Arkadaşlar merhaba öncelikle aranızda olmak çok güzel..
sirionum 2005 model ve 140000 km üzerinde bu güne kadar arıza yaşamadım aracımda ama son 3 haftadır geri vitese geçerken araba çok sarsılmaya başladı (öyle böyle değil sanki motor kaputa çarpacak)tabi hemen şanzıman açılmasın masraf çıkmasın diye önemli değildir dedim.. 1 hafta önce bir otomatik şanzımancıya gittim makine ile arızalara baktılar 3 adet motor elektirik arızası kaydedildi arıza sıfırla dediler ve tekrar denediğimizde problem yaşamadık.. ama tekrar yapması halinde mutlaka gel sorun büyük olabilir dediler ve nihayet 2 gün önce geri vitese taktığımda vitese geçmedi yaklaşık yarım dakika bekledim ama geçmedi daha sonra biraz gaz verdim ve büyük bir sarsıntıyla vitese geçti tabii hemen servise gittim şu an aldığım haber beni baya bir üzdü geri vites piston arızasıyla başlayan sorun 5 adet vites balatasının bitmesine çapaklanma yapmaya kadar varmış..bişeyler daha söylediler ama onları aklımda bile tutamadım ve parçalar 1200 tl tutuyor tabi işçiliğide 600 tl .. demem o durki sizi siz olun otomatik viteste sarsıntılı geçişleri es geçmeyin arıza bu kadar büyümeden bir piston değişimiyle halledebilirsiniz. yoksa bu bücür fena kızıyor hıncınıda bu kadar acı alıyor..