Ön panel tıkırtı

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

Ön panel tıkırtı

MesajSirion gti, 26 Şub 2008, 16:31

Sirion araçların ön panelinden çukurlarda çok tıkırtı geliyor bu yüzden önceki aracımda ses yalıtımı yaptırmıştım bu arabamdada aynı sorun var acaba nedendir
Yolların ustasıyız daihatsunun hastasıyız..
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Ön panel tıkırtı

MesajUmut-Gultekin, 26 Şub 2008, 16:45

Sirion gti yazdı:Sirion araçların ön panelinden çukurlarda çok tıkırtı geliyor bu yüzden önceki aracımda ses yalıtımı yaptırmıştım bu arabamdada aynı sorun var acaba nedendir

Aynı sorundan tüm M101 Sirion'lar muzdarip. Sorun birçok noktada. Bunlardan ilki kalorifer boruları. İkincisi ise plastik kalitesi ve parçaların teması. Ben de ses yalıtımı yaptırdım. Bir süre dayandı ama şu an hiç yaptırmamışım gibi malesef. Dolayısıyla eğer kendiniz yapmıyorsanız ya da çok detaylı bir işçilik garantisi alamıyorsanız, bu konuda hiç uğraşmamak en mantıklısı. Öncelikle, tüm konsolun inmesi gerekiyor. Bunu yapabilecek var mıdır aramızda bilmiyorum. Ben yapamam en azından. Bu yüzden bir servisten bu yalıtım hizmetini aldım. Arabanın ses yapabilecek her yerine sünger yaptılar. Sağolsunlar, detaylı bir işçilik oldu, ilk başlarda tüm sesler de kesilmişti. Ama üstünden birkaç ay geçince yine başladılar. Yapılması gereken şey, konsolda birbirine temas edecek 1 tane bile plastik parça kalmayıncaya kadar parçaların aralarına yumuşak plastiğimsi malzeme, sünger vs... teması kesecek şeyler kaplanması gerekiyor. Bu da çok zaman alacak bir iş olduğundan dolayı böyle bir işi insan ancak kendi arabasına yapabilir. Bakalım, belki zaman içinde bu sorunu tamamen çözeriz.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajSirion gti, 26 Şub 2008, 17:02

Yanlız olmamak güzel :)
BEnde per otoya yalıtım yaptırmıştım etkisi oluyor yaz gelmeden yeni arabamada yaptıracağım
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajUmut-Gultekin, 26 Şub 2008, 17:17

Sirion gti yazdı:Yanlız olmamak güzel :)
BEnde per otoya yalıtım yaptırmıştım etkisi oluyor yaz gelmeden yeni arabamada yaptıracağım

Ben de PER OTO'da yaptırmıştım.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 26 Şub 2008, 17:31

umutgultekin yazdı:
Sirion gti yazdı:Yanlız olmamak güzel :)

Ben de PER OTO'da yaptırmıştım.

Allaha Şükür bu konuda şikayeti olmadığı için konuya fransızım :mrgreen: :mrgreen:
yada sürekli yüksek sesli müzik dinlediğimden hiçbirini duymuyorum :mrgreen: :mrgreen:
Acaba hangisi bir deneyim ben eniyisi
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 26 Şub 2008, 17:35

Doorman yazdı:Allaha Şükür bu konuda şikayeti olmadığı için konuya fransızım :mrgreen: :mrgreen:
yada sürekli yüksek sesli müzik dinlediğimden hiçbirini duymuyorum :mrgreen: :mrgreen:

Hiçbirisi... İstanbul'da yaşamamanın faydaları... Girdiğin her otoyol, cadde, sokak, ara sokak, otopark. Aklına ne gelirse hepsi inşaat sahası olduğu için, haliyle arabalarımız da takır tukur burada :( Çok sıkıldım bu şehirden ben :?
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 26 Şub 2008, 17:45

umutgultekin yazdı:
Doorman yazdı:Allaha Şükür bu konuda şikayeti olmadığı için konuya fransızım :mrgreen: :mrgreen:

Hiçbirisi... İstanbul'da yaşamamanın faydaları... Girdiğin her otoyol, cadde, sokak, ara sokak, otopark. Aklına ne gelirse hepsi inşaat sahası olduğu için, haliyle arabalarımız da takır tukur burada :( Çok sıkıldım bu şehirden ben :?

Ankara'ya alalım seni. Yollarımız çok parlak durumda olmasada çokta kötü değildir. Trafik yoğunluğu İstanbul kadar çok olmadığından deliklerden kaçma fırsatıda oluyor. Tabi bazen millet saçmalayıp milletin üzerine atlıyor ama napalım olur okadar.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 26 Şub 2008, 17:49

Doorman yazdı:Ankara'ya alalım seni. Yollarımız çok parlak durumda olmasada çokta kötü değildir. Trafik yoğunluğu İstanbul kadar çok olmadığından deliklerden kaçma fırsatıda oluyor. Tabi bazen millet saçmalayıp milletin üzerine atlıyor ama napalım olur okadar.

Keşke öyle bir imkanım olsa... Doğma büyüme İstanbul'luyum ama artık o kadar dayanılmaz bir hâl aldı ki bu şehir... Her yerinden aynı bir fitne-fesat, sıkıntı, rahatsızlık fışkırıyor. İnsanlar didişe didişe öyle bir hale gelmişler ki artık, insan diyecek insan bulmak imkansıza yakın... Çok dertliyim bu konuda, kapatalım konuyu en iyisi :cry: :roll:
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 26 Şub 2008, 18:05

umutgultekin yazdı:
Doorman yazdı:Ankara'ya alalım seni. Yollarımız çok parlak durumda olmasada çokta kötü değildir. Trafik yoğunluğu İstanbul kadar çok olmadığından deliklerden kaçma fırsatıda oluyor. Tabi bazen millet saçmalayıp milletin üzerine atlıyor ama napalım olur okadar.

Keşke öyle bir imkanım olsa... Doğma büyüme İstanbul'luyum ama artık o kadar dayanılmaz bir hâl aldı ki bu şehir... Her yerinden aynı bir fitne-fesat, sıkıntı, rahatsızlık fışkırıyor. İnsanlar didişe didişe öyle bir hale gelmişler ki artık, insan diyecek insan bulmak imkansıza yakın... Çok dertliyim bu konuda, kapatalım konuyu en iyisi :cry: :roll:

Maalesef öyle. Birkaç aydır haftasonu istanbula kaçalım biraz gezelim diyoruz ama. Gezimizin büyük bölümünü trafikte geçireceğimizi düşündüğümüzden vaz geçiyoruz.
Geçenlerde haberlerde gösteriyordu. adamlar yol için kavga ediyorlar. sonra ikiside çekiyor silahlarını. Biri ölüyor hemde arabada kızı ve karısı var. kızının okulunun önünde. bu nedir ya. ne olur 1 dakka geç gitsen gideceğin yere?
Büyük konuşmayım ama İstanbulda yaşamaktansa memur kentinde hatta köyde yaşamaya razı olurum.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajUmut-Gultekin, 26 Şub 2008, 18:15

Doorman yazdı:Maalesef öyle. Birkaç aydır haftasonu istanbula kaçalım biraz gezelim diyoruz ama. Gezimizin büyük bölümünü trafikte geçireceğimizi düşündüğümüzden vaz geçiyoruz.
Geçenlerde haberlerde gösteriyordu. adamlar yol için kavga ediyorlar. sonra ikiside çekiyor silahlarını. Biri ölüyor hemde arabada kızı ve karısı var. kızının okulunun önünde. bu nedir ya. ne olur 1 dakka geç gitsen gideceğin yere?
Büyük konuşmayım ama İstanbulda yaşamaktansa memur kentinde hatta köyde yaşamaya razı olurum.

Ben zaten razıyım, ama ne yapacaksın, mecburiyet. İş-güç bizi buraya bağlıyor.

Esas şeyi merak ediyorum: Bu yeni trafik yasasına göre hani kazalarda polis beklenmeyecekmiş ya! Ben bu yüzden trafikte her kazada kavga çıkacağını, hiç kimsenin "arasında anlaşmayacağını", gücü gücü yetene mantığında, kas gücü fazla olanın haksız bile olsa diğerini sindireceğini, bol bol kavga çıkacağını, bıçaklamalar, adam vurmalar olacağını düşünüyorum. Hatta eminim böyle olacağından.

Durum bu olacağına göre, kaza olunca birçok insan karşıdaki şahısa derdini anlatamayacak, anlaşmak kat-i suretle mümkün olmayacak ve herkes basıp gidecek... Ve kasko şirketini arayacak. Herkesin hasarsızlığı yok olacak, kasko şirketleri kasko fiyatlarını 3 katına çıkartacak. Sadece Mercedes BMW vs. sahipleri o fiyatlara mecburen kıyıp kasko yapabilecekler, bizim gibi sadece vatandaşlar için artık kasko lüks değil, çooook lüks birşey haline gelecek.
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajDoorman, 26 Şub 2008, 18:33

umutgultekin yazdı:
Doorman yazdı:Maalesef öyle. Birkaç aydır haftasonu istanbula kaçalım biraz gezelim diyoruz ama. Gezimizin büyük bölümünü trafikte geçireceğimizi düşündüğümüzden vaz geçiyoruz.

Ben zaten razıyım, ama ne yapacaksın, mecburiyet. İş-güç bizi buraya bağlıyor.

Esas şeyi merak ediyorum: Bu yeni trafik yasasına göre hani kazalarda polis beklenmeyecekmiş ya! Ben bu yüzden trafikte her kazada kavga çıkacağını, hiç kimsenin "arasında anlaşmayacağını", gücü gücü yetene mantığında, kas gücü fazla olanın haksız bile olsa diğerini sindireceğini, bol bol kavga çıkacağını, bıçaklamalar, adam vurmalar olacağını düşünüyorum. Hatta eminim böyle olacağından.

Durum bu olacağına göre, kaza olunca birçok insan karşıdaki şahısa derdini anlatamayacak, anlaşmak kat-i suretle mümkün olmayacak ve herkes basıp gidecek... Ve kasko şirketini arayacak. Herkesin hasarsızlığı yok olacak, kasko şirketleri kasko fiyatlarını 3 katına çıkartacak. Sadece Mercedes BMW vs. sahipleri o fiyatlara mecburen kıyıp kasko yapabilecekler, bizim gibi sadece vatandaşlar için artık kasko lüks değil, çooook lüks birşey haline gelecek.

O kadar olmaz dimi? olmaz olmaz!
Yok ya sanmam. En azından İstanbul dışındaki iller için sanmam.
Kullanıcı avatarı
Doorman

MesajSirion gti, 27 Şub 2008, 12:37

İstanbul denen bataklığa bir kere girdinmi yandın..Madde bağımlısı gibi oluyosun alışana kadar sıkıntılı ama daha sonra burdan ayrıldığında her yer bir kaç hafta sonra seni sıkıyo trafiğini bile özlüyosun o kadar beter bi şehir burası ben istanbula gelcem diyenleri vazgeçirmeye çalışıyorum çünkü buraya alıştınmı olay bitiyo malesef.Ya Şu üye sayısı çoğalsada gitsek şöle bi abanta yahu :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

MesajSonCuoreci, 27 Şub 2008, 12:38

umutgultekin yazdı:Hiçbirisi... İstanbul'da yaşamamanın faydaları... Girdiğin her otoyol, cadde, sokak, ara sokak, otopark. Aklına ne gelirse hepsi inşaat sahası olduğu için, haliyle arabalarımız da takır tukur burada :( Çok sıkıldım bu şehirden ben :?

Valla aynı dertlerden Umut gibi ben de muzdaribim... Sabah sabah 10 dakikalık yolu yaklaşık bir saat e kat ettim... Şehre, trafiğe ve insanlık dışı varlıklara küfrede ede...
Bazan bu şehir gerçekten insanın hayatını kabusa çevirebiliyor...

Ayrıca bu yeni trafik yasasına göre çok kan döküleceğini ben de düşünüyorum... Allah sonumuzu hayretsin...
Kullanıcı avatarı
SonCuoreci

Model: Cuore

Mesajcccengiz, 05 Mar 2008, 02:07

sirion_gti dediğin doğru, bu şehir insanı madde bağımlısı gibi yapıyor. ben kara kara ankarada nasıl yaşayacağımı, oraya nasıl alışacağımı düşünüyorum. buranın trafiğini, stresini bile özlerim ben. ankara gri, ankara adı gibi kara bir şehir oldu benim için hep. bakalım hayırlısı. ankaralı arkadaşlar sakın alınmayın. oraya gittiğime sevindiğim tek nokta , sizlerin orada olması..
Kullanıcı avatarı
cccengiz

MesajSirion gti, 05 Mar 2008, 12:35

cccengiz yazdı:sirion_gti dediğin doğru, bu şehir insanı madde bağımlısı gibi yapıyor. ben kara kara ankarada nasıl yaşayacağımı, oraya nasıl alışacağımı düşünüyorum. buranın trafiğini, stresini bile özlerim ben. ankara gri, ankara adı gibi kara bir şehir oldu benim için hep. bakalım hayırlısı. ankaralı arkadaşlar sakın alınmayın. oraya gittiğime sevindiğim tek nokta , sizlerin orada olması..

İnsanlar nelere alışıyo alışırsın artık cengiz kardeş..Ben istanbula geldiğimde 1 sene alışamadım şimdi başka yerde 1 haftadan fazla kalamıyorum aldık zehri bi kere burdan kaçış yok artık
Kullanıcı avatarı
Sirion gti

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir