Merhaba,bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Re: Merhaba,bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 14 Eyl 2011, 13:18

Merhaba Hasan Bey,

Özaydın iyidir. Arabamı gerek boya, gerek kaza sonrası tamirat, gerekse periyodik bakım için 4-5 kere götürmüşüğüm var. Memnun kalmıştım.

Bu iyi haberdi.

Kötü haber ise şu:
Bahsini ettiğiniz teknik detaylar o aracın Türkiye'de belkide tek olduğunu gösteriyor. Sirion'lar Türkiye'ye 2003 yılında getirilmeye başladılar ve 1.3 tek motor seçeneği ile. Oysa Sirion daha önce başka ülkelerde satılmaktaydı. Yani bu araba ya bir şekilde tek olarak Türkiye'ye girdi o yıllarda, ya da gümrükten falan getirildi bir gurbetçi tarafından. Bunda kötü ne var derseniz, o da şudur. Arabanın ilanda yazan özelliklere sahip olup olmadığını söylemenin imkanı yok. Serviste didik didik etmeniz lazım. Onun yanı sıra arabanın bazı parçalarını bulamama olasılığınız kuvvetle muhtemeldir. Eğer yanılmıyorsam o arabanın konsolu bile diğer Sirion'lardan farklı idi.

Bir Cuore var. O da 1999 model. Türkiye'de tek, o kasadan başka yok. Sahibiyle uzun uzun konuşup arabanın geçmişini öğrenmiştim. Sizinki de muhtemelen aynıdır.

1999 yılındaki Autoshow'a katılmış Daihatsu ve birkaç araba getirmiş fuara haliyle. Sonra o arabaları geri götürmemiş ve Türkiye'de satmışlar. Dolayısıyla o Cuore bu araçlardan biriymiş. Bence sizin bulduğunuz bu Sirion'da ikincisidir. Açıkçası ben olsam, araba temizse alırdım, zaten özel bir araba olan Sirion'un iyice özel bir varyasyonunu bulmuşsunuz ama bazı parça sıkıntılarını yaşama ihtimaliniz olduğunu (yurt dışı siparişle temin edilir ancak o da birkaç hafta sürer), unutmamanız gerek.

Umut
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Re: Merhaba,bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var

Mesajgönderen Hasan Tiryaki tarih 14 Eyl 2011, 14:17

Umut Bey ve mesajıma cevap veren diğer tüm arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim.

Son mesajda Umut Bey'in dediği gibi bahsettiğim araç belki de Türkiye'de sadece bir tane...Bu durum avantajla birlikte daha çok dezavantaj getiriyor sanırım. :( Ancak daha önce de dediğim gibi Çekmeköy'deki yetkili servisten ekspertiz raporu almadan araba hakkında karar vermek çok zor... Arabanın tüm ekipmanlarını titizlikle inceleteceğim ve ayrıca yedek parça durumu ne alemde iyice öğreneceğim. Eğer her şey olumlu ise ve eğer nasipse bu arabayı almak istiyorum. Biliyorum 2. el piyasası çok durgun ama ben zaten arabayı aldıktan sonra en az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum, ondan sonrasına da bakarız artık...İşten güçten vakit bulup bir türlü karşıya gidemediğim için bu iş sürüncemede kaldı ama Allah'tan bir terslik olmazsa önümüzdeki hafta başı bu işi halledeceğim. Ekspertiz raporunu sizlerle de paylaşırım... :o

Görüşmek üzere, saygılarımla...
Hasan Tiryaki

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Önceki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir