motor arıza ışığı yanıp sönmesi

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Re: motor arıza ışığı yanıp sönmesi

Mesajgönderen argyle tarih 29 Oca 2012, 19:01

Onu yaparlar, bir de boğaz kelebeği ve oksijen sensörü temizliği yaparlar işte. 20 TL az bir ücret olduğu için o paraya ne yaptı diye sordum.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen kurt17 tarih 30 Oca 2012, 23:35

bu gün sorunu çözdük sanırım obd soketine gelen kablonun elektrik getiren tarafında bi sorun vardı usta harici bir yerden elektrik vererek soketi aktif hale getirdi ve arabanın beynine girdi iki hata varmış birisi oksijen sensörü hatası diğeride dışarıdan gelen hava sıcaklığını ölçen bir hata emiş hava scaklığımı ne yazıyodu onunda hava filitresine bağlı bir soketi var o çıkık mış onu yerine takti usta sanırım lpg takılırken çıkı kaldı ve hataları sildi ışık sönmedi en son akşam altı gibi eve geldim yanmıyodu .kardeş birde şunu sorayım bu difransiyel kilidinin normal sürüşten farklılıkları ne oluyor nasıl anlicem difransiyeller kilitnediğini panelde ışığının yanması difransiyel kilidinin çalıştığnamı işarettir.
Kullanıcı avatarı
kurt17

Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen kurt17 tarih 30 Oca 2012, 23:36

yukarda ışık sönmedi yazmışım ışık söndü akşam altı gibide eve geldim yanmıyodu
Kullanıcı avatarı
kurt17

Mesajgönderen malialp tarih 31 Oca 2012, 00:14

Arıza lambası sorununun çözüldüğüne sevindim. Diffkilit ışık yanıyorsa aktiftir. Çamur, kar vb. zemin dışında kullanılmamalıdır kesinlikle. Ve aktif durumdayken direksiyon tam sağ veye sol yapılıp hareket edilmemelidir, bu durum aks kesmesine sebep verebilir. Ayrıca aktifken asfaltta yol tutuş dengesizleşebilir.
Daihatsu Aşkına!
2005 SX AC MT TERIOS (ATOM KARINCA)
malialp

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen kurt17 tarih 31 Oca 2012, 02:34

malialp kardeşim saol verdiğin bilgler için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
kurt17

Mesajgönderen argyle tarih 31 Oca 2012, 12:29

Diferansiyel kilidiyle ilgili forumda çokça bilgi var.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen trubulans tarih 12 Şub 2012, 22:06

benim araçta yokuş çıkarken ve düz yolda hızlı gidince yandı servise götürdüm. sensör değişmesi gerekir dedi. söndürdü 3 gün sonra yine yandı, gittim bu sefer yakıttan kaynaklanabilir dedi. bor katkı aldım 15 tlye, değişen bir şey olmadı. speedyden ücretsiz çekap kazandım, galiba motorun kapağını dahi açmamışlar, arıza ışığı yanıyor bakabilir misiniz dedim bakmak 30 tl dediler :) neyse tmm bakın dedim usta makinayı taktı , hiç güncellenmemiş galiba ya da hiç daihatsu oraya gitmemiş, makinada sadece delta çıkıyor (kamyon). yarın kutup başlarını çıkarmayayı deneyeceğim.
Kullanıcı avatarı
trubulans

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 12 Şub 2012, 22:36

iyi de trubulans cihazı taktıklarında OBD ye arıza kodu göstermesi gerekiyor; çıkmıyor mu!?? Çıkıyorsa ne çıkıyor, paylaşmadılar mı sizinle net olarak!?
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen trubulans tarih 12 Şub 2012, 23:19

dediğim gibi yetkili serviste ilk ışıkta sensörden deiler, ikinci kez gittiğimde yakıttan olabilir dedi. yani yetkili servis aracın arızasını net olarak söyleyemedi maalesef.
Kullanıcı avatarı
trubulans

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen FaTiH tarih 13 Şub 2012, 00:57

Sana ters biliyorum ama Akyıldız a git dostum..!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen mustafa tarih 13 Şub 2012, 14:07

kurt17 yazdı:argyle kardeşim arabayı yeni aldığım için bosch servisine gittim yağını suyunu ve diğer bakımlarını yaptırdım tabi ustaya arıza ışığının yandığını söyledim gaz ayarı yaptı ve sonra ben daha çok iyi bilemiyorum arabanın içinden beynine girmek için bir soket varmış oraya bir cihaz bağladı bunu arıza lambasının neden yandığını ve arızayı silmek için yapmış fakat arabanın beynine girmek için kendi cihazını taktığı sokete elektrik gelmiyormuş arabanın beyninden gelen sokete elektrik gelmediği için ustanın arıza tesbiti yada arızayı silmek için taktığı cihazda çalışmadı.tabi o cihaz çalışmayınca arıza tesbiti yani arıza lambasının neden yandığı ve arabanın beynindeki arızayı silmekte mümkün olmadı.usta şimdi arabanın beyninden gelen sokete neden elektrik gelmediğini çözecek sonra inşaallah arıza lambasının neden yandığı ve beyindeki arıza silme durumu sözenebi konusu olabilecek anladığım kadarıyla.bu günde şanssızlık bosch sevris çok yoğundu ustada bana müsait bir zamanda buna bakalım aceleye getirmeyelim biraz uzun bir iş olacak dedi.diğer yapılan işlemler:
1-yağ değişimi 10/40 : 60 tl
2-bir adet dualup motor koruyucu: 10 tl
3-bir adet silgi suyu :fiyatını unuttum
4-bir litre antifiriz : 7 tl
5-gaz ayarı : 20 tl
TOPLAM : 102 tl tuttu hepsi kardeşim

çanakkaleli kardeş merhaba,
genelde tecrübe ve teknik bilgilerin anlatıldığı kısımları formda hep takip ederim yeni birşeyler öğrenebilirmiyim diye. benim teriosum yok ama olmasını çok istiyorum. bildiğim kadarıyla daihatsunun tüm araçlarında 5w-30 tam sentetik yağ kullanılması tavsiye ediliyor. bence bunun dışında yağ kullanma. yağını ustaların insiyatifine bırakma kimi bilgisizlikten kimi ucuzluğundan faklı yağlar kullanırlar. bu nedenle yağını her zaman kendin götür. birde bosch car servisler bizim japonlara, helede daihatsu lara çok yabancılar. ben bursadaki bosch servisin birtanesine yağ değişimi için gittiğimde, çalışanlar ilk defa micra gördüklerini söylediler. çoğu daihatsu markasını bile bilmiyor. acizane tavsiyem anlamayan kişilere aracınızı elletmeyin. bizim bu araçları kullananlar değil cahil usta geçinenler bozar. senin ustanada lafım yok ama anlasa şu soğuk günlerde tutupta arabana 10-40 yarı sentetik yağ koyuyorsa oda anlamıyor demektir. bence en kısa fırsatta serviste yağ filtresiyle birlikte 5w-30 tam sentetik yağ ile değiştirmeniz. daha yeni değiştiği için kıyamassanız, bu yağla arcınız daha çok yakıt tüketir, tüketimden doğan fark zaten yağ fiyatından kat kat fazladır. aracınızı balıkesirdenmi aldınız bej rengimi. hayırlı olsun.
mustafa

Model: Cuore

Mesajgönderen torossediri tarih 13 Şub 2012, 21:43

Belirttiğiniz gibi servis olmayan yerde işten anlayan usta bulabilmek büyük problem.

Bugün aküyü değiştirdim uzaktan kumanda devre dışı kaldı sizce neden olmuş olabilir?
torossediri

Mesajgönderen kurt17 tarih 13 Şub 2012, 22:06

merhaba mustafa kardeşim verdiğin bilgiler için sağol allah razı olsun .kardeşim ilk defa bir teriosa biniyorum tabi aracın baya bir yabancısıyım sanki araç banada biraz fazla yakıyor gibi geliyor tabi sizin yazdığınıza göre muhtemelen yağdan kaynaklanıyor105 km de 40 tl lpg tüketimi var şehir içinde tabi bu kullanım tek seferde değil yaklaşık bir hafta gibi bir sürede.
mustafa kardeşim aracı balıkesir akçaydan aldım şampanya rengi.
oradan aldığımı tahminmi ettiniz yoksa araç hakkında bir bilgiye sahipmisiniz :?: trafik kayıtlarına göre ilk sıfır olarak bandırmadan alınmış 4 yıl kullanımdan sonra gönene geçmiş ordan akçaya geçmiş ordanda ben aldım kardeşim
Kullanıcı avatarı
kurt17

Mesajgönderen argyle tarih 14 Şub 2012, 14:07

Torossediri,
akü sökülünce yani elektrik kesilince alarm sıfırlanır. Forumda tekrar frekans tanıtma ile ilgili bilgi mevcut.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen torossediri tarih 14 Şub 2012, 20:09

Teşekkürler hocam bilgi için.
torossediri