MATERIA ICIN LASTIK ONERISI

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

MATERIA ICIN LASTIK ONERISI

Mesajgönderen alpheus tarih 18 Mar 2011, 23:22

Herkese merhaba, bizim inci beyazı materia'nın az önce lastiği patladı. Lastik pert olmuş, bana ikinci el bi lastik getirdiler. 185/55/15 çok yaygın diilmiş, abi 70 TL hesap çekti, ben de yenisi ne kadar diyince 120 TL dedi. Her neyse size bir konu danışacağım. 185/55/15 yerine 185/65/15 takarsam ne olur? Lastikçi, yerden yükseleceği için daha iyi olabileceğini söyledi. Siz ne dersiniz? Virajda yada benzin sarfiyatında bi sorun yaşar mıyım? Bir de Büyükçekmece taraflarında bildiğiniz lastik kampanyası var mı?
alpheus

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: MATERIA ICIN LASTIK ONERISI

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 19 Mar 2011, 13:36

Selam,

Büyükçekmece'den Mimaroba yönüne giderken Çekmece'yi geçtikten sonra Mimar Sinan Köprüsü'ne gelmeden hemen önce bir Michelin bayii var büyükçe. Oradan almıştım ben lastiklerimi iyi bir yer.

4 lastiğinizin aynı boy olması lazım, aman dikkat. Arabanın dengesi bozulur virajlarda. Sizin arabayı yazın Kumburgaz'da görmüş olabilir miyim?
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen alpheus tarih 19 Mar 2011, 14:37

Evet, Obakent'te yazlık var, hatta tüm çocukluk ve ilk dönem gençlik orada geçti.
bu arada sabah lastik olayını hallettim. 60'lık olmadı. Payı kurtarmadığı için 55'lik taktık tekrar.
alpheus

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 20 Mar 2011, 09:32

4ünü birden 60 yada 65 yanak yaparsan cok daha iyi sonuc alabilirsin.hatta coure diye bir arkadaş vardı forumda 65 yanak taktırtmıştı ve çok memnun kalmıştı.gerçi arabasını satıp cruze almıştı sanırım.
55 yanak lastike göre daha az ses ve daha rahat bir yolculuk sunuyormuş.55 bana göre bizim materia lara ince.bende yaza dogru 17inch OFSET jant almayı düşünüyorum.ankara nın yolları yine İmzir'e göre iyi oldugu için 17'' jant ile birlikte mecburen 45 yanaka geçiş yapıcam.konfordan ödün vericem ancak 17 ofset jant bu araca biçilmiş kaftan.mukemmel bir görsellik sunuyor.Yazarken bile agzımın suyu aktı :P sonucta turkiye yolları maglum köstebek yuvası bence 60 ya da 65 yanak çok daha rahatlık sunar.

Şu sıralar İzmir'in beter köstebek yollarından ötürü( metro çalışması b.ku yüzünden :evil: bi bitiremedi ş.frsizler şunu.şükür mayıstan itibaren ankara ya gidiyom kurtuluyom izmir'den) aracımın sağ alttan ama nerden geldigini tam bilmiyorum bir kasise veya çukura girdigimde tıkır tıkır diye bir ses gleiyor.amortisörlerden geldigini tahmin ediyorum ama sorun yok gibi amortisorlerde..forumu araştırdıgımda da bikaç arkadaş park sensörünün kutusundan bahsetmişti..sizde de bu sorun oldumu hiç.park sensörünün oldugu kısım da, çukura veya kasise girdiginizde tıkır tukur bir ses.
goztepeli_TR

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 21 Mar 2011, 12:13

alpheus yazdı:Evet, Obakent'te yazlık var, hatta tüm çocukluk ve ilk dönem gençlik orada geçti.
bu arada sabah lastik olayını hallettim. 60'lık olmadı. Payı kurtarmadığı için 55'lik taktık tekrar.

Haha şaka gibi. Komşu çıktık. Biz de Obakent'te oturuyoruz. Yazın mutlaka görüşelim.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir