
tekrardan kavuşmak dileğiyle....
Kullanıcı avatarı
osmandar06

Model: Applause

Mesajgönderen bailiwick tarih 03 Mar 2011, 16:36

ufolog yazdı:ya arabaya aşık oldum hocam açıkçası ama çevremdekileri ikna etmek zamanımı alıyor yoksa bir dakika durmayacağım ama sşzşn bilgileriniz ışık oldu bana çok teşekkür ederim.

Öncelikle kimseyi ikna etmek zorunda olmadığınızı düşünüyorum. Aldırış etmeyin bırakın konuşsunlar. Aynı şeyleri yaşadığım için çok iyi anlıyorum. Arabayı aldıktan sonra bütün o atıp tutanlar içine binince ilk tepki bozuntuya vermeden fena değilmiş be abi diyip kıvırmak için de ekliyorlar ama çok plastik var abi diyorlar :D
sonra yavaş yavaş "abi bu araba nasıl rahat ya, acayip bisey" moduna giriyorlar. Sonra bir tanesi daha materia alıyor ve diğerleride abi ben de alıcam mutlaka diye ağızlarında su akarak geziyorlar. ben 3 yıldır suruyorum aracımı bırkac ses dısında hıcbır sorun yasamadım hepsinınde nerden geldıgını ve nasıl gıderıldıgını cozdum ve hallettım.

Açıkçası 3 yıl kullandıktan "arabayı değiştireyim" diyip yerine ne alacağınızı bulamadığınız için satmaktan vazgeçmek istediğiniz bir araba istiyorsanız kesinlikle MATERIA.
bailiwick

Mesajgönderen ufolog tarih 03 Mar 2011, 17:32

değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum çevremdeki tepkiler beni çok bunalttı gerçekten bana sunulan teklifler şu materia alacagına honda civic al dediler baktım internetten araba 100 000 km de 2005 model 26 000 lira istiyolar neden 100 000 km arabaya o kadar para dökeyim ki tamam hondada japon ama daihatsuda japon dediğimde daihatsuyu satamazsın diyorlar.sunulan örnek şu 27 000 liraya 2009 sıfır materia buldum onu aldığında 1 sene sonra 15 e bile satamazsın diyorlar aklım çok karışık ama MATERİA aşkı çok büyük.....Allah izin verirse şartları zorlayıp alacağım arabamı....hepinizin mesajları için tekrar teşekkür ediyorum gerçekten....
ufolog

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 03 Mar 2011, 17:40

ufolog yazdı:değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum çevremdeki tepkiler beni çok bunalttı gerçekten bana sunulan teklifler şu materia alacagına honda civic al dediler baktım internetten araba 100 000 km de 2005 model 26 000 lira istiyolar neden 100 000 km arabaya o kadar para dökeyim ki tamam hondada japon ama daihatsuda japon dediğimde daihatsuyu satamazsın diyorlar.sunulan örnek şu 27 000 liraya 2009 sıfır materia buldum onu aldığında 1 sene sonra 15 e bile satamazsın diyorlar aklım çok karışık ama MATERİA aşkı çok büyük.....Allah izin verirse şartları zorlayıp alacağım arabamı....hepinizin mesajları için tekrar teşekkür ediyorum gerçekten....

Aşk mantığa galip gelsin, emin olun pişman olmayacaksınız! :)
Onu diyen arkadaşlar hayatlarında kaç Daihatsu satmışlar da bu kadar emin konuşuyorlar hayret doğrusu! Akıl var mantık var: 30.000'e alınan bir araba bir yıl sonra yarı yarıya değer kaybeder mi? Chery'ler bile o kadar değer kaybetmez yahu, insaf!!!
size tavsiyem, artık çevrenizdeki baskılara bir dur diyip, gidip gönlünüzde yatan aslana bir an önce kavuşmak! :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen setlerss tarih 03 Mar 2011, 18:33

Öncelikle sitemize hoş geldiniz;

Size ilk tavsiyem kimseye kulak asmayın arabaya binecek sizsiniz ayrıca aracı binmek için alıyorsunuz satmak için değil ilave olarak sahinbindende takip ediyorum ben alalı tam bir sene olacak martın 30'unda sitede satılan materia sayısı 30'u kesinlikle geçmez genel de 24-28 arası seyrediyor. şu an materialar öyle bir durumdaki talep var ama arz yok o yüzden kafana takma satmak istedikten sonra uygun bir fiyat ile elinden kolayca çıkarırsın bendeki 2007 model eğer satıcak olsam 21500 yada 22000 civarı elimden kolayca çıkarırım.
Zaten arabayı anlatmama gerek yok gören herkes hayran içine bindiklerinde ise arabanın sağını solunu incelemekten muhabbet açamıyoruz motor performansı olsun bakım maliyetleri olsun hiç üzmez sen arabayı al bize dua edersin eğer sorun olursa memnuniyetle yanıtlarım :D
setlerss

Mesajgönderen ufolog tarih 03 Mar 2011, 20:00

zaten en kısa sürede test sürüşüne çıkıyorum eğer ordada aşkımı perçinlerse kesinlikle alacağım Allah izin verirse geçen gün ankarada yolda gördüm resmen ağzımın suyu aktı simsiyah bir materia sizin yorumlarınızın hepsini de aileme okutuyorum ha gayret ikna düzeyi yükseldi ....:D
ufolog

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 04 Mar 2011, 11:57

Daihatsuları genel olarak sıfır almak ilk alışta 5bin tl civarı zarar etmek demektir. Aslında diğer araçlarda da benzer durum var ama miktar biraz daha az.
Durum ve piyasa bu şekilde. Materia sahibi olmak ayrıcalıktır ve bu ayrıcalığa sahip olmak isteyen alıcı bulursan değerinde gider. Diğer durumlarda acil satacağım dersen fiyat ister istemez biraz daha düşük olacaktır.

Umarım istediğiniz araca kavuşursunuz.

ufolog yazdı:değerli cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum çevremdeki tepkiler beni çok bunalttı gerçekten bana sunulan teklifler şu materia alacagına honda civic al dediler baktım internetten araba 100 000 km de 2005 model 26 000 lira istiyolar neden 100 000 km arabaya o kadar para dökeyim ki tamam hondada japon ama daihatsuda japon dediğimde daihatsuyu satamazsın diyorlar.sunulan örnek şu 27 000 liraya 2009 sıfır materia buldum onu aldığında 1 sene sonra 15 e bile satamazsın diyorlar aklım çok karışık ama MATERİA aşkı çok büyük.....Allah izin verirse şartları zorlayıp alacağım arabamı....hepinizin mesajları için tekrar teşekkür ediyorum gerçekten....
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen ufolog tarih 04 Mar 2011, 15:05

evet satış konusunda sıkıntı yaşarım belki ama sıfır hangi arabayı alırsak alalım zararımız en az 4000-5000 tl çünkü ben peugeot 206+ sormuştum sıfırını 31 000 dediler peki dedim aldım yarın gekip satsam size ne kadar verirsiniz adamın cevabı ilginç 27 000 en fazla materia belki çok aşırı kaybettirmez ama satış işi biraz uzun sürebilir benim fikrim bu .bugün bir materia kullanıcısı ile konuşmaya gidip yüzyüze bilgi alacağım.eğer ankarada daihatsu kullanıcıları herhangi bir buluşma yada organizasyon ayarlanırsa katılmak isterim herkese saygılar....
ufolog

Mesajgönderen ufolog tarih 04 Mar 2011, 21:19

bugün yolda gördüğüm bir materia yı zorla selektör yaparak durdurdum:):) adam çok şaşırdı durumu izah ettim al dedi kullan biraz bakalım arabaya biner binmez kendimi uzay mekiğinde gibi hissettim ve kararımı verdim arkadaşlar allahın izniyle 10 gün içinde bir daihatsu kullanıcısı bir materia kullanıcısı daha aranıza katılmak üzere :)
ufolog

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 06 Mar 2011, 09:16

arkadaşlar merhabalar.Bu arada ufolog aramıza hoşgeldin.materia gibi bir araçta karar kıldıgın için çok iyi bir tercih yaptıgını gönül rahatlıgı ile soyleyebilirim.En sevindigim şey ise elimizde MATERİA'ların kupon araç olma yolunda devam etmesidir.Bakan birkez daha bakıyor yolda.Gerçi dikkat çekmesi 2. plan da kalıyor önemli olan sürüş zevki ve sunmuş olduğu rahatlık.

Mağlum mayıs ta dügünüm var.Arabayı acil satmam gerekiyordu.Birkaç gün(4-5 gün idi sanırım) sahibinden de aracımın ilanı durdu.bu gün zarfında 20 kere telefon ile arandım.48 kişi favurilerine aracı eklemiş ve 1458 kişi ilanı incelemiş..:))Acil nakite ihtiyacım vardı.Mağlum dügün hazırlıkları.Bir yandan da içim cız ediyordu çok isteksizdim satmak konusunda.Hatta forumdan arkadaşl oldugum settlerss da bilir arabama olan bağlılıgımı.:))Daha aracımın tadına varamadan satmak istemiyordum.SOnra düğün için harç borç bulduk çok şükür nakit sıkıntımı hallettim..ilanı kaldırdım çünkü nişanlım da istemiyordu arabamı satmayı.Ve iyi ki satmaktan vazgeçmişim.

HERNEYSE uzun lafın kısası, doğru ve isabetli bir karar vermişssin ancak siyah renk ( zevkler farklıdır tabii ki) yerine 2. el temiz bir BEYAZ materia al derim( tabii bulabilirsen satan :D )...Benım aklımda hala beyaz rengi yatıyor ki benim aracın rengi BORDO :) gerçi siyah bordo karışımı bişi.güneşte bordo gölgede siyah gibi oluyor.

Ayrıca yakıt tüketimi oldukça az 1.5 motora göre.Ben fazal km yapamadıgım için tüp taktırtma gereği henüz duymadım.Ayda ortalama 300km yaptıgım için tüp kendini 4-5 yılda amorti ediyor.Ama belki evlilikten sonra Ankara'ya yerleşecegimden tüp taktırtabilirim.ancak plakam her daim 35 kalacak ( İzmirli oldugumuz anlaşılsın :D )Gerçekten iç hacmi dış hacmi kadar diil ferah ve gneiş iç hacim.Ancak tabii ufak tefek sorunları var.Ama arkadaşlar forumda saolsun paylaşıyorlar ve tecrübeli kişiler tarafından cvplandırılıyor.

aramıza bir fun katıldıgı içinde mutluyum.Ne güzel gitgide genişliyor materia ailesi:))
goztepeli_TR

Sonraki

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir