O çukuru oraya açıp da kapatmayanın...

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

Re: O çukuru oraya açıp da kapatmayanın...

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 15 Ara 2011, 17:59

SonCuoreci yazdı:
YağmurAdam yazdı:Çok geçmiş olsun Onur. Geçen öğlen sizin oralardaydım. Heryerde bir çalışma var.

Bizim evin alt sokağını da 2 ay önce açtılar kala öyle. Gelen geçen altını dokunduruyor..

Çok sağol Baran, sürüsüne bereket yeni bina yapılıyor, kafasına göre kazıyor millet, olan vatandaşa oluyor...
Aslında bizim oralara geldiğinde bir "alo" desen, belki benim de evde olduğum bir zamana denk gelir, görüşürüz...
Ben de senin YRV'yi yaklaşık 1 ay kadar önce sabah otobüsle işe giderken İkea'nın dış tarafında park halinde gördüm :)

İşyerinden bir arkadaşa verdim aracı. Hergün kapının önünde. Eskisinden daha fazla görüyorum artık :)

Sizin oraalara da 4 kişi arkadaşa araç bakmaya öyle arası geldik. Pek vakit yoktu. Bir daha fırsat oralarda olursam ararım kesin.
YağmurAdam

Marka: Daihatsu
Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 15 Ara 2011, 18:03

YağmurAdam yazdı:İşyerinden bir arkadaşa verdim aracı. Hergün kapının önünde. Eskisinden daha fazla görüyorum artık :)

Sizin oraalara da 4 kişi arkadaşa araç bakmaya öyle arası geldik. Pek vakit yoktu. Bir daha fırsat oralarda olursam ararım kesin.

Eyvallah abicim...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 28 Şub 2012, 17:41

Arabada, bu başlıkta uzun uzun anlattığım o malum talihsizliği yaşadıktan bir süre sonra direksiyonda olağan üstü titremeler başladı:
110 km. den sonra direksiyon tedirgin edici seviyede titriyordu ve bunun dışında manevra yaparken direksiyon sanki bir yere takılıyormuş gibi kademe kademe topluyordu kendini. Bir de düz yolda giderken direksiyonu sağa doğru bir miktar eğerek kullanmak gerekiyordu.
Ben de geçen hafta bir rot-balansçının yolunun tuttum. Usta önce balans ayarı çekti. Hiçbir lastikte problem yokken, sıra en son lastiğe, yani çukura giren ve çıkma lastiği taktırdıktan sonra arkaya aldığım lastiğe gelince "abi bu jant yamulmuş" dedi. Baktım, hakikaten balans makinasında dönerken lastık "vıtt vıtt vıtt" ses çıkarıyor. Jantı preslettim.
Sıra rot ayarına geldi. Arabanın rot ayarı sağ önden epey bozulmuştu, ayarladılar.

Ayarlardan sonraki izlenimlerim:
direksiyon hissedilir derecede hafifledi. Düz gitmek için eskisi kadar olmasa da direksiyonu hala bir miktar sağa çevirmek gerekiyor. Direksiyonu merkezleyince araba sola çekiyor.
Manevralardaki takılma neredeyse bitti. ama neredeyse, çok ince bir takılma hissediyorum zaman zaman.
Bunun dışında, 110 km.'de başlayan titreme tamamen geçti. sanırım jant yamukluğundan kaynaklı bu problem çözüldü.

Ama yine de içim rahat değil, bir ön düzen kontrolü için servise götüreceğim arabayı ilk fırsatta...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen argyle tarih 28 Şub 2012, 18:50

Abi geçmiş olsun tekrar.
Acaba olay anında şöyle birşey yapılamaz mıydı: Bir polis ekibi çağırılıp tutanak tutturulup sonra da belediyeden ya da o çukuru açan firmadan hasar tutarı istenebilir miydi?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 28 Şub 2012, 18:57

argyle yazdı:Abi geçmiş olsun tekrar.
Acaba olay anında şöyle birşey yapılamaz mıydı: Bir polis ekibi çağırılıp tutanak tutturulup sonra da belediyeden ya da o çukuru açan firmadan hasar tutarı istenebilir miydi?

Yapılabilirdi mutlaka ama burası Türkiye abi... Durduğum kırmızı ışıkta EDS kamerası tespitiyle ceza yemiş adamım ben :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen argyle tarih 28 Şub 2012, 19:26

Çok benzeri bana da oldu, yaya geçidinin üzerinde durmuşum! :)
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 28 Şub 2012, 21:29

E kusura bakmayın da abi; doğruya doğru; yaya geçidinde o çizginin gerisinde duracaksın tabii!Yoksa bir esprisi yok ki!
Meseleye gelince; çağırıp polisi tuttursaydınız zaptı; fotoğraflı v.s. bir şekilde; idare mahkemesinde açacağınız bir ufak dâvâyla bütün zarar ziyanınızı öyle ya da böyle, er ya da geç alırdınız!
Lütfen adam sendecilik yapmayalım dostlar; yapılabilecek bir şeyler varken yapmamak bu tarz "cahil cesareti kamu uygulamaları" nın önüne geçilmesi yolunu kısıtlar...
Saygılar...
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 29 Şub 2012, 12:08

FaTiH yazdı: Meseleye gelince; çağırıp polisi tuttursaydınız zaptı; fotoğraflı v.s. bir şekilde; idare mahkemesinde açacağınız bir ufak dâvâyla bütün zarar ziyanınızı öyle ya da böyle, er ya da geç alırdınız!
Lütfen adam sendecilik yapmayalım dostlar; yapılabilecek bir şeyler varken yapmamak bu tarz "cahil cesareti kamu uygulamaları" nın önüne geçilmesi yolunu kısıtlar...
Saygılar...

Haklısın Fatih, aslında uğraşmak gerek, ama hukuk bilgim biraz zayıf olduğundan nedir ne değildir bilemiyorum işte... Aslında kovalamak gerek...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen argyle tarih 29 Şub 2012, 16:43

Fatih,
bu memlekette bazı trafik ışıkları var ki, hiç belli etmeden (saniye sayacı yok) 1 sn içinde sarı kırmızı oluveriyor (o cezadan sonra saniye tuttum, vallaha!). 50 km/sa hızla bile gidiyor olsan, ışığa yakınken kırmızıya dönüverdi mi duramıyorsun. Bunları düzeltip ondan sonra o ışığa kamera koymak lazım. Karayollarında ne güzel mesela, bir 5 sn falan yeşil yanıp sönüyor, 1 km'den görüyorsun bunu.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 29 Şub 2012, 17:20

E yediğin cezayla birlikte o olaya da yapıştırabilirsin davayı; "Trafik ışığının bu sistemle değiştiği bir ortamda; bu gibi sözkonusu bir durumda 50 km. hızla gidiliyor olsa da sürücüden ani bir şekilde gerekli mesafede durmasını beklemek abesle iştigaldir" v.s. diye kondurulur birkaç cümle; açılır bir güzel dava cezanın iptali istemiyle birlikte! Alınır ödenilen para mahkemece de haklı bulunulduğu takdirde..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 29 Şub 2012, 17:22

FaTiH yazdı:Alınır ödenilen para mahkemece de haklı bulunulduğu takdirde..

haklı bulunduğu takdirde... peki ya bulmazlarsa? Ödeyeceğin para, cezaya rahmet okutturmaz mı abicim?
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen FaTiH tarih 29 Şub 2012, 17:31

Senin çukura düşme olayında kesinlikle haklı bulunurdun; güzel güzel paranı alırdın; ancak bu kırmızı ışığın niteliğinin değerlendirilmesi gerektiğinden "haklı bulunduğun takdirde" diyorum..Ha gerçekten bir anda, çat diye (ciddi ciddi 1 saniye bile olmadan) yeşilden sarı-kırmızı oluveriyorsa; sen de o esnada cidden 50 ile gidiyorduysan (!) ona da %90 kazanırsın diyebilirim ama işte detay; etki faktörü çok fazla..Ettiğin edeceğin masraf da avukat tutmazsan 100-200 TL yi geçmez..Karar senin tabii....

Ama tekrar ediyorum senin çukura düşme olayın bambaşka!Hukukta kimseye "kesin" demek istemem ama; neredeyse kesin ihtimalle kazanabileceğin bir dava olurdu ama işte o anda zabıt tutturmamış olman dolayısıyla artık.........
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 29 Şub 2012, 17:35

FaTiH yazdı:Senin çukura düşme olayında kesinlikle haklı bulunurdun; güzel güzel paranı alırdın; ancak bu kırmızı ışığın niteliğinin değerlendirilmesi gerektiğinden "haklı bulunduğun takdirde" diyorum..Ha gerçekten bir anda, çat diye (ciddi ciddi 1 saniye bile olmadan) yeşilden sarı-kırmızı oluveriyorsa; sen de o esnada cidden 50 ile gidiyorduysan (!) ona da %90 kazanırsın diyebilirim ama işte detay; etki faktörü çok fazla..Ettiğin edeceğin masraf da avukat tutmazsan 100-200 TL yi geçmez..Karar senin tabii....

Ama tekrar ediyorum senin çukura düşme olayın bambaşka!Hukukta kimseye "kesin" demek istemem ama; neredeyse kesin ihtimalle kazanabileceğin bir dava olurdu ama işte o anda zabıt tutturmamış olman dolayısıyla artık.........

Yok, ben çukur olayı için dememiştim, onda dava olayı aklıma gelseydi kesin kazanacağım inancımla kovalardım. Ama insan o sinirle böyle şeyleri düşünemiyor maalesef...
Ben kırmızı ışık olayı için demiştim aslında, sen de açıklamasını yapmışsın zaten :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen argyle tarih 29 Şub 2012, 17:44

Fatihciğim,
yanlış anlamazsan, avukat tutmadan dava nasıl açılır falan filan bu prosedürleri bilmek lazım. Nereden öğrenilebilir ki bu? Onur'un çukur olayında avukat tutulmayabilir mi? Avukatların da bir bölümünde "uğraştığına değmez" havası oluyor böyle durumlarda.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen FaTiH tarih 29 Şub 2012, 18:11

Şahsınıza ait olmak üzere hemen her davayı kendiniz açabilirsiniz..Bunun için güzelce hazırladığınız dilekçenizi (detaylarına girmiyorum dilekçede olması gerekenlere dair) adliyelerdeki "tevzi büro" larına gidip teslim etmeniz gerekiyor..Onlar size gerekli yönlendirmelerde de bulunuyor zaten..İdarenin bir hizmet kusurundan kaynaklandığını düşündüğünüz sorunlarda ise (misal: belediyece açık bırakılan çukur neticesi aracınızın zarar görmesi) idare mahkemesine gidip dava açmanız gerekir.Yine idare mahkemesinde açacağınız davalarda da avukat tutmak zorunda değilsiniz..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

ÖncekiSonraki

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir