Muayene'deyiz :)

Daihatsu'nun ülkemize ihtal edilmiş olan tek sedan aracı (sedan gibi gözükmesine rağmen, gerçekte 5 kapı bir liftback'tir)

Muayene'deyiz :)

Mesajgönderen serkan tarih 23 Şub 2009, 01:07

Evet arkadaşlar.Ben ve ihtiyar dostum Applause geçen Cumartesi günü muayenedeydik.Gün içinde yaşadığım tecrübeleri sizlerle paylaşmak istedim.

Sabah erkenden sanayiye gittim ve Ustaların ustası Yusuf ustamla arabanın genel bir bakımını yaptık.Ustam sadece sağ önde rotilde bir boşluk olduğunu söyledi ve "onu yaptır git farlara sebep bulmazlarsa rahatça geçersin motor-mekanik te hiçbir sorun yok" dedi.

sanayi :
f_miyane1m_629652d.jpg
f_miyane1m_629652d.jpg (37.5 KiB) 807 kere görüntülendi

onu hallettikten sonra da rot balanscıya geçip far ayarını yaptırıp Eryaman daki TüvTurk muayene istasyonuna vardım.Burda önce banka gibi sıra numarası alıp işlemlerimi yaptırdım 130 TL paramı yatırdım ve sıraya girdim.

f_miyane3m_e717b11.jpg
f_miyane3m_e717b11.jpg (38.91 KiB) 807 kere görüntülendi

içerden işlem yaptırdığım aynı numara ile muayene sırasına geçip bekliyoruz.ortada kırmızı ışıklı tabela da yazan numara ile hangi kısım da yanarsa oraya yanaşıp arabayı teslim ediyoruz.Bana 6 numara yandı ve arabayı bıraktım ve aracın yanından ayrıldım.

f_miyane5m_48b60b0.jpg
f_miyane5m_48b60b0.jpg (29.61 KiB) 802 kere görüntülendi

ilk aşama olan içeri girmeden önce uzmanın yaptıklarını tek tek yazıyorum.ona göre hazırlıklı gidin:

-direksiyonu sağ sol yapıp ses gelip gelmediğine baktı
-kornaya birkaç sefer bastı
-emniyet kemerlerini iyice çeke çeke kontrol etti.
-sinyaller yaktı uzun kısa yaptı
-kaloriferi açtı kapattı
-arka rezistans düğmesini açtı kapadı
-araçtan indi ve bagajı açıp ilkyardım seti reflektör yangın tüpü ve stepneyi kontrol etti.

ve aracı içeri aldı.

f_miyane7m_b8e1c2a.jpg
f_miyane7m_b8e1c2a.jpg (39.83 KiB) 805 kere görüntülendi

normalde içeri görünmüyor ama ben son peronda girdiğim için yanda camlar vardı 1 kare alabildim.ilk aracı silindirlerin üzerine koyup ölçüm yapıyolar.sonra alta girip komple eksoz öntakım ve motor kontrolü yapılıyor.

f_miyane10m_a623b39.jpg
f_miyane10m_a623b39.jpg (39.13 KiB) 801 kere görüntülendi

bu aşamada bişey çekemedim ama görebbildiklerim lastik diş derinliklerine baktı stopları dörtlüleri birdaha kontrol etti ve sağda görünen makinada farlara baktılar.

f_miyane11m_3c6b56b.jpg
f_miyane11m_3c6b56b.jpg (52.59 KiB) 801 kere görüntülendi

ve uzman kişilik yanda aracınım raporunu bilgisayardan çıkarıyor.burda heyecanlı ve stresli bir bekleyiş yaşanıyor.

f_miyane17m_2d9715b.jpg
f_miyane17m_2d9715b.jpg (38.47 KiB) 807 kere görüntülendi

aracı içeriden hızla çıkaran uzman arkadaş beklememi söyleyip tekrar içeri giriyor.

f_miyane16m_302d499.jpg
f_miyane16m_302d499.jpg (33.9 KiB) 813 kere görüntülendi

beklemeye devam...

ve elinde evraklarla gelen uzman aracın hafif kusurları olduğunu söylüyor ve bana bunları yaptırırsam daha güzenli olacağımı söylüyor ;

-akü + kutup başında muhafaza yok
- arka camlar filmli
-stepne sabit değil
-camlarda LPG sticker ı yok

aracımı muayeneden geçtiğini bana verdiği 3 kopya kağıdı sürekli yanımda taşımam gerektiğini ve birdaha ki muayene de getirmemi belirtip aracın önüne doğru yöneliyor.

f_miyane19m_fb9e634.jpg
f_miyane19m_fb9e634.jpg (43.84 KiB) 815 kere görüntülendi

ve işte özlenen an.araca son olarak aracın TüvTürk muayenesinden geçtiğini gösteren sticker ı da yapıştırıyor.

-----------------

sonuç olarak arkadaşlar benim nacizhane yorumum dillerde dolaşan yorumlara ve şehir efsanelerine aldırmayın.Eğer aracınıza güveniyorsanız küçük eksiklerinizi halledip gidin ve muayenenizi yaptırın.Bence çok güzel bir sistem kurulmuş ve olası gerekn bu!.Ben 90 model aracımla 1 seferde geçtim 2004 punto geçemedi.Bakımlı araç kendini heryerde belli eder.Umarım yardımım dokunmuştur.

resim kalitesi cep telefonumnla çektiğim için biraz bozuk çıktı.idare edersiniz artık.2 sene rahatım oh be ! :))
Kullanıcı avatarı
serkan

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: Muayene'deyiz :)

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 23 Şub 2009, 02:51

Vermiş olduğun bu çok faydalı ve aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim sevgili serkan... Geçmiş olsun demekten başka yazacak bir şey gelmedi aklıma... :) Haa, bir de tebrikler... :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Mesajgönderen bailiwick tarih 23 Şub 2009, 06:33

Nisanda Volvo girecek bakalım nasıl geçecek. Böyle olması gerektiğine ben de katılıyorum ama bekleme olayı bitiriyor abi beni.
bailiwick

Model: Materia

Mesajgönderen serkan tarih 23 Şub 2009, 13:09

SonCuoreci yazdı:Vermiş olduğun bu çok faydalı ve aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkür ederim sevgili serkan... Geçmiş olsun demekten başka yazacak bir şey gelmedi aklıma... :) Haa, bir de tebrikler... :)

sende sağol kardeş.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.tebrikler ve alkışlarda benden applause a :-)

bailiwick yazdı:Nisanda Volvo girecek bakalım nasıl geçecek. Böyle olması gerektiğine ben de katılıyorum ama bekleme olayı bitiriyor abi beni.

aracınız bakımlıysa hiç dert etmeyin.beklemek derken ? beklemek falan yok.ben 1 saatte hallettim hepsini.
Kullanıcı avatarı
serkan

Mesajgönderen Daihard tarih 23 Şub 2009, 14:08

çok çok faydalı bir paylaşım saolasın güzel bir örnek teşkil ettin bizlere özellikle biz applause culara :lol:
Daihard

Mesajgönderen bailiwick tarih 23 Şub 2009, 19:56

Orijinal olmayan egsoz soun çıkartıyor mu acaba?
bailiwick

Model: Materia

Mesajgönderen Tahsin Aytimur tarih 23 Şub 2009, 21:46

Serkan, bende bizlere bu konuda yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
Tahsin Aytimur

Model: Applause

Mesajgönderen serkan tarih 24 Şub 2009, 00:45

Daihard yazdı:çok çok faydalı bir paylaşım saolasın güzel bir örnek teşkil ettin bizlere özellikle biz applause culara :lol:

rica ederim.applause cular biraz daha aktif istekli olsa bende daha ne bombalar var ama.... neyse :)

bailiwick yazdı:Orijinal olmayan egsoz soun çıkartıyor mu acaba?

eğer patlağı çatlağı yoksa ve sessizse hiçbir sorun çıkaracağını sanmıyorum.fakat bildiğim kadarıyla ucunda nikelaj falan varsa 2.5 cm. yi geçmemeliymiş.benim son susturucu orjinal değil ve nikelaj olmasına rağmen geçti...

Tahsin Aytimur yazdı:Serkan, bende bizlere bu konuda yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

rica ederim tahsin darısı sizin araçlarınıza...
Kullanıcı avatarı
serkan

Mesajgönderen basdogan tarih 28 Şub 2009, 21:58

GERÇEKTEN MUAYENE İŞLEMLERİNİ BİR HABERCİ YA DA GAZETECİ EDASIYLA YORUMLAYIP BİZE AKTARMIŞSINIZ. ÇOK DA GÜZEL BİR ANLATIMLA TEŞEKKÜRLER.
Kullanıcı avatarı
basdogan

Dön Applause

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir