Maltepe Özay Otomotiv'den Daihatsu Aşkına üyelerine özel kampanya!
%10 yedek parça indirimi ve %10 işçilik indirimi birlikte. Telefon: 0 (216) 417 25 24

OTOMATİK İLE İLGİLİ BİR SORU

Daihatsu'nun tutumlu ve yüksek performanslı şehir içi aracıdır. Daihatsu Sirion, çeşitli ülkelerde Daihatsu Storia ve Toyota Duet adları altında da satılmıştır.

OTOMATİK İLE İLGİLİ BİR SORU

MesajHBT34, 22 Şub 2010, 10:51

Arkadaşlar ben geçen hafta aladım ikinci el 2005 model sirion bu araçla ilgili sormak istediğim bir şey var otomatik sirion kullananlar özellikler sizinde aracınız 1-2 arası vites geçişinde bariz hissedilir bir şekilde sarsıntılı mı yapıyor çünkü diğer vites geçişleri çok sarsıntısız sadece 1-2 sarsıntılı açıkcası bozuk olsa hepsi sarsıntılı geçer. Triptonikde ve otomatikde ikisinde de denedim 1-2 sarsıntılı geçiyor, servise baktırmıştım alırken arabayı sorun yok demişlerdi ama yine de içim rahat etmedi. Gaz pedalında ayağını kaldırarak vites atışlarında sarsıntısız 1 den 2 ye değiştirebiliyorum ama kendi değiştirdiği zaman sarsıntılı değiştiriyor. Fikirlerinizi bekliyorum...
2005 Sirion Otomatik Touring
Kullanıcı avatarı
HBT34

Marka: Daihatsu
Model: Sirion 1. Nesil

Re: OTOMATİK İLE İLGİLİ BİR SORU

MesajUmut-Gultekin, 22 Şub 2010, 11:06

HBT34 yazdı:Arkadaşlar ben geçen hafta aladım ikinci el 2005 model sirion bu araçla ilgili sormak istediğim bir şey var otomatik sirion kullananlar özellikler sizinde aracınız 1-2 arası vites geçişinde bariz hissedilir bir şekilde sarsıntılı mı yapıyor çünkü diğer vites geçişleri çok sarsıntısız sadece 1-2 sarsıntılı açıkcası bozuk olsa hepsi sarsıntılı geçer. Triptonikde ve otomatikde ikisinde de denedim 1-2 sarsıntılı geçiyor, servise baktırmıştım alırken arabayı sorun yok demişlerdi ama yine de içim rahat etmedi. Gaz pedalında ayağını kaldırarak vites atışlarında sarsıntısız 1 den 2 ye değiştirebiliyorum ama kendi değiştirdiği zaman sarsıntılı değiştiriyor. Fikirlerinizi bekliyorum...

Bütün vites geçişlerininin sarsıntısız ve yumuşak olması lazım. Şanzımanınızda bir sorun olabilir :(
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

Marka: Diğer Markalardan Herhangi Birisi
Model: Diğer

Mesajriogrande, 22 Şub 2010, 11:25

otomatik şanzıman konusunda özellike daihatsu servisleri biraz zayıf,içini açmaya bile korkuyorlar.

otomatik ustaları var sadece bu işe bakan bir göster onlara...
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

MesajHBT34, 22 Şub 2010, 11:35

teşekkürler , baktıracağım büyük bir ihtimalle aldığım kişi şanzuman yağını yeni değiştirdim demişti. Açıkcası otomatik olduğu için başıma iş açacak gibi geliyor...
Kullanıcı avatarı
HBT34

MesajFaTiH, 22 Şub 2010, 13:11

Otomatik şanzumanlar manuele göre çok daha başarılı bence Sirion larda..!Her ikisini de kullanmış biri olarak bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim! Şanzumanı açmak konusundaysa korkulu olmakdan ziyade masraflı bir işlem olması hasebiyle açmaktan çekiniyorlar! Ve ne yazık ki çoğunlukla arıza sebebi şanzuman açılmadan belli olmuyor..!!
Şahsi tavsiyem önce şanzumanı açmak ve arıza tespiti yapmak için gerek yetkili servislerin; gerekse de dışarıdaki otomatik şanzuman özel servislerin ne kadar işçilik isteyeceğine dair bir ön araştırma yapın muhakkak!! Sonra üzülebilirsiniz..! Yetkili servis şanzuman yapımı için Ankara`da 400 küsür liralık bir işçilik istemişti mesela bir vakit önce..Buradan varın anlayın siz meselenin boyutunu! :roll:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

MesajUmut-Gultekin, 22 Şub 2010, 13:25

FaTiH yazdı:Yetkili servis şanzuman yapımı için Ankara`da 400 küsür liralık bir işçilik istemişti mesela bir vakit önce..Buradan varın anlayın siz meselenin boyutunu! :roll:

Yetkili servise göre 400 küsur lira çok uygun bir fiyat. Dışarıda bile daha ucuz fiyat vermez kimse. Bizim bir arkadaş yakın zamanda düz vites Opel Vectra'sında şanzıman tamiratı yaptırdı. 1750 lira gibi bir masraf çıktı. Bunun %60 civarı işçilik ve üstelik yetkili servis de değil tamiratı yapan yer. Sonuç olarak şanzıman tamiri ister düz olsun, ister otomatik, pahalı ve sıkıntılı bir işlem.
Daihatsu Aşkına!
Kullanıcı avatarı
Umut-Gultekin
Daihatsu Freak

MesajHBT34, 22 Şub 2010, 14:20

FaTiH yazdı:Otomatik şanzumanlar manuele göre çok daha başarılı bence Sirion larda..!Her ikisini de kullanmış biri olarak bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim! Şanzumanı açmak konusundaysa korkulu olmakdan ziyade masraflı bir işlem olması hasebiyle açmaktan çekiniyorlar! Ve ne yazık ki çoğunlukla arıza sebebi şanzuman açılmadan belli olmuyor..!!
Şahsi tavsiyem önce şanzumanı açmak ve arıza tespiti yapmak için gerek yetkili servislerin; gerekse de dışarıdaki otomatik şanzuman özel servislerin ne kadar işçilik isteyeceğine dair bir ön araştırma yapın muhakkak!! Sonra üzülebilirsiniz..! Yetkili servis şanzuman yapımı için Ankara`da 400 küsür liralık bir işçilik istemişti mesela bir vakit önce..Buradan varın anlayın siz meselenin boyutunu! :roll:

Açıkcası ben almadan baktırdım arabaya o zamanda söyledim servise problem değil hepsi böyle dedi ama benim kafam rahat etmedi . Bir kaç gündür kullanıyorum 2. vitesden -3 e , 3.vitesden - 4 e geçişler hiç hissedilmiyor çok sarsıntısız ama 1 den 2 ye hafif bir sarsıntı var . Neden olduğu kafama takıldım bundan öncede otomatik arabalar kullanmıştım , bmw , audi , pegeout açıkcası onlarla kıyaslayınca hissediyorsun ama belki başka biri kulllansa problem yok bile diyebilir. Oraba durduğu yerde otomatik vitesi r-n-d-3-2 getirdiğinde ses yapmıyor bilirsiniz sorunlu şanzumanlarda hafif bir uğultu yapar . Açıkcası en iyisi cumartesi bir servise götürmek bir de onlar baksın bakalım ne diyecekler zaten bir şey yoksa boşuna açmazlar herhalde şanzumanı eğer varsa da böyle gezmek ilerisi için daha sıkıntı yaratabilir.
Kullanıcı avatarı
HBT34

MesajFaTiH, 22 Şub 2010, 18:30

Cekmekoydeki merkez servisten daha uzmani yoktur diye dusunuyorum.istanbuldaysaniz oraya gitmeniz daha iyi olabilir..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajcekcak, 04 Mar 2010, 17:04

400 TL mükemmel ötesi bir rakam inanın. Hatta hatta 1500 bile iyi bence çünkü bazı markalarda örneğin easytronic opellerde şanzıman beyninin değişmesi bile 2000 üstüydü hatırladığım kadarıyla yetkili serviste sonradan bunu tamir eden elektronikçiler türedi. Ben modrumdaki daihatsu yetkili servisine tamamen değişmesi ne kadara malolur dediğimde 3-4 bin demişti bana.
En son cekcak tarafından 04 Mar 2010, 17:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
cekcak

Mesajcekcak, 04 Mar 2010, 17:05

Edit: ilk gönderme sırasında bir harf hatasını farkedince gitmemiştir diye durdurup düzelttim ve tekrar göndere basınca 2 kez göndermiş kusura bakmayın. Bodrum yerine modrum yazmışımda.
cekcak

Mesajcekcak, 05 Mar 2010, 10:53

FaTiH yazdı:Otomatik şanzumanlar manuele göre çok daha başarılı bence Sirion larda..!Her ikisini de kullanmış biri olarak bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim! Şanzumanı açmak konusundaysa korkulu olmakdan ziyade masraflı bir işlem olması hasebiyle açmaktan çekiniyorlar! Ve ne yazık ki çoğunlukla arıza sebebi şanzuman açılmadan belli olmuyor..!!

Sizin aracınızın şanzımanını açmak içinmi yoksa tamir etmek içinmi istediler 400 TL'yi?
cekcak

MesajFaTiH, 05 Mar 2010, 16:14

Acip tamir etmek icin kdv haric iscilik ucreti bu cekcak..Dortyuz kusurdu tam net hatirlamiyorum..Bu arada benim sanzuman manueldi..
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Mesajcekcak, 06 Mar 2010, 17:55

Manuel için bile iyi fiyat aslında, ama otomatik için imkansız sanırım :)
cekcak

Mesajebrote, 19 Mar 2010, 13:17

şu an aracım bir otomatik şanzımancıda, geri viteste seninki gibi aynı sorunu yaşıyordum geri vites pistonuyla başlayan arıza baya bi büyümüş piston konvektör ve bilmem nerde bi çapaklanma tabii 5 adet vites balatasıda sonuç parçalara 1200 ustalığada 600 lira dediler :(
ebrote

Dön Sirion (1. nesil)

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir