Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

ön panelden tıkırtı geliyor

Daihatsu'nun tutumlu şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Toyota Passo, Daihatsu Boon, Subaru Justy ve Perodua MyVi adları altında da satılmaktadır.

ön panelden tıkırtı geliyor

Mesajcakgur, 18 Eki 2009, 16:11

2008 model sirionumun ön panelinden tıkırtı geliyor. bir türlü nereden geldiğini bulamadım. bir fikri olan varmdır? ankara servisine götürdüm onlarda nereden geldiğini bulamadılar.
cakgur

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 2. Nesil

Re: ön panelden tıkırtı geliyor

Mesajemr, 23 Eki 2009, 22:29

tam camla ön göğüsün bittiği noktadamı geliyor ses
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Model: Materia

Mesajcakgur, 24 Eki 2009, 03:40

öntaraftan tam olarak nereden geldiği bilinmiyor. kimse bulamadı:( camdan değil sanki. forumda başka bir model sirion için havalandırmadan gelen bir ses olduğunu söylemişler.. ankarada olan varsa ve anlayan varsa bi yardım ediversin:)
cakgur

Mesajemr, 24 Eki 2009, 09:34

bize gelen sirionlarda ön torpidonun orta kısmın tam ön camın orda hafif bi boşluk var elle bastırın zaten anlarsınız torpidonun altında bişey olmadığını o kısımda sanki oyuncaklar olurya sallandıkca cıgır cıgır ses cıkartır onun gibi ses vardır biz komple torpidoyu söküp sünger gibi malzemeyle oralara koyup fitil spreyleriyide sıkıp sesi bi ömür kesiyoruz eger anlattığım gibi bişeyse böyle çözüyoruz tabi ordaki servisteki arkadaşları bilemem

eger yolunuz düşerse bize beklerim çözmeye çalışırız
Hayat 3.000 devirden sonra başlar
Kullanıcı avatarı
emr
Daihatsu Yetkili Servisi ve Satıcısı

Model: Materia

Mesajspartak_caka, 01 Kas 2009, 16:50

On camla motor kapagı arasındaki plastik malzemeden (havalandırma kanallarının oldugu) kaynaklanıyor. silikonla yada benzeri bir malzemeyle mumkun oldugunca sabitlemeye calısın. Bu hareket sileceklerden de kaynaklanıyor olabilir. Dikkatlice bu parcaların durumuna bakın. Ayrıca bu bolgeyi temiz tutun. Sorununuzu buyuk oranda cozulecektir.
spartak_caka

Mesajcakgur, 04 Kas 2009, 00:23

ön paneli sökecek kadar yetenekli değilim. acaba ankara da bu sorunu kaç ytl ye çözebilirim??
cakgur

Mesajsakiin, 23 Ara 2009, 18:13

Dostum ben araba 1 aylıkken o sesi bulmak için 1 ay tırmalamıştım. Servise gidince ses kesiliyordu eve dönerken yolda başlıyordu. Sonunda camla kaput arasında o gıcık sesi buldum. En kestirme çözüm o parçayı birazcık kaldırıp altını silikonla doldurmak. Arası silikonla dolunca o parça cama sürtmüyor ses kesiliyor. Servisçi arkadaşın tavsiyesi de makul ama sorunu 1-2 liraya çözmek istiyorsan denemelin ama dikkat et cama bulaştırma. Selamlar...
sakiin

Mesajcakgur, 24 Ara 2009, 14:18

kullanıcıya e-posta gönderme izniniz yok dediği için size cevap yazamıyorum. eğer bu konu için yardım edebiliriseniz çok sevinirim. ben ankaradayım. yardımlarınızı bekliyorum

sakiin yazdı:Dostum ben araba 1 aylıkken o sesi bulmak için 1 ay tırmalamıştım. Servise gidince ses kesiliyordu eve dönerken yolda başlıyordu. Sonunda camla kaput arasında o gıcık sesi buldum. En kestirme çözüm o parçayı birazcık kaldırıp altını silikonla doldurmak. Arası silikonla dolunca o parça cama sürtmüyor ses kesiliyor. Servisçi arkadaşın tavsiyesi de makul ama sorunu 1-2 liraya çözmek istiyorsan denemelin ama dikkat et cama bulaştırma. Selamlar...
cakgur

MesajUmut-Gultekin, 24 Ara 2009, 14:22

Tecrübelerinizi buradan paylaşırsanız sizden sonra aynı sesten rahatsız olacak kişilere de yol göstermiş olursunuz. Teşekkürler.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajonder_ors, 15 Oca 2010, 00:40

Benim sirionun göğüslüğünden de aldığımızdan beri özellikle parke taş gibi titreşim yaratan yollarda tıkır tıkır sesler geliyordu aracı 2006 yılında sıfır almıştık ilk zamanlar ben fark etmesem de babam arabalardan iyi anladığı için göğüslüğün direksiyon tarafından gelen hafif bir tıkırtı olduğunu söylemişti büyük ihtimalle aracı dikkatli dinlemeyi benim gibi bilmeyen bir kullanıcı o zamanlar o sesi hiç fark etmezdi. O dönem ikinci bakım zamanı servise bu durumdan söz ettiğimizde servisteki kişiden (bu servis aynı zamanda Renault servisiydi), "bu tip araçların hepsinden ufak tefek sesler gelmesi normaldir zaten bu arabalar Türkiye şartlarına pek de uygun arabalar değil boşu boşuna göğüsü sökmeye gerek yok böyle kullanın" gibi bir cevap almış ve sesin tam olarak nereden geldiğine dair bir görüş alamamıştık. Neyse biz aracı böyle kullanmaya devam ettik aradan 3 yıl kadar bir zaman geçtikten sonra bu ses ciddi derecede rahatsızlık verecek şekilde artmıştı. Bir gün yolumuz düştüğünde İzmir 3. sanayideki diğer servise uğrayıp durumu izah ettik o servisteki arkadaş da, "abs beyni gevşemiş ve o nedenle tıkırdıyor olabilir göğüslüğü sökmek lazım anlamak için demişti" ancak aracın garantisinin bitmiş olması ve servisteki kişilerin yeterince net konuşmamalarından dolayı aracı ata sanayi sitesinde babamın bir arkadaşına götürdük. Kendisi aracı yaklaşık bir dakika kadar kullandıktan sonra "ses kesinlikle direksiyondan geliyor" dedi ve yalnızca çakmak soketinin fln bulunduğu plastiği sökerek direksiyonun altından bir yerleri sıktı (neresi olduğunu tam bilmiyorum istavroz fln olabilir) sonuç olarak araçta ne tıkırtı kaldı ne bi şey. Babamın işleri yoğun olduğundan arabayla pek uğraşamıyor, ben de düz yolda ses gelmediği için pek ilgilenmemiştim. İhmal etmeyip ilk zamanlar bizim ustaya götürsek "bu tip araçtan hiç ses gelmeden" aldığımızdan beri kullanırdık. Aracın garantisi süresince servis, yağını değiştirmekten başka hiç bir işe yaramadı açıkçası. Tabi bunun Daihatsu servisleri kötüdür diye algılanmasını istemem yalnızca buradaki servisler bizim duruma doğru düzgün teşhis yapamadılar göğüslüğü komple söküp kontrol etmek en son çare olmalıydı. Sonuç olarak yalnızca direksiyon kutusunu kontrol ettirmenizi öneririm diyecekken bizim ufaklığın yaşadıklarını da yazmış bulundum umarım sorununuz bu zamana kadar zaten çözülmüştür mutlu sürüşler.
onder_ors

MesajUmut-Gultekin, 15 Oca 2010, 14:24

Merhaba Önder Bey,

Yazdıklarınız için teşekkürler. Şu an ikinci Sirion'umu kullanıyorum. Aynı ses ilkinde de vardı. İkincisinde de var. Şimdiye kadar bindiğim bütün Sirion'larda da vardı. Yani kesinlikle kronik ve ben hep bu sesin yolcu tarafında kalorifer borularından geldiğini düşünmüştüm. Hatta ilk Sirion'unumun konsolunu komple indirtip, arkasına sünger kaplatıp geri taktırmıştım bu sesten kurtulmak için ama birkaç ay sonra yine başlamıştı. Belki de sorun dediğiniz gibi; farklı bir yerdeydi. Bahsettiğiniz yerleri müsait bir zamanda kontrol edeceğim. İnşallah bu vesileyle kaynağını bulur ve çözeriz. Teşekkür ederim.

Bir keresinde merkez servis eski yerindeyken bir Sirion sahibi ile karşılaşmıştım. Nasıl kızmış, nasıl kızmış anlatamam. Bu ne ya, ne bu ses diye söyleniyor serviste. Satacağım bu arabayı bu ses yüzünden diyordu. Sarsıntı anında gelen bir tıkırtı yüzünden araba satmak bana yersiz gözüktüyse de bu sesin bütün Sirion'larda olması belli bir kollektif sıkıntı yaratmıyor değil.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajonder_ors, 16 Oca 2010, 00:45

Asıl ben teşekkür ederim Umut Bey. Daihatsu kullanıcılarının böyle seviyeli bir ortamda bir araya gelmiş olmaları insanı sevindiriyor. Sirionlarda böyle kronik bir problemin olmasıysa cidden bu aracın talihsizliği olmuş. Japonlar genellikle kurumlarını sürekli iyileştirme, üretimin her aşamasında kalite kontrolüne dayalı sıfır hata, rakiplerden, iç ve dış müşterilerden sürekli öğrenme, gibi kaliteyi ve gelişmeyi sürekli kılacak kavramlara dayanan "Kaizen", "Toplam Kalite Yönetimi" gibi Japon kaynaklı yönetim felsefeleriyle yönetirler. Hele Toyota'nın kurum kültürü ve yönetim anlayışı öylesine köklü ve oturmuştur ki hakkında yazılmış binlerce sayfalık makale/kitap bulabilirsiniz onların yönetim felsefeleri klasik "TKY", "Kaizen" gibi felsefeleri aşmış başlı başına bir felsefe olmuştur. Toyota grubunun bir firması olan Daihatsu firmasınınsa bu tür kavramlardan nasibini almamış olması kesinlikle imkansızdır. Zaten bardağa dolu tarafından bakacak olursak maşallah araçlarda ufak tefek tıkırılar dışında ciddi problemler yaşanmadığını görürüyoruz. Yani demek istediğim Daihatsu olsun, Subaru olsun, Suzuki veya Honda olsun günümüz Japon malı araçlarda böyle kronik problemler bulmak, yaşamak zordur ve şanssızlıktır ancak çözümü öyle ya da böyle bir şekilde vardır. Sırf bir tıkırtı yüzünden aracı elden çıkarmayı düşünenler yerine çok çok kaliteli değil de Daihatsularla aynı fiyat seviyesinde muadil veya daha düşük özelliklere sahip araçlar alacaklarsa uzun vadede çok daha ciddi problemlerle karşılaşma risklerini de dikkate almalıdırlar diye düşünüyorum. Burada birtakım kavramlardan bahsetme amacım kesinlikle bilgiçlik taslamak fln değildir yanlış anlaşılmasın. Ben de bu konuların uzmanı değilim yalnızca bir miktar bilgi sahibiyim ve bunu ufak bir kısmıyla da olsa Daihatsu kullanıcılarıyla paylaşmak istedim Japon malları genel olarak kesinlikle bir Tayvan, bir Malezya, bir Çin malıyla aynı kefeye koyulacak ürünler değidir. Aralarında üretim felsefesi ve kalite açısından ciddi farklar vardır. Kore mallarıyla da bir değildir ancak hakkını yememek lazım ki Koreliler son yıllarda ciddi gelişmler göstermiş ve Japon firmallarına önemli rakipler yaratmayı başarmışlardır. Tabi gönül ister ki bir gün Türk firmaları da Japonlara, Korelilere rakip olabilecek teknoloji ve kalitede markalar ve ürünler tasarlayıp üretsinler.
onder_ors

MesajUmut-Gultekin, 16 Oca 2010, 12:34

Merhaba Önder Bey,

Bu mesajınızı da keyifle okudum ve harfiyen katılıyorum :) Yazılarınızla daha sık karşılaşmak dileğiyle :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Mesajhijyenik, 16 Oca 2010, 18:23

Merhaba Önder Bey,

Yakın arkadaşımın 2006 model sirion'unda da benzer tıkırtı 2 seneden beri mevcuttu. Dün akşam yazınızı okuduktan sonra bu sabah arkadaşımla buluştuğumda böyle bir sesi nasıl çözdüğünüzü kendisine anlattım. Hemen takım çantasını alıp aşağı indik. Direksiyonun altındaki plastiği söküp direksiyon yükseklik ayarının yapıldığı bağlantıdaki 2 civatayı sıktık. Direksiyonun yukarı aşağı hareketi biraz sertleşti ancak ses de kesildi.
Bütün bir gün boyunca hep bozuk yolları olan sokaklarda dolaştık. Ses tamamen kesilmişti. Fakat fotoğraf çekmek bakaliti yerine oturttuktan sonra aklıma geldi. Bu sebeple aynı sorunu yaşayan kullanıcı arkadaşlardan özür diliyorum.
Ama Çekmeköy'deki merkez serviste dahil olmak üzere tüm Daihatsu servisleri torpido'yu sökmekten bahsettiler. Ancak torpido sökmek riskli bir iş olduğundan hep bundan kaçınma yoluna gitmek gerekiyor. Çünkü torpidonun sökülüp tekrar takılması başka seslerin de oluşmasına neden olabiliyor. Tecrübeyle sabittir.

Dangalak bir mumameleci yüzünden 1 haftadır yeni sirionumu teslim alamadım ama aynı sesi test sürüşü yaparken onda da duymuştum. Yani arabamı teslim aldığımda bu işlemi tekrar yapacağım. Bu sefer resimlerini çekmeyi ve eklemeyi unutmamayı umuyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
hijyenik

MesajUmut-Gultekin, 16 Oca 2010, 19:57

Teşekkürler Hijyenik Bey :) Fotoğrafı mutlaka bekliyorum ki kopya çekebileyim :)
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Sonraki

Dön Sirion (2. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir