Merhaba Hasan Bey,
Özaydın iyidir. Arabamı gerek boya, gerek kaza sonrası tamirat, gerekse periyodik bakım için 4-5 kere götürmüşüğüm var. Memnun kalmıştım.
Bu iyi haberdi.
Kötü haber ise şu:
Bahsini ettiğiniz teknik detaylar o aracın Türkiye'de belkide tek olduğunu gösteriyor. Sirion'lar Türkiye'ye 2003 yılında getirilmeye başladılar ve 1.3 tek motor seçeneği ile. Oysa Sirion daha önce başka ülkelerde satılmaktaydı. Yani bu araba ya bir şekilde tek olarak Türkiye'ye girdi o yıllarda, ya da gümrükten falan getirildi bir gurbetçi tarafından. Bunda kötü ne var derseniz, o da şudur. Arabanın ilanda yazan özelliklere sahip olup olmadığını söylemenin imkanı yok. Serviste didik didik etmeniz lazım. Onun yanı sıra arabanın bazı parçalarını bulamama olasılığınız kuvvetle muhtemeldir. Eğer yanılmıyorsam o arabanın konsolu bile diğer Sirion'lardan farklı idi.
Bir Cuore var. O da 1999 model. Türkiye'de tek, o kasadan başka yok. Sahibiyle uzun uzun konuşup arabanın geçmişini öğrenmiştim. Sizinki de muhtemelen aynıdır.
1999 yılındaki Autoshow'a katılmış Daihatsu ve birkaç araba getirmiş fuara haliyle. Sonra o arabaları geri götürmemiş ve Türkiye'de satmışlar. Dolayısıyla o Cuore bu araçlardan biriymiş. Bence sizin bulduğunuz bu Sirion'da ikincisidir. Açıkçası ben olsam, araba temizse alırdım, zaten özel bir araba olan Sirion'un iyice özel bir varyasyonunu bulmuşsunuz ama bazı parça sıkıntılarını yaşama ihtimaliniz olduğunu (yurt dışı siparişle temin edilir ancak o da birkaç hafta sürer), unutmamanız gerek.
Umut