Sabah erkenden sanayiye gittim ve Ustaların ustası Yusuf ustamla arabanın genel bir bakımını yaptık.Ustam sadece sağ önde rotilde bir boşluk olduğunu söyledi ve "onu yaptır git farlara sebep bulmazlarsa rahatça geçersin motor-mekanik te hiçbir sorun yok" dedi.
sanayi :
onu hallettikten sonra da rot balanscıya geçip far ayarını yaptırıp Eryaman daki TüvTurk muayene istasyonuna vardım.Burda önce banka gibi sıra numarası alıp işlemlerimi yaptırdım 130 TL paramı yatırdım ve sıraya girdim.
içerden işlem yaptırdığım aynı numara ile muayene sırasına geçip bekliyoruz.ortada kırmızı ışıklı tabela da yazan numara ile hangi kısım da yanarsa oraya yanaşıp arabayı teslim ediyoruz.Bana 6 numara yandı ve arabayı bıraktım ve aracın yanından ayrıldım.
ilk aşama olan içeri girmeden önce uzmanın yaptıklarını tek tek yazıyorum.ona göre hazırlıklı gidin:
-direksiyonu sağ sol yapıp ses gelip gelmediğine baktı
-kornaya birkaç sefer bastı
-emniyet kemerlerini iyice çeke çeke kontrol etti.
-sinyaller yaktı uzun kısa yaptı
-kaloriferi açtı kapattı
-arka rezistans düğmesini açtı kapadı
-araçtan indi ve bagajı açıp ilkyardım seti reflektör yangın tüpü ve stepneyi kontrol etti.
ve aracı içeri aldı.
normalde içeri görünmüyor ama ben son peronda girdiğim için yanda camlar vardı 1 kare alabildim.ilk aracı silindirlerin üzerine koyup ölçüm yapıyolar.sonra alta girip komple eksoz öntakım ve motor kontrolü yapılıyor.
bu aşamada bişey çekemedim ama görebbildiklerim lastik diş derinliklerine baktı stopları dörtlüleri birdaha kontrol etti ve sağda görünen makinada farlara baktılar.
ve uzman kişilik yanda aracınım raporunu bilgisayardan çıkarıyor.burda heyecanlı ve stresli bir bekleyiş yaşanıyor.
aracı içeriden hızla çıkaran uzman arkadaş beklememi söyleyip tekrar içeri giriyor.
beklemeye devam...
ve elinde evraklarla gelen uzman aracın hafif kusurları olduğunu söylüyor ve bana bunları yaptırırsam daha güzenli olacağımı söylüyor ;
-akü + kutup başında muhafaza yok
- arka camlar filmli
-stepne sabit değil
-camlarda LPG sticker ı yok
aracımı muayeneden geçtiğini bana verdiği 3 kopya kağıdı sürekli yanımda taşımam gerektiğini ve birdaha ki muayene de getirmemi belirtip aracın önüne doğru yöneliyor.
ve işte özlenen an.araca son olarak aracın TüvTürk muayenesinden geçtiğini gösteren sticker ı da yapıştırıyor.
-----------------
sonuç olarak arkadaşlar benim nacizhane yorumum dillerde dolaşan yorumlara ve şehir efsanelerine aldırmayın.Eğer aracınıza güveniyorsanız küçük eksiklerinizi halledip gidin ve muayenenizi yaptırın.Bence çok güzel bir sistem kurulmuş ve olası gerekn bu!.Ben 90 model aracımla 1 seferde geçtim 2004 punto geçemedi.Bakımlı araç kendini heryerde belli eder.Umarım yardımım dokunmuştur.
resim kalitesi cep telefonumnla çektiğim için biraz bozuk çıktı.idare edersiniz artık.2 sene rahatım oh be !