Merhabalar! Aranıza bugün katıldım, ben de Daihatsu severlerin arasına katılmak üzereyim...

Eski kasa bir Daihatsu Sirion almayı düşünüyorum,
eşim de ben de acemi olduğumuz için ilk arabamızın uygun fiyatlı, ekonomik ve küçük olmasını istedik. Araçla ilgili araştırma yaparken forumlarda Umut Bey'in yazılarına sıkça rastladım. Hatta kendisi başka bir forum sitesinde kendisinin de bir forum sitesi açacağını yazmış, demek ki o site burası...

Kendisinin ve diğer Daihatsu kullanıcılarının tecrübelerine benim de ihtiyacım var. Zamanı olan arkadaş varsa aşağıdaki sorularımı cevaplayabilir mi acaba?
Aracın Özellikleri: Fiyat: 10.000 TL civarı
Model: 1999 Daihatsu Sirion 1.0 (Sahibi 2001 trafiğe çıkışlı olduğunu söylüyor ama bu ne getirir bilemiyorum.)
Km: 175.000
Renk: Füme
Motor: 1.000 CC, 3 Silindir
Vites: Manuel
Genel Özellikler: ABS, Hava Yastığı (Sürücü ve Yolcu), Merkezi Kilit, Immobilizer, Isofix, Alarm, Elektrikli Ön ve Arka Camlar, Kumaş Koltuk, Analog Klima, Ayarlanabilir ve Hidrolik Direksiyon, Elektrikli ve Katlanır Aynalar, Otomatik Kararan Dikiz Aynası, Park Sensörü (Arka), Krom Ön Izgara, Alaşımlı Jantlar, USB-AUX Radyo/CD Çalar
Sahibinin Dilinden:RUHSAT SAHİBİNDEN 2001 TRAFİĞE ÇIKIŞLI 1000 CC 3 SİLİNDİRLİ ÇOK EKONOMİK (5 LT./100 KM) FULL DAIHATSU SİRİON
KLİMA-ABS-ÇİFT AİRBAGLİ FULL ARAÇ.
12.12.2010 TARİHİNDE 4 ADET ALÜMİNYUM JANT VE SIFIR LASTİK TAKILMIŞTIR. MOTOR YAĞI, YAĞ FİLTRESİ, HAVA FİLTRESİ, BUJİLER, ÖN VE ARKA FREN BALATALARI, ŞANZUMAN YAĞI, TÜM BAKIMLARI YENİ YAPILMIŞTIR. HİÇ BİR MASRAFI YOKTUR. 6 AYLIK VERGİSİ 60 LİRADIR. ÇALIŞMAYAN AKSAMI YOKTUR. HEMEN SATIŞI VERİLİR.TÜM BAKIMLARI YETKİLİ SERVİSTE YAPILMIŞTIR.
ARAÇ ÇİZİKLERDEN DOLAYI KOMPLE BOYALIDIR(TAVAN HARİÇ). KESİNLİKLE HASARI YOKTUR. ŞUAN BAZI BÖLGELERİNDE UFAK ÇİZİKLER MEVCUTTUR.
FİYAT SONDUR. ACİL SATILIKTIR.Evet arkadaşlar, belki fazla uzattım ama sorularıma rahat cevap verebilmeniz için elimdeki tüm bilgileri yukarıda yazdım. Aracı almaya gittiğimde "akyıldız" yetkili servisinde muayene ettireceğim ama sizlerden alacağım cevap da çok önemli,
sizce bu arabayı almalı mıyım?İkinci sorum da şu; Daihatsu'nun 2013 yılında Türkiye'den çekileceğini duydum. Bu durum yedek parça ve 2. el piyasasını nasıl etkiler sizce?
Son sorum da şu şekilde; ben Beylikdüzü'nde oturduğum için bana en yakın Daihatsu servisi "Özaydın (E-5 Karayolu Üzeri Kabristan Mevkii Mimarsinan Büyükçekmece / İstanbul)"...Bu servise daha önce giden oldu mu? Teknik personel ve müşteri memnuniyeti yönünden ne durumda?
Arabalar konusunda hiç tecrübem yok, ilk aracım olacağını ve acemi olduğumu da düşünerek bana cevap verebilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim, saygılarımla...