ön cam rüzgarlığı

Daihatsu'nun 4x4 segmentindeki aracıdır. Daihatsu Terios, çeşitli ülkelerde Toyota Cami, Dario Terios, Daihatsu Taruna, Perodua Kembara adları altında da satılmaktadır.

Re: ön cam rüzgarlığı

Mesajgönderen malialp tarih 21 Kas 2011, 14:30

Teşekkür ederim çok faydalı oldu paylaşımınız...
Daihatsu Aşkına!
2005 SX AC MT TERIOS (ATOM KARINCA)
malialp

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajgönderen serdar tarih 21 Kas 2011, 22:17

Arkadaşlar benim teknik olarak epey bilgim var bu bilgilerimi de paylaşmaktan sıkılmam. Yardıma ihtiyacı olan birine yardımcı olabilirsem de mutlu olurum. Terios hakkında aklınıza takılan bir şey olursa sorabirirsiniz.
Kullanıcı avatarı
serdar

Marka: Daihatsu
Model: Terios 1. Nesil

Mesajgönderen argyle tarih 22 Kas 2011, 16:25

Sordum:
gonderi17927.html#p17927

Bir soru daha:
Otomatik Terioslar'da steer shift yani direksiyon üzerindeki + - düğmelerinde elle vites değiştirme olayı var mı? Ben serviste teşhirdeki arabada göremedim? Kalktı ise Daihatsu bundan niye vazgeçti?
Billy goat butt in a pepper patch
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen serdar tarih 22 Kas 2011, 22:15

d581a073648303b719370bae0e13c44d.jpg
d581a073648303b719370bae0e13c44d.jpg (10.72 KiB) 226 kere görüntülendi
silindir kapak contası resimde görülen parçadır ve işçiliği çoktur. ayrıca araba hararet yaptıysa kapak eğilmiş olabilir bu durumda da kapağın taşlanması yani rektefiye olması gerekebilir. Kapak söküldüğünde mutlaka çatlak kontrolü de yapılması lazımdır gözle görülemeyecek kadar küçük bir çatlak dahi olsa kapağın değişmesi gerekir. Direksiyondan vites değiştirebilmeniz için vites kutusunun otomatik değil triptonik veya otomatik+triptonik olması gerekir.
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen argyle tarih 23 Kas 2011, 14:59

serdar yazdı: silindir kapak contası resimde görülen parçadır ve işçiliği çoktur. ayrıca araba hararet yaptıysa kapak eğilmiş olabilir bu durumda da kapağın taşlanması yani rektefiye olması gerekebilir. Kapak söküldüğünde mutlaka çatlak kontrolü de yapılması lazımdır gözle görülemeyecek kadar küçük bir çatlak dahi olsa kapağın değişmesi gerekir.

Malzemesi nedir abi bu contanın genelde? Yüksek sıcaklığa dayanıklı bir malzemeyse ondan da pahalı olabilir.

Fotoda gördüğüm kadarıyla bu V tipi bir motora ait değil, yanyana 4 silindir var, nasıl bir motor bu?

serdar yazdı: Direksiyondan vites değiştirebilmeniz için vites kutusunun otomatik değil triptonik veya otomatik+triptonik olması gerekir.

Yani, var mı yok mu abi? :)

Bir de engin bilginle şunu da aydınlatır mısın?

bu-kablo-nedir-t2276.html

Teşekkürler.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen serdar tarih 23 Kas 2011, 18:39

Sayın argyle daihatsunun Türkiye'de satılan modellerinde triptonik vitese hiç raslamadım. Zaten triptonik şanzıman pahalı bir özellik. Bizim araçlar fiyat bakımından ekonomik araç olduğu için bu özellik yok yani. O resimdeki kabloya gelince bağlı olduğu parçayı görmeyince birşey söyleyemem ama ne olursa olsun bağlı olduğu şeyin (-) kutup yani şasi kablosu. Otomobillerde topraklama diye birşey yok. Otomobillerde akünün (-) kutubu her zaman araç gövdesine bağlanır. Aracın çalışmasında veya araç fonksiyonların çalışmasında bir problem yoksa çok ta önemli değil. Demekki o parça gövdeden de şasi alıyor demek tir. Contayada gelince conta çok pahalı değil ama işçiliği pahalıdır. Ayrıca sökülünce aracın yağı ve antifirizi de değişmek zorundadır o fiyatın içinde onlarda olabilir.Belki su pompası yani devirdaim de değişebilirler. Onun için para artmış olabilir.size söylenen ücreti yetkili servis mi özel servis mi söyledi?
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen argyle tarih 23 Kas 2011, 21:58

Yok abi, conta benim meselem değil çok şükür. Diğer konudaki bir üyenin sorunu, ben meraklı bir tip olduğumdan ve sizi de bilgili gördüğümden maydanoz oldum.
1. nesil Sirion ve YRV'lerde Daihatsu'nun steershift dediği vites olayı var, Cuore'nin ve Copen'in otomatiklerinde var mı bilmiyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen serdar tarih 23 Kas 2011, 22:17

O zaman şöyle söyleyeyim benim ilgi alanım 4*4 ler ben daihatsu nun terios undan veya başka bir markanın 4*4 ünden başka bir arabasıyla ilgilenmem. önceki arabam lada niva idi. şimdiki arabam terios inşallah bir kaç yıl sonraki arabam ya qashqai yada x trail olacaktır. 2 çeker otomobillerle hiç işim olmaz. Mesleğim otomotiv teknikeriyim. Genel olarak otomobillerin sorunları hakkında bilgim vardır ama sadece belirli marka ve model hakkında kesin bilgim yoktur.
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen argyle tarih 24 Kas 2011, 16:37

Neden 2 çekerlerle işin olmaz? İşte böyle bilgileri paylaş abi ortamda, hazır otomotiv teknikeriymişsin (güvenlik yazıyor gerçi), ne güzel olur.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen serdar tarih 24 Kas 2011, 21:45

Sayın argyle gerçek mesleğim tekniker im ama memleketim de otomobil fabrikası olmadığı için işimi yapamadım. Ama ilerleyen zamanlarda kendi işimi yapabilirim. Şu an bankada güvenlik görevlisiyim. 2 çeker otomobiller hiç bir zaman ilgimi çekmedi. 4 çeker ve motosiklet hayranı ve hastasıyım. Bir tanede honda motorum var. Birgün otomobile binmek zorunda kalırsam oda inan subaru olur. Arabanla ilgili aklına takılan tüm mekanik sorunları sorabilirsin. Kazasız sürüşler dileğiyle
Kullanıcı avatarı
serdar

Mesajgönderen argyle tarih 25 Kas 2011, 00:22

Eyvallah, sana da. Çok iyi oldu böyle bir üye oluşu. İnşallah yaşamayız ama olursa mutlaka danışacağım.
Teşekkürler.
Resim
Kullanıcı avatarı
argyle

Mesajgönderen baytar tarih 06 Oca 2012, 01:12

rüzgarlık bilgisine çok teşekkürler.tempra tipo rüzgarlığı piyasada rahat bulunuyor.montajıda 2 dakikada oldu.isteyen arkadaşlar hemen taktırabilir.ben bugün taktırdım.çok güzel oldu tekrar teşekkürler...
baytar

Mesajgönderen barkınmete tarih 07 Oca 2012, 00:55

serdar yazdı:Arkadaşlar benim teknik olarak epey bilgim var bu bilgilerimi de paylaşmaktan sıkılmam. Yardıma ihtiyacı olan birine yardımcı olabilirsem de mutlu olurum. Terios hakkında aklınıza takılan bir şey olursa sorabirirsiniz.

serdar bey ben teriosumu haftasonları hafif off road gezilerinde kullanıyorum ve biraz yükseltmek istiyorum ne dersiniz ? selamlar
barkınmete

Mesajgönderen serdar tarih 07 Oca 2012, 21:27

Merhaba barkınmete bey bence terios un standart donanımı hafif off road için uygun sadece çok dişli bir çamur lastiğiyle performansı artabilir. Bizim araçlar diğer araçlara göre biraz daha dar olduğu için yükselince yol tutuşu azalabilir. Benim önceki arabam lada niva idi. Terios' uda, niva' yıda kullanmış biri olarak bence off road için en ekonomik parçası ucuz kırılsa bile içinizin yanmayacağı araç niva dır. Zonguldak Off road kulübüyle birlikte nivamla bir hafta sonu etkiliğe katılmıştım. Linkteki arabayı görünce yine niva alasım geldi. 96-98 model bir nivayı 10 bin liraya linkteki canavara dönüştürebilirsin. Birkaç yıl sonra terios'u eşime bırakıp kendime linkteki lada'dan edinmeyi düşünmüyor değilim. selamlar... http://www.youtube.com/watch?v=Zn__rcWf ... ture=share
Kullanıcı avatarı
serdar

Önceki

Dön Terios (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir