O çukuru oraya açıp da kapatmayanın...

Daihatsu, motor sporları veya otomotiv konularının dışında kalan herşey için genel forum alanı.

O çukuru oraya açıp da kapatmayanın...

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Ara 2011, 12:05

Merhaba arkadaşlar,

Önceki akşam başıma gelen kötü bir deneyimi sizinle paylaşmak istiyorum:
Malumunuz, önceki gün İstanbul'da feci bir yağmur vardı ve o gün işe arabayla gittim. Dönüşte yağmurun da etkisiyle feci bir trafiğe yakalandım, Ataköy'den Ümraniye'ye tam 2,5 saatte vardım. Buraya kadar her şey normal, tipik bir yağmurlu İstanbul akşamı yaşadım yani... ama macera benim için evime 1 km. kala başladı!
Zira, mahallemdeki caddeye döndükten sonra rahat bir nefes alıp "Oh be sonunda vardım yuvama" diye düşünürken önüme çıkan çukurla akşamımın kabusa dönüşeceğini bilemedim!
Evet, çukuru görmemle girmem arasında saliseler vardı... Çukura feci şekilde girdim, arabanın altını çok kötü vurdum ve hemen sağa çekip indim arabadan. Sol ön lastiğimden gelen "pssssssssssssss" sesini duyunca ettiğim küfürleri buraya yazmıyorum bile...
Sağanak yağmurda tabanları yağlayıp 1 km. yürüyerek evin yakınındaki lastikçiye ulaştım. Buraya almadığım küfürleri lastikçide telaffuz etmek suretiyle başıma gelenleri anlatınca orada duran adamlardan bir tanesi -ki dükkânın kapısında krikoya kaldırılmış S-Max'in sahibi olduğunu sonradan öğrendim- gülerek "Geçmiş olsun birader, ben de senden az önce düştüm, buraya kadar arabayı zar zor getirebildim." dedi.
Neyse, lastikçinin arabasına binerek benim arabaya ulaştık. Usta, portatif hava tüpüyle lastiği şişirip dükkana kadar arabayı yürütmeyi düşündü, fakat bu fikir işe yaramadı. Zira, lastikteki yarık o kadar büyüktü ki, lastiğin içinde hava durmuyordu. "Abi bu lastik bitmiş, yürütelim arabayı böyle" dedi. Bindim arabaya, o 1 km.'yi jantın üstünde gitmek suretiyle dükkâna ulaştım.
Valhâsılıkelâm,lastik iki yerinden yarılmıştı. Tabii kabusum daha bitmemişti, tarihin tekerrürden olduğu malum olduğu üzere lastikçi o aşina olduğum cümleyi kurdu bana: "Abi bu ne biçim lastik ebatı ya, şimdi nerden bulacaz buna göre lastik!" dedi ve çıkma lastik arşivine yöneldi. Tabii ki bulamadı; elemanını depoya gönderdi... sonuç yine aynıydı: 155/65 R 13 lastik adamın elinde yoktu. "Ebat büyütelim, 165/65/13 çıkma takımım var." dedi, "olmaz" dedim. "Tekini farklı ebat takalım, idare et öyle" dedi "saçmalama" dedim. En sonunda lastiğin yarıklarını tamir edip, içine de şambriyel koyaraktan bu işi çözüme ulaştırma konusunda mutabık olduk.

Kıssadan hisse,
Ben oraya o çukuru açanın, açıp da kapatmayanın, kapatmayıp da işaret koymayanın ta...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Marka: Daihatsu
Model: Cuore

Re: O çukuru oraya açıp da kapatmayanın...

Mesajgönderen argyle tarih 09 Ara 2011, 13:02

Onur,
geçmiş olsun. Böyle mecaralarımın sayısı 100'ü geçti sanırım şu kısa zamanda. Burası Türkiye, burada fizik kuralları işlemez, evrenin geri kalanına benzemez.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen Umut-Gultekin tarih 09 Ara 2011, 16:57

Geçmiş olsun Onur'cum. Umarım bitmiştir sıkıntılar. Bu kadar büyük çukura düşme hadisesinde başka arızalar çıkması da olası. Bence kaskonun ödeme ihtimalini araştır. Beyanla falan masrafların karşılanabilir diye düşünüyorum. Böyle birşey duymuştum geçmişte. Sonra sigorta şirketi de belediyeye dava açıyormuş galiba.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 09 Ara 2011, 17:03

Umut-Gultekin yazdı:Geçmiş olsun Onur'cum. Umarım bitmiştir sıkıntılar. Bu kadar büyük çukura düşme hadisesinde başka arızalar çıkması da olası. Bence kaskonun ödeme ihtimalini araştır. Beyanla falan masrafların karşılanabilir diye düşünüyorum. Böyle birşey duymuştum geçmişte. Sonra sigorta şirketi de belediyeye dava açıyormuş galiba.

Çok sağol Umut. Dün arabayı kullandım kısa mesafede, bozuk yollarda arabanın altından takır tukur sesler geliyor. Yarın Akyıldız'a uğrayıp lifte kaldırtacağım arabayı. Umarım başıma büyük bir dert açılmaz. Eğer problem çıkarsa dediğin ihtimali göz önünde bulunduracağım... ama dediğim gibi, inşallah büyük bir problem yoktur...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen serdarsword tarih 09 Ara 2011, 21:57

Onur geçmiş olsun umarım araç da bir şey yoktur.Bir ara benim de başıma geldi aynı olay emanet bir araçla o yüzden seni çok iyi anlıyorum hatta ettiğimiz küfürler bile aynıdır herhalde :evil:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 10 Ara 2011, 01:26

serdarsword yazdı:Onur geçmiş olsun umarım araç da bir şey yoktur.Bir ara benim de başıma geldi aynı olay emanet bir araçla o yüzden seni çok iyi anlıyorum hatta ettiğimiz küfürler bile aynıdır herhalde :evil:

Çok sağol Serdar, yarın akşam konuya ilişkin bilgi vereceğim burada mutlaka... Umarım vereceğim bilgiler olumlu olur...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 11 Ara 2011, 01:15

Bugün Akyıldız'a gidip lifte kaldırttım arabayı. Sağolsun Hasan Usta her zaman olduğu gibi yine yakından ilgilendi arabayla... Çok şükür aracın altı temiz, ses de davlumbazdan geliyormuş, sabitlediler sağolsunlar...

Dönüşte de jantları aldığım yere uğrayıp çıkma lastik için şansımı deneyeyim dedim. Ellerinde 1 adet az kullanılmış Kumho vardı şansa, lastik işini de o şekilde halletmiş oldum. En azından bir kaç ay daha idare edecek beni, sonra dördünü birden değiştiririz inşallah...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen FaTiH tarih 11 Ara 2011, 01:41

Sevindim birşey çıkmadığına; geçmiş olsun tekrardan!Kumho bir de orjinal ebatsa tadından yenmez olmuştur hani! :)
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen serdarsword tarih 11 Ara 2011, 15:23

Bu Hasan ustanın methi ni çok duydum bi kere telefon da görüştüm kendisiyle çok kafa adama benziyo :D
Hatta bi konu hakkın da görüşünü sorduğum da aynen şöyle dedi ''yav anlamıyodur ordakiler (Antalyada ki ustalar)arabadan getir aracı bana,getiremiyosan at kamyonun sırtına ben hallderim'' :lol:
Kullanıcı avatarı
serdarsword

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Ara 2011, 22:06

FaTiH yazdı:Sevindim birşey çıkmadığına; geçmiş olsun tekrardan!Kumho bir de orjinal ebatsa tadından yenmez olmuştur hani! :)

Çok sağolasın Fatihciğim. Kumho orijinal ebattı ve o kadar olumsuzluktan sonra tam düşeş oldu doğrusu!
Lastik çok iyi durumda olduğu için dükkândaki eleman kendi arabasına stepne niyetine ayırmış küçük olduğu için... "Abi başkası olsa vallahi yok derdim ama sen bizim eski müşterimizsin, eli boş göndermeyim" dedi. :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 12 Ara 2011, 22:27

serdarsword yazdı:Bu Hasan ustanın methi ni çok duydum bi kere telefon da görüştüm kendisiyle çok kafa adama benziyo :D
Hatta bi konu hakkın da görüşünü sorduğum da aynen şöyle dedi ''yav anlamıyodur ordakiler (Antalyada ki ustalar)arabadan getir aracı bana,getiremiyosan at kamyonun sırtına ben hallderim'' :lol:

Serdar, sana şu kadarını söyleyeyim, Hasan Usta, ustalar camiasının kralıdır! 10 numara usta oluşunun yanı sıra, adam gibi de adamdır! Kraldır o kral!
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen YağmurAdam tarih 13 Ara 2011, 11:23

Çok geçmiş olsun Onur. Geçen öğlen sizin oralardaydım. Heryerde bir çalışma var.

Bizim evin alt sokağını da 2 ay önce açtılar kala öyle. Gelen geçen altını dokunduruyor..
YağmurAdam

Model: YRV Turbo

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 13 Ara 2011, 12:09

YağmurAdam yazdı:Çok geçmiş olsun Onur. Geçen öğlen sizin oralardaydım. Heryerde bir çalışma var.

Bizim evin alt sokağını da 2 ay önce açtılar kala öyle. Gelen geçen altını dokunduruyor..

Çok sağol Baran, sürüsüne bereket yeni bina yapılıyor, kafasına göre kazıyor millet, olan vatandaşa oluyor...
Aslında bizim oralara geldiğinde bir "alo" desen, belki benim de evde olduğum bir zamana denk gelir, görüşürüz...
Ben de senin YRV'yi yaklaşık 1 ay kadar önce sabah otobüsle işe giderken İkea'nın dış tarafında park halinde gördüm :)
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Mesajgönderen argyle tarih 15 Ara 2011, 17:21

Beni de çağırın, iki elim kanda olsa gelirim.
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen SonCuoreci tarih 15 Ara 2011, 17:50

argyle yazdı:Beni de çağırın, iki elim kanda olsa gelirim.

Tamamdır...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Sonraki

Dön Konu Dışı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir