Motor Temizleme katkısı ve Kullanılan Yağ

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Motor Temizleme katkısı ve Kullanılan Yağ

Mesajgönderen cccengiz tarih 07 Tem 2008, 12:03

Arkadaşlar, iki konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Birincisi;
Bizim Sirionlarda (2004 benimki) hangi yağı kullanmalıyız. 0-40 mı, 10-40 mı, yarı sentetik mi, tam sentetik mi. Özellikle tavisye edebileceğiniz ya da önereceğiniz bir marka var mı? Varsa bu markanın hangi ürünü.

İkincisi;
Dün akşam Ümraniye Carrefour da bulunan Speddy Oto da bir usta, motor iç temizliği için katkı maddeleri olduğunu , bu katkı maddelerinin hem motoru temizleyip hem de piston keçelerini yumuşatarak , performansı arttırdığını , ve arabayı rahatlattaığını söyledi. Bu konuda bahsettiği katkı maddesi nedir? Bir fikriniz var mı? Yoksa bu konuda sizin çnerebileceğiniz bir katkı maddesi var mı. Yağ değişiminden önce motora bu katkı maddesini katıp, 15 dk çalıştırıyormuşsunuz ve sonra boşlatıp yeni yağı koyuyormuşsunuz.
Bu iki konu hakkındaki yardım ve bilgiledirmeniz için şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.
cccengiz

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Motor Temizleme katkısı ve Kullanılan Yağ

Mesajgönderen cccengiz tarih 08 Tem 2008, 11:47

Arkadaşlar Sağolsun Fatih'le bu konuyu uzun uzun konuştuk. Yağ konusunda son zamanlarda epey bi haşır neşir olduğu için Fatih bana gerekli bilgileri verdi. Ayrıca kullanmamız gereken önerilen yağın ne olduğunuda forumda kısa bir arama ile buldum . İlker abi belirtmiş.
Konu daha önce dönen bi muhabbete geldi bende. Şimdi bor power deneyeceğim en kısa zamanda. Öncelikle Fatihin dediği sakura marka filtreyi alacağım. sonra yağ ve filtre değişimi ve bor power.
cccengiz

Mesajgönderen cccengiz tarih 08 Tem 2008, 12:11

Fatih'le konuştuk dedim ama konuşmamızın içeriğini bu konuda sıkıntı yaşayıp bilgi edinmek isteyenler de faydalansın diye bir de yazılı olarak belirtmek istedim. Gün gelir bir Daihatsu aşığı aynı konuda bilgi edinmek isterse, bu başlık görevini yerine getirsin.

Benim herhangi bir araştırmam yapmadan ve kullanım kitapçığımında olmayışından dolayı dire sorduğum yağ konusunda, Sirionun kullanım kitapçığında tavsiye edilen yağ 5-30 w tam senetetik yağ. tabi bunun yanında 10-40 ya da diğer yağlarda kullanılabilir. ama ideal olan 5-30 w. fatihlr paylaştığımız bir diğer konu ise , BORPOWER konusu idi. Fatih yağ konusunda Castrol EDGE 5-30, yada Castrol Magnatec 10-40 kullanabileceğimi söyledi. Ama dikkat etmemiz ereken konunun aldığımız ürünün üzerinde farklı maddelerle karıştırıldığında olası durumlarla ilgili uyarı yazılarına dikkat etmemiz gerektiği. 5-30 tam senetetik bir yağ olduğu için sanırım bu ürünlerin üzerinde başka maddelerle karıştrmanın sakıncaları belirtiliyormuş. ben 10-40 yağ almaya ve bu yağa BOR POWER eklemeye karar verdim.

Ayrıca bir de Fatihhin dediği hava filtersini deeyeceğim belirttiğim gibi. Sonuçlar sizlerle paylaşılacaktır. En kısa sürede yaparsam eğer ;)
cccengiz

Mesajgönderen Doorman tarih 08 Tem 2008, 12:41

cccengiz yazdı:Fatih'le konuştuk dedim ama konuşmamızın içeriğini bu konuda sıkıntı yaşayıp bilgi edinmek isteyenler de faydalansın diye bir de yazılı olarak belirtmek istedim. Gün gelir bir Daihatsu aşığı aynı konuda bilgi edinmek isterse, bu başlık görevini yerine getirsin.

Benim herhangi bir araştırmam yapmadan ve kullanım kitapçığımında olmayışından dolayı dire sorduğum yağ konusunda, Sirionun kullanım kitapçığında tavsiye edilen yağ 5-30 w tam senetetik yağ. tabi bunun yanında 10-40 ya da diğer yağlarda kullanılabilir. ama ideal olan 5-30 w. fatihlr paylaştığımız bir diğer konu ise , BORPOWER konusu idi. Fatih yağ konusunda Castrol EDGE 5-30, yada Castrol Magnatec 10-40 kullanabileceğimi söyledi. Ama dikkat etmemiz ereken konunun aldığımız ürünün üzerinde farklı maddelerle karıştırıldığında olası durumlarla ilgili uyarı yazılarına dikkat etmemiz gerektiği. 5-30 tam senetetik bir yağ olduğu için sanırım bu ürünlerin üzerinde başka maddelerle karıştrmanın sakıncaları belirtiliyormuş. ben 10-40 yağ almaya ve bu yağa BOR POWER eklemeye karar verdim.

Ayrıca bir de Fatihhin dediği hava filtersini deeyeceğim belirttiğim gibi. Sonuçlar sizlerle paylaşılacaktır. En kısa sürede yaparsam eğer ;)

Cengiz 5-30 ve 10-40 yağlarının hangi durumlarda kullanılması gerektiği kullanım kitapçığında belirtiliyor.
aşırı soğuk iklimlerde kullanılan araçlar için tavsiye ediliyor 5-30
Türkiye'nin çogu yerinde 10-40 yağ kullanmak daha doğru olur düşüncesindeyim.
Elinde varsa kitapçığa tekrar bir göz at istersen.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen cccengiz tarih 08 Tem 2008, 12:48

ne yazık ki bende kullanım kitapçığı yok.
BENİM HİÇ KULLANIM KİTAPÇIĞIM OLMADI ABİ :)
cccengiz

Mesajgönderen Doorman tarih 08 Tem 2008, 23:22

cccengiz yazdı:ne yazık ki bende kullanım kitapçığı yok.
BENİM HİÇ KULLANIM KİTAPÇIĞIM OLMADI ABİ :)

Benimde olmadı. kader kurbanı arkadaşım benim.
Demek alnımıza böyle yazılmış.
Sana kanım çok ısındı bundan sonra sana kardeşim diyebilirmiyim :mrgreen:

Not: bor power denedim inanılmaz başlıklı yazıda sağolsun İlker abi o sayfanın resmini eklemiş ona bir göz at istersen.
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen cccengiz tarih 09 Tem 2008, 08:48

Sağol kardeşim ;) baktım baktım, o sayfayada baktım.
Ya Ankaraya nasıl alışırım diyordum ama şimdi , sanki sizlerle uzun yıllardır tanışıyoruz gibi bir yakınlık olduğunu hissetiğim için, bir an önce Ankaraya gelmek istiyorum.
cccengiz

Mesajgönderen FaTiH tarih 09 Tem 2008, 12:23

Gel tabii abiciğim!!!Sirion cu lar bana öyle gelio ki Ank.da daha aktif!!! :wink: Pişman olmazsın inşallah Allah ın izniyle ne Ank.daki işinden ne de bizden yana... ;) Hadi hayırlısı bakalm..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir