materia ve mini cooper

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

materia ve mini cooper

Mesajgönderen kotu_kedi tarih 07 Ağu 2011, 15:49

yaklaşık 2 ay sonra araba alacgım aklımda sadece 2 araba var daha dogrusu daihatsu coopen ı saymazsak 2 araba arasında gıdıp gelıyorum :mrgreen:

sizce neden mını cooper dan vazgecıp materıa almalıyım?
kotu_kedi

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: materia ve mini cooper

Mesajgönderen argyle tarih 09 Ağu 2011, 07:25

Bence Mini Cooper (hangi modelinden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama bana göre hepsi aynı kefededir) saçma sapan bir arabadır ve hiçbir Mini asla o paraları etmez. Neden bu marka zibil gibi satılmakta anlamıyorum. Zannedersem beygir gücüne ve satış rakamlarına göre o paraları istiyorlar ama herşey BG değil. 184 BG'yi veya 211 BG'yi ne yapacaksınız? 1600 cc'lik motora sahip 1215 kg ağırlığında bir araç için üretici yakıt tüketim verilerini düşük attığını düşünüyorum (Cooper S için). Evet arada donanım farkı var ama o kadar fiyat farkı yaratacak birşey de yok bence. Bir de, görünüm olarak çok farklı iki aracı kıyaslıyorsunuz. Birbirine bu kadar benzemeyen iki araçtan birinin görünümünü daha çok beğeniyor olmanız lazım. Copen güzel, şirin (köfte gibi, very big cat you) bir araba ama iki kişilik olduğunu da unutmayalım. Mini'ye verecek kadar çok paranız varsa başka alternatifler düşünün, elbette bir Daihatsu'dan sonra :wink:, Nissan Juke da olabilir bence.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen riogrande tarih 09 Ağu 2011, 10:16

konforu seven bir insan iseniz mini cooper alın fakat boyunuz 190 dan fazla ise sıgamazsınız
bagaj diye bir şey yoktur.

materia ise karizmadır, daihatsudur.Herşeydir. :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen Snn Lk tarih 10 Ağu 2011, 18:23

İligiyi Seviyorsan Etiket Olmak İstiyorsan Materia .) Eskiden Bende Minileri Çok Sevirdim Şayet Materia Aldıktan Sonra Hiçbi Arabayı Sevmez Oldum .)
Snn Lk

Model: Terios 2. Nesil

Mesajgönderen kotu_kedi tarih 13 Ağu 2011, 11:03

bide şunu soruyum bu materialar ne kadar hız yapar ? zorlarsan 160-170 diyenler var doğrumu?

bide digital klimalı olanı varmı acaba ilanlarda hep analog goruyorum
kotu_kedi

Mesajgönderen materiamania tarih 13 Ağu 2011, 17:39

benim otomatik materia istanbul çanakkale arası 160 hatta 170 kilometreyi çok rahat gördü klima ise siver ve gold pakette anolog
materiamania

Mesajgönderen goztepeli_TR tarih 14 Ağu 2011, 08:38

ELBETTEKI materia daha cok ilgi çeker.geçen hfta farklı yerlerde mını cooper ile çankayya-ankarada arka arkaya park etme sansım oldu.park gorevlısı bile cok ilginç guzel bir arac nedir bunun markası diye sormayı başardı... :lol:

mini cooper artık demode oldu.çok kişide var.sıkıldı insanlar...materia oyle diil arkadaşım.

bu arada onceki ilk saihibi stcikerlarını cıkarmıştı.bende 100. anniversary ile dzihatsu stcikerini 45000km bakıma girdigimde yetkilil serivsten alıyım ddedim.şimdi markasını soranlara arkada yazıyor dıyorum :D

45000km bakımı kanguru yetkılı servısı -ankara da 210tl verdim.35tl de stickerlar tuttu.

son bişi olarak klimayı actıgımızda klima motoru çalıştıgında hafif bir klima motorunda sses gelıyor.normal mi sizce bu durum?yoksa gazıyla yada motoruyla alaklı bir durummu.zaten klıma mootoru sureklı çalışmıyor belırlı aralıklarla devreye gırıyor.
Eklentiler
Fotoğraf0089.jpg
goztepeli_TR

Mesajgönderen materia buz mavisi tarih 15 Ağu 2011, 20:56

ilgi görmek istiyorsan materia , yeşilköydeyim ve o kadar lüks araba içerisinde dönüp yine bakılıyorsa vardır bu arabada bir keramet ;) tabi benim aracın rengide farklı oda artı bir ilgi çekiyor. hız sorusuna gelirseniz tüp taktırmama ragmen ben 180 i gördüm tabi, bu araba ile biraz cesaret işi bu hız. coopera verilecek paraya acırım hiçbir çekiciliği yok. hem yakıtıda cok yakıyor diye biliyorum ....
BUZ MAVİSİ MATERİA 41 US 444 ( İSTANBUL)
materia buz mavisi

Mesajgönderen argyle tarih 18 Ağu 2011, 17:14

Arkadaşım daha önce çok kereler dediğim gibi yine demeden edemeyeceğim:
Hız yapmak için lütfen araba almayın. Gidin, araba parasıyla uçuş kursuna yazılın, hevesinizi uçarak alın, başkalarının hayatlarını tehlikeye atmayın, LÜTFEN. Böyle sorular sormayın, insanı çileden çıkarmayın. Ne yapacaksın 180 km/sa hızı? Bassa n'olur, basmasa n'olur? Kaç kere çıkacaksın o hıza? Bir, iki, üç, baktın benzin masrafı artıyor, ondan sonra yavaş yavaş kullanmaya bakacaksın. Memlekette düzgün yol mu var? Hayatın otobanda mı geçiyor? 180 km/sa hızda aracı kontrol edebileceğine o kadar güveniyor musun? O hızda bir taşın üzerinden geçsen, 300 km/sa ile tahtalıköye gidersin, Allah korusun başkalarının da Azrail'i olursun. Yani özetle; beğendiğin bir arabayı, sırf maksimum hızı 150 km/sa (diyelim) diye almaktan vaz mı geçeceksin? Bu mudur yani araba alırken en önemli kriter?

Daihatsular'da dijital klima yok, olsa fiyatı biraz uçardı, fiyat olarak daha üst sınıf araçlarda var malum. Gerek de yok zaten bence.

Diğer arkadaşın sorusuna gelince: Soğutma makineleri prensip olarak gaz sıkıştırma-genleştirme işlemi yaparak soğutma yaptıklarından, sıkıştırmaya yarayan bir kompresör ve onun motoru olur. Misal buzdolapları, normal şartlarda 15 dk çalışır, 15 dk durur. O duyduğunuz ses, o ses olabilir. Ha, sen duydun mu kendi aracında derseniz, açıkçası dikkat etmedim.
Sevgiler.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir