Orjinal yağ filtresi'nin önemi

Otomobillerle ilgili her türlü teknik konuya dair paylaşımların adresi.

Orjinal yağ filtresi'nin önemi

Mesajgönderen ozgursula tarih 31 Ara 2008, 15:59

Arkadaşlar yağ ve filtrem yeni değişmişti. Bugün sabah arabayı çalıştırdım yağ lambası geç söndü. :? yaklaşık 5-6 saniye tabi bir anormallik olduğunu düşündüm. Arabayı güzelce ısıttım. Yolda giderken yağ lambası 1-2 kere de olsa göz kırptı. Hemen stop edip ustamı aradım. Acaba motor yağlama mı yapmıyor diye şüphelendim.

Yağlama yapmazsa sürekli yapar veya ışık sönmez, muhtemelen yağ müşürü'dür dedi. Gittik ve müşir aldık yine aynı şeyi yapıyordu. Kesinlikle pompadan olamaz diye habire diretiyordu. Bu arabalarda pompa falan da arızalanmaz diye fırça çekiyordu. :D

Sonrasında servisten gidip orjinal yağ filtresini alıp değiştirelim dedi. Daha filtre sökülmeden; üzerindeki filte 8 delikli olabilir gör bak sorun bundan kaynaklanıyor dedi. Bizim servisten aldığımız filtre 6 delikli. Filtreyi değiştirdik sorun ortadan kalktı. Yağ basıncı 8 delik ile 6 delik arasında fark oluşturuyor müşir yağlama yapmıyor gibi ara sıra algılıyor vs. vs. aklınızda olsun. Kesinlikle ya servisten alın ya da toyata filtresi dahi olsa. 6 deliklisini alın. Bu söylediklerim sirion 1.3 için geçerli diğerlerini bilmiyorum. Araba ilk arızasını verdi dedim ama Allah çok şükür yine yanılttı. Canımsın sirion :D
ozgursula

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: Orjinal yağ filtresi'nin önemi

Mesajgönderen FaTiH tarih 31 Ara 2008, 16:29

Zaten daha önce de Doorman in Sirion unda da orjinal olmayan bir yağ filtresi dolayısıyla sorun çıkmıştı..Anlaşılan bizim araçlarda bu olaya dikkat etmek lazım! Teşekkürler bu faydalı paylaşım için.. Görüşmek üzere..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajgönderen Doorman tarih 07 Oca 2009, 15:47

Geçmiş olsun Özgür.
Sirion 1'ler orjinal olmayan filitrelerden hic hoslanmıyorlar. 8 bosluk 6 bosluk mu biliyorum ama bende problem cıkaran filtrenin üzerinde toyota yazıyordu :D
Doğustan Fanatik ama arabasına
Kullanıcı avatarı
Doorman

Mesajgönderen ozgursula tarih 16 Şub 2009, 17:34

Tamam işte mesele o zaten, daha önce aldığım filtreler tesadüfen 6 delikliymiş heralde, bu sefer 8 delikli denk gelmiş olmalı ki öyle oldu. Yoksa ikisinin de markası Toyota'ydı
ozgursula

Dön Motor, Şanzıman, Elektrik, Lastik, Yakıt, Katkı ve Teknik Konular

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir