Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

Materia' da ön alt takım problemi varmı?

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

Materia' da ön alt takım problemi varmı?

Mesajugurkartal, 15 Ağu 2009, 15:18

Arkadaslar herkese selam 2008 materia gold sahibiyim. İkinci el aldım çok güzel bir araba ama sanki bana ön alt takımlardan ses geliyor gibi geldi. 15.000 km. bakımında servise gösterdim problem yok dedi. Acaba aracın fabrika çıkışında da mı böyle ses geliyor yoksa , ilk sahibimi hor kullanmış doğrusu merak ediyorum. Bu konuda fikirleri olan arkadaşlar bu konuyu paylaşırlarsa sevinirim.
ugurkartal

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: Materia' da ön alt takım problemi varmı?

Mesajfuchka, 15 Ağu 2009, 16:27

öncelikle aramıza hoşgeldiniz...
acaba nasıl bi ses geliyor hangi durumlarda geliyor ve tam olarak nerden geliyor paylaşabilirseniz belki yardımcı olabiliriz.
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajugurkartal, 15 Ağu 2009, 23:17

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim; Sorun şu, bozuk yola girdiğimde ön takımlardan takırtı sesi geliyor. Sanki arabada amortisör yokmuş gibi bir ses çıkarıyor. Ama düzgün yolda öyle bir problem olmuyor tabiki
ugurkartal

Mesajfuchka, 17 Ağu 2009, 13:36

daha önce daihatsu kullandınız mı bılmıyorum ama daihatsunun amortisorleri diğer araçlara nazaran daha sert benım anladıgım kadarıyla ben de dıger araclarla kıyaslma yaptıgımda on takımdan ses geldiği kanaatindeyim o yuzden ozellıkle bozuk yollarda hem arac ıcerı fazla ses alıyor hem de yolun bozuklugunu hıssettiriyor ben aracı aldıgım ılk gunden ıtıbaren bu gozlemı yapıyorum ama bence bır arıza degıl bu ama en kısa zamanda ben de bulundugum ıldekı servısten bu konuda bılgı alıp buraya yazarım yenıden
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajkenan, 17 Ağu 2009, 23:15

Değerli arkadaşlar,
Ben de materia gold sahibiyim. Arkadaşım alt takımdan sesler geldiğini yazmış. Bu konuda görüş bildirecek bilgi sahibi değilim. Arkadaşın sorusu benim de aracımla ilgili bir sorunu aklıma getirdi Muğla'da yaşıyorum, kanalizasyon çalışmaları yapılıyor yollar 2 yıldan beridir berbat durumda. Severek özenerek aldığım aracı şöyle gönlümce kullanamıyorum en son kapalı garaja koydum. Özel durumlar vaya uzun yola gideceğim zaman çıkarıyorum. Aracımın yanılmıyorsam ön camın bulunduğu yerde tıkırtı geliyor düz yola geçince bu tıkırt kesiliyor. Sebebi ne ola? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kenan KOÇ
kenan

Mesajfuchka, 19 Ağu 2009, 19:20

aynı tıkırtı bende de var sanırım park sensörünün içinden geliyor servise gittiğimde hallettiler sensörün kablolarını bantladıklarını söylediler ardından 300 km felan yol yaptıktan sonra yıne basladı aynı problem tekrar baktıracagım ama yıne oralardan kaynaklı bı ses sağ taraftan geliyor sensör göstergesinin ordan
Kullanıcı avatarı
fuchka

Mesajugurkartal, 18 Mar 2010, 20:45

Arkadaşlar ön takımdan ses geldiğini yazmıştım daha önce, toyota ile daihatsu birleşince Aydın da servise götürdüm problemi anlattım. Baktılar alt direksiyon kutunda arıza tesbit ettiler parça siparişi verdiler ve garanti kapsamına girdiği için değiştirildi (Direksiyon alt takım komple) Şu anda herhangi bir problem yok tüm materia kullanan arkadaşların dikkatine varsa öyle problem gidip gösterin derim.
ugurkartal

Mesajbailiwick, 19 Mar 2010, 02:54

Benimkini de değiştirdiler. Ama ben çok farketmemiştim açıkcası. Servise girdiğinde arızayı tespit edip değiştirmişler.
bailiwick

MesajM.T.T, 14 Eki 2011, 20:18

:?: Bozuk yolda aynı ses benim aracımda da var. Ben Materialarıın bazılarında bu sorunun olduğunu ve araçların servislere çağırıldığını duymuştum. Bunu duyar duymaz Aykon'a başvurdum.

Konuyla ilgili Daihatsu'ya brkaç şikayet gelmiş ve firma bakmış ki bu şikayetlerin hepsi Daihatsu'nun Materia için Hindistan'da yaptırdığı direksiyon kutularından kaynaklanıyormuş. Bunun üzerine Daihatsu da kullanıcıların şikayeti olsa da olmasa da Materiaların Hint malı direksiyon kutusu takılı olanlarını-şasi numaralarından tespit ederek- servislere çağırmış. Direksiyon kutularunu ücretsiz değiştirmişler.

:arrow: Benim Materiamla teste çıkıldı, herhangi bir sorun görülmedi. Liftte de kontrol edildi, şasi numarasından acaba Hint malı direksiyon kutusuna sahip olanlar arasında olup olmadığı kontrol edildi. Öyle olmadığı anlaşıldı. Sesle ilgili ise bunun bir arıza olmadığı, normal bir şey olduğu söylendi.

NOT: Direksiyon kutusunun fiyatı işçilik dahil 3000TL civarıymış.
M.T.T

Mesajgoztepeli_TR, 16 Eki 2011, 08:29

mrb arkadaşlar benim materia da da kasislere yada çukura yavas girince aynı tıkırtı geliyor..sanki birşeyler kaputta sıkıştırılmamış hissi verdi..benim direksiyonda herhangi bir problem yok hindistanda üretimi olup olmadıgını ( direksiyon kutusunun) servisi telefon ile arayıp ogrenemezmiyin şasi no su zaten ruhsatta yazıyor.gitmeme gerek var mı ..valla 45000km bakımını da kanguru yetkli serviste/ANKARA yaptırttım direksyion ile ilgili bir sorun var demediler.gerçi bu servisten hiç memnun kalmadım orası da bi gerçek...tavsiye etmiyorum bu servisi arkadaşlar ankara şaşmaz da.sakın ola gitmeyinn.adamlar hiçbir şeyden anlamıyorlar gibime geldi.bilgisiz insanları çalıştırtıyorlar.arka cam stop lambasının bir ampulu patlamıştı.adam kapağının nasıl çıktıgını bilmiyor ve güç denemsi ile kapagın klipslerini yalama yaptı ve geri tkaılmadı silikonladım kendım mecburen.Hakkımıı gerçi helal etmedim.haram zıkkım olsu
goztepeli_TR

Mesajsetlerss, 16 Eki 2011, 13:45

Göztepeli kardeşim bence telefondan öğrenebilirsin ayırıca tıkırtı için bir şey söyleyeyim aracın ön tarafında viraj denge lastikleri var bunlar zamanla sertleşiyor ve değişmesi gerekiyor ben geçtiğimiz hafta değiştirdim ve ses kesildi işçilik dahil 72 tl ödedim tavsiyem oki bunlara baktır. Ben söküldüğünde kontrol ettim bu lastiklerin iç kısmı resmen taş gibiydi....

Ayrıca bizim araçların ön takımları burçlar,rot başları filan piyasadaki en sağlamlardan bir tanesi nadiren sorun çıkartır...
setlerss

Mesajgoztepeli_TR, 17 Eki 2011, 12:04

ok dostum servistemi değiştirttin yoksa dışarıda mı???
goztepeli_TR

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir