Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

ne zaman bir materia görsem..(ara sıra görsemde :))

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

ne zaman bir materia görsem..(ara sıra görsemde :))

Mesajseyhat, 29 Eyl 2009, 10:06

s.a...

iyi günler öncelikle aranızda henüz yeni katıldım..uzun zamandır forumu takip ediyordum ama üye olmak bugüne nasipmiş..

Arkadaşlar bugün resmen aracımın satışını gerçkeleştirmek üzere notere gideceğim ve elde ettiğim parayı borsada değerlendirerek iyi bir kar marjında kağıt bozdurarak (bu 1 senede sürebilir daha fazlada) materia alacağım..

Bu araç benim için hayallerimin bebeği oldu.."hayallerimin süsü" diye klasör oluşturup materia resimleriyle dolduyuroum..

çevremdekiler bana:
"manyakmısın ?..nesi hoşuna gidiyor..piyasası yok ,cenaze aracı gibi vs.."
şeyler söylüyor umrumda değil..bu aracı kulllanıpda yollarda farkedilmemek mümkün değil..işte bu yönü cezbediyor beni..

şimdi size sormak istediğim bazı şeyler oalcak..
sahibinden e bakıyorum ve çok fazla km yapmadan materia satışları gereçekleştiriliyor..ve henüz neredeyse sıfır ayarındaki araçlar satılıyor..bu noktada kafam karışıyor..bu kadar erken satış neden..

ne olur aramızda para toplayarak bana bir materia alalım..:)) alamadan ölürsem canazemi materia ile taşıyın:)) tam bir bütün olur ))
seyhat

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Re: ne zaman bir materia görsem..(ara sıra görsemde :))

MesajUmut-Gultekin, 29 Eyl 2009, 10:21

Aramıza hoşgeldiniz :) Mesajınızı gülerek okudum, neşe kattınız sabahıma, teşekkürler.

Sadece Materia değil, bütün marka / modellerin araçları çok az km'lerde el değiştiriyor. Yani bu durum Daihatsu ya da Materia'ya özgü birşey değil. Biz ona çok kanalize olduğumuz için sadece onu görüyoruz hepsi o. Yoksa aynı sitede km'sine 20.000 den düşük yazın: Tam 14.285 tane araba ilanı geliyor ve bunların sadece 26 tanesi Daihatsu ve sadece 7 tanesi Materia.

14.285 içinde sadece 26 bence müthiş bir değer. Nasıl baktığınıza bağlı yani :wink:
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajbailiwick, 29 Eyl 2009, 12:00

Aklınızda hiçbir soru kalmasın. 1 yıldan fazladır kullanıyorum ve hiç şikayet yok. Satmaya hiç niyetimde yok :D
bailiwick

Marka: Daihatsu
Model: Materia

MesajFaTiH, 30 Eyl 2009, 14:59

"Krediyle araç alma" meselesi moda oldu olalı; tabiri caizse "ayağını yorganına göre uzatamayan" fakat düzenli maaş sahibi olup da kolay kredi çekebilen herkes kolay araç sahibi olur oldu..Fakat gerek aldıktan sonraki masraflar ve gerekse de ayak-yorgan ilişkisinde ki yanlış hesaplamalar doğrultusunda son birkaç senedir daha çok yeni araçların ikinci ele düşmesi durumu peydah oldu!! O yüzden bu durum sizi çok da şaşırtmasın! :wink:

Tabii bu arada Umut beyin verdiği istatistik de çok önemli, göz önünde bulundurulması gerekli bir durum!
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajtalip, 30 Eyl 2009, 18:35

merhabayukarıdaki başlangıç mesajını atan arkadaş benim kayın braderim olur aynen dediği gibi materia hastası oldu.ilk başlarda oda diğerleri gibi cenaze arabası modunda idi sonra aracı görünce fikir değişti değişmek te bir erdem şimdi ona materia alacaz inşalllah sonrada bana ama banada o alacak parayı borsaya yatırdık yarım araba parasını 4 e katlayınca 2 tane materimız olacak :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :evil: :twisted: bunu ciddi olarak söyledik bu arada materia ikinci eli 19000 civarı alınır gold modeli sanırım ilanlarda şu ana kadar 3 veya 4 tane satıldı 19 lu rakamlara silver da 17 000 civarı alınır sanırım onuda en düşük 16300 tl ye gördüm fakat ev borcum vardı alamadım yoksa verecektim canlıyı alacaktım materia yı bu arada ben kimim 2 senedir daihatsuyu takip ediyorum donanimhaberde fatih kardeş baya yazdı oradan takip ettim baya umut kardeşte yazmıştı orada bu markayı araştırmaya başladıktan sonra elimiz para bakımından kurudu dua edinde 2 materiayı birden alalım :mrgreen: :mrgreen: düşünsenie hediye materia ne güzel gider :twisted: :evil:
talip

MesajUmut-Gultekin, 30 Eyl 2009, 18:58

Aramıza hoşgeldiniz azılı Materia ve borsacılar :D Geçmişte çok kere acı borsa tecrübeleri yaşamış biri olarak ancak inşallah borsadan gelecek para ile Materia alma hayaliniz gerçek olur temennisinde bulunabilirim.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajseyhat, 01 Eki 2009, 10:32

buluşma günlerimizin herhangi birinde;
materia yı alıp şöyle hafif bir omuz hareketi ile boynumu bükerek geriye doğru bakacağım ve 43 numaralı bakışımı atarak, ardımdaki sizlere şunu söyleyeceğim..
"alacağım demiştim size"..

sonra enişteme(talip) dönerek:
"al şu anahtarı bu da senin materia evin önünde seni bekliyor"
diyeceğim..

ve son olarak bu foruma girip bu satırlarımı alıntı yapacağım ve yine altına:
"alacağım demiştim"
yazacağım.. 8) 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

vay be mesajı yazarkan bilem heyecan sardı bedenimi.. :P :P :P

yada bu yazdıklarımın tersi olacak borsadaki param da bende batacağım.ama vasityetim olacak neslimden gelen biri mutlaka materia alsın diye
seyhat

MesajUmut-Gultekin, 01 Eki 2009, 11:26

:D arkasına da sticker'la "babam sağolsun" yazcaklarına, "borsacı babamın vasiyeti" diye yazarlar :lol:

şaka bir yana, inşallah başarılı olursunuz hedeflerinizde.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajtalip, 03 Eki 2009, 17:36

inşallah başaracağız bu konuda çok iddialıyız hadi bize tezahürat yapın :mrgreen: :mrgreen:
neyse bu işin şakası ama niyetimiz kesinlikle materia gri renk şöyle gold odnanım oldukça güzel olur yan yana park ederiz araçları offf of materiam geldi birden yada materia sıdım offf of
talip

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir