:( Mecburiyetten Satıyorum

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

:( Mecburiyetten Satıyorum

Mesajgönderen darkbreaker tarih 01 May 2011, 16:21

Arkadaşlar bu hafta aldığım sevindirici bir haberden dolayı (2 no'lu veliaht yoldaymış :D ) istemeyerekte olsa şirinimi satılığa çıkardım. İlgilenen arkadaşlar olursa yada tanıdıklarınızdan arıyan varsa aşağıdaki linkte bütün her şey detaylı olarak anlatılmıştır. Bakımları dudullu daihatsu ve bostancı daihatsuda düzenli olarak yapılmıştır. Aracıda bostancı daihatsudan almıştım zaten.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daihatsu-otoban-faresi-cakma-mini-48137419/detay/
darkbreaker

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: :( Mecburiyetten Satıyorum

Mesajgönderen argyle tarih 04 May 2011, 17:39

Hayırlı olsun, hem satış hem de çocuk.
Lakin, aracınızı "çakma" diye lanse etmek bence hoş değil. Kaldı ki ilgisi de yok; çakma bir tarafı yok. Şahsi görüşüm; Mini, Smart gibi saçma bir markadır, o ayrı.
Satarken, tanıtıma özellikle dikkat etmek, yanıltıcı-itici bilgi vermemek lazım gelir diye düşünüyorum.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen darkbreaker tarih 06 May 2011, 10:59

Teşekkür ederim
Genelde herkes miniye benzetiyor diye yazdım.Ayrıyetten üretilir iken'de mini den kopya çekilip yapılmış ve mini cooper'ın açtığı dava sonucunda kasayı değiştirmek zorunda kalmışlardır. yoksa 2. nesil sirion diye birşey olmayacaktı 1. nesil devam edecekti bilgilendirmekte fayda var.
darkbreaker

Mesajgönderen argyle tarih 06 May 2011, 20:30

Doğru ise güzel bilgi ama bence hiç benzemiyor. Mini çirkin, bizimki güzel :D
Bence "çakma" demek yerine "Mini Cooper tarzı spor otomobil" ya da "Mini Cooper'a benzetilen spor otomobil" olarak değiştirin.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 06 May 2011, 21:28

Sayın Darkbreaker,

O dediğiniz şehir efsanesi. Birileri uydurmuş öyle bir söylenti, ne hikmetse Türk forumlarında uzamış gidiyor. Diğer yandan konu hakkında güvenilir bir kaynaktan İngilizce bir içerik bulursanız ben sizden fazla memnun olurum öyle ilginç birşeyi okuduğuma :)

Ayrıca bir araba diğerine benzediği için (aynı demiyorum) nerede görülmüş bir markanın diğerini mahkemeye verdiği, kazandığı ve kaybedenin tasarım değiştirdiği :) Türk erkeğinin iddia kaybedince bıyık kesmesi gibi :D

Araba arabaya benzer, bu devirde bütün arabalar birbirine çok benziyor zaten. Bunun da yanı sıra iki arbayı yan yana park edip baktığınızda biririne benzer tek bir parça bile bulamazsınız (denendi). Sadece arabaların genel hatları ve kromajları birbirine benziyor.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 07 May 2011, 15:32

Bence de bu haber tamamiyle uydurma. Eğer böyle bir şey varsa yeni Fabia modeli yüzünden Skoda'yı da mahkemeye versin Mini :)
Hatta Daihatsu da Skoda'ya dava açsın eski kasa Sirion'a benzer bir araç ürettikleri için. :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen darkbreaker tarih 08 May 2011, 08:18

Valla arkardaşalar ben bostancı daihatsu nun yalancısıyımki adam benbim bildiğim 3 sene öncesine kadar 20 yıllık daihatsu bayisi idi şuan sadece servis olarak çılışıyor. Sahibin söylediği sözleri söyledim sadece
darkbreaker

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 08 May 2011, 21:18

Nasıl bir bayidir ki sattığı markaya atılan iftirayı destekler...
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajgönderen argyle tarih 09 May 2011, 19:30

Cidden,
Suzuki Alto'nun son modeli kasa olarak acayip derecede Sirion 2. nesile benziyor,
Sirion 1. nesile Skoda Fabia benziyor (SonCuoreci arkadaşım, Fabia olmasın o, ben yeni Felicia görmedim),
Honda Jazz ile Nissan Note birbirini,
Mini Cooper S ile Citröen DS3 birbirini,
Nissan Cube ile Daihatsu Materia birbirini,
BMW X6 ile Nissan Juke birbirini andırıyor.
Liste uzar gider. Bir marka sırf kasa benziyor diye diğerini dava etse, ortalık davadan geçilmez diye düşünüyorum, sonuçta tasarım çeşitliliğinin de bir sınırı var.
Bu şeye benzer o zaman, Apple iPhone ve iPad'in taklitlerini (!) üretiyor iddiasıyla Samsung'a dava açtı geçenlerde. Bence ABD dışında bir yerde böyle bir davayı kazanamaz. Kardeşim, senin az özellik koyup fahiş fiyata sattıklarını, daha fazla özellik ekleyerek daha düşük fiyata satıyor. Sonuçta cep telefonlarına konabilen günümüz özellikleri de belli, seninkine benzemesin diye ne yapsın, küre şeklinde mi yapsın?
Böyle dava olmaz!!! :evil: Değil mi Fatih? :)
Sevgiler.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen argyle tarih 09 May 2011, 19:42

Ha, şu olur bak (aklıma gelmişken :) );
Materia 2. nesil diye kalkar adam arka camı Cube'nin aynısı yapar piyasaya çıkarırsa, Nissan da bunu patentlemiş ise (ki onun gibi birşeyler yapmışlardır zira o enteresan -ama bence güzel- arka cam tasarımını sadece "şekil olsun" diye yaptıklarını açıklamışlardı) dava açar ve kazanır.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 May 2011, 22:49

argyle yazdı:(SonCuoreci arkadaşım, Fabia olmasın o, ben yeni Felicia görmedim),

Doğrudur, dalgınlıkla Fabia'yı Felicia yazmışım. Teşekkürler düzelttiğin için...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen darkbreaker tarih 09 Haz 2011, 23:54

14.750 ye sattım arkadaşlar :( ankaradan geldiler alamaya. 2 çocuk olayı olmasa ki hiç düşünmüyorduk 2 sene daha gezecektim fıstığımla olmadı siz değerini bilin iyi bakın yawrularunuza arkadaşlar.
darkbreaker

Mesajgönderen hasan17 tarih 10 Haz 2011, 00:06

darkbreaker yazdı:14.750 ye sattım arkadaşlar :( ankaradan geldiler alamaya. 2 çocuk olayı olmasa ki hiç düşünmüyorduk 2 sene daha gezecektim fıstığımla olmadı siz değerini bilin iyi bakın yawrularunuza arkadaşlar.

hayırlı olsun.umarım temiz ve seni tatmin edebilecek bir araca bir an önce kavuşursun. 115 ps ceed' benimde dikkatimi çekmiyor değil :D selamlar..
Kullanıcı avatarı
hasan17

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir