Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

O/D Modu ne anlama geliyor..

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

O/D Modu ne anlama geliyor..

Mesajgky, 18 Oca 2009, 14:12

Merhaba 2005 model y.sirion sahibiyim..aracım otomatik vites ve vitesin yanında küçük bir düğme var basılınca gösterge tablosunda O/D yazıyor,bunun ne anlama geldiğini ve nerede kullanmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim..
gky

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: O/D Modu ne anlama geliyor..

MesajFaTiH, 18 Oca 2009, 14:50

Aracınızın kullanım talimatnamesini yanında teslim etmediler mi acaba!??Genelde haftasonu brz sakin olur forumumuz; haftaiçi muhtemelen sizin kullandığınız modeli tanıyan arkadaşlardan cevap gelecektir..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

MesajUmut-Gultekin, 18 Oca 2009, 16:16

Over drive modu arabanızı daha ekonomik kullanmanıza imkan veren bir özelliktir. 70 km/s ve üstü hızlarda önemi ortaya çıkar. Motorun daha düşük devirlerde aracı çekmesine imkan verir. Devir istendiğinde kendiliğinden devreden çıkar ve sakin kullanımda tekrar devreye girer. Bizim arabalarda otomatik olarak devreye girip çıkan bu sistem için sizde bir de düğme koymuşlar. Bu düğme faydalı birşey esasında. Şöyle ki; eğer dağlık bir yolda gidiyorsanız ve araç over drive modunda ise sürekli 4-3-4-3 vites değiştirmesi gerekecektir yokuşlarda bayıldıkça. Over drive'ı devreden çıkarttığınızda aracın kararsızlıktan vazgeçip 4 veya 3, eğime ve hıza göre kararını verip yola vites değiştirmeden devam etmesini sağlar.

Aracınızda tork fazla ise aynı yokuşu vites değiştirmeden de çıkabilirsiniz. Bu durumda o düğmeye gerek kalmıyor :roll: Yine de bulunması avantaj tabii.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgky, 18 Oca 2009, 20:00

Çok teşekkür ederim.Aslında aracın kullanım kitapçığında var ancak anlattığı dilden ben anlamamıştım.kullanırken de bi fark hissetmemiştim..tekrar teşekkürler..
gky

Mesajpishkin, Dün, 23:42

son vitesi kullanıma kapattığından sadece 1,2,3. vitesleri kullanıyorsunuz. dolayısıyla gereksiz 3 ten 4 e ; 4 ten 3 sürekli geçiş yapılan süratlerde 4 e takmadan şanzımanı yormadan yol almanızı sağlıyor. yüksek süratte araç sollarken düğmeye basarak vitesi 3 e çekip daha yüksek devirle sollamayı bitirmenize imkan sağlayabilir.
pishkin

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir