OTOMATİK MATERİA ACABA PROBLEMLİMİ.

Daihatsu'nun, Mini-MPV segmentindeki aracıdır. Kübik görünümü ile tam bir göz mıknatısıdır. Japonya pazarında Subaru Dex adı altında da satılmaktadır.

OTOMATİK MATERİA ACABA PROBLEMLİMİ.

Mesajgönderen hsynyvz tarih 06 Ağu 2011, 16:03

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar 09.08.2011 tarihinde 2008 a/t materia almayı düşünüyorum,aracı test ettim fakat vites geçişlerinde gaz pedalına yüklenince bağırma sesi oluyor yani pedala az basınca vites geçişi oluyor manueldeki gibi asılınca bagırıyor,ben acaba manuel kullanmaya alıştıgım ıcınmı bana boyle gelıyor yada bu durum normal mı ?

ACİL ÇOK ACİL SADECE PAZAR KALDI O YÜZDEN PROBLEMLİ ARAÇ ALMAK İSTEMİYORUM LÜTFEN NE KADAR KİŞİ VARSA HEPSİNDEN YORUM ALMAM LAZIM
hsynyvz

Marka: Daihatsu
Model: Materia

Re: OTOMATİK MATERİA ACABA PROBLEMLİMİ.

Mesajgönderen FaTiH tarih 06 Ağu 2011, 18:40

Gaz pedalına yüklenince sizin performanslı araç kullanma isteğinde olduğunuzu düşünen araç beyni; düşük viteslerde üst devirlere kadar çıkmadan vites değiştirmez! Dolayısıyla araç iyice bağırana kadar vites değiştirmemesi normaldir.. Tabii kastettiğiniz bu bağırma ise... :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen hsynyvz tarih 07 Ağu 2011, 12:11

Eyvallah fatih ben manuele alıştıgım ıcın sanırım bıraz bana garıp geldı bıraz arastırdıktan sonra ogrendım sanırım a/t alısıcaz bı sekılde
hsynyvz

Model: Materia

Mesajgönderen FaTiH tarih 07 Ağu 2011, 12:16

Merak etme arkadaşım, onun o güzelliğine iyi bir alıştıktan sonra "vah benim manuel le geçen yıllarım" diye hayıflanacaksın bile sana garanti veririm! Yaşanmışlıkla sabittir! :wink:
Kullanıcı avatarı
FaTiH
Sirionist

Model: Sirion 1. Nesil

Mesajgönderen riogrande tarih 09 Ağu 2011, 10:28

bütün amerika,japonya otomatik vites kullanıyor.
bizim garip ülkemizde sevilmiyor şu vites. :lol:

Bizim insanlarımızda hala şahin,dogan mantıgı oldugu için otomatik vitese sıcak bakmıyorlar ve alışamıyorlar.
Belki sizde alışamıyacaksınız,çünkü ilk başta sanki arabanın kontrolü sizde degilmiş gibi gelecek.

otomatik viteste ilk baş kalkışta gaza köklerseniz vites atmaz.1. vitesten 2. vitese 4500 - 5000 gibi geçer.Teriosta böyle.

yok uysal uysal kalkarsanız kaçıncı viteste oldugunuzu bile anlayamazsınız :mrgreen:

normal süratle giderken gaz pedalına biraz fazla dokunursanız, vites ufaltılır ve devirler yükselir.
Kullanıcı avatarı
riogrande

Model: Terios 1. Nesil

Dön Materia

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir