Merhaba,bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Merhaba,bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var

Mesajgönderen hkn.drc tarih 22 Tem 2011, 11:33

Öncelikle aranızda olmak çok güzel ve dahası sizleri tanımamda ki rolü üstlenen Sirion'uma da sonsuz teşekkürler :) Ben daha çok yeni bir Sirion sahibiyim,aslında eşim binsin die almıştım lakin ben bırakmıyorum ki kadıncağız binsin :D Öncelikle çok temiz bir araç denk geldi bana,yani çok farklı modeller ve yüksek fiyatlar düşünürken bu aracı aldım.Aracım 2005 model 27.000 km' de 1.3 touring modeli.Fren sistemi iyi durumda,performansı beni çok şaşırttı ki şehir içi için harika bir serilik,klima zatürre etmez ama maşallah iyi :) tabi şu da olsaydı yada şöyle olsaydı dediğim eksiklikleri de var fakat birazda tamahkar olmak lazım,özellikle sirion'a karşı :D benim sizlere danışmak istediğim,aracın içinde ve dışında kullanabileceğim aksesuarlar varmıdır? nereden temin edebilirim? Kazasız belasız Sirion'lu günler diler,saygılarımı sunarım...
hkn.drc

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Merhaba,bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 22 Tem 2011, 13:06

Merhaba,
Aramıza hoşgeldiniz, aracınızı iyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Gerçekten söylediğiniz kadarıyla araç temiz gibi görünüyor.
Forumumuzda aktif bir üye olmanız dileğiyle....
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen argyle tarih 22 Tem 2011, 14:48

Hoşgeldiniz.
Aracınız hayırlı olsun. Biraz daha bilgi verebilmeniz mümkün müdür? Ne renk, kaça aldınız, otomatik mi, düz mü, nerede yaşıyorsunuz, vs gibi? Bir de aksesuar derken? Jant olabilir, kolçak olabilir, bunları mı kastediyordunuz?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen hkn.drc tarih 22 Tem 2011, 14:52

Çok teşekkür ederim. Aracı zenginleştirmeye çalışıyorum ama bir önceki msjımda da belirttiğim gibi piyasa da aracımızın aksesuarı bulunmuyor.Gerçi aksesuar olarak ne yaptırabilirim onu da bilmiyorum,bu konuda önerilere açığım arkadaşlar. Bir de aracın jantlarını değiştiricem,biraz geniş görünsün istiyorum lastikler,ideal ölçüler nedir? Saygılarımla
hkn.drc

Mesajgönderen argyle tarih 22 Tem 2011, 14:57

Geniş lastik yakıt masrafı demek. Tavsiye etmem, bence küçük arabada geniş taban çok iyi durmaz. Kendi ölçüleri 165/65/R14.
Sorularıma cevap? :)
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen serdarsword tarih 22 Tem 2011, 16:09

ARACINIZ HAYIRLI OLSUN ARAMIZA HOŞGELDİNİZ.
ANLADIĞIM KADARIYLA ARACINIZI UFAK TEFEK MODİFİYE ETMEK İSTİYORSUNUZ.LASTİKLERİN ORJİNAL EBADI DIŞINDA KULLANIRSANIZ TABİKİ SARFİYAT BİR MİKTAR ARTACAKTIR.BİZİM ARAÇLARA 16-17 İNÇ JANT TAKANLAR DUYDUM VE GÖRDÜM FAKAT ARKAYA BİRİ YADA BİRİLERİ OTURDUĞUNDA SÜRTME YAPABİLİYOR.MAALESEF ARAÇLARIMIZA UYGUN SPOR TİP AMORTİSÖR VE YAY TÜRKİYE DE YOK EN AZINDAN BEN GÖRMEDİM ,ŞAYET OLSA İLK DENEYECEKLERDEN BİRİYİM.
LASTİĞİ BÜYÜTECEKSENİZ 185-55-15 EBADINI ÖNEREBİLİRİM EN AZINDAN SÜRTME YAPMAZ,ZEVKİNİZE GÖRE ÇELİK JANT TAKARSINIZ BİRDE.
BUNUN DIŞINDA MODİFİYE VE AKSESUAR TAMAMEN CEBİNİZ VE HAYAL GÜCÜNÜZLE SINIRLI :D
SİTEMİZDEKİ FOTOĞRAFLARA BAKARAK DA FİKİR SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ.
UNUTMADAN KENDİNİZİ SOHBET TANIŞMA BÖLÜMÜNDE TANITIRSANIZ SEVİNİRİZ.
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen hkn.drc tarih 22 Tem 2011, 17:25

Tekrar merhaba,öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.Hakan ismim, Eskişehir de ikamet ediyorum,özel bir şirkette yöneticiyim.Aracımı üst modellerin satıldığı bir galeriden aldım,daha önce de dediğim gibi farklı markaları düşünüyordum ve çok daha fazla bir parayı gözden çıkarmıştım.Lakin bu araç rütbeli bir askeri personelin eşi tarafından kullanılıyormuş.27.000 km'de aldım,15.500TL' de bitirdik pazarlığımızı,metalik gri renkte,2005 model 1.3 touring.
Eskişehir de de modifiye meraklısı çok,bu tarz malzemelerin satıldığı dükkanlarda epeyce fazla lakin ufak bir araştırma yaptım ve netice de bizim araçlara göre anahtarlık dahi bulamadım :) bu arada fazla anahtarlığı olan varsa makbule geçer :D Aracın lastiklerini değiştirmem gerek,hala üzerinde kar lastikleri mevcut, bu arada verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim lastikleri tavsiye ettiğiniz değer aralıklarında seçeceğim.Kolçak istiyorum,dediğim gibi içeriyi biraz zenginleştirmek lazım :) Saygılar herkese...
hkn.drc

Mesajgönderen argyle tarih 23 Tem 2011, 21:55

İyi almışsınız, bir kazası neyin yoksa gayet iyi.
Otomatik vites ve benzinli herhalde, kolçak dediğinize göre. Gerçi düz vitesliler de kolçak taktırıyor, beni ayar ederdi o, yer yok vitesin arkasında pek, kolum molum deyerdi ikide bir.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 24 Tem 2011, 12:52

Arkadaşımıznki manuel..Bahsettiği aracı görmüştüm sahibinden.com da; hayırlı solsun..Hkn.drc beyefendi Bugün 18.30 da Eskişehir garında olacağım..Oradan da İnönü ye geçmek amaçlı otogara geçeceğim, saat 19.00 minibüsüne yetişmeye çalışacağım..Bu aralıkta otogarda ya da tren garında olabilecek iseniz size bende fazla olan bir tane Daihatsu anahtarlık var onu getirebilirim..Yanlız saat 4 e kadar bana buradan ulaşmanız gerekiyor..Bilginize...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen argyle tarih 24 Tem 2011, 20:39

FaTiH,
Daihatsu anahtarlık nasıl birşey ya?
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen anzerli tarih 25 Tem 2011, 19:06

aramıza hoşgeldin. yeni aracın hayırlı olsun. güle güle kullan...
İyiler Daima Kazanır...
Kullanıcı avatarı
anzerli

Mesajgönderen Hasan Tiryaki tarih 08 Eyl 2011, 16:18

Merhabalar! Aranıza bugün katıldım, ben de Daihatsu severlerin arasına katılmak üzereyim... :D Eski kasa bir Daihatsu Sirion almayı düşünüyorum, eşim de ben de acemi olduğumuz için ilk arabamızın uygun fiyatlı, ekonomik ve küçük olmasını istedik. Araçla ilgili araştırma yaparken forumlarda Umut Bey'in yazılarına sıkça rastladım. Hatta kendisi başka bir forum sitesinde kendisinin de bir forum sitesi açacağını yazmış, demek ki o site burası... :) Kendisinin ve diğer Daihatsu kullanıcılarının tecrübelerine benim de ihtiyacım var. Zamanı olan arkadaş varsa aşağıdaki sorularımı cevaplayabilir mi acaba?

Aracın Özellikleri:

Fiyat: 10.000 TL civarı
Model: 1999 Daihatsu Sirion 1.0 (Sahibi 2001 trafiğe çıkışlı olduğunu söylüyor ama bu ne getirir bilemiyorum.)
Km: 175.000
Renk: Füme
Motor: 1.000 CC, 3 Silindir
Vites: Manuel
Genel Özellikler: ABS, Hava Yastığı (Sürücü ve Yolcu), Merkezi Kilit, Immobilizer, Isofix, Alarm, Elektrikli Ön ve Arka Camlar, Kumaş Koltuk, Analog Klima, Ayarlanabilir ve Hidrolik Direksiyon, Elektrikli ve Katlanır Aynalar, Otomatik Kararan Dikiz Aynası, Park Sensörü (Arka), Krom Ön Izgara, Alaşımlı Jantlar, USB-AUX Radyo/CD Çalar
Sahibinin Dilinden:
RUHSAT SAHİBİNDEN 2001 TRAFİĞE ÇIKIŞLI 1000 CC 3 SİLİNDİRLİ ÇOK EKONOMİK (5 LT./100 KM) FULL DAIHATSU SİRİON
KLİMA-ABS-ÇİFT AİRBAGLİ FULL ARAÇ.
12.12.2010 TARİHİNDE 4 ADET ALÜMİNYUM JANT VE SIFIR LASTİK TAKILMIŞTIR. MOTOR YAĞI, YAĞ FİLTRESİ, HAVA FİLTRESİ, BUJİLER, ÖN VE ARKA FREN BALATALARI, ŞANZUMAN YAĞI, TÜM BAKIMLARI YENİ YAPILMIŞTIR. HİÇ BİR MASRAFI YOKTUR. 6 AYLIK VERGİSİ 60 LİRADIR. ÇALIŞMAYAN AKSAMI YOKTUR. HEMEN SATIŞI VERİLİR.TÜM BAKIMLARI YETKİLİ SERVİSTE YAPILMIŞTIR.
ARAÇ ÇİZİKLERDEN DOLAYI KOMPLE BOYALIDIR(TAVAN HARİÇ). KESİNLİKLE HASARI YOKTUR. ŞUAN BAZI BÖLGELERİNDE UFAK ÇİZİKLER MEVCUTTUR.
FİYAT SONDUR. ACİL SATILIKTIR.

Evet arkadaşlar, belki fazla uzattım ama sorularıma rahat cevap verebilmeniz için elimdeki tüm bilgileri yukarıda yazdım. Aracı almaya gittiğimde "akyıldız" yetkili servisinde muayene ettireceğim ama sizlerden alacağım cevap da çok önemli, sizce bu arabayı almalı mıyım?

İkinci sorum da şu; Daihatsu'nun 2013 yılında Türkiye'den çekileceğini duydum. Bu durum yedek parça ve 2. el piyasasını nasıl etkiler sizce?

Son sorum da şu şekilde; ben Beylikdüzü'nde oturduğum için bana en yakın Daihatsu servisi "Özaydın (E-5 Karayolu Üzeri Kabristan Mevkii Mimarsinan Büyükçekmece / İstanbul)"...Bu servise daha önce giden oldu mu? Teknik personel ve müşteri memnuniyeti yönünden ne durumda?

Arabalar konusunda hiç tecrübem yok, ilk aracım olacağını ve acemi olduğumu da düşünerek bana cevap verebilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim, saygılarımla...
Hasan Tiryaki

Mesajgönderen serdarsword tarih 08 Eyl 2011, 18:49

Hasan bey öncelikle aramıza hoş geldiniz.Aracı almaya karar verirseniz umarım aktif bir üye olursunuz zira sorduğu sorunun cevabını aldıktan sonra kendisinden haber alamadığımız epeyce üyemiz var :cry:
Neyse gelelim sorularınıza,almayı düşündüğünüz araç öyle zannediyorumki türkiye yolların da bolca yoktur.
Hem 1.nesil hem 1.000 cc motor en azından ben bolca görmedim genelde 1.000 cc motor 2.nesil sirionlar da daha çok karşımıza çıkıyor.
Aracın resimlerine sahibinden de baktım uzun bir süredir duruyor ilan sanırım.Boyalı olduğu için temiz duruyor :D motorunun ne durumda olduğunu ancak servis söyleyebilir çok yol yapmış olması motoru kötü anlamına gelmez.
Şimdi olaya şöyle yaklaşın aracın pert kaydı yoksa motoru ve yürüyen aksamının da servis iyi olduğunu teyit ederse alınabilir.Ama sizin amacınız bir süre kullanayım sonra satarım gibi ise o zaman biraz zorlanabilirsiniz bakın satamazsınız demiyorum yanlış anlaşılmasın.Aracın hem komple boyalı oluşu hem de sizin de kullanımınızla yapacağı km nin fazlalığından dolayı.
Fakat alıp uzun yıllar ben de kullanırım diyorsanız araca iyi baktıktan sonra sizi yarı yolda bırakacak bir marka değildir Daihatsu.
Ülkemizde şahinin doğanın yada hiçbir özelliği olmayan diğer araçların abartılı fiyatlara satıldığını düşünürsek almayı düşündüğünüz araç onların yanın da ucuz kalır.
Daihatsunun Türkiyeden çekilmesi tabiki kötü ve üzücü ama servis hizmeti devam edecek sonuçta Türkiye yollların da dolaşan araçları var.Rover ı düşünün o markanın da artık satışı yok sahipleri ne yapsın hepsi araçları çöpemi atsın demekki parça ve servis hizmeti alabiliyorlar ki binmeye devam ediyorlar.
Servis konusun da İstanbul daki arkadaşlar daha iyi yardımcı olur.
Araç konusun da son söz sizindir kendi servisine iyice gösterin test edin içinize sinerse hayırlı olsun biraz daha pazarlık yapın diyecem ama daha aşağı inmez sanırım sahibi.
İyi günler dilerim...
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen Hasan Tiryaki tarih 09 Eyl 2011, 08:44

Araçta herhangi bir kaza yoksa almayı düşünüyorum inşallah...Alınca da merak etmeyin forumda aktif olurum, eminim ki aldıktan sonra da soracak çok sorum olacak...

Aldıktan sonra gerçekten keyif alabilirsem aracı uzun yıllar satmayı düşünmüyorum. En kötü ihtimalle 2. bir araç alsam dahi sirion hafta sonu arabası olarak kalır kerhalde... :D

İlginiz ve zaman ayırdığınız için çok teşekkürler...
Hasan Tiryaki

Mesajgönderen argyle tarih 11 Eyl 2011, 20:27

Hasan Bey,
o aracın ilanı benim hatırladığım yaklaşık 5 aydır duruyor, aynı fiyattı o zaman da.
Servise iyi tetkik ettirin derim.
Sorun olmadığına dair teyit alırsanız karar sizin.
Diğer iki sorunuzun cevabı forumda ve sitede mevcut. Lütfen inceleyin.
Doğrudan foruma giriyor sanırım insanlar, Daihatsuaskina.com sitesine girerseniz anasayfada Daihatsu Türkiye mümessilinin açıklaması var, okuyun.
Hayırlısı olsun.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Sonraki

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir